בואו נדבר על הרשת כדבר מסוכן

בואו נדבר על הרשת כדבר מסוכן

על בריונות, על חינוך (במקרה הזה חרא),על תמימות, על ניצול התמימות
על מוות..
בואו.

לא יודעת אם זה המקום,ואם יהיה מה לומר חוץ מלהזדעזע...
אבל גם בארץ הדברים האלו קיימים, אולי לא בסדר גודל כזה,
אבל יש , אני בטוחה.

אני לא יודעת מה לחשוב על הבריונים האלו,
האם אפשר לשפוט אותם? האם אפשר לסלוח להם כי הם ילדים ולבטח כשיגדלו יסתכלו על דברים אחרת?
או האם זה לגיטימי לרצות להשפיל אותם כ"כ ולתת להם לטעום ממה שהם עשו , או יותר נכון לאכול הרבה ולבלוע הכל , בתיאבון.

אז תקראו את זה, תצפו בסרטון...
על מה זה אתם שואלים?
ובכן... הנה הכותרת : "פירסמה סרטון ביוטיוב והתאבדה".

רינתי77

Active member
אחלה נושא! אכן, הרשת היא מקום מסוכן.

וככל שהגולש צעיר יותר, הסכנות הן רבות יותר. הבעיה היא
שהורים אינם מעודכנים במה שקורה. כל הקטע של פייסבוק
לא ממש מוכר להרבה הורים ולכן הם לא מזהירים את ילדיהם
מפני הסכנות, לא מדריכים אותם ב"עשה" ו"אל תעשה" כמו בשאר
התחומים בחיים. להלן התוצאות..!

הייתי מוסיפה לדברייך שלא רק לצעירים,

אלא לאלו מאיתנו שאינם מטיבים להכיר את המדיה על בוריה,
להיות מודע לסכנות האורבות ממני פסיכים/יות שיעשו שימוש
בפרטים אישיים שניתנו להם במניפולציה של קנית אמון.

האלימות הזו מתבטאת היטב באלו הפסיכים/יות שחוצים את גבולות
הגלישה הנורמאלית והופכים את המדיה למגרש ליצרהם החולניים.
כולל הטרדות ואיומים במשך חודשים בכל צורת מוות אפשרית.
אז כן, גם אני חוויתי בריונות מהסוג הזה מתמימות גרידא.
ולא, לא רק מצד גברים.

הדוגמא שהבאת אמנם קיצונית, אבל היא אינה זרה.
משכך, לעולם לא אעלה תמונה ואמעט ככל הניתן במתן
פרטים אישיים אודותיי. כמו גם, זה כמעט היתרון היחיד שאוכל
לזקוף לטובת הטכנופוביות שלי המונעת ממני להגיע לפייסבוק, ולעוד
מקומות מועדי פורענויות.

סיפור מזעזע.

ואת חושבת שההורים מודעים

היו יכולים למנוע את זה?

את יודעת יש כאלו שעושים דברים למרות שהם יודעים שזה רע,
מתוך הרצון העצום להשתייך....

somewoman

New member
הורים מודעים

יכולים להיות שם בשביל הילדים כשהם מעלים דברים כאובים ברשת.
להעיף מבט על הסטטוסים בפיסבוק לראות על מה ולמה הם נרשמים,
ללמד את הילד על הסכנות שיש ברשת..

הורים מודעים יכולים למנוע הרבה דברים... גם ברשת.

hofit1980

New member
בכל הנוגע לרמת המודעות שמעורר משרד החינוך

אנו מחויבים לכך בכל שנה, לעמוד מול ההורים על סכנות הרשת, להזמינם למפגשים ולעשות שימוש במקרים שהתרחשו. לידע בנוגע לחוקים כאלו ואחרים ולפתח סדנאות הורים-ילדים-מורים.

הורה שאחרי כל המידע המועבר אליו מחליט לטמון ראשו בחול, מזמן זוועות.

puma141

New member
מה זה משנה מה יגידו ההורים? המשקל ההורי

ירד לגמרי..ברמות לדעתי בלתי נשלטות.
אני מכירה חברות עם ילדים הרבה יותר קטנים, אבל דעתנים כמו בני 16.

