בואו נראה אם תצליחו לפתור לי את זה

Hwoarang

New member
בואו נראה אם תצליחו לפתור לי את זה

מכירים את הבוקר נכון? מכירים... אז אני לא הבעיה שלי שאני פשוט לא מצליח לקום בבוקר לא משנה כמה שעונים יהיה לי בחדר, אני יעשה סיבוב כמו זומבי יכבה את כולם ויחזור לישון.. פיזית גם לא יכולים להעיר אותי ואני ממש אבל ממש אובד עצות...
תחשבו בבקשה על פיתרון קיצוני(אבל בגבול הנורמה) בשבילי אם לא איכפת לכם. לילה טוב

דרדרית

New member
הפיתרון היחיד שעולה לי כרגע.....

הוא שתתאים את עצמך לשעון הביולוגי שלך ומצא לך עבודה בהתאם... יש הרבה כאלה שעובדים בלילה וישנים ביום. מה רע למי שיכול?? ועכשיו להצעה קצת יותר מעשית (אולי) - חשבת לפנות למעבדת שינה??? אולי הם יכולים לעזור.... בהצלחה

Hwoarang

New member
אוקיי תשובות לכוווווולם

מישהי אמרה על ללכת לשירותים ולהיזר לא לפספס בגלל האישה.. אז דבר ראשון אני לא נשוי. דבר שני אני לא יכול לעבוד בלילה כי נחשו מה? אני עדיין תלמיד בצפר...אחחח נפלאות הכרטיס האישי
ביקשתי הצעות קיצוניות לא דברים כאלה.. אני ממש מקרה מיוחד נסיתי לשים כמה שעונים שיפעלו באותו זמן\\אחד אחרי השני ולא עזר. סאמצע החורף אמא שלי לקחה לי את השמיכה פתחה את החלון, בחוץ היה גשם וקור אימים - ואני ישן כמו תינוק... בקשר לספורט ותזונה - 3 ארוחות מאוד גדולות ביום לא כולל הרבה אוכל בין לבין, ובערך 4 שעות ספורט(9-10 ק"מ ריצה, חישול עבודה א-אירובית ועוד...) ד"א בני למה נעלמת מאומנויות לחימה הגיעו כמה מטקוואנדו.. תודה מיוחדת לצפנתי על המסר והתשובה המושקעת( בטח שהייתי במעבדת שינה אבל זה כבר סיפור ארוך) תודה לכולכם על הרעיונות פשוט צריך רעיונות יותר קיצוניים ואני לא נשויייייייייייייייי!!!

Hwoarang

New member
הההההההה שכחתי!!!!

גם פיזית לא עוזר להקים אותי ואין לי זמן לכתוב פה אולי עוד בערב טססססס לאימון בנייייייייייי תחזור!!!!

אבא אסא

New member
אני עם דרדרית - מעבדת שינה יכולה

להיות מאבחנת מצוינת ל"בעיה". השאלה אם זו בעיה....

דרדרית

New member
אכן כן אבא אסא - פורום מדהים../images/Emo140.gif

מאחלת לך המשך נפלא עם הפורום שכל כך כיףף להכנס אליו. תמיד חי, מתעדכן, ומלא אנשים נחמדים

bennyTKD

New member
היי דור

לפני שאתה רץ למעבדת שינה, תבדוק משהו יותר פשוט: אתה צמחוני או לא אוכל בצורה נכונה? אם כן, תעשה בדיקת דם לבדיקה של ויטמין B-12 בגוף שלך. להרבה אנשים, צמחונים בעיקר, יש מחסור ב- B12 ואז יש להם בעיה של עייפות, גם בקימה בבוקר וגם בעייפות לאורך כל היום. אם זו הבעיה, אז או שתתחיל לאכול טוב יותר, או שתיקח כדורים של ויטמין B-12. בני

צפנתי

New member
התורה על רגל אחת:

