בואו נעשה סדר בענינים...

גיגוש

New member
בואו נעשה סדר בענינים...

המהומה החלה כששמשון שושני (האם מדובר במנכ``ל המשרד לשעבר?) כינה את כל העוסקים בלקויות למידה שאינם שייכים לניצן בתואר ``נביאי שקר``. הוא כלל בתוך קבוצה זו גם את הפסיכולוגים וטען שרק מאבחני ניצן רשאים לעסוק בתחום. מכתבו זה של שמשון שושני מהווה השמצה חמורה כלפי קבוצה גדולה של אנשי מקצוע שכונו `נביאי שקר` ואף אחד באתר זה לא ראה צורך להגיב. להפך,הגברת אורלי ארבל בירכה את שמשון שושני על אמירתו ולאחר שצינה את פרטיה האישיים ומקום עבודתה, הוסיפה וסיפרה על מקרים רבים שהורים ביזבזו כסף על שיטות שונות כשלילדים אף נגרמים נזקים. ובכן מי כאן המשמיץ? אורלי ארבל המברכת את דיברי שושני יודעת כי משרד החינוך פסל את זכותם של המאבחנים הדידקטים לעבוד והיא גם יודעת בדיוק מי פעל על ידי פניה לבג``צ כדי שמאבחנים כמוה יוכלו לעבוד. כיום אלו שפעלו לשמור על זכויותיה הפכו לנביאי שקר ואלו שמנעו ממנה לעבוד זוכים לברכתה. פרסום שם ופרטים מקצועים אסורים על פי חוקי האתיקה של הסתדרות הפסיכולוגים ויהיו אסורים כאשר מקצוע `לקויות הלמידה` יהפוך לפורמלי ועם קוד אתי. אורלי ארבל יכולה להיות אשת מקצוע מעולה ואין לי סיבה לחשוב שאין זה כך. לעומת זאת הדברים שכתבה מהווים השמצה כלפי כל מי שלא שייך לניצן.

כל המהומה על לא מאומה

גיגוש- לא הגבתי עד עכשיו לדבריך, אבל הכל באמת יצא מפרופורציה ובעיקר יש כאן הרבה אי הבנה (כך אני מקווה). אף אחד לא תקף אף אחד וגם לא את הפסיכולוגים. המושג ``נביאי שקר`` התייחס למקרה שסיפרה בחורה על סוג טיפול מסוים מתחום הרפואה האלטרנטיבית שהבטיח טיפול בדיסלקציה ןב- ADD.כולנו מכירים מודעות בעיתונים שמבטיחות הרים וגבעות. הטיפול הנ``ל נפלא כשלעצמו אך ההתייחסות היתה כאל זהירות מהבטחות שווא בנושא טיפולים לא קונבנציונליים (והפסיכולוגיה בודאי אינה נכללת עמם), שבינם ובין שיפור מיומנויות קריאה, כתיבה וכל השאר אין קשר. חבל שלקחת את זה למקום שלקחת את זה, אבל אולי באמת היה חסר לך החוט המקשר בין התגובה למה שקדם לה. ולגבי עניין פרסום השם- לא היה שום עניין של פרסום אבל מצד שני לא היתה שום סיבה להסתתר מאחורי כינויים. ההתייחסות בפורום הזה היתה עניינית, מקצועית וממש לא לשם התכתשות.יש הרבה מאד פורומים בהם אנשי מקצוע מגיבים עניינית על מנת לתת עצה לאנשים (לפעמים אנחנו עושים זאת שלא על מנת לקבל שכר). דרך אגב - תחום ההתמחות של עורך דין ארבל אינו קשור לנושא בו עסק אותו בג``צ. גם בעריכת דין יש כידוע לך התמחויות שונות.

גיגוש

New member
אני גם מקווה שזהו סוף הסיפור..

אני מקבל את הדברים ואם פגעתי בך אישית אני מתנצל בזאת. בהצלחה לפורום. ישראל וינקלר.

sarag

New member
תרומתם של אנשי מקצוע לפורום

לאורלי , גיגיוש (ישראל) וכל אנשי המקצוע שבפורום - תרומתכם בידע מקצועי לכל הכותבים/קוראים בפורום גדולה מאד. ומטרת הפורום היא ***תמיכה*** לנערים ומבוגרים והורים המחפשים מידע! אז שיהיה לכולם לילה טוב והמשך פורום רגוע... שרה :)

למעלה