בואו נדבר קצת על האופי של הפורום

קייצית

New member
אני מבינה על מה אתה מדבר

קודם כל שיהיה ברור אין לי שום דבר נגד אליטיזם, במיוחד בכתיבה להיפך זה מושך את כולנו למעלה. חבל לי רק שבעלי הגישה הזו לא כותבים ומגיבים כאן יותר. קליקות זה אולי המונח הבעייתי, בכל פורום וירטואלי או לא יש קליקות, אנשים שמכירים אחד את השני לפחות וירטואלית כבר תקופה, מעריכים אחד את השני ומבינים את הניואנסים הקטנים אחד של השני. אני טיפוס "אנטי קליקאי" אף פעם לא הייתי שייכת אז אולי זה מה שמפריע לי. אגב ניואנסים : לה לה ?

Rivendell

New member
לא חושבת ש"אליטיזם" הוא המונח הנכון

אני כן חושבת שיש כאן תרבות כתיבה מפותחת. זה אומר, כמו שאמרתי, שאנחנו לא כלבי ים מאולפים, שאנחנו שואלים ובודקים ומבקרים. זה לא אליטיזם, זו שיטת לימוד. לגבי קליקות, גם לי אין מושג על מה את מדברת :-O. דווקא בפורום הזה אני בכלל לא רואה את זה.

mishel s

New member
אנחנו קצת גולשים מהנושא

אבל למה לא, הבעיה עם קליקות כמו שהגדרת אותן היא לא שהם קיימים. לפי ההגדרה שלך אני בטוח שגם פה יש קליקה כי בטח שיש אנשים פה שמכירים אחד את השני הרבה זמן ואפילו אישית. זה מתחיל להפריע רק כאשר האנשים האלו לא מוכנים לקבל אף אחד חדש. אם הם מקבלים אנשים חדשים בסבר פנים יפות, אפילו שהם לא ממש רוצים להיות החברים החדשים הכי טובים שלהם, אז אין שום בעיה. יש אנשים שבאים לפורום לא כדי לפתח חברויות ולהכנס לקליקות אלא כדי, בדוגמא שלנו, להתפתח ככותבים. כל עוד שאר חברי הפורום תומכים במטרה הראשית, אין שום סיבה שלא יהיו קבוצות של אנשים בפורום שקרובות יותר או פחות. ואני איתך, גם אני טיפוס אנטי קליקאי, אבל אני לאו דווקא חושב שזה מבחירה. אני פשוט סגור מאוד. וה"לה לה" שבכותרת שלי לא היה ניואנס או משהו סודי, פשוט לא ידעתי מה לכתוב בכותרת ו"תגובה" זה כזה נדוש
.

אסתר 1984

New member
והנה גם אני מגיבה לשרשור הזה.

קודם כל, אני באמת לא מבינה למה הכוונה ב"קליקה אליטיסטית". אני אף פעם לא הרגשתי את זה בפורום המסויים הזה. אני בהחלט מסכימה עם מי שאמר שהגובות כאן נשמעות לפעמים מאוד מבהילות למישהו חדש שנכנס לפורום וזה הניסיון הראשון שלו בכלל לכתוב. תגובות ביקורתיות זה דבר נהדר, אבל אם לא נזהרים הן יכולות להבריח את מי שלא מוכן אליהן. מה שאני מנסה לומר זה שלדעתי כשמגיע מישהו חדש, כדאי לפחות להזהיר אותו רגע לפני הביקורת - אחרת ממילא הביקורת לו תעזור בכלום. בנוגע לכל מה שהיה כאן בשבועות האחרונים - אני מסכימה מאוד עם יולי וריוונדל, שלדעתי עשו כאן עבודה נהדרת וכל הכבוד להן על זה. אי אפשר להעיף מישהו רק בגלל שהוא לא מתייחס לביקורת שלכם. וכל התגובות המזלזלות והנזעמות שהוא קיבל רק עודדו אותו להמשיך במן "דווקא" כזה. הוא ימשיך כי הוא לא עושה שום דבר שאסור לפי הכללים ומבחינתו אנחנו סתם "נטפלים" אליו כשהוא בסך הכל משתמש בפורום למטרה המקורית שלו לדעתו - לפרסם בו את הסיפורים שלו. מהרגע שהוא התחיל להציף וסירב לשרשר זה כבר היה סיפור אחר, ואני לא יכולה להגיד שאני מצטערת על כך שזה קרה
. אני לא רואה שום רע בפרסום שלושה סיפורים בשעה. לא שאני מבינה איך אפשר לעשות את זה. מבחינתי זה הישג לכתוב שלושה בחודשיים - אבל כל אחד והיכולות שלו... בכל מקרה, לשים הגבלה על כמות הסיפורים נראה לי מטופש ואפילו קצת לא הוגן. אבל מה - מי שמפרסם כל כך הרבה סיפורים פשוט צריך לדעת שלא כולם יזכו להתייחסות המלאה שמגיעה להם (אולי).

אסתר 1984

New member
והנה גם אני מגיבה לשרשור הזה.

קודם כל, אני באמת לא מבינה למה הכוונה ב"קליקה אליטיסטית". אני אף פעם לא הרגשתי את זה בפורום המסויים הזה. אני בהחלט מסכימה עם מי שאמר שהגובות כאן נשמעות לפעמים מאוד מבהילות למישהו חדש שנכנס לפורום וזה הניסיון הראשון שלו בכלל לכתוב. תגובות ביקורתיות זה דבר נהדר, אבל אם לא נזהרים הן יכולות להבריח את מי שלא מוכן אליהן. מה שאני מנסה לומר זה שלדעתי כשמגיע מישהו חדש, כדאי לפחות להזהיר אותו רגע לפני הביקורת - אחרת ממילא הביקורת לו תעזור בכלום. בנוגע לכל מה שהיה כאן בשבועות האחרונים - אני מסכימה מאוד עם יולי וריוונדל, שלדעתי עשו כאן עבודה נהדרת וכל הכבוד להן על זה. אי אפשר להעיף מישהו רק בגלל שהוא לא מתייחס לביקורת שלכם. וכל התגובות המזלזלות והנזעמות שהוא קיבל רק עודדו אותו להמשיך במן "דווקא" כזה. הוא ימשיך כי הוא לא עושה שום דבר שאסור לפי הכללים ומבחינתו אנחנו סתם "נטפלים" אליו כשהוא בסך הכל משתמש בפורום למטרה המקורית שלו לדעתו - לפרסם בו את הסיפורים שלו. מהרגע שהוא התחיל להציף וסירב לשרשר זה כבר היה סיפור אחר, ואני לא יכולה להגיד שאני מצטערת על כך שזה קרה
. אני לא רואה שום רע בפרסום שלושה סיפורים בשעה. לא שאני מבינה איך אפשר לעשות את זה. מבחינתי זה הישג לכתוב שלושה בחודשיים - אבל כל אחד והיכולות שלו... בכל מקרה, לשים הגבלה על כמות הסיפורים נראה לי מטופש ואפילו קצת לא הוגן. אבל מה - מי שמפרסם כל כך הרבה סיפורים פשוט צריך לדעת שלא כולם יזכו להתייחסות המלאה שמגיעה להם (אולי).

למעלה