בואו נדבר על משהו.

המוזרה

New member
בואו נדבר על משהו.

אני עובדת במחלקה שבה 5 עובדים ומנהל. מבחינת ההיררכיה, מתחת למנהל יש סופרוייזרית, שני עובדים שנקרא להם בכירים (אני אחת מהם) ושתי עובדות "פשוטות" ההגדרות האלו לא נועדו לזלזל במישהו חליל, אלא רק כדי לעזור להבהיר נקודה. אחת העובדות הזוטרות, עושה צחוק מהעבודה. זה מתבטא בכך שכשהבוס איננו (והוא נוסע לחו"ל לפחות פעמיים בחודש לכמה ימים), היא לוקחת לעצמה את החופש להיעלם לשעות ארוכות, היא לוקחת ימי מחלה שמתבררים אחר כך כימי קניות וכיו"ב (פעם אחת היא הגיעה אחרי יום "מחלה" כזה ואפילו הבוס אמר לה שאם זה מה שעושה לה המחלה, הוא היה מזריק לעצמו חיידקים) היא מגיעה באיחור ויוצאת מוקדם, העבודה שלה לא מדויקת, המון טעויות. בנוסף, הגברת נתפסה ישנה (לא מנמנמת, ישנה!) עם רגליים על השולחן, יותר מפעם אחת. תפקידים קטנים שלה לא מבוצעים כראוי (תיוקים, שיחות טלפון מקדימות עם לקוחות). לעתים היא מביאה את הבן שלה (ילד בן שש וחצי, לחלוטין לא מחונך ומשתולל ומתרוצץ ומשגע את כולם כמו שילד בן שש וחצי יודע) לעבודה, נותנת לו לשחק במחשבים, במכונת הצילום, וצעקותיו נשמעות בכל המסדרונות. כל הדברים האלו קורים כשהבוס איננו. כשהוא נמצא, היא מתנהגת למופת, עסוקה, ובהחלט משמיעה לבוס כמה היא עובדת קשה, אפילו טורחת להישאר שעה נוספת, כדי להראות לו כמה היא משקיעה. בקיצור - אם הייתי הבוס שלה - מזמן היא היתה מפוטרת. נניסינו לדבר עם הבוס, אבל הוא מעדיף שלא להתעמת איתה כיוון שהיא רעשנית, צעקנית וממש אי אפשר לדבר איתה בהיגיון בלי שהיא תהפוך כל דבר לעניין אישי (פעם כשהעקרתי לה על עניין התיוק היא צרחה עלי כל כך ולא דיברה איתי חודש, לא שזה חסר לי כל כך.. ) כל נסיון שלנו (בעיקר שלי ושל הסופרוייזרית) לדבר עם הבוס, להעלות את זה בישיבות החודשיות - עלו בתוהו. הוא מסרב לדבר על כך. זה גורם לכך שאנחנו (כולנו) עושים את העבודה במקומה, כי אם לא נעשה כך, הטענות יופנו אלינו בלבד (ניסינו). אנחנו כבר חסרי אונים. מה עושים?

siv30

New member
בהרבה מקומות עבודה הנטל אינו

מתחלק באופן שווה בין העובדים. תמיד יש כאלה שעובדים יותר ויש כאלה שעובדים פחות. יש כאלה שמנצלים חולשות של המערכת ויש כאלה שלא. הרעיון הוא להשלים עם המצב. אין טעם להתרגז ממשהו שממילא את לא יכולה לשנות. ניסתים, דיברתם לא עזר. צריך להפנים את העובדה שהיא שם והיא עושה מה שהיא רוצה בלי שליטה ובלי התחשבות ולהמשיך הלאה. הדברים האלה בשורה התחתונה יחזרו אליה כבומרנג כי במערכת סגורה כמו מערכת במקום עבודה קיימת דינמיקה של דברים.

pinibs

New member
זה לא קצת קשה מדי?

