בוקר אור - יוליקה אני מקווה שאת משתפרת .

הדסהש1

New member
בוקר אור - יוליקה אני מקווה שאת משתפרת .

ושהכאבים פוחתים...ותוכלי בקרוב לחזור לפעילותך הרגילה..

יוליקה

Member
מנהל
תודה הדסה עדיין כואב

אבל קיבלתי משכך כאבים שעוזר לי... צריך המון סבלנות

לאור מה שאני קוראת פה ומתרשמת ממה

שעוברים חברי מבית יש לי שאלות אם אתם עוד נוסעים לטיולים לחו''ל או מתכננים טיולים בחו''ל, ספרו איך זה אצלכם, אנחנו עדיין
מאוד רוצים להגשים
חלומות לראות לטעום
מטעמים שהעולם מציע לנו

יוליקה

Member
מנהל
בהחלט! אנחנו מתכננים בסוף יוני

לצאת לשיט בפיורדים הנורווגיים...

אנחנו היינו בטיול בכל סקנדינביה

ממש טיול נופים יפה ביותר שכלל גם שייט.

אנחנו מתכננים ביולי טיול באירלנד וסקוטלנד, מתפללת שיצא לפועל.

משתפרת

New member
אנחנו לא דוגמא

אנחנו בהחלט מטיילים, שוכרים רכב ונוהגים לבד (גם בארצות בהן נוסעים בצד שמאל), עושים מסלולים ברגל היכן שאפשר (עד 15 ק"מ ליום), מטפסים על הרים ונהנים מאתגרים (אומגות, קיאקים, ג'יפים, סוסים וכו').
א-ב-ל לאנשים שהחיים הפילו עליהם מגבלות תנועה הייתי ממליצה לנסוע בקבוצה. יש גם קבוצות לבני גיל הזהב, ושם לא יעמיסו על המשתתפים אתגרים כבדים. בנוסף, צריך מראש להכנס למצב רוח של "טיול הוא לא תוכנית חסכון" ולהשתמש בעזרה בכל מקום. למשל: שיביאו לכם את המזוודות לחדר. כמה מטבעות יחסכו כאבי גב.
אפשרות אחרת היא להתמקד בחופשה בעיר גדולה. נגיד שבוע באמסטרדם או בלונדון או או בוינה או בבוקרשט. ואז מטיילים בנחת בקצב שלכם. כמעט בכל עיר גדולה יש האוטובוס הזה שקונים עבורו כרטיס יומי ואפשר לרדת בכל תחנה, לראות את האתר ולהמשיך באוטובוס שיגיע אחרי שתסיימו. אפשר גם רק לנסוע ולהכיר את העיר, ואחרי כן לקחת מונית (כבר אמרנו, טיול הוא לא תוכנית חסכון) לאותם אתרים שמשכו את עיניהם, או שמראש תכננתם כבר בבית. אם יש כוח לוקחים טיול של יום מהמלון לאתר בסביבה.

משתפרת

New member
אה, ודואגים לביטוח טוב

גם בזה לא לחסוך. כבר גיליתי שכל מי שאני מכירה וביטח את עצמו לא נזקק לביטוח. עדיף לא להגיע למצב בו צריך רופא בגלל הצטננות שמסתבכת או עיקום רגל, ואין ביטוח. קרה לחברה שחשבה לחסוך...

לפני חודשיים היינו בפאפוס עם חברים

עלינו להרים ביקרנו במקומות שמעטים מגיעים לשם, יש לנו חברים שצריכים מאיתנו בעשור ויותר, הם נהגו בג'יפים והיה הפקדות.

אני לא אוהבת שבעלי נוהג כי תמיד יש לי מה להעיר לו ולא תמיד בצדק, ועל כן הטיולים שלנו מאורגנים ברובם.

ברור שעושים ביטוח טוב, לא ביטוח של כרטיס האשראי.

אנחנו תמיד עושים ביטוח משופר, שיהיה ושלא נצטרך.

