בוטל מענק

מצב
הנושא נעול.
בוטל מענק

בוטל מענק
שלום, חבר טוב שלי עובד בנהג שליחויות במפעל תעשייה, הוא קורע את התחת שלו בעבודה ואפילו הוצהר שהוא העובד המצטיין של חודש דצמבר, דבר המעניק לו בונוס נאה. אותו חבר יצא למסיבת הסילבסטר וביום ראשון(ה-1 לינואר) לא הגיע לעבודה. כעונש הוא הושע מהעבודה לשבוע(ללא תשלום כמובן) ובנוסף בוטל(!) המענק המובטח מחודש דצמבר שתרם נמסר. אותו חבר זקוק מאוד למענק ולעבודה, אני זקוק כאן לכל ייעוץ אפשרי- האם הדבר בכלל חוקי? איך אפשר להחזיר לחבר את המענק האבוד? האם הוא יכול לתבוע בחזרה את את שעות ההשעייה?

שיר ורד

New member
תשובה

בוטל מענק
שלום, חבר טוב שלי עובד בנהג שליחויות במפעל תעשייה, הוא קורע את התחת שלו בעבודה ואפילו הוצהר שהוא העובד המצטיין של חודש דצמבר, דבר המעניק לו בונוס נאה. אותו חבר יצא למסיבת הסילבסטר וביום ראשון(ה-1 לינואר) לא הגיע לעבודה. כעונש הוא הושע מהעבודה לשבוע(ללא תשלום כמובן) ובנוסף בוטל(!) המענק המובטח מחודש דצמבר שתרם נמסר. אותו חבר זקוק מאוד למענק ולעבודה, אני זקוק כאן לכל ייעוץ אפשרי- האם הדבר בכלל חוקי? איך אפשר להחזיר לחבר את המענק האבוד? האם הוא יכול לתבוע בחזרה את את שעות ההשעייה?
תשובה
השעית עוב דכעונש אסורה, אלא אם היא נעשית עחל פי החלטת בית משפט, או על פי החלטה של ועדת משמעת מכח הסכם עבודה קיבוצי. לכן, עליו להודיע מיידית שהוא דורש להמשיך לעבוד כרגיל והוא יתבע את מלוא השכר בגין שבוע זה, אם לא יאפשרו לו לעבוד. הוא יוכל לתבוע תשלום בגין ימים אלו וכנראה יקבל תשלום חלקי. למעביד זכות לבטל בונוסים לעובד לא ממוןשמע, אלא אם כן הבונוס מוגדר בחוזה העבודה והתנאים לקבלתו מוגדרים היטב בחוזה או בנוהלי החברה. כדאי לזכור שלמעביד זכות לפטר עובד שנעדר מעבודתו ללא אישור וללא סיבה מוצדקת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה