בוקרו של יום שישי, לילה שקט עבר באורח פלא.

וואללה?

את זה לא ראיתי. האמת היא שהיום לא נכנסתי לשם. ראיתי שאף אחד לא פונה אליי בפרטי בקשר לאירוח
ובאמת אין לי בעיה לארח משפחה שלימה כי יש לי 3 חדרים פנויים.
בקשר לאנשים שרוצים שייקחו אותם ספיישל, יש לי תחושה שמדובר בכל מיני ליצנים או טרולים שאוהבים להסעיר את הרשת. קשה לי להאמין שיש אנשים שמעמידים כאלה תנאים בשביל שיארחו אותם. זה כבר לא בקטע של חוצפה, זה בקטע לא הגיוני בכלל, אלא אם כן יש באמת אנשים חסרי רכב וחסרי אמצעים עד כדי כך שהם מחכים שיבואו לקחת אותם. באמת קשה לי להאמין בזה.

והנה תזכורת קטנה

אני עשיתי לה שיתוף כדי שאזכור עד כמה קל לנו לשכוח...
https://www.facebook.com/photo.php?v=4879846522162

זאת דוגמא קטנה למה שאנשים בדרום (מיליון איש בערך) עוברים פאקינג 12 שנים...

אז אתמול אחותי הרגישה טעמה של אזעקה ואיזה בום חזק, פעם ראשונה מזה 20 שנה. ואני לתומי אמרתי לה, שעכשיו תושבי המרכז אוליי סוף סוף יבינו מה תושבי הדרום מרגישים כל כך הרבה שנים. היא התעצבנה עליי ואמרה: מה זה צריך להיות? אז עכשיו גם אנחנו צריכים לסבול? ועוד כעסה עליי על כי בכלל עשיתי השוואה. אמרתי לה שהדם של תושבי תל-אביב ובת-ים וראשל"צ לא יותר כחול או אדום מאשר דמם של תושבי הדרום, ולא צריך להיכנס להיסטריה אלא פשוט לנסות סוף סוף להבין על מה מדובר...
אז כן. זה מרגיז אותי שיש אנשים (אפילו כאשר מדובר באחותי) שקודם כל מעניין אותם שלום ישבנם הפרטי ורק אחר כך חושבים על שלומם של ישבנים אחרים. לרגע אחד או לכמה רגעים, מאות אלפי אנשים הרגישו את אותו הפחד ואת אותה החרדה שאנשים אחרים מרגישים כבר שנים על גבי שנים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4306487,00.html

אז אני מרגיש אצלך שמחה לאיד?

כבר שמעתי "הלוואי שייפול טיל על מדינת ת"א". (לא כאן אלא על ידי מטומטמת בפייסבוק)
אז יש לי חדשות בשבילך. יש מדינה אחת והיא ישראל. וכבר כתבתי במקום אחר שתחרות המי יותר מסכן מגעילה בעיני.
כשהתפוצצו "קצת" יותר מחבלים בת"א או בירושלים וכשנפלו טיללים מעירק והיה שקט בבאר שבע, איש מהתל אביבים לא זעק לבארשבעים שהם "לא מבינים". ויש המון תל אביבים שמגוייסים בדרום או משרתים בדרום.
ובקשר להרגשה, אחותך חוותה את זה פעם ראשונה ואני בטוח שכשאתם חוויתם פעם ראשונה גם נבהלתם.זאת תכונה אנושית (שכמובן לא משוייכת לבליינים התל אביבים).
ולאלה שתחביבם הוא להגיב לגופו של אדם ולא לגופו של עניין אז הייתי תחת כל סוגי האש שאפשר להעלות על הדעת (למעט טורפדו ימי ופצצת אטום...), כולל קטיושות בשדרות...

איך בדיוק הבנת את זה ממני?

