תודה לכם
הספר מוכן ויצא לאור ברגע שסיימתי אותו, מכיוון שספרים בקנה מידה כמו שאני כותב אי אפשר להעלות על נייר בגלל ההוצאה העצומה ונתח הרווחים שלוקחים כל המעורבים ובסוף לסופר נשארים בקושי כ-8 שקלים לספר.....
להיות סופר זה בהחלט כבוד ועבודה רבה ויצירתיות אבל אף אחד לא מתפרנס באמת רק מכתיבת ספרים.
הספרים שלי הם בגדלים החל מ-400 עמודים למשל הספר "כיתת-השועלים" (על פעילות היחידה מעבר לקווי האויב) ועד 3200 עמודים בספר "שפירא חוקר ומטייל בכרתים", ורק השבוע שילמתי 500 שקלים על תרגום חוקי גורטינה שחלקם מהתנ"ך, כדי לשלב בספר, וזה אחרי שעשו לי הנחה גדולה מאוד בגלל היותי גימלאי וכשהסברתי שאני לא צריך קבלות כי אין מי שיחזיר לי. המחיר הראשוני היה 950-1500 שקלים).
למה אני משלם על תרגומים? כי חשוב לי מאוד שלקורא יהיו גם תרגומים מדוייקים ומהימנים של פרטים חשובים, כי הספר הוא לא רק ספר טיולים.
והמתרגמות שתי בנות מיהוד שעושות עבודה מדהימה, ומי שירצה אתן לו את פרטיהן.
ולכן להדפסה על נייר זה לא בא מבחינתי בחשבון כגימלאי, (אבל יש לי בבית את כל הספרים שלי בגיבוי מודפסים ובקלסרים) חוץ מזה שמקומם אותי שאם ספר שלי כמו על כרתים או רכבת העמק נמכר ב-200 שקלים, מה שאמור להישאר לי זה 4-6 קלים, כשמדובר בספרים מיוחדים. זה מאוד מעליב שאני משקיע 17-25 שנה בספרים ומקבל פרוטות. אז אני מעדיף לחשוב שאני כותב לעצמי, ושפה ושם יימכרו בודדים למי שבאמת רוצה.
כל מי שנסע עם הספר שלי לכרתים חזר וסיפר שהיה מאושר והחופשה הייתה מושלמת כשידע לאן ללכת ומה לעשות ולראות כל מיני דברים מיוחדים שאפילו מקומיים לא מכירים.
לגבי אוכל בחורף.
אצלנו אשתי מכינה חמין מידי שבועיים לפי בקשת המשפחה (ומי מקלף את תפוחי האדמה......?) וביום שישי כל הלילה שני סירים ענקיים ישנים על הפלטה מתחת לשמיכה שלא יהיה להם קר, וכדי שלא יישרף מלמטה, היא מניחה על הפלטה שתי תבניות של תנור האפיה הפוכות, והסירים עליהם. בבוקר מגיעות משלחות מהמשפחה ושני הסירים הולכים אליהם, למעט שתי מנות בשבילנו.
כי אצלנו מככבים שני מרקים בחורף:
מרק גולש- חם ועשיר שעיקרו ציר תפוחי אדמה ובשר ולחם לטבול בציר, וזו "ארוחת שחיתות" מצויינת., או
מרק ירקות- ליד הצלחת יש כלי עם איטריות וככל שמתמעטים הירקות, ממלאים את מקומם האיטריות וגם זה בהחלט ארוחה מלאה (תנסו ותראו שאי אפשר לאכול שום דבר אחר אחרי זה, אלא מי שהוא "פרסר" אמיתי...)
רגל קרושה- שתמיד יש בה המון תוכן ועם כל התבלינים שצריך ובדיוק כמו שעשו ההורים שבאו מפולניה/רוסיה/גרמניה/רומניה, מה שהנכדים קראו לזה "המון כיף".