בואו נדבר שניה על סיגריות.

dori78

New member
בואו נדבר שניה על סיגריות.

למעשנים שביניכם:
אתם במקום סגור, על פי החוק אסור לעשן.
אבל מה, יש אחלה וויב, מוזיקה טובה, אנשים סבבה מסביב - ובחוץ קר, מה קר, קפוא!
מה אתם עושים?
יוצאים החוצה כמו ילדים טובים וקופאים שתי דקות עם הסיגריה?
מנסים לעשן בפנים, בתקוה שאף אחד לא ישים לב?
ומה אם שמים לב ובאים להעיר לכם? לא בעל המקום, בליינים אחרים שהסיגריות מפריעות להם.

ולאלו שלא מעשנים ושונאים סיגריות:
אותה סיטואציה, מהצד השני.
האם תבקשו מהעובדים/בעל המקום להעיר למעשנים?
אולי תבקשו בעצמכם, תסבירו שזה מפריע לכם?
ומה אם לא מכבים? נניח מסתובבים עם הגב אליכם, או אפילו עושים לכם תנועה כזאת עם היד,
משהו שמשמעותו "לך, לך, יא מעיק מאיפה באת עכשיו להציק לי על הסיגריה".

FineSilverMan

New member
תלוי במקום, כלא מעשן

אם זה פאב אפלולי, שיהנו. החוק דפוק.
אם זה בית קפה / מסעדה בריאותית שכזו...
&nbsp

dori78

New member
ואם מדובר ב...

פאב לא אפלולי, שמארח אירוע שירה בציבור בצהרי יום שישי?

FineSilverMan

New member
לא מכיר פאב כזה...

את יודעת, זה התחום האפור (מעשן הסיגריות), אם קצת יותר נוטה לשחור, אז כן, אם ללבן, אז לא...
אם מישהו מעשן ממש לידי, או אבקש ממנו לחדול, או אשב במקום אחר.
ידידה שלי הגיעה לאיזה ערב תרבותי במקום שנקרא "חדר וחצי". הקטע של החצי זה האיזור של הלא מעשנים. סבלה כל רגע. אני לא הייתי נשאר שם.

dori78

New member
לא הבנתי את התשובה.

ולא, אני לא דלי, אני גדיה.
ממש בעוד יומיים

צלשלספק

New member
אז שאני אבין...

אם היית נולדת בסוף יולי עד תחילת אמצע אוגוסט היית מזל לביאה

וגבר שנולד לאחר מכן הוא בתול...

איפה מירב מיכאלי, חחח...

צלשלספק

New member
שאלה טובה...

תלוי בסיטאוציה,

אם נתקלתי באירוע חברתי והאנשים שם הם לא מעשנים ברובם ובחרו מקום שאין פינת עישון בפנים, כמקרה חד פעמי (יום הולדת נניח), אני אשתדל להינות מהאווירה, גם אם לצד הבירה לא תהיה סיגריה,

שוב כאירוע חד פעמי בחריגה - אבלע את הצפרדע ואתגבר על הסיפוקים שלי כמעשן.

אבל כשאני בוחר מקום לשהות בו, מסעדה או בילוי או אחר ומן הסתם להשקיע מכספי, אני ממש לא מתכוון לפרנס בעל עסק כלשהוא לרבות מלצריו כשאני אמור לדחות את סיפוקי העישון שלי ולצאת לעשן כמו כלב ב4 מעלות בחוץ. יש מקומות שניתן לעשן בהם - אז אין מה לשבור את הראש עם מקומות שאי אפשר לעשן בהם בכלל.

זה לא שיש לי דחף בלתי נשלט לסיגריות, זה עניין של עיקרון. באתי לבלות, באתי להשקיע מכספי, ואני לא צריך להרגיש כמו "מוקצה", בטח לא במזג אוויר כזה - ובלי שום קשר למזג אוויר, למה שבנאדם יעזוב את הבירה שלו שעלתה לו פי שלושה (או יותר?) ממחירה לצרכן? גם ככה מקומות הבילוי וההסעדה (לא כולם אבל - רובם) עפים על עצמם במחירים מופקעים וחלקם בכלל לא טורחים לשלם שכר מינימום למלצרים שלהם (שהלקוח ישלם מבחינת בעל המסעדה, אצל בעל המסעדה הם עובדים בחינם, לא בכל המסעדות אבל ברובן) - וזאת בזמן שחלק מהמצביעים ודיירי המקומות האלו - בוכים על יוקר המחייה.

לא הבנתי את ההקשר האחרון

האיסור על עישון במקומות לא בא להגן על בריאותם של בעלי המקום שלא בהכרח יהיו נוכחים.
הוא בא להגן על כל הלא מעשנים מעישון פסיבי,גם הם לא רוצים להרגיש מוקצים כי רוב המקומות רוצים למכור ולכן לא אכפת להם אם מעשנים
אפשר להשתמש בטיעונים האחרונים גם הפוך.

ואת האמת מודה שאני לא מעשן אבל לא ברור לי הקושי של אנשים להיות שעתיים במקום בלי לעשן
ואני אקח כדוגמא את משחק הכדורסל בו נכחתי בחמישי האחרון
כמות המעשנים שיצאו החוצה לאיזורי העישון אחרי מחצית אחת היתה מטורפת...העשן די בלט שם בחוץ בגלל הקור ואני שואל את עצמי אנשים לא מסוגלים להחזיק מעמד שעתיים בלי סיגריה

צלשלספק

New member
תראה, למעשנים - כל הכיף זה לעשן עם הבירה או אחרי האוכל

בלי שתאלץ לצאת החוצה, שלא לדבר על שיחות עומק עם סיגריה שאיזה טריגר פסיכולוגי חברתי. מיותר לציין שזה כיף לרקוד ולהדליק סיגריה מעת לעת, זה חלק מהאווירה, יציינו כאן אלו שמחסלים כחצי קופסה בבילוי חברתי, כשברגיל הם מעשנים הרבה פחות אם בכלל.