הי סיוון, את כותבת: "הרעיון הוא להשלים עם המצב", ולי זה נראה כמו הפתרון הקשה והכואב ביותר. אני לא יודע אם כל דבר ניתן לשינוי, ואם כל דבר זקוק לשינוי, אבל במצב של חוסר אונים כמו זה שתיארה המוזרה, השלמה משמעותה המשך התסכול, המשך הסיטואציה בה אנשים הולכים עם בטן מלאה שתתפוצץ יום אחד. למה, בעצם, להשלים עם מצב שאינו טוב לך...? מדוע לא לנסות לחולל שינוי (אני לא אומר שזה דבר של מה בכך), וליצור לעצמנו מציאות טובה יותר? פיני

siv30

New member
אני לא מבינה נקודה אחת

אנשים נעשים מתוסכלים ממעשים של אנשים אחרים.
לי יש שליטה רק על עצמי ועל המעשים שלי, כל מחשבה אחרת כמו "אני יכול לשנות את האחר" או "אני יכול לגרום לו להתנהג כמו שאני רוצה" לדעתי הן מחשבות שטומנות בחובן תיסכולים רבים. המחשבה שאני יכול לשנות את האחר גם יוצאת מנקודה פטרוניסטית משהו, כי היא מניחה שאני יודע יותר טוב מכולם (דבל שאני לא שוללת על הסף אבל בהכרח לא נכון אבסלוטית). אומנם קשה ואפילו קשה מאוד לחשוב שאנשים לא ניתנים לאילוף ולכן לא ניתן לשנות אותם אלא רק את עצמי ואת הסביבה שלי, אבל זו בחירה שהיא מרצון בחירה מושכלת שמונעת עימותים ותיסכולים.

pinibs

New member
הבהרות

הי סיוון, אני לא מדבר על: "אני יכול לשנות את האחר" או על "אני יכול לגרום לו להתנהג כמו שאני רוצה" או על כך שמישהו יודע יותר טוב ממישהו אחר או על כך שניתן לאלף אחרים. אני גם לא מציע נקודת מבט פטרוניסטית ו/או מתנשאת מכל סוג שהוא. אני כן מדבר על כך שיש יותר מאפשרות אחת לתקשורת בין אנשים. אפשר, בהחלט, לפעול בסביבה של "או אני או אתה", בסביבה של "או שאני אשנה אותך או שאתה תשנה אותי". אפשר בהחלט לפעול בסביבה שבה משלימים עם המצב וממשיכים לקיים אותו. אבל אפשר גם לפעול בסביבה של "שנינו נעים ביחד לכיוון משותף", סביבה של "אני אעשה צעד קטן לכיוון שלך, אתה תעשה צעד קטן לכיוון שלי", סביבה של "אולי יש כיוון חדש לגמרי ששנינו יכולים לבדוק", סביבה של "שיתוף פעולה במקום הפעלה של כוח מול כוח". לדעתי, כמעט בכל מצב בו מתקיימת תקשורת בין אנשים ניתן להגיע לשיתוף פעולה על-ידי מציאת אינטרסים משותפים. בדרך כלל אנשים נקלעים למבוי סתום כאשר הוויכוח ביניהם הוא על עמדות. כמעט ולא ניתן לשכנע בעמדות, ולא ניתן לקרב, אבל כן ניתן להשתכנע ולהתקרב כאשר הדיון הוא סביב עניין משותף. אני בהחלט לא אומר שחייבים להכנס לעימותים ותסכולים, אבל אני כן אומר שהבחירה של תמיד או כמעט תמיד להמנע מעימותים אינה פותרת בהכרח את הבעיה. בנוסף, הפתרון ממש לא חייב לבוא מתוך עימות. אני פשוט מנסה להעביר את המסר שקיימות עוד דרכים, שניתן תמיד להגמיש את דרך החשיבה שלנו ולמצוא דרכים להגיע למקום של התקדמות. למרות שהמושג הזה הפך לעוס משהו, אני מדבר על מה שבשפת הגישור נקרא "Win-Win". ועוד משהו: אני בטוח שאדם יכול להחליט שהוא משלים עם המצב ומונע מעצמו עימות ותסכול, אבל אני גם בטוח שדברים לא מטופלים נשארים בתוכנו כפוטנציאל מסוכן שמתישהו חייב לעלות על פני השטח. פיני

