בואו נדבר על

בעז כהן

New member
מודיע לך חגיגית

בהרקדת מוצ"ש בהיכל הספורט במלחה וגם בחוג בנצר סרני בימי שני-כניסה לילדים חינם!לצערי,לגבי החוג ביום שלישי במרכז תרבות אינני קובע-אני רק שכיר שם.כמו שציינת,אינך רוקדת קבועה שלי-לכן אינך יודעת.

בעז כהן

New member
בואו נדבר על

מיעוט הרוקדים הצעירים-בעיקר בגילאי הנוער,בחוגי רקודי העם שלנו.למה? לאחרונה ביקרתי בכמה וכמה חוגים באיזור ראשל"צ-רחובות-חולון,ראיתי מאות רוקדים.כולם נהנים;כולם מאושרים;כולם באים לרקוד בכייף רקודי עם ישראלים;רובם ככולם מבוגרים.רק אצל קובי מיכאלי בלוד (אחלה מדריך וחבר)רקדו צעירים.איך זה במקומות אחרים??? למה זה כך לדעתכם/ן?? מה ניתן לעשות???

unikorn

New member
דווקא יש ילדים שרוקדים../images/Emo12.gif

דווקא יש ילדים ובני נוער שרוקדים. הסיבה לכך לדעתי היא שהם אינם מכירים את הריקודים וחושבים שזה מיושן ולא מודרני- אז הם אפילו לא מנסים לרקוד. לי, למשל, יש בבית הספר שיעור לריקודי עם, וממנו הבנתי שזה בעצם כיף. בשיעור יש עוד כמה בנות שנראה שאוהבות לרקוד. אני חושבת שהפתרון שיכול "לדחוף" עוד צעירים לרקוד ריקודי עם זה להקדיש שיעור בבתי הספר לריקודי עם- ככה הם יוכלו להכיר את הריקודים ולהבין כמוני שזה בעצם כיף. UNIKORN

יש לי חדשות בשבילך

בעיר בה אני גרה ובעוד כמה באיזור שלי, ריקודי העם הם חלק התוכנית הלימודים. כל כיתה מקבלת שעה בשבוע ויש בימי ו´ הרקדה כללית. כמו כן, במוצא,ש יש הרקדה של הורים וילדים של המרקיד חנן דדון. הכניסה להרקדה זו חופשית ואכן ההרקדה מלאה.

לדנדונית - תגידי את האמת

זה לא מוציא לילדים את החשק לרקוד ריקודי עם אם עשו את זה אצלכם כחלק חובה מתכנית הלימודים? אני שמתי לב שאצל ילדים מה שנכלל בתוכנית הלימודים, כחלק ממנה נחשב כ"עול" או כ"עונש" (במיוחד אם יש לזה גם ציונים...) אבל אם תתני להם את זה כחוג לבחירה - כל היחס והגישה משתנים.

לא יודעת, שלי מתייחס לזה כאל כייף

לא לומדים, יוצאים לאולם הספורט, ובטח שאין שיעורים. ובמוצא,ש כשהולכים להרקדת הורים וילדים, אז הוא פוגש שם חברים ונחמד לו. זה גם שירים שיותר מתאימים להם: אני נולדתי לשלום, ובים בם בום וכאילו. אני משערת שגם תלוי במרקיד, כמה הוא מצליח לדבר עם הילדים בגובה העיניים. שלי גם רואה אותי רוקדת בחוף הים, אז הוא מרגיש שככה הוא חלק ממשהו שגדולים עושים, אם את מבינה למה אני מתכוונת.

לי יש ילד בן 12 כמעט.

גם בבית הספר שלו יש שיעור מחול - אבל שם לא הצליח המורה להחדיר את האהבה לריקודי העם לילדים. הם מתייחסים לשיעור בזלזול בד"כ, וגם מנסים להתחמק ולשבת בצד... יחד עם זה, בני קבל את האהבה לריקוד ממני, ואפילו ניסה לבוא איתי כמה פעמים לחוגים שיש בירושלים - אבל - ראה שהוא כמעט הילד היחידי (או במקרים מסויימים באמת היה שם הילד היחידי) וגם הריקודים שונים לגמרי מאלה שנלמדים בבית הספר - התייאש מכל העניין אחרי מספר פעמים מועט ביותר, ועכשיו הוא מחפש לשנה הבאה חוג אחר... זאת למרות שהמרקיד הירושלמי אבנר נעים, למשל הזמין את ילדי הרוקדים פעם במיוחד, ובחצי המחיר.

רעיון להחדרת מוטיבציה

בזמנו אמרתי לו שבנות מאוד אוהבות בנים שיודעים לרקוד....

את מוזמנת לבוא להתרשם

והנקודה שבגלל שהוא הולך גם להרקדות ההורים וילדים שנערכת, הרי שהוא יודע את הריקודים יותר טוב. והוא מספר שבשיעורים בבית הספר, כל הבנות רוצות לרקוד איתו.... מה רע?