אם אתה משיג הפניה למעבדת שינה,וגם עושה בדיקות רפואיות, מה טוב, קודם כל הם יגידו שהכל תקין, (ורק בריאות ובשורות טובות, בעיקר כשמדברים אם רופאים, אבל לא רק מרופאים..!) אח"כ עליך להבין מה הם הגורמים המניעים את מנגנון השינה והערות בגופינו. על רגל אחת: א. 6-8 שעות שינה רצופות בלילה,(כל אחד מעט שונה) כלל ברזל שאין להתכחש אליו. לא יותר מ-8, ולא פחות מ-6. אלא במקרים חד פעמיים...כמובן (יציאה של יום שישי וכו'). יש אנשים "הפוכי יום ולילה" מבחירה ומכורח העבודה, ויש להם יותר תאונות, מחלות ומה לא (ח"ח, לא עליכם) לכן זה מאד לא מומלץ להיות "הפוך". ב. כשעתיים לפני שעת השינה הרצוייה על פי אורח חייך, והיא לא אחרי חצות בכל מקרה, החשך את סביבתך. שב עם אור קטן, או אור בחדר הסמוך/מסדרון בלבד. החושך מפעיל את הפרשת המלוטונין, הוא-הוא הורמון השינה העמוקה והטובה. הוא גם מסדיר , בין השאר, את המקצב הפנימי של הגוף, ג.שינה בחדר חשוך. הפרשת המלטונין יכולה להפסק או לא להיות ברמה טובה אם ישנים עם אור.(שהרי אור חודר גם דרך העפעף הסגור) וכן אם קמים לאור חזק מעל כמה דקות (ולכן מומלץ שקמים לשירותים בלילה לא להדליק אורות חזקים לזמן רב...רק תזהר לא "לפספס" ואז יהיו צרות אם האשה..) תגובת הפסקת הפרשת המלטונין עקב אור משתנה מאדם לאדם וקשורה ברגישות העין לאור, בהפרשה הבסיסית שלו ועוד, יש כאלה שפחות רגישים לאור) ד. יקיצה: כחצי שעה עד ארבעים דקות לפני היקיצה בשעה הרצויה לך, להחשף לאור. יש כאלה שהשמש מסדרת להם את זה בחלון, ויש כאלה שצריכים להסית את הווילון, להדליק אור, וכו'. (יש שעון מיוחד שאתה יכול לחבר למנורה שולחנית, שידליק אותה, עולה כ100 ש"ח, ויכול לעזור לעוד המון דברים-הפעלת משאבת אקוריום והפסקתה בלילות, סדין חשמלי,פלטת שבת שתיפעל בשעה הרצויה וכו'). לא לשכוח לשים שעון מעורר שיזכיר לנו להוריד את הכרית מהראש 30-40 דקות לפני היקיצה הרצוייה, (יש אנשים שישנים עם כרית על הראש, ואז לא חודר שום אור..) ה. אחרי שקמים,(אפשר בכל שלב, אחרי המקלחת/עם הקפה/לפני/בזמן/אחרי ארוחת בוקר), לצאת החוצה ולהחשף לאור חזק או לשמש, או לשבת במקום מוצל ולהסתכל לגינה שטופת השמש, לפחות ל-10 דקות. פעולה זו תפסיק סופית את הפרשת המלתונין, המסדיר הרבה מהבלאגן. ו. שינה בצהריים: מאד לא מומלצת למי שיש לו בעיות. אם בכל זאת חייבים, אז שני כללים: לא שינה ארוכה, ולא בחדר חשוך. שלא תהיה זו "שנת מלטונין" שתבלבל לכם שוב את המקצב, ולקראת הלילה לא תוכלו לישון. חשוב לציין ששינה כזו, באור, היא בד"כ שינה לא עמוקה ופחות נעימה. חשוב,שוב, לציין כי עוצמות האור והחושך הדרושות להסדרת המקצב משתנות מאד מאדם לאדם וקשורות לרגישות הטיבעית העיין והמוח לאור וחושך... בהצלחה ובבריאות!! איפה אתה גר? בו לשמוע קורס מרתק בחטיבה האוניברסיטאית של אונ' חיפה במכללת אורנים, ריתמוסים ופוטופריודה, קודם כל תהנה, אח"כ תבין איך הגוף שלנו עובד, ותלך לפי התוכנית והכללים של גופך, והכל נהיה יותר קל! (גם אני סבלתי מאד מבעיה דומה).