נימה3

New member
אני מוזמנת לחברים בצרפת

לראשית יוני.ממתינה לכרטיס, כבר הייתי שם כמה פעמים והם התארחו אצלנו. חברים לפעמים זה יותר ממשפחה. זו חברות שמחזיקה מעמד כבר עשרות שנים. הפעם כנראה אטוס בלואו קוסט. נראה איך זה. עד צרפת לא שעות מרובות. יש מגבלה של מזוודות צריכה ללמוד את מגבלות. בטוח זה ודאי בלי בטוח לא יוצאת מהבית

יש מגבלה של מזוודה ויש מבלי

של מקום שהוא לא ידוע מראש, אם טס זוג הם לא ישבו ביחד וצריך לבקש להחליף מקומות מהאנשים במטוס.

אין שתיה ואוכל אלא תמורת תשלום נפרד.

אנחנו טסנו לקפריסין עם לוא קוסט שזה טיסה של 40 דקות לגבי טיסה של 4 שעות זה כבר אחרת.

לשאלתה, הבטחתי לאשתי שביום שאני מת, אני לא טס יותר...

הטיסה הראשונה שלי היתה במסגרת הצבא להשתלמות באר"הב עם הכומתות הירוקות, כהשלמה לאימון ההקמה של "כיתת השועלים". 1964

הפעם השניה היתה עם השחרור מהצבא, יחד עם עוד שלושה חברים, נרשמנו בלשכת עבודה לימאים, הפלגנו לאיטליה כנערי סיפון, וכך גם בחזרה.
מהכסף שהרווחנו קנינו טרנספורטר פולקסווגן ונדדנו בכל אירופה המערבית חצי שנה (האם היינו הראשונים שיצאו ל-"טיול אחרי צבא"?) מידי פעם עצרנו בחוות כדי לעבוד ולהרוויח כסף להמשך לדלק וכלכלה. 1966

מאז טסתי פעמים רבות לחו"ל (לא ב-20 השנים הראשונות לנישואין שאז היינו תפרנים) ,בכל מיני מסגרות.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ב-1990 טסתי פעם ראשונה לכרתים אחרי נסיעה במשלחת מקצועית של המשטרה לגרמניה, וכרתים מצאה חן בעיני.
מאז טסתי לכרתים פעמים רבות, כאשר מזה 29 שנים אני חוקר את כרתים והטיסה הבאה היא ה-116....

בשנים האחרונות אני טס רק לכרתים בגלל בעיות בריאות כיוון שלא יכול לטוס יותר משעה וחצי וגם מכיוון שהפכתי את כרתים למחקר חיים, וכך אני טס לשם פעמיים בשנה כשאין חופשות או חגים ביוני וספטמבר.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
הציוד שאני לוקח איתי הצטמצם מטיסה לטיסה, והיום אני טס עם תרמיל ובו הרחפן, תרופות ומחשב, וכן טרולי בו בגדים כלי טואלט וכדומה.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
כמובן שיש לי רשימת משימות לבדיקה, אבל בהחלט לא מדלג על פגישות עם חברים (ויש לי שם המון) ולא רץ ממקום למקום, הכל בנחת.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
בקשר לביטוח, כמובן שאני עושה את הביטוח המלא לגילי ומצבי ולא לוקח שום סיכון, למרות שאני לא עושה דברים מיוחדים, למדתי את מגבלות הגיל והמצב.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
לגבי התניידות, בכל מקום ששיהיתי בחו"ל שכרתי רכב (משגע אותי שרוב האנשים כותב "השכרתי") ועם מפות מסודרות ניווטתי בלי שום בעיות.
בכרתים הסיבה היחידה להחזיק במפה היא לצורך עידכונים שונים (בספר שלי יש מפת כרתים מחולקת על 26 דפי א4).
------------------------------------------------------------------------------------------------
תקשורת , עד לפני שנה היה לי משך 15 שנה כרטיס סים מקומי, עד שנמאס לי ממשרד התקשורת היווני הגנב.

