ארוחות למוזמנים - מכינה בקלי קלות:
הארוחות אצלינו קלילות,ללא עופות וללא בשר:מכינה ארוחה מלאה ללא מאמץ מיותר:
 
לדוגמא:
1) לפתיחת הארוחה: מרק חמים וטעים.
 
2) תבשיל-דגים ברוטב,ב-10 דקות הכנה.(נסיכת הנילוס, או דג אמנון.) או קציצות-דגים.
 
3) תבשיל פטריות וקישואים ושעועית-ירוקה. (פחות מ- 20 דקות עבודה.)
 
4) לתוספת: מכינה אורז, (או תבשיל כוסמת וירקות, או תפוחי אדמה אפויים בתנור.)
 
5) סלט גדול וצבעוני

מרצועות דקות כרוב,מקלוני סלק,מקלוני גזר,ומקלוני קולרבי .)
 
6) לקינוח: סלט גזר מגורר,עם פרוסות בננות,פלחי -תפוז חתוכים,וצימוקים,או תמרים.
(להכנה מהירה,את רוב הירקות אפשר לגורר בדיסקית המגרדת שבמעבד -המזון.)
 
 
***********************************************************************************
.
 
להכנת תפוחי -אדמה אפויים בתנור:
פרוסות תפו"א מוברשות בשמן ,פפריקה ,ומעט מלח,בתבנית עם ניר מובקש בשמן.
ונכנס לתנור 200 מעלות עד להזהבה ,והופכים לצד השני.(כ-25 דקות מכול צד.)
 
להכנת) תבשיל פטריות שמפיניון עם פרוסות קישואים ,שעועית ירוקה -קפואה :
בתוך סיר לבשל פטריות בקצת מלח עד שיגירו נוזלים כ-2 3 דקות אש בינונית,
ולאחר 2 דקות להוסיף כוס מים ומעט פלפל-שחור,ולהמשיך לבשל .
בינתיים במחבת עם כף שמן מחומם ,להקפיץ רצועות גמבה ו-3 שיני שום פרוס,
לאחר 3 דקות הקפצה,להעביר את הגמבה והשום לסיר עם הפטריות ,
להוסיף 3 קישואים חתוכים לקוביות קטנות, ו-2 כוסות שעועית ירוקה קפואה,(או אפונה )
להוסיף כף תבלין חוואייג'-למרק,(בקבוקון פלסטיק של חברת "טעם -וריח").
לערבב ולכסות את הסיר במכסה ,לבשל רבע שעה אש בינונית,ולכבות את האש.
ולהשאיר כך, ללא אש ומכוסה,לעוד 20 דקות,וזה מוכן,וגם מאוד טעים.
מתאים להגיש בתוספת אורז.
 
(אפשר גם לגוון מדי פעם לטעם אסיאתי ,בהוספת כפית רוטב-סויה ,וכף גדושה סילאן.)
 
לקינוח :
מאפינס,או עוגת גבינה .
או סלט- מפירות העונה,
 
בחורף: לשלב פיצוחים ,פופקורן.
קינוח חמים בסיגנון סחלב עם אגוזים וקינמון
 
לא צריך מאמץ עם עופות ועבודה קשה,
מקסימום מכינה "שניצל -מכרובית" - בתנור ,ומאוד אוהבים.
ונסיוני, גם מארוחה קלילה ומגוונת, אפשר מאוד להינות.