rhorly

New member
הבעיה מוכרת וזה רפואי - הפתרון לעבו

במשמרת ערב, אפשר למצוא עבודות שמתחילות בצהריים או בערב, לקום בשעה 10:30 ולהגיע לעבודה עירנים ואז גם עובדים וגם ישנים, אין פתרון למצב הזה זה בעיה בשעון הביולוגי ואין מה לעשות אז צריכים למצוא עבודה שמתאימה ואפשר להסתדר בחיים, גם אני התרגלתי לעבוד משמרת צהריים ואז לא צריך לקום בבוקר כי באמת לקום בשעה 06:00 בבוקר נראה לי בלתי אפשרי...

צפנתי

New member
להרבה אנשים קשה לקום ב6:00

וזה באמת לא טיבעי, במצב שאנו חיים היום, עם אור מלא וחזק בחדרי המגורים כמעט עד חצות. עיצה שתראה לך איך להגיע לשורש הבעיה: רד לשבוע לסיני, שן בחושות ללא חשמל בערב, וללא גג וקירות של ממש, קבל קרני שמש מלטפות מסדקי הבמבוק של החושה מ5:30 בבוקר, ותראה איך אתה קם כמו נמר, ב6:00 אתה כבר במים משנרקל, ב-11:00 בלילה אתה שדוד ונוחר במיטה/מזרן/שק שינה. (לא לשכוח לשמור על העור מפני השמש!) בעזרת העיצות בהודעה הקודמת, כל יום הוא כמו בסיני, רק שבמקום ריף אלמוגים בשש בבוקר, מקבלים דברים קצת פחות מרנינים.. אגב, הסידור שאתה מתאר, לקום ב8-9, הוא גם לא רע. העיקר שמרבית השינה היא בשעות הלילה, ומקבלים כמה שעות אור טובות במשך היום. בהצלחה ובבריאות!

Dark Star03

New member
תשובה....

גם לי הייתה בעייה פעם לקום אבל הנה כמה עצות: קודם על אפשר לשים איזה 5 שעונים מעוררים(כן הרבה...) וכל איזה 3 דקות יצלצל יענו ב9 דקות ל6, אח"כ 6 דקות ל6 וכן הלאה... ומה שחשוב שים אותם ממש ליד המיטה וכאלה שלא מפסיקים אחרי שעברה הדקה שלהם אלה יכולים להמשיך עד איזה 5 דקות ושהכפתור של הכיבוי יהיה איפה שיהיה קשה למצוא או שיצטרכו לראות אותו... או שיהיה האיזו מגירה שבשביל לסגור אותו אתה תצטרך לקום... תנסה לא ללכת לישון מאוחר מידיי... ותשן לפחות איזה 7 שעות... א... ואחרון חביב תנסה ממש לעייף את עצמך במשך היום כך שממש תיפול למיטה....

תתחיל לעשות ספורט ולחיות בריא.

תלך לישון בשעות נורמליות. ואם אתה מרגיש קצת עייף גם בצהריים. תאכל מסודר . תראה שאתה מתעורר בלי בעיות. הגמד

KoSeMeT

New member
בעיה הפוכה

לא מצליחה להרדם לפני 12 בלילה. לפעמים נשארת עד 3 לפנות בוקר ערה. יוצא שאני קמה מאוחר כדי להשלים שעות שינה, ולא מסוגלת לקום מוקדם. קמה בסביבות תשע- עשר. ד"א, הצרכים שלנו יכולים להיות השעון הכי טוב. אפשר לשתות בלילה לפני שהולכים לישון. אלא אם אתם לא מרגישים את הלחץ אח"כ (יש אנשים כאלו).

