בוחן פאגאני II

Justin Angel

New member
בוחן פאגאני II

אנשים, להנאתכם אני מציג *חצוצרות*: הבוחן הפאגאני השני! הבוחן הבא ישומש לחשיפת מכנה משותף בין פאגאנים בארץ, ובהתאם לכך אין תשובות נכונות או לא נכונות, רק מה שאתם חושבים. כמו כן, אתם מתבקשים לא לקרוא תשובות של אנשים אחרים לשאלות לפני שעניתם בעצמכם בכדי לשמור על תקינות הסקר. הבוחן כמובן נכתב בלשון נקבה, שני הגברים הפאגאנים בארץ יסתדרו :) 1) את נמצאת בין קבוצה של אנשים שאיתם את עובדת\לומדת איפהשהו בארץ בטיול מאורגן ולפתע את רואה מרחוק קשת בענן. מהם הכמה דברים הבאים שאת עושה? 2) את הולכת בגבולות העיר\יישוב שלך ושמה לב לענן עשן שחור שמתרומם ממרחק כקילומטר קדימה, מה את עושה? 3) לפי דתכם, האם אתם חושבים שיש מוזיקה אשר יכולה להיות מוגדרת כמוזיקה דתית שלכם או מוזיקה בעלת אספקט דתי? ואם כן מהי הלהקה שעושה זאת הטוב ביותר? 4) מהם שבעת פלאי העולם שאת זוכרת? 5) מהם החגים החשובים ביותר בשבילך ומה היותר טריוואלים? לא בהכרח מתייחס לחגים פאגאנים, אלא מה שחשוב לך. 6) האם את מגדירה את סגנון הלבוש שלך כפאגאני בצורה כלשהי, ואם כן כיצד או למה לא? ללא פאגאנים: האם אתם חושבים שיש בצורת הלבוש שלכם היבט דתי כלשהו? ואם כן כיצד, ואם לא למה? 7) האם היית יוצאת למסע בן שלושה ימים ביער בן-שמן למרות שהחזאי אמר ב100% שיירד גשם זעלפות והאבטחה מאוד רפויה? 8) מיהו האיש שלפי דעתך תרם הכי הרבה להתפתחות המין האנושי? אפשר אפילו לרשום כמה אבל בבקשה לפי סדר. 9) אם היית יכולה לקבל חפץ אחד לא משנה מה, מהו הוא היה? 10) השאלה הבאה מתייחסת לאנשים שהם מבוגרים או על-פי החוק או מספיק מבוגרים לפי דעתם. האם היה לך את האופציה הפיננסית, האם היית עובר לארץ אחרת? ואם כן לאיפה, ואם לא למה? 11) מהו הספר הטוב ביותר לפי דעתך? אפשר אפילו מספר ספרים, אבל בבקשה לפי סדר. 12) איך הייתם מתארים את חייכם בצורה מטאפורית בחמש מילים ומטה? 13) כמה פרדוקסים אתם מכירים, ומהו החשוב\מסקרן\מעניין ביותר מביניהם? 14) האם יש טקסט קצר כלשהו אשר לפי דעתך הוא טקסט עוצמתי? ואם כן, מהו? 15) האם אי-פעם השתמשת בצורה כלשהי באחד מההטבות של של דתך כדי "לרמות" או "להטעות"? ואם כן האם אפשר לדעת כיצד, ואם לא למה? 16) האם את מסתירה את דתך, ואם כן באיזה נסיבות? כמו כן, בבקשה לציין מהו הדת אליה את משייכת את עצמך וכמה שנים.

Justin Angel

New member
התשובות שלי :)

1. תופס את הקשת ביד שלי, כמו שעשו במיני-סדרה של מרלין, וממשיך הלאה עם חיוך יותר גדול מקודם. 2. רץ למקום ובוהה באש עד שמכבי-אש מכבים אותה. 3. בהחלט, כל מוזיקה שיש לה מילים פאגאנים. הלהקה הכי טובה... לאקי מרצדס והחברים שלה :) 4. פארוס (המגדלור באלכסנדריה), הפסל קולוסאוס, המקדש למישהו בתורכיה, היכל הקבורה בתורכיה, הגנים התלויים ב-בבל, הפירמידה בגיזה והפסל של זאוס בעיר אולימפיה.. 5. החגים הפאגאנים החשובים ביותר בשבילי הם חגי השיוויון, והשאר הם יחסית טריוואלים אבל ברור שהם עדיין דברים משמעותיים. כמו כן אני גם חוגג מאורעות חשובים בהיסטוריה: היום שבו שוחרר חולית מהדורה ראשונה לציבור, היום שבו שחרר איינשטיין את תיאוריית היחסות הכללית ועוד מספר חגים כאלו. כמו כן אני חוגג עוד שני ימים יצוגיים בשנה: יום אחד שמייצג את לידתם של הכל האנשים הגדולים ועוד יום אבל למותם, למשל יש את גנדי, הרברט, איינשטיין, תומס פיין ועוד כמות לא מבוטלת. 6. אין לי מושג מה זה לבוש פאגאני, אבל עקרונית אני מתלבש בצבעים חיים מאוד (ירוק, חום וכך הלאה). 7. כבר עשיתי :) לארפ שר הטבעות בבן-שמן. 8. יש באמת עשרות אם לא מאות אנשים שראויים לכובד הזה, הגדול מכולם עדיין לא נולד. 9. מוח, ואני הולך לקוסם שיביא לי אחד :) למעשה, הייתי מבקש סדרת ספרים שבא רשומים כל האגדות הקלטיות מלפני 3,000-2,000 שנה. ואם זה לא זמין, אז את הטבעת האחת של טולקין. 10. אני עדיין לא בטוח. יש לי מספיק מה לעשות לפני, אבל יש סיכוי מאוד טוב שבסופו של דבר הייתי עובר לאירלנד. 11. "הספר הראשון שלי" :) למעשה אין ספר כזה. ספר כזה יצטרך להיות ספר בעל משמעות על כל תחומי החיים שלי, ואף-אחד עדיין לא כתב אותו. אבל מקום שני ברשימה בהחלט יהיה את כל הכתבים של Age of reason, את סדרת חולית של הרברט, ועוד אין-ספור ספרים. 12. להבה שמשתרעת עד אין-סוף. 13. כמה עשרות בערך, אולי חמישים. הכי חשוב הוא פדוקס אולברס, העקרון הוא שאם היקום מלא בכוכבים שהבהירות שלהם היא פחות-או-יותר בהירות השמש איך יכול להיות ששמי-הלילה אפלים? התשובה אגב היא יחסית מסובכת, אבל עקרונית התשובה היא שאנחו חיים ביקום בעל גיל סופי. 14. Ana/l nathrach, orth´ bha/is´s bethad, do che´l de´nmha 15. אני? גרמתי למכונת הימורים קטנה לשנות את התוצאות בעזרת לחש אירי קטן? מה פתאום... 16. האנשים שצריכים לדעת - יודעים. אני דרואיד מתלמד בערך חמש שנים :)

