בואו נדבר על משהו.

space1

New member
למה לא להתעמת איתה?! ../images/Emo123.gif

לפי מה שאת אומרת, את לא נמצאת במיעוט ויש עוד אנשים בעבודה שחושבים כמוך, אז במקום לשבת בשקט ולעבוד יותר במקומה - תתעמתו איתה! את יכולה לעשות את זה לבד, או שאפשר עם כמה אנשים לקחת אותה לחדר ולהסביר לה את העניין. נכון שציינת שהיא צורחת כמו משוגעת, אבל כמו שאומרים "ברומא תתנהג כמו רומאי" - לכן תתחילי גם את לצעוק. אל תתני שירמסו אותך! יש הרבה מובטלים בחוץ שקוראים את זה עכשיו והיו מוכנים לעבוד שם במקום אותה אישה שאת מתארת. אם היא לא יכולה להעריך את מה שיש לה ביד אז מוטב שאתם תבהירו לה שהיא באה לעבוד, ולא לשחק!!
 

המוזרה

New member
ניסינו, ניסינו

העימותים לא הביאו לשום שינוי. אין לנו שום סמכות להגיד לה שאנשים מחכים בתור למשרה שלה. והבוס לא יגיד כזה דבר.
 
עוד פתרון שלא יעבוד

אולי כדאי ליצור מצב כזה שיהיה יום אחד שבו רק העובדת הבעיתית תעבוד וכל השאר "ידפקו נפקדות"?
 

pinibs

New member
שיתוף

חברות וחברים, אני רוצה לשתף אתכם בכך שהדיון הזה ממש הכאיב לי. בעוונותיי, הצעתי את האפשרות הבאמת לא כל כך נוראה, שניתן לטפל גם במצבים שנראים חסרי סיכוי. בתגובה, מצאתי שאנשים יהיו מוכנים לעשות הכל רק כדי לא להודות באפשרות שאולי אנחנו יכולים להשפיע על החיים שלנו ולחולל בהם משהו טוב. רק לא להשתנות, רק לא לנסות, רק לא - חלילה - להצליח...! זוהי, כמובן, דעה לגיטימית ככל הדעות, אבל משהו באנרגיות פשוט דרס אותי. מצד אחד השיבו לי שאין כאן עניין של כוח, ומצד שני, באותה נשימה, העמידו מולי את כל התותחים הכבדים ביותר רק כדי להסביר לי "בנועם" שעדיף לא להתאמץ, שאם אני מתאמץ זה כי אני תמים וחי בעולם של פנטזיות, ושעצם חיפוש הפתרון מעיד על מניפולטיביות וכוחניות מצידי... דעה שונה זה נחמד, אבל עדיף לא להביע אותה... הקשבה וסובלנות זה גם כן נחמד, אבל זה קיים רק בספרים... ומעל הכל, האפשרות שאולי, רק אולי, כן ניתן לעשות משהו... טוב, כאן ממש הגזמתי...! OK, שיעור חשוב ללא ספק. יקח לי עוד זמן לפענח אותו, אבל תודה למי שגרם לו להיות. פיני
 

danistar

New member
תשמעי ...

במשך 5 שנים עבדתי בחברה ציבורית גדולה כעובד חיצוני . את כל העיוותים , חוסר הצדק , ניצול , לקיחת אחריות על הצלחות שלא שלך , הפלת כשלונות על אחרים וחלוקה לא נכונה של הנטל , את הכל ראיתי ועברתי על בשרי יום יום עד שהושלכתי מהמערכת בגלל קיצוצים . אני ועוד 20 כמוני , רק בגלל שמעמדנו היה של קבלנים. לא עזרה לנו העובדה שאנחנו היינו הפודוקטיביים היחידים במשרד , שהיינו אלו שעשו את העבודה בזמן שעובדי החברה התעסקו בלייצר לעצמם תעסוקה לכאורה ולקחת את האחריות להצלחות . חמש שנים שבמהלכם לא קודמנו לשום מקום בעוד שנאלצנו לראות את עובדי החברה מקבלים יותר אחריות , קידום מקצועי רחב כל מיני הטבות אחרות . מה שאת עוברת זה פסיק קטן . אני למדתי עם הזמן שאת המערכת אי אפשר לשנות ואם זה לא מתאים לי אז צריך לחפש מקום חדש . הבעיה שבהרבה מקומות אחרים המצב לא "יותר" טוב . בכל מקום עבודה יש את הפוליטיקה שלו והיא לא תמיד שוויונית או פועלת לפי אמות מידה מקצועייות . אם את רוצה להמשיך להתפרנס ואין לך אפשרות למצוא מקום חדש , עדיף שתשבי שם בשקט , תעשי את המוטל עלייך וזהו ,בוסים לא אוהבים אנשים שמתבלטים או מתלוננים ( גם אם יש צדק בדבריהם ) , הם אוהבים יסמניים שקטים שמידי פעם מלקקים להם , את אלו הם דואגים לקדם ( בלי קשר ליכולות מקצועייות , הם אלו שבדרך כלל הכי גרועים מקצועית כי את הטובים הבוס לא יכול לקדם , מי יעשה את העבודה במקומם ?? ) .
 