siv30

New member
במצב שהיא מתארת לא יכול להתקיים

מצב של win-win. באופן עקרוני אני מסכימה איתך שיש מצבים בהם הידברות וצעד אחד לקראת השני יכולה לפתור בעיות ולגשר על הפערים. במקרה שהיא מתארת אין אפשרות כזו ואני גם אסביר לך מדוע:
הבחורה מניפולטיבית, נצלנית, שחקנית שתסובב את הדברים כך שהוויתור של הצד השני רק יגדל ויגרום לו תסכול רב יותר. במצב זה עדיף לכותבת למזער את נזקיה ע"י המנעות.
העדר יכולת התמודדות של המנהל תורמת לסיטואציה ולהרגשת הכח של הבחורה (שים לב 4 אנשים עומדים דום ועושים את העבודה בשבילה). במצב בו אין מסר חד משמעי מההנהלה, לא ניתן להגיע לפשרה.
להבנתי הם ניסו לעשות מהלך מהסוג הזה שלא צלח בידם והיא נשארה בשלה. אז למה להתאמץ. מקווה שהבהרתי את עמדתי.

pinibs

New member
אכן הבהרת את עמדתך...

את כותבת: "במקרה שהיא מתארת אין אפשרות כזו..." וואו...!!! איזו פסקנות!!! איך את יכולה לדעת דבר כזה...???!!! מהודעה שנכתבה את מסיקה מסקנה כל כך סופנית...???!!! "למה להתאמץ..." "עדיף להמנע..." OK, הבנתי... פיני

הזדמנות

שלום ברור שיש מערכת יחסים לא טריויאלית בין אותה עובדת לבוס ולשאר הצוות. אפשר למצוא בה אלמנטים של סחטנות, שקרים ומניפולציות. להכיר בזה כנראה שקשה לו למנהל והוא מעדיף לא להתמודד או לפחות לבד הוא לא יכול להתמודד. זאת אומרת שנדרשת כאן עזרה או תהליך, תהליך שלך עם עצמך כדי לחולל נקודת אחיזה בוגרת יותר. אנשים מניפולטיביים מביאים לנו הזדמנות לראות את נקודות החולשה שלנו, כי הרי לשם הם עטים. לכן, באופן אישי, נסי להכיר את מקומות החיכוך שלך איתה, את המקומות שהיא מקפיצה לך את הפיוז ותבדקי מהו חוסר השקט שלך. את לעצמך תדאגי, נסי ללמוד מהמצב על עצמך ועל כישורי ההתמודדות שלך עם מצבים קשים כמה שיותר. אחרי שתגיעי למקום של שקט תוכלי לראות את הפתרון. היא לא יכולה להכריז "ברוגז" בעבודה, אין לה זכות לזה, רק את מולה יכולה לדרוש את השיחה - דוגמה להתייצבות בוגרת מולה. בקיצור - הזדמנות לעבודה פנימית. יום טוב, אמיר

