בוקר אור..בקשר לקריאת ספרים..פעם הייתי בולעת ספרים

הדסהש1

New member
בוקר אור..בקשר לקריאת ספרים..פעם הייתי בולעת ספרים

היום קשה לי כבר לקרא...מכל מיני סיבות...מידי פעם אני קראת ספר
אבל לוקח לי זמן רב לסיימו...

כל דבר בעיתו, הדסה.

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב יום שני בשבוע...

הייתי אתמול שוב במרכז המזון בנצרת עילית....

חייבת שוב לספר לכם בייחוד כעת בקניות לקראת החג... משטחי הקניות ענקיים עם מבחר עצום ובגלל השטח הענק אין צפיפות למרות מספר הקונים הרב...
6 קומות של חניון... עגלות גדולות ומרווחות עם מקום לארגז שתיה... אבל מה שהכי מלהיב אותי במיוחד בימים אלה...של סמוטריץ... שקודם כל יבוא לקחת שיעורים בנימוסים, הליכות ואדיבות שלא ניתקלתי בכאלה באף מרכול המנוהל ע"י יהודים!!! בחנות כמעט כל העובדים הם ערבים...האדיבות שלהם פורצת את כל הגבולות... רק תשאל מישהו איפה המדף של השמנים מייד לוקח את העגלה שלי ומוביל אותי עד המדף המבוקש... כך היה גם כששאלתי לגבי הקצביה...מה לא הבטת וויז? שאל בהומור והוביל אותי עד המחלקה... הקופאיות והאורזות כנ"ל... מדהים כמה מעט נדרש כדי להבחין בהבדל השירות ... ואיזה ניקיון וסדר בכל המחלקות... מחלקת הירקות והפירות ממש בית מרקחת!!! והקצבייה... יש בשפע כל חלק שנבקש... מסודר בטוב טעם בניקיון ובסבלנות של העובדים...
בקיצור תענוג כשיש לערוך כל כך הרבה קניות - ולא שוכחים לאחל חג שמח!!

יוליקה

Member
מנהל
אור, אין לי מניות ברשת

אני פשוט אוהבת לפרגן כשאני שבעת רצון...
כי מה שהכי חשוב לי זה היחס והאדיבות שאין שני לו...
אני משוכנעת שאף עובד לא מקבל אחוזים אם סייע ועזר
לקונה זו או אחרת... אבל זה משתלם בסוף כי הרשת מקבלת מחמאות...
למה הרשתות שלנו לא יכולות ללמוד 10% סובלנות כלפי הלקוחות??

הדסהש1

New member
יולקה שביתי נוסעת לצפון להורי בעלה בעצמון

הם נכנסים לירכא ועושים קניות..גם זול יותר וכמו שאמרת המקום גדול.
יש כמעט הכל משרוך נעל ועד...והשירות אדיב ..

למחבלים נגד אזרחים, רק עונש מוות

אבל אין לי בעיה עם ערבים, כשהייתי צעיר גדלתי בקרבתם.

בהוראת דרך, תמיד, אבל תמיד, העדפתי נהג ערבי שיודע ומכיר בכך שהוא נותן שירות ולא בעל-בית על מורה הדרך והמטיילים, משתף פעולה מלא ומשמש כיד ימינו של מורה-הדרך , ובלי קומבינות,טריקים ושטיקים של נהגי תיירות לא-ערבים.

מינהר

New member
מאיר, רק למחבלים נגד אזרחים? ומחבלים נגד חיילים

זה בסדר? החיילים הם לא הילדים של אבא שלהם ואמא שלהם, שנאלצים לחיות בסכנה ומתח בגלל שכנינו החביבים?

הסתערת לדלת פתוחה

בשום מקום לא אמרתי "רק"...
החיילים מצויידים בנשק ובהוראות ויפעלו מיד בכל תקרית, והם לא צריכים לחשוש, הם צריכים להיות ערוכים לכך ומי שירצה לפגוע בהם ברור לו שסיכוייו לצאת מהענין בקלות, אפסיים, בניגוד לאזרחים שאינם יכולים לעשות דבר כמעט אלא להירצח כי אין להם כמעט שום סיכוי איך להתגונן.