itai90

New member
תשובות

1) היתי יושב ופשוט מסתכל בקשת וחושב עד שאחד החברים שלי היה מעיר אותי מהמחשבות שלי 2)קורה למכבי האש
סתם דוגרי אין לי מושג מה היתי עושה אולי היתי פשוט מתפלל שהוא לא בדרכו אלי 3)מוזיקה דתית... לא היתי נותן לשום מוזיקה אספקט דתי בישבילי אני יותר הולך באספקט דתי על מוזיקה שיוצת מהלב שלי מוזיקה שאני עושה כי זה לפי דעתי המוזיקה שהכי מקשרת אותי לתפילה 4)הפרמידות, הספינקס, הסטונאג, הטג מאל, נראה לי הגנים התלוים של בבל וחוץ מזה אין לי מושג 5)אני הכי מתקשר לסמאיין לא יודע למה 6)אני לא מגדיר את סגנון הלבוש שלי כלבוש פגני כי מה שאני לובש רוב הזמן זה חולצת T ומכנסיים וזה לא כול כך נראה לי פגני 7)כן אז מה אם ירד גשם עדיין יהיה כיף ובקשר לשמירה אני לא יצא מהבית בלי הסכין שלי אז בהקשר הזה אני לא דואג למה להפסיד שלושה ימים של לשבת בתוך יער שהכול מסביבי עצים בגשם הא 8)אף אחד לפי דעתי כול המין האנושי תרם להתפתחות של עצמו ולא בן אדם אחד לדוגמא אני יכול להגיד שפרויד תרם להתפתחות וזה נכון אבל מה אם האיש הקטן ברחוב שאף אחד לא מכיר אותו גם הוא עזר בהתפתחות המין האנושי באיזו שהיא צורה אז לפי דעתי כולם עזרו בפיתוח המין האנושי 9)מטה של שתי נחשים שמפוטלים אחד בשני המטה עשוי משורש של עץ אשור ובשיניים הנחשים מחזיקים אבן אזמרלד 10)לאירלנד או לניו זילנד אני פשוט אוהב את הנופים שם ואת הירוק בכול מקום 11)א)ערפילי אבלון ב)כול הסדרה של חפצי הכוח תקראו ותבינו 12)עליות וירידות 13)לא עולה לי אחד לראש כרגה אבל אני מכיר כמה 14)לא מכיר אחד קצר אבל אני מכיר אחד ארוך המיתולוגיה האירית 15)לא כי לא היה לי למה וגם למה לי להשתמש מה כבר אני יכול להרביח מזה כלום 16)כן אני מסתיר את הדת שלי בגלל שאני לומד בבית ספר דתי ובגלל שההורים שלי לא היו מקבלים את זה הדת שאני לומד וקורא אליה היא הדת הקלטית

מי אגם

New member
תשובות

1. אומרת "תיראו איזה יופי!" 2. תוהה אם זה ענן גשם או עשן שחור של משהו שעומד להתפוצץ/התפוצץ כבר/נשרף. במקרה כזה מתקשרת למכבי אש. 3. אין לי מושג. 4. אני (כפול 7)???? לא ברורה לי השאלה הזאת? 5. יש לי יום יום חג. 6. אני מתלבשת בצורה שגורמת לי לחייך, חוץ מבמקרים "נדירים" בהם אחרים קבעו בשבילי לפרטי פרטים מה ללבוש ("חזייה בצבע טורקיז? לא אצלנו!"). וכן, אני מאוד ממורמרת על זה. 7. לא, אני נורא רגישה לקור וגשם. 8. כל אדם בדרכו. 9. אני לא אוהבת חפצים חדים, אבל אם כבר, אז הייתי רוצה לקבל פצירה מתקפלת שאפשר לשים בארנק. 10. כן - כי כניראה לא אוכל ללמוד באוניברסיטה ישראלית, וכי אני לא מוכנה שהילדים שלי יגדלו במדינה שכל שני וחמישי יש בה פיגוע/מלחמה. הייתי עוברת כניראה לארה"ב, כי יש לי דרך להשיג אזרחות אמריקאית. לא, בגלל שאני מרגישה מאוד קשורה למדינה. 11. עדיין לא קראתי ספר שאני יכולה להכתיר אותו בתור הספר הכי טוב שקראתי. 12. מסע 13. אני מכירה מספיק, ונתקלת בהם ביומיום לצערי. הם לא מעניינים בכלל, הם מאוד עצובים. 14. יש הרבה טקסטים שהם מאוד עוצמתיים בשבילי, פשוט נוגעים בי במקום כלשהו ומבטאים בדיוק את הדברים שרציתי לבטא. 15. לא, כי אין לי הטבות. 16. אין לי מה להסתיר, אבל אני גם לא מספרת. אם ישאלו, אספר

מי אגם

New member
אופס ../images/Emo13.gif

תיקון ל-9... חשבתי שהשאלה הייתה "אם היה חפץ חד אחד שאתה יכול לקבל, מה זה היה?" חפץ אחד שהייתי רוצה לקבל... לא עולה לי דבר כזה לראש. אם כבר אז יש המון דברים שהם לא חפצים שהייתי רוצה לקבל.

