הנושאים שאתה מעלה אכן דורשים תשובה מנומקת
כאשר אני מדבר על עליית ערך נכסים של 100 ל 300 אחוז אני מדבר על אזור מאד מסויים בקנדה,לא מחוז אונטריו כולו שלו כ 13 מיליון תושבים, אלא רק באזור ספציפי בטרונטו רבתי שלה רק מיליונים ספורים של תושבים כאשר בקנדה כולה 36 מיליון תושבים. בעוד שבאזור מסויים בקנדה ליתר דיוק בטורנטו רבתי המחירים עלו לעיתים במאות אחוזים, וגם אז ממש לא בכל שכונה ושכונה, ישנם מקומות אחרים בקנדה שהמחירים לא רק עלו אלא אפילו ירדו תקופת מה
ואני מדבר על ערים מרכזיות כגון עיר הבירה למשל אוטווה, העיר קאלגרי, העיר אדמונטון וגם זה בשכונות מסויימות....לא ניתן להשתמש באותן משוואות המתאימות לקנדה כאילו הן מתאימות גם לישראל...כאילו שאם יש עליית מחירים במקום אחד אז זה מקרין על שאר המקומות...ישראל קטנה אז כל שינוי בדרך כלל מקרין על הכל גם אם בישראל בוודאי עליית המחירים לא זהה אלא דיפראנציאלית בין המקומות. צריך להבין שכאשר משקיעים בין בבית או בעסק או בנכס מסחרי בכלל בעולם, בוודאי במדינות הגדולות, הראייה היא לא על המדינה כולה אלא על ערים, שכונות....זה כמו לומר שהשקעה בארה"ב זה בערך אותו דבר....אם יש עלייה במנהטן אז זה מקרין על לוס אנגלס או על טקסס או על סיאטל, ערים מרוחקות אחת מהשניה.....האוכלוסיה של קנדה מפוזרת לרוב.....נכון יש לה הרבה שטחים פתוחים אבל זה לא אומר שם זה המצב אז בתים צרכים להיות זולים כי יש שטח ענק....זו תזה לא נכונה לכל מי שחושב כך.....אנשים רוצים לחיות לא איפה שיש שטח זול אלא איפה שיש קודם כל עבודה, פרנסה ממש, ואלו יהיו בריכוזי אוכלוסיה ויש רבים כאלה בקנדה. לומר שרוב האוכלוסיה גרה בערים צפופות שקשה להגדיל כבר זה לא יהא נכון לכל הערים שכן רוב הערים בקנדה יש אין סוף שטח אבל הפיתוח והבירוקרטיה מעכבים בניה מהירה...כמו בישראל. ישנם גם שיקולים של שטחים ירוקים וכו. הגורם העיקרי והמשמעותי לעלית ערך זה היחס בין ביקוש להיצע....לקנדה מעל ל 300,000 מהגרים בשנה וזאת לצד דור ה y ודור המילניום שמתחתן, מסיים אוניברסיטה אשר ידו אינה משגת לרכוש אז הם שוכרים והם מוכנים לשלם עבור מגורים באזורים אטרקטיבים....רובם ממש ידם אינה משגת לרכוש בית כי פשוט אין להם ההון הראשוני הדרוש לרכוש בית בכלל וכמובן הם רוצים לגור קודם כל באזורים שבהם יש נגישות לעבודה בין בקרבה לעבודה או באמצעות תחבורה וכבישים טובים לעבודה....שיקול נוסף והוא נוגע למשקיע הזר הינו ערך המטבע הזר ביחס למטבע שלו המקומי....כיום הדולר הקנדי עובד על בערך 1 דולר קנדי ל 2.85 ש"ח בעוד לשער האמריקאי 1 דולר ל בערך 3.62 ש"ח.
כל מקום והייחדויות שלו ובוודאי גורמים משתנים..אני אישית בכלל לא מבין כיצד אפשר להשקיע במקום דרך גורמים שבכלל לא מעורים במקום, שלא לדבר אינם בכלל מכירים את כל הנושאים הנוגעים במישרין ובעקיפין להשקעה, נושאים המשפטיים, המיסוי, האוכלוסיה.....להכיר את הדופק של המקום מקרוב. יש מקומות וסוגי השקעה שלא הייתי מתקרב אליהם גם כאשר הסטיסטיקות במקרו טובות כי בדיוק אותו סוג השקעה ממש לא טוב....לסיום, כאנקדוטה, משרדי מקבל פניות שבשיגרה לעיתים של משקיעים מקומיים וגם זרים, כולל מישראל, לעשות אך ורק טיפול משפטי בעיסקאות קניה ומכירה בכלל, בתים, עסקים, חוזים מסחרים, וכו...כאשר הפניה אלי היא כבר אחרי שהמעשה מוגמר ואני רק צריך לבצע הרישום המשפטי...ואני רואה שצד אחד לעיסקה ממש לא עשה עיסקה טובה וכדאית, בלשון המעטה ולעיתים גם הוטעה....כמובן אינני מתערב באופי העיסקה כי אני נתבקשתי לפעול רק במשקפי העו"ד הקנדי שמשלים את העיסקה ללא כל מעורובת בעיסקה עצמה שהובאה לשולחני כמעשה מוגמר.