בוא נילס בוא נ
....

mory89

New member
מזל טוב מתוקתייי!! ברכותיי!!

אני כ"כ מבינה את ההתרגשות שלך.. אאההה.. ו.. גם אני עברתי היום תיאוריה! מזל טוב לנווווווו!!

baril

New member
../images/Emo80.gif../images/Emo187.gif../images/Emo32.gifסיפור עצוב

שלום!קודם כל רציתי להגיד שגמאני מעריצה נלהבת של בית הבובות אבל אני לא פה בפורום.. עכשיו לעניין.. הנה סיפור עצוב מאוד שאני אשמח אם תעבירו אותו לכמה אנשים שאתם יכולים. ------------------------------------------------------------- כפיר שלזינגר ז"ל כפיר שלזינגר נולד ב 18 ליוני 1996, בבית החולים "העמק" בעפולה, בן ראשון לפנינה ואבי. בגיל שנתיים, בשל מה שנראה אז כצפצופים אסטמתיים, הוא חזר לבית החולים, שם איבחנו אותו עם מחלה הנקראת "יתר לחץ דם ריאתי" – מחלה נדירה שבה מתכווצים הוורידים בריאות – מה שגורם לכך שהדם בקושי זורם בהן ובקושי מעביר חמצן. דבר זה גורם גם ללב לעבוד יותר ויותר קשה, עד כדי הרס עצמי. עם השנים כפיר גדל והתמודד עם המחלה. כך גם משפחתו. בסוף חודש מאי 2004 פורסם סיפורו בכתבה במוסף סוף השבוע של עיתון מעריב. הכתבה גרמה לעשרות אנשים לפנות אל הכתב, בית החולים ואף אל כפיר עצמו במכתבי עידוד, תמיכה ובשאלות על מה שניתן לעשות. אך מצבו החמיר ופחות משבוע מיום פרסום הסיפור הוא מת בידי אמו. מספר חודשים לפני מותו, הבינה המשפחה ובעיקר כפיר הקטן, שתרומת איברים יכולה להציל אותו. הם חיפשו נואשות אחרי תרומת ריאות ולב. העובדה שבישראל חתומים רק 4 אחוזים מהתושבים על כרטיס "אדי" להשתלות איברים לא עזרה. באירופה ובארה"ב, חתומים יותר מ 20 אחוזים מהתושבים על כרטיס דומה, המאשר תרומת איברים אחרי מותו של האדם החתום עליו. המשפחה "חיפשה מזלה" גם בבית חולים אחר בגרמניה, שם הייתה תרומה. אך שם לא הסכימו לנתחו. כפיר נפטר מהמחלה ב 2 ביוני 2004, שבועיים לפני יום הולדתו השמיני, בידי אמו, שלחשה לאוזנו את המשפט "תודה שנתת לי להיות אמא שלך" עד שהפסיק לשמוע. אתר שהקימה המשפחה לזכרו – http://kfir.ort.org.il אתר המרכז הלאומי להשתלות - http://www.health.gov.il/transp plant תודה

עורוס

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo4.gif../images/Emo97.gif

כשאני אהיה בן 18 נראה לי שאני אחתום על כרטיס כזה...

dani3p

New member
העניין הוא ש..

ביהדות רוצים לקבור את הגופות שלמות לביאת המשיח.. אז יש ממש מעט אנשים שמוכנים שיחתכו אותם ויקחו מהם איברים אחרי המוות בגלל זה יש בישראל כלכך מעט תורמי איברים מקווה שזה שאת מפיצה את הסיפור יעזור לעוד תורמים פוטנציאלים להיכנס לרשימות.. אני תורמת דם ומקווה להיכנס למאגר של מח עצם.. זה גם עוזר

mory89

New member
ממש עצוב, + תוספת

בקשר למה שאמרת על העיניין ההוא ביהדות, ממש במקרה היום למדנו בשיעור תושב"ע (תורה שבעל-פה, משנה), שו"ת (שאלה ותשובה) אחת בנושא הזה. אז בעצם השאלה היא אם כדאי להכנס לספק של פיקוח נפש בשביל להציל וודאי פיקוח נפש. והתשובה היא כן!! ברור שמותר, ואפילו כדאי לתרום איברים לפי היהדות זאת מצווה ממש גדולה לתרום איברים בשביל הצלת חיים. אולי הכוונה שלך היא שאסור לקחת איברים בשביל לעשות ניסויים, או שאת מתכוונת שכשאר יש כריתת איבר (בגלל שהוא הזיק לגוף) אז קוברים את אותו איבר יחד עם הגופה. אבל למעשה, גם ככה הגופה נאכלת, ואם יש אפשרות להציל חיים עם אותו איבר שאפשר להשתיל בגוף של אדם אחר, אז בדרכלל התשובה תהיה חיובית. נ.ב- יש מקרים שרבנים מעדיפים שלא להסכים לזה, בגלל שמבחינת רופא אם גזע המוח מת ועדיין יש דופק- אז הבנאדם נחשב מת, ואז בעצם הרופא מקצר את חיו של אדם. זה בידיוק כמו לעשות המתת חסד- שזה אסור מבחינת היהדות. זה כמו להרוג אדם שהוא צמח. בקיצור- זאת הצלת חיים, וזאת מצווה מאד גדולה. שאפילו אחרי שהאדם נפטר הוא עדיין יכול לעשות חסד לאנשים אחרים. והלוואי שכל אחד באמת יזכה לתת מכל מה שהוא יכול.

dani3p

New member
אמרתי מה שידעתי..

את מבינה ביהדות יותר ממני.. אני אאלץ להאמין לך בזה

eladi88

New member
פחחחחח

הדר (15:23) : נו יש ארתור אתה מפריע לי לראות ביי הדר (15:23) : חחח לילה טוב <•> מכור לשוקו <•> (15:23) : חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ביי ======================== איזו ילדה הזויה..... שיהוה יעזור לך הדר!

Hadardur

New member
ידעתי שתעשה את זה חמור!!!ולא ראיתי

בסוף ארתור כי... לאדעת... גם לא נירדמתי כי... לאדעת ביי

דרוצצצצצצ'!!

כפרות מזל טוב על התאוריה!! שמחה בשבילך:) ואניייי אני הגעתי למסקנה שאני לא מתחילה נהיגה רק בגלל התאוריה המזורגגת אז קבעתי למחר שיעור נהיגה ראשון ואז לא תהיה לי ברירה ואני אהיה חייבת לגשת :) בעזרת השם אני אגיע עם אוטו לסיבוב הופעות בקיץ הבא..

mory89

New member
לייק מיי!!

אני לקחתי שיעור ראשון ביום שני, והיום נגשתי לתיאוריה.. ועברתי!
*אושר*

eladi88

New member
חחחחחחחחחחחחחח לא נורא...

ועוד פעם אחת תקראי לי חמור....וחבל עליך...

dani3p

New member
חבל עליה? הבאת אותה בערסיות!

מזה חבל עליה?? יש לה פרצוף יפה וחבל עליו???

למעלה