siv30

New member
מה שכתבת ציער אותי ביותר

התופעה שאתה מתאר נפוצה בשוק העבודה של היום. סוג של עבדות שהמעביד מנצל לטובתו ולטובת העסק וכאשר הסוס נגמר או שמגיע רגע האמת העובדים מושלכים החוצה ככלי ריק, היא תופעה כואבת שעדין אין התמודדות אמיתית איתה. אני מקווה שמצאת לך מקום מוצלח יותר.
 

danistar

New member
לצערי אני עדיין בחיפושי עבודה.

השוק לא במצב טוב ועצם העובדה שב 5 השנים הללו לא זכיתי לקידום מקצועי לא עוזרת לי . היום אני עושה על חשבוני קורס די יקר בתחום המקצוע שלי שיעזור לי לההתקדם ולמצוא עבודה ( ככה אני מקווה בכל אופן ) .
 

המוזרה

New member
וואו אתם נפלאים ../images/Emo70.gif כולכם.../images/Emo140.gif

אני מצטערת עודלא קראתי לעומקאת כל התשובות, אבל אני רואהכמה תשובות רציניות. אני פשוט במהלך מעבר דירה (עברתי לפני שעתיים) מבטיחה להיכנס בלילה או מחר בבוקר לקרוא בעיון ולהגיב בכל מקרה תודה
 

26פברואר

New member
לעניין הויכוח בעקבות "המוזרה"

אנשים יקרים מאוד, האם היה זה נסיון לעזור לה או היסחפות הדדית למקום של דו-קרב של אגואים? כמה נפלא היה בפורום הזה קודם לכן, כאשר התגובות היו טובות לב, ענייניות, החוכמה לא היתה קניינו של איש ולכל אחד מותר היה בפשטות, להגיב. לומר את אשר עם לבו ודי. סיון, פיני, השיעור היחיד הוא ניקיון. צלילות. כך נראה לי. באהבה
 

26פברואר

New member
ועוד-

הנקיון, הצלילות עליהם דיברתי, היא היכולת שלנו לשים את עצתנו בפורום ולא להאכיל בה בכפית, אלא להיות יכולים לשחרר אותה באהבה לכיוון האדם מבקש העצה,להניח לעוד רעיונות שונים לעלות, ולהניח למי שמקבל את כל המגוון לבחור כאוות נפשו.
 
תמרור חשוב !

היכולת, אני חושב שעליה אתה מדבר, נובעת מאבטחת תקשורת שקודם כל עושה הקשבה ואחריות רגשית של אדם לעצמו ועם עצמו. לא עמדת "יודע", אלא עוזר למבקש, לזה שמביא ומשתף, להקשיב דרך מה שאני שומע, דרך מה שאני מרגיש. לתת לזולת לעשות את דרכו מבלי שאני המתבונן חושב שאני יודע עבורו מה היא צריכה להיות. רק עוזר לו לראות הוא את עצמו. תודה לך על התזכורת להפנות את תשומת הלב פנימה. יום טוב, אמיר דרור
 

המוזרה

New member
לכולם ../images/Emo140.gif

תודה לכולם על כל העצות. מצטערת אם גררתי לתוך ויכוח קשה, אבל לא זו היתה הכוונה. אני חושבת שהדרך שפיני מנסה להציע מתאימה לי יותר מכל כיוון שניסינו כבר את דרך ה"לקבל את זה ולהמשיך הלאה" וגם את ה"כל אחד ידאג לעעשות כמיטב יכולתו" - הדרכים האלו השאירו אותנו מורמרים וכועסים. אנא, אל תכעסו, ביקשתי עזרה וקיבלתי המון תגובות, תודה רבה לכל מי שטרח והשיב.
 
למעלה