משהו מהותי השתנה פה בחינוך מהזמן שאני קיבלתי חינוך מהורי..
לדעתי השפע והעובדה שהורים מרצים את הילדים שלהם כאילו ההורים כבדים,
מפצים על המון דברים- על קריירה, על גירושים ועוד דברים מהסוג הזה,
ורק מנסים לרצות את הילדים ה"מלכים" האולטימטיביים שלהם..

לכן סף הגירוי של הילדים-עלה..ועולה ועלה עוד.
לצערי הגדול לכיוון כאוס אישי וקולקטיבי..

ללא הכללות.

lefler11

New member
וורבל

האינטרנט במצבו כיום הנו ג'ונגל ללא חוקים, קרי, החזק שורד.

אני מאמין ומאוד מקווה שככול שתתפתח האבולוציה של הרשת יגיעו גם החוקים והאכיפה ובשאיפה הרשת תראה קצת יותר טוב
(לפחות מבחינה הרתעתית).

להערכתי ככול שיעבור הזמן הגבול בין המציאות לוירטואל יילך ויטשטש והם יתקרבו מאוד אחד לשני מבחינת חקיקה ואכיפה.

וזה סתם בגלל שהכנסת אותי לאחרונה למוד של דאנס...

http://www.youtube.com/watch?v=BgYi-fmi9tk

ולמה שאנשים פשוט לא יתחילו

להתנהג כמו בני אדם ולא כמו חבורת בני זונות אומללים ,חסרי בטחון שמגיעה להם יריקה בפרצוף?

puma141

New member
הלו לפלר:)

תודה.

משהו בהודעות שלי דפוק כל שני וחמישי בערך..

Aronsona

New member
מזעזע

כן, אני מכיר סיפורים כאילו גם בארץ.
בעיקרון, במקום אחד בארץ המשטרה הגיעה לאותו בחור ונפתח לו תיק פלילי.
חבל שאנחנו לא יודעים מה נעשה בנושא הזה בקנדה.
טיפול מהסוג הזה עם הרבה רעש ייצור אולי קצת הרתעה.
משום מה, למרות שזה לא ממש קשור,
ראיתי היום חוצה ישראל עם אשה צעירה בשם יעל שאביה דר' לכימיה, מגיל צעיר מאד, תקף אותה מינית, היא נלחמה בו כשעמדה על כך שזה לא תקין, בגיל 13, כשהייתה בת 16 נפתחה נגדו חקירה פלילית והוא ישב שלוש שנים בכלא ועכשיו גם זכתה נגדו בתביעה אזרחית. היא היתה בפנים גלויות ועשתה על כך סרט. כל הכבוד.

לא צפיתי בסרטון

כי אני נמנעת מלצפות בדברים שאני יודעת שלא יעשו לי טוב בנשמה ולקיבתי האומללה, לכן אני יכולה רק להגיב לנושא עצמו.
ואכן, זה מפחיד אותי עד מוות. לילדיי אני כבר לא דואגת, אבל לנכדיי דואגת ועוד איך. אבל היום יש מיכשור משוכלל, המחבר את המחשב של הילדים אל הטלויזיה שבסלון ובלחיצת כפתור מבלי שהילדים ידעו, ההורים יכולים לראות היכן בדיוק הילדים שלהם גולשים. זה הדבר הכי טוב כרגע שאפשר לעשות. יש את זה במחשב של הבן שלי וכשאחד הנכדים ישב על המחשב, אנחנו צפינו בטלויזיה וראינו בדיוק איפה הוא גולש.
אין הרבה ברירות כיצד להתגונן נגד הבריונות, מלבד כמו שכבר נאמר כאן, לחוקק חוקים ולהפעיל את אותן הסמכויות נגד אלימות ברשת בדיוק כמו נגד האלימות בכביש וברחוב.

Doctor Goblin

New member
יחפה, אין די בפיקוח, יש צורך בחינוך

כי גם אם אפילו תחסמו אותם מהאינטרנט במחשבים מהבית, הם יגלשו מהסמארטפון ומבת הספר ומהפלייסטיישן.

הצרה האמיתית שהופכת את האינטרנט ובעיות הפרטיות למפלצת היא שהכל מתרחש מאוד מהר, הרבה יותר מדי מהר מכפי שתתפתח אסטרטגיה חינוכית דינמית מספיק להתמודד עם השינויים ולהבהיר את הסכנות. לילדים ומבוגרים כאחד.

אז חייבים כל אחד להשגיח על הבית שלו בנושאים הללו. וכשאני אומר להשגיח זה לאסור רק את האסור ולא יותר מדי, כי אם באמת לא תתנו גישה לילדים לגלוש באינטרנט, שלא תתפלאו אם תקומו בוקר אחד ותגלו שהילד שלכם הוא סוג של האקר (סיפור אמיתי שקרה לדוד שלי הדתי)

אבל זאת בדיוק הבעיה

מערכת החינוך על כל תקציביה ועל כל מוריה המחוננים פחות או יותר, לא יכולה להדביק את הפער הטכנולוגי. אפשר להמשיל את זה בהבדל בין סוסיתא ישנה לפרארי חדישה. הן לעולם לא יגיעו או תגענה ליעד באותו הזמן... לכן צריך לשים את הדגש על החינוך מבית ולא לסמוך או לבוא בטענות רק למערכת החינוך הממוסדת. לכן הבאתי כאן את הפיתרון החלקי לבעיה וזה באמצעות מיכשור המעקב שהילד אפילו לא צריך לדעת שזה ישנו על המחשב שלו. בוודאי שאין לאסור את הגלישה באינטרנט אבל בהחלט למצוא פתרונות יצירתיים לבעיה.

Doctor Goblin

New member
אני מסכים

כשרשמתי - "יש צורך בחינוך" התכוונתי במיוחד לחינוך המוקנה מהבית. בנוסף, מערכת החינוך הממוסדת חייבת לעבור רפורמה גם בנושא הזה, אבל לא רק אצלנו, גם בעולם.

hofit1980

New member
בעולם בו אין כבוד לפרטיות אל לנו למהר לשפוט

את אלו הנכנעים וקורסים תחת הכוחניות.

בעולם בו אין כבוד לפרטיות האדם העומד מולנו, אנו ממהרים לעשות שימוש ציני ומכוער בכל מה שעלול להעניק לנו עמדת כוח, לחזק את מעמדנו ולבסס אותו בעיני אלו שאנו שואפים להתקרב אליהם.
זה מתרחש לא אחת במדיות אנונימיות כביכול, כאשר הפרט מגלה פתאום עד כמה פרוצים חייו ועד כמה השימוש לרעה נפוץ. ומתרחש גם במדיות המזוהות עד מאוד, אלו המאכילות אותנו באשלית הנאהבות המתעתעת.

בני הנוער משקפים את חולי החברה בה אנו חיים. אם אדם בעמדת כוח יעשה ניצול מזוויע בכל הידוע לו על האנשים סביבו, אל לנו למהר לשפוט את הילדים הנאבקים בביסוס מעמדתם בעיניי אחרים ובערך עצמי לא יציב או מבוסס.

אם אני כמחנכת הייתי חושפת פרטים מחייהם של הילדים עמם אני עובדת הייתי חשופה לתביעה לא פשוטה, ובצדק.

אני נחשפת לתופעות הבריונות והרשת לא מעט, ומעולם לא שתקתי למול שימוש לא הוגן או לא ראוי בנושא.

יצרנו מפלצת שהמכות ממנה יפליאו בעתיד באופן שנדע להתמודד עמו עוד פחות ממה שאנו מסוגלים לו כיום.
עצה אחת לי בכל אשר נוגע לנושא, שמרו על פרטיות במידת האפשר וכבדו את האדם העומד למולכם.

אנחנו כמבוגרים ממהרים לשנוא, לפגוע, להסית. כמה קל לנו להמציא תירוצים כשזה נוגע לבני נוער. אלו אנו שצריכים להתבונן לעצמנו עמוק בעיניים. הם בסך הכל מחקים אותנו.

נושא ששווה דיון בכל יום מחדש
ויותר מכך לעשייה.

puma141

New member
גרמת לי לבכות סוזי..כמה עצוב כמה כואב

לדעת , לראות את זה..זה נורא!

אני מרגישה מתוסכלת, כי אני אפילו לא יודעת לכתוב מה צריכים היו לעשות כדי שלא יקרו כאלו מקרים.
הנפש של הנוער הזה לא מנווטת את עצמה למקומות הנכונים..
זה נורא! נורא..ואין את מי להאשים.

כאוס.

למעלה