זה התחיל מכך שהחליטו שכל מי שקונה כרטיס סים חייבים לרשום את פרטיו.
אחר כך החליטו שמי שחצי שנה לא טען את הטלפון, הכרטיס יבוטל. מכיוון שרציתי לשמור על מספר קבוע, השארתי אותו אצל חברים שיטענו אותו .
אחר כך החליטו להעלות את תעריפי הטלפון
צעד הבא היתה שאם לא השתמשת בטלפון 3 חדשים יתרת הכסף שהיתה בו נלקחת על ידי הממשלה
הצעד האחרון שהיה נקודת הסיום, היא שלמרות שהם יודעים שאני תייר, הם גובים ממני 33% מיסים..... אם אני קונה זמן אויר ב-30 יורו, מה שיש לי זה רק 20......

זה נמאס עלי ואחרי חיפושים מצאתי חברה ישראלית (המוקד שלה יושב בבלגיה) בשם "סימזול".
אתה קונה כרטיס בכ-40 שקלים, ויכול להכניס כסף כמה שאתה רוצה, ויש לך מספר טלפון קבוע לכל החיים.
כדי להוסיף כסף אתה פשוט שולח מסרון, והכסף נכנס מיד.
אם החלטת שאתה רוצה גם לגלוש באינטרנט וכדומה, שולח הודעה במסרון, ויש לך.
------------------------------------------------------------------------------------------------
בלי בלגנים ובלי טובות.

נימה3

New member
תודה שפירא על כל המידע, אבל אני

נוסעת הפעם בגפי למשפחה , כך שאני פתורה מתכניות וסידורים סומכת על חברי בכל הנושאים האלה.

יוליקה

Member
מנהל
אנחנו תמיד טסים לבד ולא בקבוצה

למעט הנסיעה לסין שהיתה בקבוצה מטעם העבודה שלי.
אנחנו תמיד שוכרים רכב ושנינו נוהגים.
מבלי לפגוע במאיר שפירא אנחנו לא אוהבים את מדינות הבלקן
לכן לא טסים ליוון ולאיים המקושרים איתם...
לעומת זאת איטליה היא ה-cup of tea שלנו... כמו כן צרפת אנגליה
ומזרח אירופה כמו הונגריה, אוסטריה צכיה וגרמניה... את המדינות
האלה חרשנו עם מכונית... גם בארה"ב שכרנו רכב...
הפעם בגלל שאנחנו מוגבלים בהליכה בגלל בעלי אנחנו לוקחים שיט
שזה כולל יומיים באמסטרדם...

בת חן191

New member
למרות שאני נידת אין לי מגבלות אני עם נסיעות לחול גמרתי

היתי בהמון ארצות העולם יפה ונהדר ולמי שיש עדין חשק לנסוע זה נפלא
זה מעיף מאד,,

לנכד של אחותי יש חתונה אלמליא לא היתי רוצה שתכעס עלי לא היתי הולכת בכלל
אני הולכת רק כדי לא לביש אותה
לא סובלת את המוזיקה הרועשת של הצעירים זה עושה לי בומבה בלב,

בכלל כנראה שהזדקנתי החוץ לא כל כך מושך אותי מאז ומתמיד היתי טיפוס של בית
אבל היום עוד יותר,
אני טוענת כל זמן שזה לא חסר לי זה בסדר אם היה חסר היה משנה זאת
אחותי הזמנה אותי לטיול בחול, אמרה בואי אני אשלם לך, הסברתי לה זה לא ענין של כסף
כיום אני אוהבת את הנוחיות שלי,,,מזררון שלי כרית שלי ושרותים צמודים

יוליקה מאוד תהנו מהשיט, אנחנו יצאנו כבר

פעמים רבות לשיא מכיוון שמבקרים אצל הבן בארה''ב יוצא שתמיד יוצאים גם לשיט לקריבים לבהמס למכסיקו, כל חברות שיט שיצא לנו לשוט בהם נהדרות, נורוויג'ן רויאל קריביין וקרנות כולם כמעט באותה רמה של גודל ומפנקות ביותר, אני מתה פחד מוות מטיסות אך כל פעם מתגברת בעזרת כדורים, ברוך ממציא כדורי הרגעה, חה חה חה.

למעלה