אלא שהפואנטה בכלל לא היתה זו אלא אם אפשר לחיות עם ערבים.
כמובן שלא מדובר בשלום, כיוון שזה לא יהיה אף פעם, אבל לפחות שמול האוייבים מבחוץ שתהיה "שביתת-נשק" (כמו עם מצרים וירדן, למרות שזה די שברירי, כמו החיים בין יהודים וערבים ביפו,עכו,חיפה,ירושלים וכדומה) ואילו הערבים הישראלים, שיפנימו שהם אזרחי המדינה, ולא כמו הפוליטיקקים שלהם שרק מלבים שינאה והם טוענים שהם קודם כל ערבים, אחר כך פלסטינאים ורק בסוף כדרך אגב, אזרחי ישראל בלית ברירה.

כל מילה אמת, לפני חודשיים בני היה

בארץ, נסענו למרכז המזון בנצרת, הוא אמר שאפילו בארה"ב
אין רשת כזו גדולה ומיוחדת, מי שלא ביקר שם, שווה נסיעה.

יוליקה

Member
מנהל
ורציתי לספר לכם משהו על כלים חד פעמיים

רצינו השנה להגיש את הסדר בכלים חד פעמיים יפים ומעוצבים...
הלכנו לחנות המתמחה בכלים כאלה... ובחרנו סט של צלחות שטוחות, עמוקות ומנה ראשונה... סט של 30 צלחות היה עולה 200 ש"ח שלמעשה זורקים לפח,
כי אחרי הסדר זורקים את הצלחות...
עשינו חושבים...
הלכנו לחנות מרשת מקס סטוק... (אחרי זה התחרטנו כי בנצרת ראינו סטים
יפים יותר באותו מחיר)... בחרנו סט של 18 צלחות עמוקות שטוחות וקטנות שמחירם היה 250 ש"ח, אבל לא זורקים אותם... אז ה-18 האלה משלימים לי ל-30 עם הסט שיש לי... וכעת אני מסודרת לליל הסדר.

אנחנו משתמשים כמעט רק בכלים חד-פעמיים

וזה עולה לנו כ-200 שקל לחודש, כולל צלחות למיקרו, וזה פתרון מצויין למי שאין גב לעמוד ליד הכיור לרחוץ כלים.
אנחנו רק שניים בבית, כך שזה או אשתי או אני...
בחשבון פלוס או מינוס, הפלוס מנצח, למרות שאולי יותר נחמד לאכול ולשתות בכלים מזכוכית/פורצלן וכו.
מתרגלים וזה כיף.

כלי אוכל חד פעמיים.

חלק גדול מכלי האוכל החד-פעמיים ניתן לשימוש פעמים רבות, תלוי בטיב המוצר.
(על הצלחות המעוטרות זה כתוב במפורש).

היום קניתי צלחות במידות שונות, צלחות שונות למיקרו (עשויות מתירס והן מתכלות), וסכ"ום,
הכל עלה לי כ-700 שקלים, שלפי חשבוני זה מספק לנו לכ-4 חדשים. שזה 175 שקלים לחודש, שזה בהחלט לא הרבה וחוסך לנו עמידה ליד הכיור ולשבור את הגב ברחיצת כלים.
אפילו אשתי התרגלה לכלים חד פעמיים, ופתאום יש לה רק לרחוץ סירים שהיא מבשלת בהם וקופסאות פלסטיק שאני מכין בהם את המחמצים, וזהו.

אגב, גם הכוסות החד פעמייות, אני משתמש בכוסות גדולות, שתיים אחת בשניה, וזה טוב ל-4-5 שימושים.

יוליקה

Member
מנהל
ופריחת האביב כבר כאן

היערה בשיא פריחתה
האמריליס המקסים
כובע הנזיר
וורד צהוב

למעלה