pinibs

New member
שאלות הבהרה

הי, מאד מעניין הסיפור שלך, משום שהוא מתאר מצב שהוא, כביכול, ללא מוצא. לדוגמה - אם מנסים לעשות משהו זה גורר תגובה קיצונית ומרתיעה; אם לא עושים כלום זה מגביר את העומס על שאר חברי הצוות, וכו'. רציתי להתיחס לדברים מנקודת המבט של הדינמיקה המאפיינת עבודת צוות במקומות עבודה, אבל לשם אשמח לקבל מעט יותר פרטים (אם זה מתאים ונכון לך), כגון:
כמה זמן קיים אותו צוות של חמישה עובדים ומנהל?
מהו הוותק (בחברה בכלל, ובצוות הזה בפרט) של כל אחד מחברי הצוות?
בני כמה אתם?
מהם היתרונות (המקצועיים, אבל לא רק) של כל אחד מחברי הצוות?
ובמיוחד - מהם היתרונות והכשרונות של אותה עובדת זוטרה? במה היא טובה - בארגון, באיתור מידע, בלזכור ימי הולדת?
האם המטרה שלכם, כצוות, ברורה לכם?
האם התפקידים של כל אחד מכם בצוות ברורים לכם?
האם עובדת היותכם חברי צוות מתבטאת גם מחוץ לשעות העבודה (למשל, האם אתם הולכים לשחק באולינג יחד, פעם בחודש, אחרי העבודה)?
האם את (וגם חברייך האחרים לצוות) יכולים לראות בדמיון פתרון מספק למצב, הכולל את אותה עובדת. לדוגמה, מצב בו הצוות נשאר באותו הרכב ועובד נהדר (למשל מבחינת חלוקת נטל העבודה) גם כשהבוס בחו"ל? בהצלחה, בכל דרך התמודדות שתבחרי. פיני

המוזרה

New member
והתשובות לשאלות שלך -

הצוות קיים עם המנהל הזה כשנתיים וחצי (עם המנהל הקודם לא היתה קיימת הבעיה) הוותק - רובנו עובדים 4 שנים, הבחורה הנ"ל שלוש שנים והמנהל שנתיים וחצי. גילאים - כולנו אי שם בסביבות .30-40 יתרונות שלנו - הסופרווייזרית מכירה את כל המערכת כולה, יודעת למלא את מקומו של כל אחד, בקיאה בפרטים, העובד הבכיר השני - מעולה בפרטים למשל התאמות בנק זו המומחיות שלו. אני טובה בראיה רחבה, בפישוט הליכים ובחשיבה קדימה. העובדת הזוטרה הראשונה דייקנית ויסודית ואילו העובדת שבה אנחנו מדברים - היא מכירה היטב את המוצר שלנו. מטרתנו כצוות ברורה ביותר, היא מוגדרת ואין שום אי הבנה בעניין. גם תפקידו של כל אחד ברור לו (אם כי אחח הבעיות עם הגברת המדוברת, ורק איתה, היא שהיא סומכת על זה שאם היא תפשל, יש מי שיתקן במקומה) אין לנו קשר אחרי שעות העבודה. הסופרוייזרית ואני חברות ולעתים יוצאות לסרט.. משהו כמו פעם בחודשיים שלושה. מעבר לזה החברות היא רק בעבודה. אישית אני רואה פתרון כזה, רק אם נצליח להבהיר לעובת ההיא את חשיבות ביצוע התפקיד שלה בדייקנות, כיוון שזה משפיע על עבודת כולנו. הלוואי יכולתי גם להבהיר לה שההעדרויות המשונות שלה יוצרות אנטגוניזם כלפיה עניתי על הכל?

pinibs

New member
תודה ../images/Emo13.gif

בהחלט ענית. השבתי לך במסרים. פיני

נראה לי ...

