בוקר אור היום צריכה לבוא אשה מבטוח לאומי לראות אם קרה נס

שאלת תם, כל מי שכותב ספר הוא סופר?

מתי מגדירים מי הוא סופר? בטח יש כללים, ממש מענין אותי.

מינהר

New member
נניח שתכתבי ספר ניצת, האם תיחשבי סופרת?

אם זה ספר תיעודי, זה נחשב חוקר. אם זה רומן מצליח, אולי תוכלי לקרא לעצמך סופרת.

קצת התעמקתי במידע של גוגל, סופר

הוא מי שכתב 2 ספרים לפחות כאשר אחד מהם יצא לאור בהוצאת ספרים מוכרת.

מינהר

New member
שפירא, כל הכבוד. מי שיש לו מה לספר וכותב ספר,

זה יפה מאוד.
אבל אני עוד מהדור הישן שאוהבת ספרים מנייר.

זה עולה כל כך הרבה כסף שאת לא יכולה לתאר לעצמך.

וגם אם היה לי כסף להשקיע, רק כששמעתי שהמפיץ דורש 80% וההוצאה 10% והחנויות 5%, אני נשאר ככלי ריק......

להשקיע 23 שנה בספר על רכבת העמק, 29 שנה על הספר על כרתים, ותקופות של חצי שנה עד שנה וחצי על ספרים אחרים, והתמורה 5% ???

מה גם שהוצאות הספרים לא מוכנות להדפיס ספרים שאין צפי למכירה של 6000 עותקים לפחות, וחלק מהספרים שלי מקצועיים, אפילו רכבת העמק נקנית רק על ידי חובבי רכבת, ואין סיכוי למספר כזה.

לא סתם הסופרים עוסקים בעוד כל מיני עבודות ופרנסות כי רק סופרים מפורסמים מאוד יכולים לחיות מכתיבה.

כן, גם אשתי מאלו שלא נוגעות בכלל במחשב, וקונה מאות ספרים בשנה כשיש היום אפשרות להירשם לסיפריות דיגיטליות במחיר ממש נמוך לספר, ולקרוא בטבלט או במחשב נייד.

אני הולך לקראת הציבור, ופרט לספרים הראשון על כרתים והספר על מלחמת יום הכיפורים שהוצאו בהוצאות ספרים, כל היתר הם על זכרון נייד "דיסק-און-קי" (גם את השניים ההם העברתי למדיה הזו) וכך כל אחד יכול לקחת את הספר איתו בלי המושג "לסחוב" ויכול להתחבר בכל מקום למחשב, או לקחת איתו איפד קטן והוא מסודר.

ועובדה שכל מי שנסע לכרתים עם הספר שלי, חזר עם הצהרה שהיה מאושר בטיול הזה.
כיוון שיש שם כמות מטורפת של מידע, אבל יש גם הכוונה למטיילים ויש שהגדירו זאת שכאילו אני לוקח אותם ביד לטייל, אבל הוצאת ספרים היתה מוכנה להוציא את הספר שלי על כרתים (הראשון) אם אצמצם אותו ל-120 עמודים...... (הספר הראשון היה 387 עמודים והנוכחי 3649 עמודים.....)

אז אנקדוטה על הוצאות ספרים

כפי שאמרתי, את הספר הראשון על כרתים ואת נכתב בקרב הוצאתי בהוצאות ספרים, ואז הייתי מחוייב להירשם במס הכנסה כ-"עוסק פטור" ולתת קבלות.

הגיע הזמן לדיווח שנתי למס הכנסה על ההוצאות, זה טופס ענק עם מאות שאלות, אבל הפנו אותי ליועץ שלהם (כל שנה יש להם מבצע של שבועיים לעזור למי שאין לו מנהל חשבונות) והוא בשניות ענה על פחות מ-10 שאלות, והגשתי.

מכיוון שההוצאות שלי היו הרבה יותר מההכנסות, קיבלתי ממס הכנסה המחאה על 400 שקל !!!
הם שמורים אצלי, לא פדיתי אותם למקרה שלא יאמינו לי שמס הכנסה שלח לי כסף.....

לרשימה המצורפת אני קורא:"סופר ולא סתם".

ואחת ולתמיד למחוק לך את הליגלוג הזה -

כבר בבית הספר כתבתי למגרה, בכתב ו' ביבנאל התבקשתי לכתוב מחזה לחגיגת שבועות (אצל האיכרים זו ממש הילולה), ובכתה ח' בטבריה את מחזה סוף השנה ובית הספר העממי (אני כתבתי וחברי דרור אדלר [כן, זה מהמפוחיות] הלחין שירים).

חוץ מהספרים כתבתי גם מערכי הדרכה רבים למורי דרך שכולם מחייבים מחקרים :"קרב נבי יושע","היו אפנדים בגליל ובשרון","מושבת הטמפלרים בחיפה","סיור בצפת","תל אביב הקטנה","נחלאות בירושלים","התיישבות ועליות","פול קוטרל - איש הקיטור". ואחרים

בזמן השירות כתבתי גם את "תורת-המוקד" - להפעלת מוקד המשטרה בתל אביב (טלפון 100) סה"כ כ-900 עמודים
מצחיק, הייתי מועמד לקורס קצינים ונשאלתי על ידי הוועדה איזה ספר קראתי בחודש האחרון, ועניתי שאין לי פנאי לקרוא כעת כי עסוק בכתיבה. כתבו:"רברבן" וכך לא נעשיתי המפ"כל..... (ואם הייתי מספר שקראתי את "היסטוריית ערי המדינה באיטליה" , 1250 עמודים בשפה ארכאית, אין סיכוי שהוא שמע על הספר...)