להלן תשובותיי התיאולוגיות קמעה..../images/Emo13.gif

1. אני מנפנפת את כולם לכל הרוחות ויושבת לי לתהות על הקשת: איך זה שיש קשתות עם סדר צבעים הפוך? איך זה שכשמתקרבים, הקשת תמיד מתרחקת? מהי גיזת הזהב שנמצאת בקצה כל קשת באגדות? בכובעי השני כמספרת סיפורים, יש לי סיפור על "איך כמעט הגעתי לקצה הקשת"... אבל זה לפורום אחר (מספרי סיפורים). 2. תופסת צינור מים. אלא מה? 3. היצירות שגורמות לי השראה דתית הן שונות ומגוונות: החל משירה גרגוריאנית וכלה במוסיקה מסרטים ("המשימה", "Caravan", הפסטורלה של בטהובן, "מלך החיות" של פרדי, "הייל אטלנטיס", ועוד ועוד....) 4. היכולת ללמוד, היכולת לנשום, היכולת לראות, לשמוע, להבין, להתנסות, והיכולת לאהוב. 5. החג הדתי ביותר שאני מכירה: אולאף סוכה (דיה יודע מה זה). 6. הלבוש החביב עלי: גלימת פייטן. 7. בשום פנים ואופן לא. מה יש לי לחפש ביער בן שמן? 8. חוה. 9. ספר טוב. יש המלצות? 10. לא. יש משמעות לעובדה שנולדתי כאן ועוד יש הרבה עבודה לעשות. 11.שיקסטה של דוריס לסינג. הנטה-יו (ספר על אינדיאנים) לא תורגם לעברית. 12. תיאור חיי: מסע הרפתקאות וגילוי. 13. לא קיימים פרדוכסים. לא באמת. הכל תלוי בנקודת הצפייה. 14. יש טקסט קצר ועוצמתי, אבל אם אכתוב אותו כאן הוא יחדל להיות עוצמתי. 15. בוודאי. הדת שלי אינה אוסרת תעתועים. 16. יפעתיזם. אני המאמינה הדתית היחידה.

Cath

New member
הפעם עשית אותו יותר ארוך..

או לפחות כל נדמה לי.. 1. רץ לחפש את המקום בו הקשת מתחילה/נגמרת.. שמעתם על הזהב של לפריקונים, לא?:) 2.חושב "מגניב", ומנסה לגלות אם הכיוון של הבית שלי הוא הכיוון שממנו בא העשן -עם כן, קונה כרטיס לאירלנד במחשבה שזה אות כי אני חייב לעוף מכאן, אם לא, ממשיך בדרכי. 3.כמובן, אם אני לא טועה, לכל דת ישנה מוסיקה אופיינית. הדבר מתבטא במילים ו/או אלמנטים מוסיקאליים מסויימים. כמו שמוסיקה קלטית, אשר לה סולמות וכלי נגינה מיוחדים. אני ממש חובב את הצ´יפטיינס, למרות שהם לא משתייכים לזרם הפאגאני, ומבצעים דברים שנכתבו גם בתקופה הטרום-נוצרית, וגם פולקלור אירי מאוחר יותר. 4.אני לא זוכר מה אכלתי לפני שעתיים, איך אני אמור לזכור את זה?! נו, טוב, נמציא כמה -סטונהייג´,יערות סיביר, מגדל אייפל, פירמידות, ז´קו פסטוריוס, צ´ארלי פארקר וג´ון קולטריין. 5.לונאסאד, שאמווין, בלטיין. וטריוויאליים יותר -אימבולק, אלבן ארטואן,ואלבן איליר. 6.אני לא יודע עד כמה חצאית סקוטית קשורה לדת:), אבל על בגדים שלי יש בד"כ סממנים פאגאנים בולטים,צלב קלטי, טריסקלים, או פנטגרם. 7.הייתי נשאר שם לחודשיים. אם זה גם היה ביער יותר גדול ספק אם הייתי חוזר אי-פעם..כמו מלך סוויני המשוגע
. 8.בטוח לא ישו וסנט פאטריק.. זה די קשה להכליל כאן, יותר קל אם היית מתכוון לתחום כלשהוא, אבל זה די לגיטימי להזכיר את אותו איש מערות אנונימי שהמציא את הגלגל. 9.חמת חלילים, או אם להסתפק בפחות, אז כל כלי מוזיקאלי יתקבל בברכה. 10.ברור, בלי לחשוב פעמיים. אחת הארצות הקלטיות לשעבר, עדפה לאירלנד, או סיביר/אלאסקה גם יהיה מדהים
11."כה אמר זאראטוסארה" פ.ניטשה, "מאסטר ומרגריטה" מ.בולגאקוב, "ייסורי וורטר הצעיר" גטה..הרשימה הזאת לא תגמר עוד היום... 12.מעניין.. אני אחשוב על זה ואוסיף. 13.אני חושב שנתקלתי בהרבה מהם, אבל זה סוג של חוק מרפי שתמיד כאשר שואלים דבר לא עולה לראש. 14.שיריו של אותו מלך סוויני ממיתולוגיה האירית, הוא משורר קרוב ל-12 פעמים בסיפור, וכל שיר הוא נפלא. 15.בינתיים לא. אין לדעת מה יהיה מחר
16.אף פעם לא הסתרתי ולא הולך לנסות, וזה לא משנה עד כמה זה יקשה עליי ועד כמה חמורות תיהינה הנסיבות. בארד מתלמד, דרואידיזם, בערך שנתיים וחצי-שלוש.

a naughty angel

New member
השעה 2 בלילה, ומשעמם לי עד כדי כך:

1)"היי תראו, קשת בענן" ואז מתמוגגת למול המראה הנעים. 2)אם אני לובשת נעלי ספורט ולא ג´ינס, רצה מהר ומקווה שאני אוכל לעזור במשהו עם הכישורים הרפואים המינימליים שרכשתי במד"א. 3)כן, מוסיקת חזנים, למרות שאני לא סובלת אותה. תפילות מהתנ"ך, כמו שהן מוקראות ע"י רבנים יכולות להשמע כמוסיקה לעיתים. 4)אין לי מושג, תסתכלו על השעה. 5)חוץ מיום הכיפורים, פסח וחנוכה, הכל טריוויאלי. חגים כמו שבועות וסוכות, ראש השנה ופורים, וכל החגים בנצרות חוץ מהקריסמס(לא חג המולד, קריסמס). 6)בלבוש יום יומי, הדבר היחיד שמראה שיש לי קשר ליהדות זה מגן הדוד על צווארי, ואולי כמה בגדים בסגנון גותי שתלויים כשנה וחצי בארון. פשוט אין.. 7)למה לא, אני אוהבת גשם. 8)אדם, וצ´ארלס דארווין. 9)חרב. חרב חדה. חדה מאוד. 10)אני אולי לא מבוגרת, אבל לא הייתי עוברת(פטריוטיות,go figure), ואם כן, אז לאפריקה, או ארצות הברית. 11)"העמדה"\סטפן קינג וסדרת "חפצי הכח" של מישהי שאני תמיד שוכחת את שמה. 12)a naughty angel. 13)אני מכירה כ3, מתוכם אני אוהבת את פרדוקס החזרה לעתיד. 14) תפילה אישית. 15)לא, לא שאני יודעת על זה.. כי היהדות היא דת מוכרת, ואנשים ידעו אם אני ארמה. 16) לא, אין לי שום סיבה. אני גאה בהיותי יהודיה. 17) למי שלא הבין, אני יהודיה, מאז שנולדתי-14 שנים, 3 חודשים ו16 יום.

gwizard

New member
התשובות שלי

1. מסתכל, נאנח בהנאה וממשיך לטייל. 2. ממשיך ללכת. במציאות הישראלית אני רגיל לזה. 3. לא. אולי אניגמה כי עשיתי את הטקס הראשון שלי לצלילי Return to Innocence. 4. אני כפול 7.
5. אין משהו חשוב. אבל אני מקבל בברכה כל יום שאפשר לשמוח בו. 6. לא, הלבוש שלי רגיל, חולצה אלגנט ומכנס תואם
7. אם הייתי יודע איפה זה והיה לי מה לעשות שם אז כן, למה לא ? שיחקתי לארפים של יומיים ביער קריית גת. 8. חוץ ממני ? אולי אתם ? 9. מסמך אזרחות בניו זילנד
10. ניו זילנד כמובן. 11. אחד הספרים ש"עשה" לי את זה הוא "המרכבה" מאת דרונבלו מלכיצדק. 12. Nasty hobbit witch
hehe hehehe 13. הפרדוקס הכי גדול זה כמובן, ג´סטין אנג´ל
))) 14. Wiccan Rede כאשר קוראים אותו בפעם הראשונה ושומעים את הקליק. 15. בוודאי. בצהל היה לי פטור מנשק על רקע אידיולוגי. 16. אני לא מסתיר את השתחייותי לדת, אך גם לא מקפץ ברחובות וצועק את זה. אני וויקאני, בערך 4 שנים.

kosh

New member
אני גם אנסה לענות...

אני רק רוצה להגיש מחאה רשמית, בארץ יש יותר משני גברים פאגנים, בירושלים יש לפחות שנים,אני וארי-אל, ככה שאוכלוסיית הגברים הפאגנים היא גדולה משנים. בזה סיימתי את המחאה. 1. מאחר וזה טיול מאורגן זה כנראה יהיה בטבע ואם אני אומר בהתלהבות "קשת" שאר האנשים גם יקדישו איזה כמה דקות להתבוננות בה. 2. אני ממשיך ללכת תוך כדי מחשבה "שוב ערבים שורפים משהו". 3. זה קצת יותר קשה להסביר, יש מוזיקה טוב שמכניסה אווירה וכו... אבל מכאן ועד להפוך את זה למוזיקה דתית יש דרך מאוד ארוכה, אין לי שירים בחגים כמו שיש בחגים יהודים, אבל יש זמרות (למשל ליסה טיהיל) שהשירים שלהן יכולים להיחשב לשירה דתית. בכול מקרה אין להקה כזו עבורי. 4. הפרמידות בגיזה, המגדלור באלכסנדריה, הגנים התלויים בבל, הקלוסוס מרורוס, המקדש של ארטמיס ,הפסל של זאוס באולימפיה, המאזוסוליים בהליקרנסוס. 5. אין חג שהוא יותר חשוב לי מהאחרים. 6. לא, אין שוב דבר משאר שאני פאגני בדברים שאני לובש, אין לי שרשראות או בגדים שיכולים להראות פאגאנים. 7. זה מתחלק לשנים, כנראה שלא היית יוצר בגלל האבטחה הרפויה, אבל אם האבטחה בסדר אז הגשם לא יפריע לי. 8. האדם שגילה את האש, דארווין, אינשטיין. 9. מוזר, אני לא מצליח לחשוב על משהו אחד שאני ממש רוצה, אין משהו שחיי אינם חיים בלעדיו, ואין משהו שאני חייב שיהיה לי שאין לי. ככה שאין לי חפץ אחד שאני יכול לומר שאני רוצה כי יש מכלול של דברים שאני לא אתנגד לקבל אבל אין משהו יורת מאחרים. 10. כן, ארה"ב כי יש לי אזרחות גם שם, וכנראה לסאן פרנסיסקו, כי יש שם שילוב של שני דברים שאני רוצה. 11. סדרת שבט דב המערות (כל חמשת הספרים של הסדרה), ערפילי אבלון, תשע נסיכים לאמבר (גם כול הסדרה), סדרת ספרי נארניה...אני יכול להמשיך אבל זו עלולה להיות רשימה ארוכה מדי. 12. בלה. 13. נראה לי שאני זוכר רק אחד והוא לא ממש מדהים. זה כשמישהו אומר "אני תמיד משקר" זה פרדוקס שאני קצת אוהב. 14. יש, משהו אישי שאני כתבתי. 15. יש לך שאלות ממש לא ברורות, איזה הטבות כבר יש בדת שאפשר איתן לרמות או להטעות? הכי קרוב למה שאתה שואל שאני עשיתי זה בצבא עשיתי "תורת מוח" headology למישהו וגרמתי לו לפחד ממני למרות שלא היה לו ממה לפחד. 16. הייתי מסתיר את האמונה שלי במצבים שאין לי כוח להתחיל להסביר אותה או כשזה עלול להיות מוכן פיזית עבורי. כיום אני בדילמה אז אני לא אענה על איזה דת אני משייך את עצמי. kosh we are gray

זוריקה

New member
כולם ענו אז גם אני אענה..