שהגברת שעושה צחוק מהעבודה יודעת לקרא את המפה... היא מעוררת בכל אחד מכם את המאווייים הכמוסים שאינכם ממשים וזה מה שמרגיז... אותי זה הצחיק לקרא איך היא משחקת אותה למרות שאני מודעת למה שזה יוצר בסביבה, הייתי בסיטואציה כזאת...והתרגזתי קשות... והגברת המשיכה בעקבים גבוהים ובראש מורם למשרדו של הבוס ויצאה עם מדליה... קשה להבליג ולראות איך היא מתמרנת את כל העולם גם נהנית, גם עובדת, גם עושה מה שהיא רוצה, והכי קשה... הבוס לא מתמודד איתה כמו שאתם רוצים אלא כמו ש הוא רוצה.... איייי....קשה.... אנשים מניפולטיביים אינם משתפים פעולה עם דיבור הגיוני... הם רגישים לסביבה בצורה יוצאת דופן ומרגישים דברים עוד הרבה לפני שהם נאמרים... מה שמעצבן בד"כ זה לא מה שרואים אלא... מה שלא רואים... מצטרפת להמלצתו של אמיר, זו עבודה פנימית שלכם לגמרי התופעה הזאת נמצאת בכל מקום ובכל סיטואציה בחיים... חישבי איך את מתמודדת עם זה, איזו עבודה את צריכה לעשות בשטח, במגרש המשחקים, כדי להדוף את הגול הבא שלה... כי כל גול שאת מתארת הוא הגול שלך, עמדי בשער וראי איך את עוצרת או תופסת את הכדור בידיים... ולבסוף, זה לא מקרי שאני מצטרפת דווקא לשיחה הזאת, הייתי שם, אני יכולה להרגיש את הזעם עד עכשיו אבל היום...הייתי עושה דברים לגמרי אחרים ולא ברמה של דיבורים... מקווה שעזרתי במשהו יום נעים

pinibs

New member
גולים ועמידה בשער

הי אביבה, האמנם זה תמיד עניין של מגרש משחקים בו או שאתה מנצח או שאתה מפסיד? האם לא יכול להיות כאן מצב בו כולם משחקים ביחד, למרות שלמראית עין זה נראה אחרת? נכון, יש אנשים מניפולטיביים; נכון, לא כל מצב ניתן לשיפור כך שתושג בו הרמוניה, אבל... אולי קיימות עוד אפשרויות? אולי אנשים פועלים בדרך מניפולטיבית מתוך מקום של מצוקה או משום שאינם מכירים דרך אחרת? אני חושב שבתוך קבוצה-צוות, העבודה היא כמעט אף פעם לא רק של מישהו אחד. העבודה חייבת לכלול גם את מי שנחשב ל"גורם הבעיה". נכון שיש כאן לא מעט אפשרויות, כגון: 1) הבחורה הבעייתית תעוף מהצוות. 2) אני אוציא את עצמי מהצוות. 3) כולנו נישאר בצוות ונלמד לחיות עם זה. אבל - האפשרות הראשונה תפתור את הבעיה רק באופן זמני. הרי לפי מה שנאמר כאן עד עכשיו, מצבים כאלה תמיד יהיו, כלומר, יום אחד יגיע מישהו אחר לצוות הזה ויתנהג בדיוק אותו דבר, ואז מה? האפשרות השניה תפתור את הבעיה רק באופן זמני. אני אמצא לעצמי מקום עבודה אחר בו הצוות אליו אשתייך יהיה פשוט מושלם. אבל, יום אחד גם לצוות הזה יגיע מישהו שיתנהג כמו פרימדונה, ואז מה? האפשרות השלישית תפתור את הבעיה רק באופן זמני. כולם ילכו עם בטן מלאה (גם "הבעייתית"), הבטן עוד תמשיך להתמלא, ויום אחד זה יתפוצץ. זה תמיד מתפוצץ. ואז מה? לדעתי, בעיה כמו זו המתוארת, מסמלת משהו שקורה בצוות הזה. גם אם הבעיה תעלם באופן מסתורי כזה או אחר, כל מה שעומד מאחוריה לחלוטין לא יעלם. בעיות שאינן מטופלות הן בעיות שנשארות. כן, אותן בעיות יכולות להחליף צורה, אבל הן לעולם לא נעלמות כך סתם. בעיה כמו זו המתוארת היא כמו כאב ראש. אפשר לקחת אקמול, וכאב הראש אפילו יעבור, אבל האם זה אומר שלא יהיו יותר כאבי ראש? אולי יש משהו אחר שקורה בגוף ושכאבי הראש רק מעירים את תשומת ליבנו אליו...? מנסיוני, לטפל במצב מתמשך כמו זה שתיארה המוזרה זו האופציה שתמיד משאירים לסוף, ובדרך כלל אף פעם לא מגיעים אליה. למה? כי לאף אחד אין כוח. עדיף לבלוע את הצפרדע. טיפול אמיתי במצב המתואר דורש דבר אחד מרכזי שרובנו לא מוכנים לתת - מחויבות!!! אם לא תהיה מחויבות שווה בצוות להתקדמות והתפתחות, דבר לא יקרה, ואנחנו הרי ממש לא אוהבים להתחייב... העניין הוא שמצבים כאלה, וההתרחשויות שהם מסמליים כן ניתנים לטיפול ופתרון, ואז הצמיחה היא עצומה. בעיניי, חלק משמעותי ביותר באפשרות לפתרון טמון בנכונות לקבל את זה שלא הכל זה הורדת ידיים. לא תמיד חייב להיות מישהו חזק ומישהו חזק יותר. אנחנו פשוט חיים בתרבות מאד כוחנית, ולכן רגילים לעבוד בסביבה של כוח. אבל אני לא חייב תמיד להבקיע גול או לספוג גול, אני יכול לפעמים סתם להינות מלרוץ על המגרש ולהשתולל ביחד. פיני

