בואו נדבר קצת על האופי של הפורום

Rivendell

New member
בואו נדבר קצת על האופי של הפורום

בגלל כל אירועי החודש האחרון, החלטתי שהכי נכון יהיה פשוט לדבר על הדברים. נשאלה כאן, ובצדק, שאלה - לאן הפורום הולך אם נמחק כל סיפור שלא נראה לנו. אז לא, אנחנו לא נמחק סיפורים רק כי הם לא טובים. התפקיד שלנו הוא לא לשפוט, למחוק ולצנזר. אבל כמו שאני רואה את תפקידו של הפורום, את התפקיד של ושל יולי כמנהלות, ואת התפקיד שלכם כגולשים - המטרה היא לא להפוך לפורום של כלבי-ים מאולפים שמוחאים כפיים לכל יצירה. המטרה היא לחקור, לשאול, ללמוד ולבקר. מטרת הפורום, כמו שאני רואה אותה, היא לעזור לאחרים להשתפר, וכמובן להעזר בעצמנו, אפילו אם זה רק בצורה פאסיבית (ברגע שאנחנו מעירים לאחרים על בעיות בכתיבה, אנחנו מודעים אליהן ונמנעים מהן בעצמנו). כותב שלא מעוניין לשמוע - המקום שלו בבלוג, או אולי בפורום מסוג אחר. אם לא נדבר על הדברים, אם לא ניתן ביקורת, הפורום הזה לא יתרום כלום לאף אחד. ככה אני רואה את הדברים. אני רוצה מאוד לשמוע גם את דעתכם.

murmur

New member
אני חושב שמין הראוי לקשר את זה

בשורת כותרת.. בעניין מחיקת הודעות של אנשים שאינם מוכנים ללמוד, לא מסכים, אף פעם אי אפשר לדעת אם האדם באמת אינו לומד וייתכן שלאדם יש בעיות ביישום. מחיקה זה לא הפתרון. אבל יש להדגיש במקום בולט בפורום (שלא כמו חוקי הפורום, שלצערנו אנשים אינם מרבים לקרוא אותם) שמטרת הפורום היא למידה ושכתוב של סיפורים על מנת שכל הגולשים והכותב בפרט יישאבו למידה מתוך נסיון זה של זה. לעומת זאת הודעות שאינן משורשרת, לאחר שגולש נתבקש במסרים יש למחוק. מן הראוי לציין לשבח את שתי המנהלות ובכלל את כל גולשי הפורום שעושים עבודה מצויינת במתן ביקורת בונה ועזרה לכותבים מתחילים וותיקים,

N Y

New member
אין שאלה של מחיקה אם הסיפור לא טוב.

אנשים (רוב האנשים) כותבים כאן על מנת להשתפר, וברור שלא צריך למחוק את סיפוריהם. אבל כאשר בא אדם ודורך ברגל גסה על כל מי שמנסה לעזור לו, שמתנהג בשחצנות, שמתעקש להפציץ את הפורום בכמות עצומה של סיפורים שבהם, באופן ברור לחלוטין, לא הושקעה ולו שניה של מחשבה, שלועג לכל הנוכחים, למנהלים ולכל מה שזז ואשר מסרב בתקיפות לנהוג על פי רוח הפורום, אדם כזה צריך, לדעתי, להיות מגורש מהפורום, וזאת על ידי מחיקה חד משמעית ובלתי מתפשרת של כל כתביו, הודעותיו, "סיפוריו" וכל השאר באופן גורף ומיידי, למען יראו ויראו. אדם אשר מקומו לא כאן (כאמור בהודעתך למעלה) לא יסתפק ב"נו נו נו". אדם כזה צריך ללמוד את נחת זרועך, אחרת, כפי שראינו כאן, הוא משתולל ועושה ממך ומהפורום צחוק. חבל.

Rivendell

New member
אותו אדם, כמו שבטח ראיתם, כבר

לא כאן, בדיוק מהסיבות האלה. אבל לגבי צורת הטיפול בנושא אני כן רואה לנכון לציין שזה שאתם לא רואים על גבי הפורום את הטיפול בנושא - זה עוד לא אומר שזה לא מטופל
. יולי ואני לא עיוורות למה שקורה בפורום, אנחנו כאן כל יום, לפחות פעם אחת. ואנחנו מטפלות בהכל - בצורה שקטה, מאחורי הקלעים, כמו אנשים מבוגרים.