לעניין,
אני ממש לא רוצה להפריע לאחרים עם הרגלי העישון שלי, או חלילה להזיק להם פאסיבית בניגוד לרצונם - מרבית המקומות של ההסעדה או הבילוי הם בהגדרה ובחקיקה ללא עישון (ובקשר לאכיפה, אין לי מושג). ולכן מעדיף מקומות שיהיה בהם איזור עישון נוח (ולא באיזה חור שלא קשור לכלום) או מקומות שאפשר לעשן בהם חופשי. אני בהחלט לא רוצה לפגוע, מבין את אלו שנפגעים וגם לא רוצה להפגע בכך ש...נקרא לזה הנאתי תהיה פחותה מהבילוי "רק כי לא הדלקתי סיגריה במוזה"... וכו'.

לא טענתי שיש לי בעיה עם החקיקה, יש לי בעיה עם ההקצאה, צריכים להיות יותר איזורי עישון או מקומות בילוי (נניח פאבים וכו') למעשנים בלבד (בחקיקה זהה), ומי שלא מעשן יאלץ להבין שמעשנים במקום הזה ואם אין לו בעיה עם זה סבבה, ואם יש לו בעיה עם זה אז מה לעשות... ואולי שם להקצות איזור "ללא מעשנים" באיזה פינה כזו, בדיוק הפוך על הפוך.

אם זה איזור שאסור לעשן בו (אלא אם נאמר לי אחרת) אני בחיים לא מדליק סיגריה, ובטח לא רוצה לחטוף דו"ח של פקח או שוטר באלפיה.

dori78

New member
זה בדיוק העניין.

אני לא מדברת על אכיפה ודו"חות למעשנים, כי כולנו יודעים שזה לא באמת קורה.
אני מדברת על התחשבות של אנשים באלה שלידם. את זה אני לא כל כך רואה.

turangaleela1

New member
אני מעשנת

ותמיד אצא החוצה, לא רק אם אסור.
וגם אם מישהו יעשן בפנים אעיר לו על כך.

תגובת לא מעשן

יצא לי בעבר לנקוט בשני הגישות, להיעזר בבעלי המקום או אף להעיר בעצמי.
אני לא אפתח בוויכוח עם המעשן כי זה יהיה וויכוח חסר תועלת, ובכלל אני לא אעיר אלא אם מדובר על מקום שמכריז בצורה מפורשת על איזורים ללא עישון, כי אם אני יושב במקום שבאופן מוצהר לא אוסר עישון במקום... רוב הניסיונות יהיו חסרי תועלת

כמעט כמעט כמעט

אומנם מקדים ביום אבל שיהיה לך מזל טוב
ואם התחלת את החגיגות הסופש אז חגיגות מהנות ושיהיה לך שבוע הולדת נפלא

puma141

New member
אני

אצא:) תמיד.
לא אדליק בכלל במקום ציבורי, אלא אם זה מועדון שאפשרי בו ויש בו הרבה מעשנים.
גם במקום כזה, אם מישהו יגיד שזה מפריע לו-אני אכבה אותה או אצא..
כמעשנת, אין לי שום זכות לכפות את העשן הזה על אחרים.

פשוט מאוד

יוצאת החוצה לקור, לוקחת איתי את המשקה וגם ככה מלא מעשנים יוצאים החוצה,
אז לא מאבדים את הוייב.
ואם אני מעשנת בפנים עם אישור של בעל הבית,
בד"כ אני שואלת לפני את אילו שיושבים בשולחנות מסביבי אם זה בסדר.

noale noale

New member
אני אגלה לך ש...

לעשן במקום שאסור - אחרי ששאלת את הנוכחים.. זה לא מספיק - לא לאלו שסובלים מן העשן. כי רבע שעה אחרי שתגמרי את הסיגריה יבוא מישה שהעשן מפריע לו.. ותאמיני לי שהעשן עוד שם... הוא לא הלך לשום מקום.
&nbsp
אם אסור אז אסור. ואני עוד מחכה (כמישהי שרגישה במיוחד לעשן סיגריות, ונהיית מזה אשכרה חולה) שכאן בארץ כמו במקומות מסויימים בחו"ל, המעשנים יצטרכו להתרחק מן הדלת. כי לעשן בחוץ אבל ממש ליד הדלת - זה גרוע כמעט כמו לעשן בפנים..
&nbsp
&nbsp

אם אני לא טועה

גם אם אני יושבת בחוץ בבית קפה,אסור לי.
במקרים האלו אני שואלת את העובדים אם זה מותר.
הם אומרים שרק אם לאנשים לא מפריע,במקרה כזה אני שואלת,
לפעמים אומרים לא, לפעמים כן, לפעמים כל השולחנות מסביבי מעשנים.

dori78

New member
את חצי טועה, אבל לרעתך.

אם בית הקפה מגדיר את האיזור הפתוח כ"אישור עישון" - מותר גם מותר לעשן שם, מי שלא מתאים לו שיישב בפנים.

למעלה