בוקר אור..בקשר לקריאת ספרים..פעם הייתי בולעת ספרים

מינהר

New member
גם אני הוקסמתי אתמול מפריחת הבוגונויליה

באחת הגינות וצילמתי.

 

יוליקה

Member
מנהל
פרח מקסים יש גם לי גדר שלמה

הבעיה שהוא מלכלך מאד מאד וצריך כל הזמן לאסוף את הפרחים שנושרים...
 
איזה יופי של פריחה! אף פעם עוד

לא ראיתי פרג כזה, צהוב ואדום ושחור. אולי אצייר אחד כזה?
 
צהוב, אדום, שחור - זו גברת...

פרגה.
אם אני זוכרת נכון, צילמתי אותה על החרמון.
אני בטוחה שהיא תשמח לדגמן...
 

ניומה

New member
לפני שבוע היתי בנופשון שלושה ימים

במלון רימונים בטבריה מרבית הצוות היו ערבים המלצרים, החדרניות בקבלה כמעט כולם. קבלנו שרות יוצא מהכלל. כולל אוירה טובה ונינוחה . כל בקשה נענתה באדיבות. בלי בעיות.
המתכון שלי לקנידלעך מושלמים: שתי כוסות מים מרתיחים עם חבילה חמאה. כשרותח והחמאה נמסה מכניסים את 2 הכוסות קמח מצה מערבבים טוב. מכבים את האש כשמצטנן קצת מוסיפים ארבע ביצים אחת אחת (במתכון המקורי 8 ביצים) מלח פלפל. קנידלעך אוריריים שמבשלים במים עם אבקת מרק או מלח.
 
אני מכינה כך קניידעלך

2 כוסות קמח מצה

שליש כוס שמן

3 ביצים

2 כוסות מים חמים

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

בצל אחד מגורד

נותנת לנוח ומבשלת בהמון מים רותחים.

חלילה עם חמאה או מרגרינה זה מתלבש וסותם את הורידים.

וחמאה בהחלט לא גם בגלל הכשרות, אנחנו מנהלים בית כשר.
 

יוליקה

Member
מנהל
הקנייעדלך של ההונגרים הרבה יותר מסובך

הוא מכיל בעיקר מצות...ומעט קמח מצה...


הכמויות הן בהתאם למספר הסועדים.... כלומר מצה אחת לסועד...ביצה אחת, כף שמן וכף מים לכל מצה.... אופן ההכנה: שוברים את המצות לחתיכות קטנות... שמים בקערה שופכים עליהם מים ונותנים להם לעמוד כשעה. סוחטים היטב היטב את המצות מהמים... מעבירים לקערה גדולה ומתחילים להוסיף את הביצים, השמן והמים...טורפים היטב היטב לעיסה... ממליחים ומפלפלים...לערבב ולטעום... כעת מתחילם להוסיף קמח מצה בזהירות אי אפשר לתת את הכמות כי זה לפי מספר הסועדים...קמח מצה מוסיפים כך שאפשר יהיה ליצור כדורים עם ידיים רטובות... נותנים לכדורים לעמוד כשעה. מרתיחים סיר עם מים אפשר להוסיף אבקת מרק או רק מלח.... מבשלים 20 דקות בסיר מכוסה ולא לפתוח את הסיר!! הכופתאות יצופו על פני המים....להוציא אותם לקערת הגשה עם תרבד מחורר!! להגיש במרק חם - חג שמח!!
 

מינהר

New member
יופי, ניצת. קרוב למה שמכינים אצלנו במשפחה.

אבל מבשלים במרק עוף.
 

יוליקה

Member
מנהל
בשום אופן לא מבשלים קנייעדלך במרק עוף

משקיעים כל כך הרבה כדי שמרק העוף יצא אייכותי
אז לא מעכירים אותו עם בישול הקנייעדלך.
את הקנייעדלך מבשלים בסיר נפרד עם אבקת מרק עוף או רק מלח.

מגישים בתוך מרק העוף בצלחת.
 
למעלה