התשובות שלי: 1- אם יש לי מצלמה באתו הרגע אז מצלמת, אם אין אז אני מקדישה כמה דקות להתבוננות. 2- אני מנסה לברר מה מקורות העשן, אם מסתבר לי שזאת שריפה אני בודקת אם זה בטיפול ואם זה לא אז אני מזעיקה מכבי אש, ואם סתם מישהו עושה על האש אז שיהיה לו בכיף. 3- כן, כל שיר או מוסיקאים המייצרים מוסיקה בעלת משמעות פגאנית כלשהי, ולא חסר כאלו להקות אבל אני אישית אוהבת הכי את amon amarth, להקת בלאק מטאל, חברי הלהקה הם פגאניים ורוב השירים שלהם הם בעלי משמעות פגאנית. 4- הפירמידות, הגנים התלוייים בבבל, הטאג´ מאהל, המקדש של ארטמיס, המאוזוליאום( מקום קבורתו של מלך פרס-מאוזלוס), הפסל הענק של קולוסוס(אל השמש היווני),המגדלור באלכסנדריה. 5- מכל החגים הפגאניים אני משערת שהחג בעל הכי הרבה משמעות בשבילי הוא ה"יול" מכמה סיבות: 1-זהו החג הראשון שחגגתי בתור פגאנית,2 -התאריך של החג הזה זהו התאריך של אחד הדברים היותר חשובים שקרו לי בחיים, משמעות החג הכי "מדברת" אליי. 6- הסגנון לבוש שלי לא כ"כ מעיד על היותי פגאנית חוץ מכמה תכשיטים כגון:פנטגראם\פנטכל וכו´, אבל איתם אני גם ככה לאהולכת כ"כ הרבה, יש לי שמלות עם ציורים של אלים\ות ועלים ועצים עליהן אבל לא ניראה לי שאפשר להבין מהן שאני פגאנית. 7- בהחלט. אני מעדיפה טיולים בגשם הרבה יותר מטיולים בשמש הלוהטת, חוץ מזה אני גם ככה מאוד אוהבת גשם. 8- כמו שג´סטין אמר יש כמה וכמה אנשים שממלאים עבורי את התואר הזה, בינתיים לא מצאתי את ה-איש. אבל אני חושבת שכמה מהאנשים יכולים בהחלט להיות- דארווין ואינשטיין וגם אפלטון בקטעים מסויימים. 9- למען האמת אין לי מושג. 10- אמנם אני לא עומדת בקטגוריות של השאלה אבל יש כמה מקומות שהם בראש הרשימה שלי: אירלנד, סקוטלנד, דנמרק, שבדיה, פינלנד, ניו זילנד. 11- אין לי כמה מועדפים. יש המון שאני אוהבת אבל אני בטוחה שיש יותר טובים אז בינתיים אני לא שופטת. 12- "מרדף לא ידוע" 13- אני מכירה בסביבות החמישה אבל זה שהכי אהבתי (שהוא לא ממש פראדוקס אבל לא חשוב) נאמר ע"י אפלטון אם אני לא טועה: הכישרון של רוכב סוסים מתבטא הכי טוב שמרוצי סוסים, הכישרון של רופא מטבתא הכי טוב בריפוי בעלי חיים, ההגינות מתבטאת הכי טוב במלחמות ובמאבקים, עכשיו,אם אין מרוצי סוסים לא צריך את כישרון הרכיבה, אם אין אנשים חולים או בעלי חיים הדורשים טיפול לא צריך את מדע הרפואה, ואם אין מלחמות ומאבקים זה אומר שלא צריך הגינות?! לא משהו פראדוקס אבל עדיין נכלל בהגדרה של פראדוקס, ועוד סגנון של פראדוקסים חמודים, זה כל האלו בקטגוריית "המשפט הזה הוא שיקרי". 14- רב המשפטים שנאמרו ע"י אפלטון ועוד המון אחרים אז הנה דוגמא לכמה: "אל נא תבזבז דמעות חדשות, על צער ישן"\אווריפידס. "השכל הישר מנסה להתאים את עצמו לדרכי העולם, החכמה מנסה להסתגל לדרכי השמיים"\ג´וזף ז´ובר. "אין הקיים זה מה שמוכח,אלא הקיים זה בעיני המאמין"\א.ד כמובן שיש עוד אבל אלו ביניהם. 15- לא שזכור לי. 16- לא אני לא מרגישה שום צורך להסתיר את הדת שלי, ונכון לעכשיו אני ניאו פגאנית כבר זמן מה (בסביבות השנתיים), יש לי שייכות מסויימת לוויקה אבל לא באופן רשמי. אסתי.

Remirat

New member
בוחן? אבל לא התכוננתי! יש מועד ב´?

