בוא נדבר על זה

Showy

New member
אני לוקחת את המושג מאוד ברצינות כי יש לו

משמעות חברתית מאוד גדולה על איך שאנחנו מודדים אנשים לפי המוזיקה שהם שומעים.

DAN1EL

New member
לא מסכים.

מי ששופט אותך כאדם לפי זה הוא ליצן.

אבל זה לא אומר שהוא לא יכול לשפוט את המוזיקה עצמה או את הטעם, כי הם ניתנים לשיפוט.

אני לא יכול להגיד שאת אדם נחות כי את שומעת ככה וככה.
אני כן יכול להגיד שיש לך חרא טעם.
את יכולה לא להסכים, אבל אני יכול להגיד את זה, וגם לנמק (זה לא מה שאני אומר, אגב
).

Showy

New member
מוזיקה ניתנת לשיפוט, על פי טעם אישי וחיבור

ריגשי, לא על פי קריטריונים טכניים ועובדתיים. כלומר, אני כן יכולה לומר שיש שיר שהוא מונוטוני והוא לא מתפתח ובעיניי זה לא טוב כי זה לא הטעם שלי אבל אני הוא לא רע כשל עצמו והוא לא רע טכנית ועובדתית.

DAN1EL

New member
אהבת המוזיקה וההנאה ממנה היא עניין אחד,

וזה בסדר שכל אחד יאהב את מה שבא לו, ויהנה ממה שבא לו.

שיפוט מוזיקה זה כבר עניין אחר לגמרי.
בשביל זה יש קריטריונים, ובגלל זה יש מוזיקאים שכן נחשבים לכאלה שהרחיבו את הגבולות ולמוזיקאים שנחשבים לחלק מפס ייצור.
שני המוזיקאים יכולים להיות מהנים באותה מידה - זה סובייקטיבי.
אבל מוזיקאי אחד הוא חשוב וגאון והשני לא.

Showy

New member
אני לא מפרידה בניהם

אני חושבת שפשוט צריך להנות ממוזיקה וגם לא לשפוט אותה לפי קריטריונים מוגדרים ועובדתיים.

DAN1EL

New member
תודה

טוב, היה כיף, אבל אני חייב לחזור ללימודים.

Showy

New member
אני ממש שמחה שכיף לך איתי

אני גם חוזרת ללימודים.
יש לי מחר שבוע התנסות בגן.

Showy

New member
אני מתנגדת לזה שיש הירריכה או אמורה להיות

היררכיה בין דברים או בין אנשים.

Showy

New member
וואו אני לא מאמינה שאתה אומר שיש כזה

דבר הרריכיה וקריטריונים. וואו, מה זה לא לטעמי.

Music Man XD

New member
תראי,

לפעמים אני שומע שירים מסוימים ואומר לעצמי "וואו, זה פשוט חרא", אבל במצבים מסוימים כיף לי לשמוע אותם. אם הייתי נהנה במסיבה רק משירים איכותיים באמת שאני אוהב, הייתי יושב בצד 99% מהזמן - סתם דוגמה.

באייפוד שלי, או בספריית הדיסקים שלי, אין כמעט מוזיקה שאני מגדיר כ"גילטי פלז'ר". כי כל מה שאני רוכש ואוהב הוא טוב לטעמי. אם הוא לא היה טוב לטעמי כנראה שלא הייתה אוהב אותו. אבל יש גם דברים שאני שומע לפעמים על אף שאם אני שופט אותם אובייקטיבית - הם לא טובים, הם לא "סוגה עילית" או איזו יצירת מופת. זה כמו שצופים באיזה ריאליטי מחורבן (משהו שאני כבר לא עושה, כי יצא לי מכל החורים החרא הזה), זה כמו ששותים אלכוהול זול, זה כמו שאוכלים במקדונלדס (בע), זה כמו שמרכלים על אנשים לפעמים, כמו שחוטאים ושומעים שיר של ג'ניפר לופז פעם ב... ויש עוד דוגמאות

Showy

New member
זה ושאני לא בקטע של להפריד בין

"מוזיקה שאני אוהב" ו"גילטי פלז'ר" כי בעיניי לא אמור להיות כזה דבר גילטי פלז'ר ולאהוב שירים מסויימים של בריטני ספירס וליידי גאגא (אפילו אם לא את כולם) זה חלק מהטעם המוזיקלי הכללי שלי. אני לא מפרידה בין "עכשיו אני שומעת שיר של בריטני שהוא לא נחשב לאיכותי" ו"עכשיו אני שומעת שיר של טיון יארדס שכן נחשב לאיכותי".
כאילו גם זה וגם זה הטעם המוזיקלי שלי וכיף לי לשמוע ולא מתביישת בזה ולא מרגישה אשמה ולא מרגישה שאחד פחות טוב מהשני.

Rud3 Boi

New member
אני חושב שיש מקום לכל הסגנונות.

אז יש חומרים יותר מורכבים כמו של פלורנס, סיה, אדל, איימי ווינהאוס, וכו'.
ויש דברים יותר שטחיים ואינסנט כמו ריאהנה קייטי מיילי וסלינה.
אבל יש מקום להכל, וכל אחד מאזין למה שהוא אוהב.

Showy

New member
וזה גם לא מוחלט

כי סיה ופלורנס נופלות בקלות למוזיקה שנחשבת נחותה ומסחרית ושיטחית ולריאהנה למשל יש שירים שיכולים גם להחשב לאיכותיים ולכנס לליגה האיכותית יותר.

Rud3 Boi

New member
תראי, חבר שלי מאוד אוהב את פלורנס וכל מיני

אמנים שנחשבים אלטרנטיביים ואיכותיים וכו'...
אני חושב שאסור לנו להגדיר שום דבר, או לקטלג, אבל אני אנסה להגיע לעמק השווה שלך ושל דניאל.

אני חושב שאת צודקת בכך שאת אומרת שאין קריטריונים או היררכיה, אבל כן יש חומרים ואמנים שבתפיסה הכוללת הם פחות איכותיים, כי ככה זה פשוט.
אבל אני דווקא רואה את זה פחות מכיוון התוצר הסופי, ויותר מהתהליך.
אני בטוח שכשאדל יושבת ומתחילה לעבוד על אלבום, היא עושה מחקר, יושבת באולפן המון שעות, כותבת מלא, מלחינה, יושבת עם הנגנים, מנסה סגנונות שונים, בודקת, מנסה הכל אלף פעם באלף צורות שונות, ובגלל זה היא נתפסת בעיניי כאמנית איכותית יותר.
בריטני ספירס למשל, מגיעה, *מקריאה* את השיר באולפן בסשן של אוטלי 20 דקות כי גם ככה הכל עובר עריכת מחשב, את המוזיקה עצמה מפיקים לה מפיקי על שמומחים בשירים נוסחתיים, קליטים, וכמובן רווחיים, ובגלל זה היא פחות איכותית בעיניי.
זה פחות קשור לסגנון, או לליריקה, כי זה כבר עניין של טעם, ועל זה כמובן אי אפשר להתווכח.
יש לי בחורה בעבודה שאייל גולן בעינייה הוא גאון מוזיקלי, ובחור אחר שפשוט סוגד לטייסטו, ואני לא חושב שיש לךמישהו זכות להגיד להם בכלל אם זה בסדר או לא.

למעלה