No name for now

New member
לאו דווקא

בחטיבת הביניים בא למדתי כיתות ח´ למדו סמסטר אחד דרמה וסמסטר אחד ריקודי עם (חצאי כיתות מתחלפות), וזה היה די פופולרי בכיתה שלי לפחות, אני בהחלט זוכרת שהבנים (שהם בד"כ הקהל הקשה בגיל הזה) נהנו מאוד, ובהמשך כשבסוף השנה נאמר לנו שמי שרוצה להופיע בהופעת סוף השנה צריך לחזור לכיתת הדרמה עדיין היינו רובנו בשיעור ריקודי עם. אני לא חושבת שזה בגלל המורה שלנו, דווקא לו יש שם לא כ"כ טוב בעירנו, אבל הוא כן עודד תלמידים להצטרף לחוג שלו, ואפילו הסתובב בין הכיתות בבתי ספר והודיע על חוגים לבני הגיל המתאים, ובהמשך חלק מהרוקדים בחוגים היו מגיעים ללהקת הנוער העירונית שאותה הוא ניהל. בנוסף הוא איפשר לרקדנים של הלהקה ללמד אותנו במקומו (הוא רק היה מפקח בצד אם הוא בכלל הגיע), וזה היה יותר נחמד עם מדריכים שמבוגרים מאיתנו בשנה-שנתיים.

בועז-זה נכון

באמת יש כיום מעט מאד ילדים בהרקדות, וחבל. חבל מאד. יש 3 סיבות לזה, לדעתי: קודם כל, אין פרסום בבתי הספר לחוגים לריקודי עם, והסיבה השניה - שגם אם ילד מגיע לחוג - מהר מאד הוא מגיע למסקנה שאין לו מה לחפש שם. כל האנשים מבוגרים (או רובם) וזה בעצם חוג למבוגרים ולא בשבילו. חוץ מזה, (וזו הסיבה השלישית) גם השעות בהן מתקיימים החוגים הנ"ל בד"כ מאוחרות מדי לילדים שצריכים לקום למחרת לבית הספר. אז למה שלא יקימו חוגים נפרדים, מיוחדים לילדים, עם אותם הריקודים שנרקדים בהרקדות ה"רגילות", רק בשעה אחרת? הלא חוגים כאלה קיימים לסוגי מחול אחרים (ג´אז, בלט וכדומה) החוג יכול להתקיים במתנ"ס השכונתי או בבית הספר עצמו בשעות רגילות של חוג לילדים, ושם הילד ילמד לאהוב ולרקוד את ריקודי העם של ה"מבוגרים" - אבל בחברת בני גילו, וירגיש בנוח. עם הזמן רוב הסיכויים שבוגרי חוגים אלה יעברו לרקוד בחוגים למבוגרים. מסכים?

לרקדנית הירושלמית !

מילים כדורבנות. צריך לבקש במתנס"ים שיהיו חוגים לרקודי עם לנוער והוא יהיה דור ההמשך של החוג למבוגרים.

איה10

New member
גם מתנס"ים זה לא כל כך הולך

אין הרשמה, אפילו שיש פרסום נרחב, נרשמים אולי 5-6 ילדים, או יותר נכון לומר, בנות. זה פשוט לא אופנתי, בנות הולכות לבלט וג´ז ואילו הבנים הולכים לג´ודו, קראטה, כדורסל וכו´. מנסיון רב להפעיל חוגים לילדים זה לא כל כך עובד. וחבל!!

בעז כהן

New member
לדעתי

הסיבות העיקריות להיעדר בני נוער וילדים בחוגים לרקודי עם הן: 1.לא מתחשבים במה שהם אוהבים לשמוע ולרקוד-בד"כ רקודי שורות. 2.חלק ניכר משעות החוג מוקדש לרקודי זוגות. 3.רוב ההורים עצמם,כמו גם רבים ממדריכי רקודי העם,לא מעודדים אותם להגיע. מנסיון רב-אני המדריך הראשי של עיריית י-ם בבתי הספר התיכוניים וחט"ב בכל נושא הפסקות פעילות וסדנאות-למדתי,שכדי למשוך בני נוער וילדים לרקודי עם,צריך לתת להם דברים שהם אוהבים.למשל, רקודי שורות.עובדה- החוגים היחידים בי-ם,בהם ניתן לראות עשרות צעירים!(החל מחט"ב, תיכון,חיילות וסטודנטים)הם החוגים שלי,וחבל.דבר נוסף,אני מעודד בכל חוגיי להביא את הילדים ללא תשלום!בפורים האחרון זכתה אצלי ילדה בכתה ו´ בפרס על תחפושת-התחפשה לירח לימון...אגב, יש לי כמה בנות בגילאי החטיבה והן,איך לאמר, מטובי הרקדניות אצלי בחוג... איך אמר המשורר ההוא:"ילדים זה שמחה".

אפשר לחלוק עליך?