בכל מקרה... 1) בוהה בקשת תוך כדי מלמול "preaty" למשך כל הזמן שהיא נמצאת בקו הראיה שלי... 2) קילומטר? רחוק... אם יש לי כוח, אני אלך לבדוק מה זה ואנסה לעזור. 3) Incubus Sukkubus וזה כל מה שאני אומרת. 4) אההה... הגנים התלויים בבבל, הפירמידות בגיזה, הפסל של הקולוסוס, הפסל של זאוס... והלאפטופ שלי? :) 5) כל החגים חשובים באותה מידה (התייחסות לחגים הפגאניים) 6) לא ממש... אין לי באמת סגנון לבוש... אני לובשת מה שנוח :) 7) מסתבר שכן... been there, done that 8) הכי הרבה? אה... אממ.... הממ.... זה שחשב על הרעיון של הגלגל! 9) חפץ אחד... רק אחד... את המטה שיש לדמות שלי בD&D.... 10) כן. ניו זילנד, אירלנד, או מורדור (Anywhere but here) 11) תרועת מוות של טרי פראצ´ט, הבלגאריאד, שר הטבעות, והמדריך לטרמפיסט בגלקסיה. 12) כבשה שחורה בעדר כבשים מטורפות 13) הממ... פראדוקסים... מה קורה אם אתה חוזר בזמן והורג את סבא שלך... מה קורה אם יום אחד כל מערכות ההפעלה יפעלו טוב... 14) לא... לא אחד שאני יכולה לחשוב על אחד כרגע... 15) לא נראה לי, לא... 16) כן... need to know basis

Dia Leoghann

New member
יש ניתוח פסיכולוגי בסוף?

1. אני עומד ומסתכל כמה דקות בקשת ורק אז מראה לכולם - שלא יקלקלו לי את הרגע. Dark side of the Moon חולף לי בראש. 2. אוי שריפה... אני ממשיך ללכת. 3. מוזיקה היא חלק בלתי נפרד וראשי בתיאולוגיה הדרואידית. היא קשורה לתורת האוייאם והעצים, תורת המספרים, ותורת הכוכבים. כמובן שישנה מוזיקה קדושה ומוזיקה חילונית. אני לא מכיר להקה שהיום מסוגלת לנגן את המוזיקה הקדושה כיוון שהיא די אבדה יחד עם הדרואידים עצמם. בעיקרון ישנן הרבה להקות שמזמזמות מוזיקה קלטית נהדרת, לא הייתי קורא למוזיקה שלהם מוזיקה דתית. 4. המגדלור באלכסנדריה שאת שרידיו שולים בשנים האחרונות מן הים, הספריה הגדולה באלכסנדריה שנשרפה בנסיבות מסתוריות, הגנים התלויים בבבל שאין שום הוחכה לקיומם, הפרמידות בגיזה שהן פלא העולם היחיד שנותר עד ימינו, הקולוסוס בנמל רודוס שנפל ברעידת אדמה ונמכר לסוחר מתכות מדמשק ומאז נעלמו עקבותיו, פסל זאוס באולימפיה אליו נשבעו המתחרים שלא ירמו באולימפיאדה, קבר המלך מאוזיליאום על שמו קרויים כל הקברים המונומנטליים. 5. כל החגים חשובים לי. ברשא ובראשונה החגים הפגאניים. אחר-כך החגים הלאומיים כמו יום עצמאות וימי הזכרון, ולבסוף החגים היהודיים. 6. הלבוש שלי איננו פגאני, כי גם מי שאינו פגאן לבוש כמוני. 7. לא. לא הייתי מסכן את חיי בשביל טיול ביער בן שמן. מה רע ביער ברעם? יער ביריה? שם אין צורך במאבטח על כל בן-אדם. 8. אין לי שמץ של במץ!! 9. שקיק קטן מעור עגור ובתוכו פיסות עץ של כל אותיות האוייאם בהתאמה, ועדיף מוגש מידיו המסוקסות של מנאנן מקליר למען הסר ספק בקשר לאותנתיות. 10. לא. כי פה זה הבית שלי. 11. הספר הטוב ביותר לדעתי הוא שר הטבעות, אבל יש עוד המון ספרים שעדיין לא קראתי. 12. צפופים, עמוסים, מעניינים, לא צפויים. 13. פרדוקסים? זה חיה כזו עם זנב וציפורניים לא? 14. כן יש טקס מאוד קצר, שאינו קשור בדת אלא דווקא בתנועה והזרמת אנרגיה אותו למדתי מחובב קונג-פו וקבלה... 15. חס וחלילה 16. אני לא מסתיר את הדת שלי, אבל אינני הולך בראש חוצות ומכריז על היותי דרואיד מתלמד. מי שישאל, אני יענה לו.

November rain

New member
אממ.. נענה בכל זאת..

1. קשת בענן? מרים מבט בפליאה, זה מקסים. 2. ענן שחור? האש הגדולה שהייתה לפניו ומכלה כל דבר בסביבתה מושכת אותי. 3. המוזיקה אצלי מקבלת כל אספקט אפשרי בחיים, להקה - אמפרור. 4. אני יודע על שלושה פלאים - מוזיקה, טבע, ואהבה. השילוב ביניהם הוא האמת הנצחית. 5. חשוב לי העקרונות והדברים שאני מאמין בהם.. חג בשבילי סמלי בלבד. 6. בהחלט הלבוש משקף את דרך החיים, כרגע לא יוצא לי כמעט ללבוש משהו שונה מהמדים, אבל ברמה העקרונית כמעט ורק שחור. 7. ועוד איך הייתי יוצא למסע הזה.. ואני אעשה עוד רבים כאלה בעתיד. 8. המין האנושי לא מתפתח, בעיקר הורס את עצמו. 9. לא מעוניין בחפצים.. המתנות היפות ביותר באות מהלב. 10. בהחלט הייתי עובר לארץ אחרת, והלוואי וזה ייצא לפועל בעתיד. בראש ובראשונה עדיפות לנורבגיה. מכיר את המדינה הזאת יותר מאת הארץ שאני חי בא כל חיי. 11. וואו.. ספר אחד.. לא אפשרי, רבים הסופרים והמשוררים הגדולים. כולם ביחד מהווים מקור עצום לתורת החיים. 12. החיים שלי? "מסע אל הלא נודע".. חי חי, המצאתי את זה הרגע, האמת שזה משהו שצריך לחשוב עליו.. אולי אני עוד אחזור בעניין הזה. 13. אין פרדוקסים, כל דבר ניתן להבין, לכל דבר יש סיבה, שום דבר לא סותר, אבל האמת נשגבת מבינתנו. 14. יש המון טקסטים עוצמתיים.. אולי אני עוד יצטט פה חלק בעתיד.. 15. לא, להטעות ולרמות הם שני פעלים שנוגדים את האמונה שלי. 16. מסתיר, כמעט הכל, מרבית האנשים לא יכולים להבין. יותר נכון עברו שטיפת מוח כל כך עוצמתית שבחיים לא יוכלו להיפתח לדברים שונים, מילא. אממ.. קשה לי להגדיר את עצמי.. לא אוהב הגדרות, פאגאני בכללי, מתחבר בעיקר לדרואדיזם, אבל לומד ומתעניין בהכל. בראש ובראשונה אני רואה עצמי כמטאליסט, הגדרה מוזיקלית שקיבלה אצלי מימד רב בהרבה. נ.ב. - זה היה מתיש..
נובמבר

