לנימה ההסבר הוא ,
שגם אני לא בנויה לעמוד במטבח הרבה שעות, לכן הכנת הארוחה חייבת להיות מהירה ,
אומנם ההסבר ארוך ומפורט,ולוקח יותר זמן להקליד- יותר זמן מאשר לבשל,כן ממש כך!
למשל, תבשיל הפטריות ,הוא מהיר מאוד,כי רק חותכים ומניחים בסיר,
והרי רק מוסיפים לסיר 2 כוסות שעועית- ירוקה חתוכה וקפואה, או אפונה קפואה ,
שאין פה עבודה בכלל ,נשאר רק לחתוך גמבה אחת לרצועות,פרוסות שום ו- 3 קישואים וזה כמעט כלום עבודה.וגם האורז 2 דקות שטיפה ונכנס לסיר בתוספת מים ותבלינים.
כאמור,רק ההסבר נראה ארוך,אבל בפועל כמעט אין מאמץ.
כול מתכון שלי הוא חייב להיות מהיר ,ולא צריך עוזרת.
 
לפני שבוע הכנתי כרובית שלמה ,לאחר שבישלתי אותה 10 דקות במים רותחים,
לאחר מכן העברתי לקערה,שטפתי במי-ברז לצינון,
ומרחתי את כולה בציפוי טחינה מתובלת בסילאן שום וגרידת לימון ,
והכנסתי לתנור,עד לאפיה.
האורחים התפעלו מהטעם המיוחד,והיו בטוחים שהשקעתי פה שעות של עבודה במטבח,
למרות שזו הכנה פשוטה ומהירה.
אגב,
רק לפסח אני מכינה בשר ועופות,כול השנה מכינה לאורחים ארוחות ללא בשר.