N Y

New member
אני לא חושב שאתם מתעלמות מהבעיה

או לא מודעות לה או לא מנסות לטפל בה. ממש לא. אבל לדעתי הצדק צריך לא רק להעשות, אלא גם להראות, ובאופן ברור מאד, כזה שלא יותיר מקום לספק. ועוד דבר (ואין בכך כל האשמה כלפיכן, כמובן): כולנו ראינו כמה זמן לקחה האפיזודה האחרונה. לדעתי, טיפול מהיר, זריז ואלים (כן כן) היה יכול לפתור את העניין בעודו בחיתוליו ולחסוך לכל הקוראים כאן - וגם לכן - ניג'וס רציני.

Rivendell

New member
תראה

אני לא בעד לדון במקרים כאלה על גבי הפורום, ולכן רק אגיד באופן כללי שהמדיניות היא לתת לכל אדם סיכוי, כמה שרק אפשר. זה כולל מסרים, שיחות, וכל מה שאפשר לעשות כדי להמנע ממצב בו אנחנו נאלצות לעשות משהו כמו חסימה, שזה לא נעים לא לנו ולא לאף אחד אחר. אז נכון שזה קצת מנג'ס ומעיק, אבל לפחות אני יכולה לישון בשקט, ולהרגיש שהייתי הוגנת. גם זה חשוב, לי לפחות
. ומעבר לזה - הדרך הכי טובה להתמודד עם אנשים כאלה היא פשוט להתעלם מהם (אני מדברת ברמה של חברי הפורום).

Blablerius

New member
יש שתי סוגי מחאות....

יש מחאה שקטה ומאופקת, שבה פשוט לא מגיבים לסיפורים של מי שעושה צחוק מהפורום הזה (ואז עם הזמן הוא פשוט מפסיק לפרסם), ויש את המחאה שאתה בחרת בה: מחאה מתלהמת, מעליבה, מגוחכת. האדם הזה הצליח לעשות לפורום הזה מה שאף אחד אחר לא הצליח לפניו- הוא הצליח לגחך אותו. לא בגלל שהסיפורים שלו לא נחשבים למשהו "קריא" על פי דעת כמה מחברי הפורום, ולא בגלל שהוא פרסם כמויות מסחריות שלהם. אחרי הכל זה רק מוכיח כמה הוא מזלזל בעצמו, בלי שום קשר לפורום. הפורום יצא מגוחך בגלל סחף התגובות שהאדם הזה קיבל, יותר מכל כותב אחר (ואפילו הוא זכה לאשכול מיוחד שכן בשאלות המוסריות העולות כתוצאה מההתייחסות אליו בפורום הזה), ובעיקר בגלל אופי התגובות. תחשבו על זה. ואגב

N Y

New member
ודאי שהוא קיבל תגובות.

כשאדם כועס הוא נוטה להגיב - הרבה יותר מאשר כאשר הוא אדיש. אבל בדיוק בכלל זה יש כאן מנהלות פורום - כדי לשמור על תרבות הדיון ולמנוע ממנו להפוך לשדה מרעה לבהמות. אני אישית לא רואה שום סיבה להבלגה שלהן במקרה הנ"ל, ואת אופן הפעולה הנכון, לדעתי, אתה יכול לקרוא בהודעותי הקודמות. גילוי נאות: אני אישית מנהל פורום סיפורים אחר. האיש הזה לא היה שורד אצלי שלוש הודעות, חד וחלק.

Boojie

New member
מי שמצפה מתושביו של פורום שלם

להפגין כולם ביחד איפוק ובגרות כשמישהו בא ועושה צחוק מאופי הפורום, כנראה לא ממש מכיר דינמיקה של פורומים. אין מצב שבו פורום לא יגיב על טרולים בתוכו. פשוט אין. או בוא נסייג את הדברים כך: בכל שנותיי באינטרנט (יותר מעשר), לא ראיתי מצב כזה. אנשים לא יכולים שלא להגיב כאשר מישהו בא ומלכלך את מה שהם חווים כבית שלהם. אתה יכול להסביר להם עד מחרתיים שזה לא חכם ושלטרולים לא מגיבים, אבל תמיד יימצאו לפחות כמה אנשים שלא יהיו מסוגלים או מוכנים לשתוק. גם לי זה קורה מדי פעם, ולפעמים זה אפילו מתוך מודעות מלאה. אני תומכת בניר, בכך שאדם שלא מוכן להסתגל לכללים המקובלים בפורום, צריך לסלק מהפורום. השארתו פוגעת בפורום בכללותו, מפחיתה מערכו ופוגעת גם במשתתפים האחרים בפורום. אף אחד מהמשתתפים לא צריך לשלם על תאוותו של אדם אחד להתחכמות ולמשיכת תשומת לב. שצריך להיות הוגן כלפי אנשים ולתת להם הזדמנות לתקן את דרכיהם? כן, הזדמנות אחת. יותר מזה, זה כבר לא הוגן כלפי האנשים שכן מתנהגים על פי כללי הפורום, וכן נמצאים בו כדי להפיק ממנו את המיטב. כל פורום צריך להציב את הכללים והגבולות שלו, ואין שום דבר רע או לא הוגן בשמירה על הכללים והגבולות האלה. כמו כל התארגנות אחרת בחברה האנושית, גם פורום צריך מסגרת.