אז בקצרה :

"נכתב בקרב"- על מלחמת יום הכיפורים

"כיתת-השועלים"- היחידה סמא"ט שפעלה מעבר לקווי האוייב .

"ששת הימים שלי" - מלחמת ששת הימים

"שוטר המקוף האחרון" - כן,זה אני. ההיסטוריה שלי 30 שנה במשטרה. (מעל 400 פרסים, ציונים לשבח, מכתבי הערכה וכן
"עיטור-השירות" של המשטרה).

"שוטרים מספרים" - סיור פלילי ביפו ותל אביב עם עוד כ-200 סיפורים לא מוכרים על חקירות ואירועים פליליים (על שולמן ישלם בטח שמעתם, אבל לא על לוי אשכול ונחום גוטמן ששמרו על רובע בתי הזונות ביפו כשהיו בצבא הבריטי, כל מפורסמי הזמר הערבי כולל אום קולתום ורקדניות הבטן המפורסמות כולם עברו בבית הקפה "קהוואת אל מדפה" (הקפה של חדר האורחים) שהיו לו שמות רבים אבל התפרסם בעיקר בשם "מועדון אריאנה" עם אריס סאן וטריפונאס ויתר החבר'ה.

"שלום לך כרתים"- הספר הראשון והיחידי המפורט ובעברית על כרתים שיצא לאור ב-2000

"שפירא חוקר ומטייל בכרתים"- ספר ההמשך שמתעדכן כל העת (מעל 3600 עמודים 17.000 תמונות 345 מסלולי טיול ועוד היד נטויה.....)

"רכבת-העמק - תחנות וסיפורים" - (1968 סיפורים, 50 תחנות 1237 עמודים) המחקר המעמיק ביותר, זכה לשבחים מחובבי הרכבת בישראל ובאירופה, והעיקר של פול קוטרל איש הקיטור שכבר לא איתנו.

"התנ"ך כתוב בעברית שכל אחד מבין"- מחקר על התורה ושקרים ושטיפת המח שמעבירים את כולם , דניאל (מחקו פרק 13), מגילת אסתר והשקרים על וושתי, ואיפה ספר יהודית ?.

"המקורות תכל'ס בשטח"- עבודת הגמר בקורס מורי דרך - יישום סיפורי המקרא בהדרכה בשטח.

"ימים מאושרים"- על הילדות שלי במקומות שונים, עם ים של נוסטלגיה עם מאות פריטים שהיו ואינם (לוותיקים זה יעשה נחת רוח...).

"ריח הזבל ניחוח חציר - יבנאל" - המושבה יבנאל בעיני נערים ונערות.

"קורות חיי"- נסגר ב-2010 כשהנחתי שלא יהיו עוד אירועים משמעותיים בחיי (טעיתי).

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, כולנו מכירים את עבודותיך הרבות והמושקעות

ברשימה זו אתה כאילו מצטדק - וממש אין לזה מקום.
אנחנו מכירים לפחות 10 שנים!!!
ויודעים על עבודותיך ומחקרייך הרבים...
גם אם זה נשמע קנטרני - זו היתה שאלת תם...

בת חן191

New member
כתבתי כל האנשים בלי להתיחס אליך בכלל , כתבתי מה שאני חושבת

ללא קשר לאנשים אחרים מה שכותבים

גם לזה יש פתרון חלקי לפחות

אסור לך לבלות את חייך במיטה זה מנוון.
תרכשי מיד-שרה בגרושים זוג קביים קנדיים (מאלומיניום קל ונשענים על פרק היד ולא על בתי השחי) ותראי שזה עושה נפלאות, פתאום את יכולה לנוע ללא הגבלות.

אני קניתי כאלו כיוון שהיתה לי תקופה שלא יכולתי ללכת וזה ממש עזר.
גם אשתי לעיתים נעזרת בהם. כי יש לה לפעמים איבוד שיווי משקל בגלל הסוכרת.
לי לפני שבוע נשמט מהיד מיכל של מיץ תפוזים על הרגל ויומיים הלכתי עם הקביים.

אל תיכנעי !!!

יוליקה

Member
מנהל
צריך להעיף את תמר זנדברג מהכנסת

להעמיד אותה בפני ועדת האתיקה ולהעיף אותה...
הוציאו אותה מועדה בכנסת כי הפריעה - היא צרחה
על החברים בועדה - "אתם חברים של הנאצים"
מה ההבדל בינה לבין זועבי??

מינהר

New member
יוליקה, למה היא אמרה, שהם חברים של הנאצים?

היא היתה אצלנו בשבתרבות. כתבתי פה, שהיא לא יודעת איפה היא חיה.

מה שאמרה זה נכון

אני לא זוכר היכן אבל כנראה אתמול ראיתי כתבה של חברי כנסת שנפגשו עם ראשי המפלגות הנאציות כמדומני בגרמניה ואוסטריה (יש גם ביוון).

מינהר

New member
שפירא, אז מה אם נפגשו? האוסטרים

והיוונים לא מאיימים להשמיד את ישראל.

מינהר

New member
אז מה? נציגי ישראל מנהלים מומ גם עם החמאס,

חזבאללה ופתח שרוצים בפרוש להשמיד את ישראל.

יוליקה

Member
מנהל
מינה, עבור תמר זנדברג כל מי שעם דעות ימניות חבר של הנאצים

המפלגה הנאצית היתה גם מפלגה ימנית...

למעלה