כן פיני...

"האמנם זה תמיד עניין של מגרש משחקים בו או שאתה מנצח או שאתה מפסיד?" בסופו של דבר זה העניין ולא משנה כמה ננסה ליפות את העניינים... גם כשאתה פותר בעיה אתה מנצח וגם כשאתה עושה הכי טוב למישהו אתה מנצח... מה רע בזה? זה לא סותר את העובדה שאנחנו כל הזמן משחקים...כל הזמן... מה זה משנה מתוך מה פועלים אנשים מניפולטיביים? קטונתי מלפתור את בעיות העולם, אינני מתיימרת לדעת למה, וגם לא רוצה. שלושת ההנחות שהנחת הן שלוש מתוך מליארדי אפשרויות נוספות. כמספר האנשים עלי אדמות כך הן האפשרויות לניהול מצב קיים. צמצמת מאוד את האפשרויות שקיימות... "גורם בעיה" הוא בד"כ אדם יוצא דופן במשרד או במקום עבודה או בקיבוץ או בכל מקום שיש בו קבוצה של אנשים שמחליטים שאדם מסוים הוא "לא בסדר"... המצב שבו אנשים מסתכלים על אדם מסוים בעבודה כ"גורם בעיה" היא היא עמדת הכוח... למרות שהמצב מוצג אחרת... מחפשי הפתרונות האולטימטיביים ו"הנכונים", הם האנשים שמפעילים הכי הרבה כוח... כל פתרון שאתה מביא הוא ההתחלה של הבעיה הבאה... אין פתרון טוב אולטימטיבי מכיוון שבבני אדם עסקינן. וככל שתפתור יותר, כך תיווצרנה עוד בעיות... זוהי דרכו של עולם, כמו הבוקר שמגיע אחרי הלילה והירח שמפנה את המקום לשמש לעולם נהיה בין שני כוחות, לעולם ננוע ביניהם, וכל פעם שנהיה בצד אחד נתנגד מיד לצד השני... הצהרות על אפשרויות של מצב סטטי שבו הכל בסדר הן המניפולציה הכי גדולה שיש...מכיוון שהיא אינה מציאותית... אנחנו אף פעם לא במקום סטטי, אנחנו תמיד נעים בדרך ורק אח"כ אנחנו יודעים אם מה שחשבנו היה "טוב" או "לא טוב" אף פעם לא לפני... בתור מנהלת עסק לא הייתי רוצה שהעובדים שלי ירוצו במגרש וישתוללו ללא מטרה. קוראים לזה כוח? קוראים לזה לנצח? אז כן, אני אוהבת לנצח! עבודת צוות יכולה להיות רבת כוח ועוצמה ולהתנהל בצורה נעימה הדברים אינם סותרים אחד את השני... ואומר לך יותר מכך, אני רואה ב"גורם בעייתי" אדם יצירתי שאפשר להשתמש במוח שלו הרבה מאוד...כי הוא לא חושב כמו כולם! לא מגינה על "הבעייתיים" ולא מייעצת עיצות, מביאה רק את דרך המחשבה שלי שבד"כ יוצרת התנגדות... כי היא שונה, אחרת, ובעיקר מאפשרת להיות "לא בסדר" ולהשאר בחיים... וגם...מעבירה כאבי ראש... שבת שלום

pinibs

New member
חתיכת כפתור...