אם ריקודי שורות הם ריקודי-עם אתה צודק. אני חונכתי שריקודי שורות (במיוחד שרובם על מוסיקה זרה) הינם אמצעי למשיכת הנוער על מנת שבסופו של דבר ירקדו ריקוי מעגל וזוגות. למה? כיוון שריקודי מעגל וזוגות (עם שירים ישקראליים) הם עבורי ריקודי-עם. הם מאפשרים את המעגל (הצורה ההרמונית והשיוויונית ביותר הקיימת בטבע) בו יש התייחסות אל כ השותפים האחרים ובו כולם שווים. המעגל, אחיזת ידיים, הפעילות המשתפת בה יש גם הדדיות עם האחרים במעגל - היא התמצית של ריקודי העם. לצערי, הרבה מדריכים הפכו את ריקודי השורות לתמצית, לעיקר ולמטרה בריקודי העם (כיוון שזה מה שהצעירים אוהבים ודורשים) וכאן הפיספוס הגדול. נניח שהילדים יבאו לרקוד אם נספק להם סמים, אז מה נספק להם כי זה מה שמביא אותם לרקוד? ואם נספק להם "סלסה" כדי שיבואו ל"ריקודי-עם" אז נספק? מי שרוצה סלסה ילך לחוגים לסלסה ומי שרוצה ריקודי עם שיבוא לריקודי-עם והתפקיד של המדריכים זה להדריך אותם לריקודי-עם ולא לריקודי שורות עם מוסיקה לועזית. אם המדריכים ימשיכו להוביל כ"מרקידים" ולא כ"מדריכים" ויגררו אחרי טעם ההמון כי "זה מה שהעם רוצה" אז ריקודי עם לא יהיו לנו. כמובן שגם קיצוניות של חינוך לא תצליח כי תוביל אותנו למיעוט משתתפים. והרי כאן זו האמנות של המדריך איך להביא את הרוקדים והצעירים לרחבות הריקודים ואז לכוון אותם לכיוון של ריקודי-עם ולא להגרר אחריהם אל ריקודי הדיסקוטק.

בעז כהן

New member
תרשה לי לחלוק עליך ירון

ראשית,רקודי העם עליהם אתה מדבר באוטופיה(מעגלים וזוגות,אחיזת ידיים הרמוניה...)אינם כאלה.ומעניין שאתה יפה דורש אך אינך מקיים!להזכירך, במרתון שקיימת בעזריאלי,לא ביקשת ולו פעם אחת מהרוקדים לאחוז ידיים.מה עוד,שהרקדת רבים מהרקודים ,"הלהיטים" החדשים אותם אתה "קוטל" לא אחת-"גיבוב של צעדים" קראת לזה לא? כאחד שאמון,וחונך על ברכי ההיסטוריה של רקודי העם הישראליים,תרשה לי להזכירך,שרקודי שורות(או רקודי גוש-כפי שחלק מכנים זאת)נרקדים כבר שנים רבות רבות.ועד כדי כך זה נחשב בזמנו, שאפילו גדול היוצרים שלנו,מושיקו הלוי,חיבר רקודי שורות. אחת ולתמיד ירון.רקודי עם כשמם כן הם.רקודים של כל העם.ואם יש חלק ממנו,למשל הצעירים(ולא רק הם..)שאוהבים לרקוד גם רקודי שורות,בעברית או בלועזית,יחד עם רקודי המעגל והזוגות,צריך לכבד ולקבל זאת.אם אתה באופן אישי, לא אוהב (או לא יודע)את רקודי השורות אל תשליך זאת על הכלל. לצערי אתה לא היחיד.היית עצמך נוכח במרתון יום י-ם לקיפוח של החברה הצעירים בי-ם,שנמנע מהם לרקוד רקודי שורות כפי שהם אוהבים וציפו לרקוד. ירון, כמו שיש השפעה בלתי נמנעת על המוזיקה והשירים העבריים,כך יש גם על הריקודים.וכמו שלאחרונה מתרבים רקודי העם המחוברים בסגנון "סלסה" כביכול,ואיננו יכולים למנוע זאת,כך גם איננו יכולים למנוע שילוב של רקודי השורות בסגנון הזה לתוך החוגים שלנו.אגב, בהרבה מאד חוגים בארץ משלבים רקודי עמים(מעגל וזוגות), מה ההבדל? עכשיו,אתה כמדריך יכול בהחלט לאמר שזה לא מתאים לך ולרוקדיך.אבל אל תשלול אחרים שחושבים אחרת.

revgola

New member
ריקודי שורות הם לא ריקודי עם

לפי דעתי ריקודי שורות הם לא ריקודי עם. חוץ מכמה שירים בודדים רוב ריקודי השורות שנרקדים כיום הם בלועזית. אני אומנם אוהבת לפעמים לרקוד קצת ריקודי שורות (את הישנים בעיקר, החדשים לפי דעתי סתם שעשועי ילדים) אך זה לא ריקודי עם !!! למה לנסות למשוך ילדים לריקודי עם, עם משהו שזה לא ריקודי עם ?! צריך ללמד אותם את הריקודים לשירים שהם שומעים ברדיו ואוהבים, ולא צדיק כתמר וכל ריקודי הנוסתלגיה שמלמדים בבתי הספר (בזמני לפחות)

למעלה