ועוד במילים כמו שמחה לאיד?
בסך הכל סיפרתי על שיחה עם אחותי ועל העובדה שפתאום תושבי המרכז מבינים מה עובר על תושבי הדרום במשך ש-נ-י-ם,
לא יום ולא יומיים. ילדים שם גדלים כשהם עושים פיפי במכנסיים ומרטיבים במיטה. אני גם לא אוהבת את ההשוואה הזאת שעושים עם הפיגועים שהיו בירושלים ובאזור ת"א. אין מקום להשוואה. יושבי הדרום פשוט חיו במדינה אחרת. פעם אפילו באר שבע לא הייתה קשורה ולא הרגישה את מה שתושבי שדרות מרגישים.
אחיו היחיד של בעלי גר בשדרות ותחשוב על זה שלא יכולנו לבקר אותם במשך שנים, אלא רק לעתים רחוקות כשהייתה הפסקת אש מוחלטת. לא חגים ולא שבתות.
שמחה לאיד? איך אפשר להגיד כזה דבר, כאשר אני שומעת שיש אזעקה בת"א ואני יודעת איך אחותי מבוהלת עד מוות?
מצד שני אני יכולה להבין איך תושבי הדרום מרגישים כאשר הם מבינים שהם לא לבד במערכה הזאת. הם לא שמחים לאיד, אבל הם מרגישים שיש כבר שותפות גורל רחבה הרבה יותר.
לצערי, מטומטמים יש בארץ ובשפע. אמירות מטומטמות לא חסר. ואפרופו פייסבוק, כן. יש טעם לפגם להעלות סטטוסים המתארים בילויים כיפיים בת"א בעוד חצי מדינה תחת התקפת רקטות וטילים. אנשים חסרי רגישות מקבלים תגובות של אנשים מטומטמים.
כידוע, אנחנו מלאים באלה ובאלה.

ובינתיים, שתהיה שבת שלום לכולם

דרך אגב

רק עכשיו קראתי את הכתבה שצרפתי במלואה וכן גם את התגובות אליה. היתה שם תגובה שעיצבנה אותי במיוחד, התגובה של בחורה בשם סיוון תשובה אשר זכתה להמון לייקים, ובתגובתה היא שואלת איפה הכותב היה בזמן הפיגועים בת"א. תגובה פופוליסטית וזולה שלא קשורה לכלום. תגובה המנציחה בדיוק את מה שהכותב טוען. ישנו ניתוק מוחלט בין התל-אביבים, לא תושבי בת-ים, חולון, ראשל"צ וכו', אלא של התל-אביבים עצמם לבין תושבי הדרום, הצפון והמרכז. אשכרה יש להם מדינה משלהם, ואני נוכחת בזאת יותר ויותר. איפה הייתם בזמן הפיגועים בקו 5? היא שואלת. אוליי הכותב היה בדיוק חייל בחומת מגן? אולי הוא היה במקלט בשדרות? מאיפה הפאקינג מטומטמת הזאת יודעת ושואלת איפה הוא היה? הוא בסך הכל כתב מה הוא מרגיש עכשיו כאשר הוא רואה שגם תושבי המרכז נכנסים לקו האש לאחר עשרים שנה שלא ידעו מה זאת אזעקה מלבד צפירה ביום הזיכרון.

poseidon111

Active member
הגזמת לגמרי. גם אם יש השתתפות רגשית, ואני

מאמין שיש, לעולם לא ידעו אלו שלא חוו גראדים על ראשיהם, את אלו שכן.
אני יודע שלפני שהגיעו הגראדים לפה, יכולתי רק לרחם על תושבי שדרות ולנסות להבין מה עובר עליהם.
אין הדבר מתקרב לחווייה עצמה, כהוא זה.
ועוד דבר. אם מאות אלפים מספרים על אותה תחושה כלפי תושבי המרכז, אולי כדאי לבדוק מדוע זה כך. אלו לא תמהונים שמדברים סתם.

למ שאכעס? במה אני טובה ממך?

זו זכותך הלגיטימית.
מבינה אותך גם אם איני שותפה לכל הדיעות הפוליטיות.
שתהי לי בריאה ולעולם אל תתנצלי בשל תחושותייך
לא בזזת אותן מאיש.
שבת שליוה, יחפנית מותק.

חחחחחחחחח

את לא יודעת איזו שטיפת מח את עושה לי

אני מוצאת את עצמי פתאום ליד הכיור עם איזה סיר סרבן שמסרב להתלקק ואני מתחילה לקלל אותו בלשון דגרואית אשר מפאת כבודו של הפורום הזה אני לא אחזור עליהן
ואשכרה אני תוהה ביני לבין עצמי איך התקלקלתי לי

תגידי, היית יכולה לחיות בעולם ללא אהבה?
http://www.youtube.com/watch?v=Mb3iPP-tHdA

למעלה