Jasmine3

New member
תשובותי...

לג´סטין ולכל אנשי הפורום! אז, אולי גם אני אענה הפעם. בוחן פגאני? הממ... תודיע לי אחר כך במפגש לאיזה מסקנות הגעת. 1) צועקת כמה שהוא יפה, מצלמת ומתיישבת להתבונן ביופיו. 2) מנסה לרנסות להבין מה הוא הענן השחור וכנראה מקללת כל ערובות התעשייתיות באזור. 3) מוזיקה דתית? אני לא חושבת שיש כזאת. אני בהחלט קשורה למוזיקה אירית אבל מבחינתי זה עדיין לא מגדיר שום דבר, כמובן כל מוזיקת רקע. 4) הפירמידות והמגדלור במצרים, הפסל של זאוס ומקדש ארטמיס באפסוס, הגנים התלוים של בבל, הפסל של הליוס ברודוס (הקולוסוס),והמוזלאיום. 5) אין לי חג אחד שחשוב לי ביותר. אבל חשובים לי מאוד ימי ההיפוף של קיץ/חורף. וימים מיוחדים שלי. 6) לבוש פגאני? יש דבר כזה? אני מתלבשת איך שבא לי. אפילו אם לפעמים זה נראה מוזר לאנשים. אכן יש תכשיטים פגאנים. 7) בהחלט!!! זה יהיו הימים הכי כיפים! 8) אין ספק שאחד מהם אינשטיין אבל אני גם בעד כמה פילוסופים יוונים. 9) טבעת. 10) אני הייתי עוברת לאנגליה או לאירלנד, אולי אפילו סקוטלנד. האזור ההוא. כי זה פשוט הבית שלי :) 11) "על נהר הפיאדרה שם ישבתי גם בכיתי" ללא ספר. ספר על אהבה וחוכמה! 12) אומנות, שאיפה, רצון, הנאה, שליטה. 13) ...עלי העצים הרעישו בשקט...-מקסים ביותר :) 14) כל טקסט שנאמר במלוא הכוונה, ספונטני, עם מטרה ובמקום. 15) "לרמות"? לא שעולה משהו על דעתי. 16) ממש לא, מזמן כבר "יצאתי מהארון". אינני יכולה לציין כמה זמן כי זה פשוט "תמיד", כי האמונה הייתה קיימת. תקרא לי פשוט פגאנית. עם אור ואהבה לכולם נטלי

Lion_Heart

Well-known member
תשובותי

1. מתנתק מהקבוצה ובוהה בפלא היפה הזה שמולי, אם מישהו שואל מה אני עושה, אני מסביר לו שאני פשוט מסתכל בקשת. 2. הולך לבדוק, אבל לא מתקרב יותר מדי (ומתקשר למכבי אש אם אין שם...) 3. לא מצאתי עדיין מוזיקה שתחשב דתית בעיניי. 4. הפירמידות, החומה הגדולה של סין, הגנים התלויים של בבל, סטונהנג´. 5. ירח מלא, ליל הסדר של פסח (משפחתי), היום הארוך בשנה ופורים. 6. לא, אני מתלבש לשם הנוחות. 7. Been there, done that, got soaked... 8. גאנדי, איינשטיין, מרטין לותר קינג. 9. מכשיר המסע בזמן של גדילן מרומח הדרקון. 10. אנגליה. 11. טרילוגיית שר הטבעות, הרוזן ממונטה קריסטו. 12. עומד במרכז טורנדו. 13. אין לי מושג. 14. The woods are lovely, dark, and deep, but I got promises to keep and miles to go before I sleep. 15. מעולם לא. 16. בעבודה לא צריכים לדעת... אני מתלמד בדרך השמאן

suki da yo

New member
טוב, אני אענה על כמה:

1. אני אתפלל. בשקט, אולי אפילו בלב, ואני אהיה שמחה. אם אלה אנשים מהסוג התומך אני אולי אתרחק מהם כדי שיהיה לי את השקט שלי. אם זה קורה ( כמו שקרה בטיול השנתי, בערך) אני סתם אעצום עיניים ואעשה את הכל בפנים. 3. לא. ממש ממש לא. אני יודעת שהרבה פאגנים מתיחסים למוסיקה אירית בערך כמוסיקה דתית, אבל השיר הבזמן האחרון הכי עושה לי את זה בכיוון, שיר שגורם לי לרעוד מבפנים ולשיר מתוך אמונה שלמה זה שיר של הלקה בשם edguy שמנגנים פאואר מטאל או הבי מטאל ( תלוי איפה....). השיר נקרא Wash away the poison ואני מאוד ממליצה. 4. הגנים התלוים. מקדש אתנה ( אתנה? אני חושבת. מקדש שייש לבן אם אני זוכרת) הפירמידות. מגדל פיזה.איזה שהוא פסל מיוון העתיקה. 5. אני לא כל כך מתחברת לחגים היהודיים- אלא אם סבא שלי מקריא את הקידוש ואני ממש מנסה להתקשר לזה, ואני חושבת שהחג שאני אני נמשכת אליו זה yule אבל אני לא בטוחה. אני לא יכולה להסביר מה עושה לי את זה בחגים מסויימים, אבל אם זה ככה, זה פשוט ככה. 6. אני לא חושבת שהסגנון לבוש שלי פגני. למה? כי אני לא יודעת מה זה סגנון פגני. לפעמים אני שמה אנק, אבל ההורים שלי מתעקשים שזה צלב , אז בדרך כלל לא. אני משתדלת לא ללבוש את מה שלובשות כו-לן , כי זה מחליא אותי להיראות כמו עוד מיליון אחרות, אבל אני לא חושבת שהלבוש שלי פאגני... 7. כן. גשם זה אחד הדברים שהכי גורמים לי לאושר. שירד גשם! יותר טוב. ואבטחה... במילא אני אמות מתישהו, ואני לא חושבת שלהתחמק ממקומות נטולי או דלי אבטחה זה מה שיגרום לי לחיות עד 121... 8. שאלה קשה. אני אדלג. הראש שלי כואב מידיי בשביל זה. 9.בית משל עצמי. רחוק מפה. עדיף בצפון, איפה שמידיי פעם יורד גשם וקר, אבל אני אסתפק בנוף שלהם אם גשם זה לא אפשרי. אני אתפשר גם על הדרום, אבל שיהיה מספיק רחוק מפה. 10. שאלה קשה, שוב, אני אדלג. זה גם ככה אני לא יכולה לענות עליה אף פעם. 11. רשימה של 5 במקום הראשון זה טוב? 12. גלגל ענק. טוב פה אני מדלגת, בלי אפילו לקרוא הלאה. אני צריכה ללכת. ואני לא יכולה כבר להתרכז מספיק לראות אותיות, רק כתמים שחורים מטושטשים....

תשובות...

1) קודם אצפה בקשת בעצמי, אפנה את תשומת לב האחרים שגם הם יתפלאו מהיופיף ובליבי אודה לאלים על המראה המדהים. אשתעשע גם במחשבה של לחפש את קצה הקשת - סיר מלא זהב לא יזיק לי. 2) ארחרח באויר כדי לדעת אם מדובר בשריפה ואאזין לרעש סירנות. אתקרב לאזור ואראה אם יש פגועים לטפל בהם. פעם חובש, תמיד חובש. וגם - יש ספק, אין ספק. 3) מוזיקה דתית של ממש? לא חושב. אבל מוזיקה "קלטית" בהחלט עוזרת לי להכנס ל-"mood", וכמו כן מוזיקת אמביאנט אינדיאנית, דיסקים כמו "שמאן" ו"Pharaon" ועוד כל מיני מוזיקות עולם (Guem, אומן כלי ההקשה). להקה ספציפית? לא ממש. 4) הפירמדות בגיזה, הקולוסוס, הגנים התלויים של בבל, המגדלור של אלכסנדריה, הספריה הגדולה של אלכסנדריה, חומת סין, הפרתנון באתונה... אולי אני טועה במשהו כאן. צריך לבדוק בספר. 5) חגים חשובים: סאמהיין, בלטיין, פסח (סמליות - מעבדות לחירות), יום העצמאות (עם שני ימי הזכרון הנלווים אליו). 6) לא. לובש לרוב מה שנוח, או בגדים ליציאות. פעם היה לי פונצ´ו שהייתי רואה בו בגד מיוחד, אך נתתי אותו מתנה. 7) כן, אבל הייתי מעדיף יער קרוב יותר לבית. סביר להניח שבסוף לא הייתי יוצא כי אף אחד אחר לא היה מסכים לבוא ואין לי כח לנסיעות האלה לבד. אם זה ביערות הכרמל - מצידי, שהעננים יקפצו. 8) אותו אחד שמההתחלה רצה לחזור לעצים, אבל אף אחד לא הקשיב לו. הרודיטוס, סוקרטס ואפלטון (אני לא בטוח בסדר של השניים הראשונים) וממשיכיהם. בודהא, קונפציוס, סון-טזו. מנדל, בל, האחים רייט, איינשטיין, קריק ו-ווטסון. האמא תרזה. 9) על זה אני עוד צריך לחשוב... אולי איזה לדרמן מכושף... 10) אולי. אני עוד לא בטוח בזה. קנדה, ניו-זילנד, אנגליה (רבתי). 11) אני לא יכול לענות על זה כרגע. הספר היחיד שנמצא אצלי בראש זה Biochemistry של מתיוס ו-ואן הולד. אבל זה בהחלט לא הספר הטוב ביותר. עוד שלושה שבועות אפטר ממנו זמנית. 12) נר קטן המבליח לרגע וכבה. 5 בדיוק (אבל רק בעברית). 13) כמעט ואין פרדוקסים. כמעט כל פרדוקס ניתן לפתור באופן כלשהו. שני הדברים היחידים שאולי כרגע לא ניתנים לפתרון הוא "האם אלוהים הכל יכול יכול לברוא אבן שתהיה כבדה מאשר הוא יכול להרים?" (אם כי יש פתרונות חביבים לבעיה) וכן פרדוקס התאומים. 14) המממ... צריך לחשוב על זה... 15) הטבות? איזה הטבות? שימוש במאגיה? לא השתמשתי בזה כדי לרמות או להטעות. אני מאמין כי יש להשתמש במאגיה (ובכלל בכל עיסוק מיסטי) למטרות כמה שיותר נאצלות. להשתדל לפחות. 16) לרוב כן. כי אנשים לא יודעים מה זה ולא תמיד פתוחים לשמוע דברים חדשים. אבל מחבריי הקרובים וגם מהוריי איני מסתיר זאת. וויקאני.

השלמה לתשובה 11

סדרת ספרי אמבר, כמובן. נזכרתי ממש במקרה, שנכסנתי לפורום "חיפה" וראיתי פרסום לספר בעמוד הראשי. קורע את Biochemistry.

למעלה