cwen

New member
אולי תוסיפי גם משהו לגבי תדירות של

פרסום סיפורים. איכשהו נראה לי שכותב שמפרסם סיפור כל שתי דקות - ואפילו שלף אותם מהמגירה ולא כתב אותם במהירות - לא כל כך הבין את מטרת הפורום. (יש אחד כזה כאן למעלה, אלא אם מדובר בשלושה חלקים של אותו סיפור - ואז יש בעיה רצינית של שרשור). אני חוזרת על הצעתי לפתוח פורום נוסף בשביל אלה שרק מעוניינים לפרסם ולא מעוניינים בביקורת. זה ממש יסייע לעשות סדר. (זה גם יהיה פורום מאוד פשוט לניהול, כמדומני).

cwen

New member
הממ... שכחתי שלמעלה זה מושג גמיש

בפורומים של תפוז. התכוונתי כאן בעמוד זה.

Rivendell

New member
יש עם זה טיפה בעיה.

כי יש אנשים שבאמת כותבים הרבה, שומרים במגירה, ויום אחד מגלים את הפורום. ויש גם אנשים שמסוגלים בהחלט לחלק קשב, לפרסם סיפור חדש ועדיין לחשוב על סיפור ישן ולדבר עליו. יכול להיות שיש מקום להגבלה - אבל היא תהיה הגבלה יחסית גבוהה (נניח שלושה סיפורים בשבוע, שזה הרבה מאוד). ייתכן שזה יעזור, ואנחנו נשקול את זה.

cwen

New member
שלושה סיפורים בשבוע זה בסדר

יש לי בעיה עם שלושה סיפורים בשעה!

Boojie

New member
אולי בגדר המלצה.

אני באמת לא חושבת שזה דבר שצריך להיות כחלק מכללי הפורום. אפשר להוסיף את זה כהמלצה לכותבים, משהו בנוסח "למשתתפי הפורום יהיה קל יותר להתייחס לסיפוריך ברצינות אם תתן להם זמן לדון בסיפור אחד עד תומו לפני שתפרסם סיפור נוסף", או משהו כזה. בסך הכל, אם מישהו רוצה לפרסם שלושה סיפורים בשעה, אני לא רואה למה זה צריך להיות נגד הכללים. רק צריך להבהיר לאנשים (כמו שאנחנו עושים לגבי סיפורים שמצורפים בקבצים, וסיפורים באנגלית) שיש להם יותר סיכויים שיגיבו להם ברצינות אם הם ירווחו את הפרסומים שלהם.

קייצית

New member
האופי של הפורום

כמישהיא שהצטרפה לא מזמן, הפורום הזה קצת הפחיד אותי. נראה שיש כאן כמה כותבים די טובים שיותר מגיבים מאשר מפרסמים, והתגובות הם בד"כ שנונות וחדות, לא תמיד נעימות מה שלא תורם לאוירת הקליקה האליטיסית שגם כך קיימת כאן. וזה בסדר. הכותב ההוא שהפריע את מנוחת הפורום למעשה פרץ לדלת פתוחה. הבעייה בעיני הן התגובות שהוא קיבל ולא נוכחותו. אם היו פשוט מתעלמים ממנו זה לא היה מטפס למימדים כאלה. מה שהפריע לי זה הפער בין התגובות הנלהבות לעיתים שהוא קיבל לבין חוסר התגובות כלפי אלה שכן עבדו לפי הכללים וכן רצו לשמוע ביקורת. לדעתי הוא ענה על כל הקריטריונים של טרול. למעשה אזהרת טרול פשוטה (חבל שאין אייקון לזה) הייתה מחסלת את כל שירשורי הפלא להם הוא זכה.

mishel s

New member
לה לה

מה שלא תורם לאוירת הקליקה האליטיסית שגם כך קיימת כאן אוירה אליטיסטית? כאן? אני גם חדש בפורום הזה ודווקא לא הרגשתי שום אוירה כזאת. רק חשבתי להציג דעה שונה.
מה שהפריע לי זה הפער בין התגובות הנלהבות לעיתים שהוא קיבל לבין חוסר התגובות כלפי אלה שכן עבדו לפי הכללים וכן רצו לשמוע ביקורת. נקודה טובה. פה אני מסכים. אבל זה די טיבעי, אנשים מחפשים עיניין, יציאה מהשיגרה ומישהו לצעוק עליו תמיד מתאים. אני אישית מהאנשים המתעלמים.

למעלה