אתיחס לכמה מהדברים שכתבת: "בסופו של דבר זה העניין ולא משנה כמה ננסה ליפות את העניינים..." מי מנסה ליפות את העניינים? זה שהצעתי נקודת מבט מעט שונה אומר שאני מנסה ליפות את העניינים...? וחוץ מזה, מה זאת אומרת "בסופו של דבר זה העניין"? זה שהחלטת שזה העניין אומר שזהו, הדיון נסגר, אי אפשר להביע דעה אחרת...? "מה זה משנה מתוך מה פועלים אנשים מניפולטיביים?" בטח שזה לא משנה. הכי קל זה לשפוט, להיות פסקניים, ולהביע דעה. "קטונתי מלפתור את בעיות העולם, אינני מתיימרת לדעת למה, וגם לא רוצה." האמת - גם אני קטונתי מלפתור את בעיות העולם. אני לא מתיימר לפתור את בעיות העולם. מה שכן, אני בהחלט מתיימר לפתור בעיות. בזאת חטאי. למיטב הבנתי, הפורום הזה הוא, בין השאר, במה מעליה ניתן להציג בעיות, לשתף בהן, ולהרחיב אפשרויות. המוזרה תיארה בעיה, ואני הבעתי את דעתי. זה עוד לא הופך אותי למישהו שמתיימר לפתור את בעיות כל העולם, אלא רק למישהו שמנסה לעזור. לא יותר ולא פחות. "צמצמת מאוד את האפשרויות שקיימות..." אכן צמצמתי. לשם הדיון הצגתי שלוש אפשרויות מסוימות. לא טענתי שאלו הן כל האפשרויות. "מחפשי הפתרונות האולטימטיביים ו"הנכונים", הם האנשים שמפעילים הכי הרבה כוח..." טוב, אני מודה שאולי אני מפרש אותך לא נכון, אבל אם אותם "מחפשי פתרונות אולטימטיביים ונכונים" כוללים גם אותי, אזי אני מדגיש שאני לא מחפש פתרון אולטימטיבי (לא יודע מה זה), ולא פתרון נכון. אני בעיקר מחפש פתרון שעובד. "כל פתרון שאתה מביא הוא ההתחלה של הבעיה הבאה... וככל שתפתור יותר, כך תיווצרנה עוד בעיות..." הבנתי - אז הדרך הנכונה לנהוג היא לא לפתור, כי הפתרונות יוצרים בעיות... הממממ... ברור... "הצהרות על אפשרויות של מצב סטטי שבו הכל בסדר הן המניפולציה הכי גדולה שיש...מכיוון שהיא אינה מציאותית..." טוב, גם פה אני לא בטוח שהבנתי. אז רק כדי להסיר ספק אני מדגיש: לא הצהרתי על שום מצב סטטי שבו הכל בסדר! לעניות דעתי, גם לא עסקתי במניפולציה כלשהי. מה יש - אם זה לא כמו שאת חושבת אז זו מניפולציה...? מהר, איפה יש מראה בסביבה...? את טוענת שדרך המחשבה שלך יוצרת התנגדות, אבל לי זה מרגיש כאילו ההתנגדות העיקרית נוצרת אצלך. איזה אנרגיות של יציאה נגד משהו שמישהו אחר כתב...! וואו!!! פיני