שנת בוקר

למה אתה מנסה להלחם בזה פשוט עשה כמוני תבנה לך את החיים לפי השעון שלך זה לא כל כך מסובך אני חיי עים זה הרבה מאוד שנים פשוט לא פותח את העסק לפני 11 זהוא לדעתי זאת מלחמה אבודה ניסיתי את כול השיטות עד שהבנתי שלמה לי להלחם אים טוב לי לעבוד בשעות שונות מהמקובל ע"י "בני אדם" אז אני יחיה לפי השעון שלי וזהוא ניקח מצב היפוטטי שנמצא משהוא שיוכל להעיר אותך אתה לא באמת תהיה ער ומפיק תועלת לך או לסביבה אז עזוב אותך עשה מה שטוב בשבילך קודם כול מאחל לך הצלחה ושנת בוקר נעימה

neko

New member
לי היתה בעיה כזאת, שנבעה בעיקר

מהנטייה שלי לישון 10 שעות בלילה לפחות... כשאתה ישן לא יותר מ8 שעות, הריתמוס נשמר יותר טוב. הוסף קפה שחור בבוקר, ותקבל ערנות ביום ועייפות בלילה.

טוואנדה

New member
פתרון מעולה ../images/Emo103.gif

לחבר טוב שלי יש את אותה בעיה, ותאמין לי שהבנאדם כבר הגיע לרמות שאתה לא מתאר לעצמך, הבוס שלו היה צריך להתקשר אליו כל בוקר ולהעיר אותו, מהפחד לשמוע אותו כל בוקר חבר שלי היה מתעורר וקם לעבודה, כמובן שהוא גם מצא לעצמו שיטה טובה, הוא שם שעון מעורר במקלחת, כלומר איך שהשעון מצלצל הוא קם לכבות אותו וכבר נשאר במקלחת לשטוף פנים..., אם לא היה עוזר לו הוא היה אפילו מכניס את עצמו למקלחת להתרענן לפני העבודה. מקווה שזה יעבוד בשבילך.

רוני 2112

New member
למיסטר בין היה אחלה פטנט

השעון התחיל לצלצל הוא זרק אותו לתוך דלי מים והיו עוד כמה דברים אבל הכי אפקטיבי היה הפטנט הבא. הוא חיבר צינור למשאבה עם שעון וכשהשעון הפעיל את המשאבה הוא העיף לו זרזיף קטן של מים בלחץ לכף הרגל שלו, אני חושב שזה יהיה אפקטיבי עכשיו ברצינות וואלה אין לי פיתרון בשבילך גם לגיסי יש אותה בעיה גם כשהוא מתחנן שנעיר אותו בשעה מסוימת, זה בילתי אפשרי

פלטרון

New member
שאלה חשובה ...

בדר"כ , למשל בשבוע האחרון - באיזו שעה אתה הולך לישון כל יום, ובאיזו שעה אתה קם . קראתי את כל השירשור, ולא ברור לי אם אתה קם בשעה 11:00 , או בשעה 13:00-14:00 . לא ברור אם אתה הולך לישון ב-3:00 , או ב-6:00 . ושני המצבים שונים לגמרי . ועוד שאלה חשבוה - אם אתה עדיין בבית-הספר, אז מה אתה עושה סביב שעות אפס ? או בכלל , אם השיעור הראשון הוא ב-9:00, מה עושים ?

killerx

New member
תעשי כמוני

אני לא ישן פול אבל אני גם שומע תשעון(אתת השעונים) אני קם מכבה את כולם וחוזר לישון ... מה שקורה זה שמצאתי שתי שיטות ואם הם לא עובדות לחוד אז תשלבי אותם... א.אל תכבי ישר את השעון תשארי עוד טיפה במיטה זה יגרום לך לטיפה יותר להתוערר להרגיש עירנית יותר ורק אז תקומי לכבות אותו וישר תשתפי פנים וזהו את כבר ערה ב.זה איך שאת קמה לכבות את השעון ואני לא צוחק פשוט תני לעצמך סטירות זה שוב ממריץ טיפה את הדם וזה סוג של פעילות וככה לאט לאט תתעוררי והעיקרון הראשון להתעורר זה קודם לצאת מהשמיכה ועל לשמור על עירנות וישר לשטוף פנים וזהו את ערה :) מקווה שעזרתי "שלכם החבר החדש בפורום "

למעלה