siv30

New member
פיני נראה לי שאתה עובד בעולם

מושלם וזה לא נאמר מתוך ציניות באמת, כי הדברים שאתה כותב מביעים איזה שהי תמימות. תראה, עובד מניפולטיבי מגייס את המערכת לטובתו הבלעדית, אין לו רצון לשתף את כל השאר ביתרונות שהוא משיג. אין כאן עניין של מצוקה אלא של אופי. ברור שאין כאן עניין של כוחניות ואין כאן עניין של הורדת ידים, לכן גם אביבה הציעה סוג של הימנעות, כי מאבק רק פוגע יותר בצד שאינו מניפולטיבי. נקודה אחרונה, עבודה היא לא כל חיינו (היא רק מחצית מהם) לפעמים עדיף לשמור את האנרגיות לבית ולטיפול בדברים שאחרי העבודה ולא להשקיע במערכת יחסים שמלכתחילה אתה יודע שאין לה סיכוי.

pinibs

New member
תוויות, תוויות...

הכי קל זה לשים תווית. OK, אז אני עובד בעולם מושלם ואני תמים. עכשיו הכל בסדר, נכון...? אם אני עובד בעולם מושלם ובנוסף לכל אני גם תמים, אז לא פלא שאני כותב את השטויות שאני כותב. פתרנו את הבעיות. אני חוזר ואומר - הכי קל זה לשפוט, הכי קל זה להגיד: "את המצב הזה אי אפשר לפתור", הכי קל זה להחליט: "טוב, היא מניפולטיבית, אז אין לעניין סיכוי". Fine. ולגבי "עבודה היא לא כל חיינו"... אכן, העבודה היא לא כל חיינו, אבל היא בהחלט חלק מאד מאד משמעותי מהם. אם העבודה היתה כל כך לא משמעותית, ההודעה של המוזרה לא היתה נכתבת. אנשים חווים דברים מאד קשים בעבודה ואותם דברים משפיעים להם על כל החיים!!! "עדיף לשמור את האנרגיות לבית ולטיפול בדברים שאחרי העבודה..." בטח שעדיף, אבל לעיתים כל האנרגיות מתכלות במצוקות שאנשים חווים במקום העבודה שלהם. לא לטפל בדברים האלה זו בחירה שעלולות להיות לה תוצאות הרות גורל. ולבסוף - "עדיף לא להשקיע במערכת יחסים שמלכתחילה אתה יודע שאין לה סיכוי". וואלה, איזה כיף לך שאת יודעת הכל. גם אני אומר זאת ללא ציניות. הכי כיף בחיים זה לדעת הכל מראש. כך אנו חוסכים לעצמנו טונות של אכזבות ומרורים. השקפת עולם זו מאפשרת לאנשים להמנע מהמאמץ של השקעה במערכת יחסים זוגית, למשל, "כי היא בטח תיגמר מתישהו". השקפת עולם זו מאפשרת לאנשים להמנע בעצם מכל דבר שעלול לגרום להם מאמץ וכאב. תוצאת הלוואי היא, כמובן, שהשקפת עולם זו מונעת מאנשים גם אושר גדול, אפשרות לשינוי, אפשרות להגשמה ועוד כמה דברים איומים שכאלה. פיני

הרשו לי להציג . . .

פ י נ י מדריך בפיתוח חשיבה יצירתית, עוסק בין השאר בקונג - פו - והוא יסביר את הקשר בהזדמנות. למה אני פותח בהצגה זו - כדי להגדיר את המגרש של תהליך החשיבה והתקשורת. כאשר אנו עוסקים בחיפוש אחר פתרונות עלינו לנקות את השולחן, לוודא הנחות מוצא מתוכן אנו פועלים. נדרשה הבהרה שכזו, זה נראה כאילו הרעיונות מנותקים, לא מציאותיים, אבל צריך סבלנות, חשוב לזרום עם המחשבה ואז לראות להיכן מגיעים. אני מקווה שאפשר יהיה לחזור ולקרוא את הדברים שנאמרו ולהבין מחדש את הדיאלוג המתווכח שהתחולל. תרומתי הקטנה לכרגע. שבוע טוב, אמיר

למעלה