בוקר אור - יוליקה אני מקווה שאת משתפרת .

בת חן191

New member
תמר יקירה אין לי צורך לכתוב אני מכירה

את המשפט 'איזהוא עשיר השמח בחלקו,'

אבל אני מכירה את שפירא אם משהוא היה כותב זאת עליו,
היה כבר מילל

גם כותבת דברי הבל וגם מתבטאת בגסות רוח

מסתבר שאת לא יודעת, אבל אין לך שום בעיה לנסות להעליב.
מה זה "...היה כבר מילל"?

מסתבר שאת לא מכירה אותי כהוא זה , לא ישבנו על אותו סיר בגן ולא שרצנו בחפירות בנגב בפל"מח - אין לך שום מושג ממני, וכנראה שעוד טרם הצלחת להבין שהידע שלי בנושאי הדתות נרחב מאוד, וכן, אני יודע על מה אני מדבר.

ואם תצליחי לקרוא את מה שכתב מי שהגבתי לו, תביני שכוונת המשפט אחרת לגמרי מ:"...שמח בחלקו".
להסביר לך מה היתה הכוונה במה שאת יודעת ???
אעשה עבורך זאת - “אֵיזֶהוּ עָשִׁיר? הַשָּׂמֵחַ בְּחֶלְקוֹ” (מסכת אבות ד ,א) מחנך את האדם לשמוח במה שיש לו , ואין לזה שום קשר למשפט שהצגתי.

ד,א בן זומא אומר, איזה הוא חכם--הלמד מכל אדם, שנאמר "מכל מלמדיי, השכלתי" (תהילים קיט,צט). איזה הוא גיבור--הכובש את יצרו, שנאמר "טוב ארך אפיים, מגיבור" (משלי טז,לב). איזה הוא עשיר--השמח בחלקו, שנאמר "יגיע כפיך, כי תאכל; אשריך, וטוב לך" (תהילים קכח,ב): "אשריך", בעולם הזה; "וטוב לך", לעולם הבא. איזה הוא מכובד--המכבד את הברייות, שנאמר "כי מכבדיי אכבד ובוזיי ייקלו" (שמואל א ב,ל).

אגב, למשפט שאני הצגתי, יש ממצאים בוילה המפורסמת הציפורי, כדאי לך לבקר שם, אולי תביני ולא תלגלגי כאשר אין לך שום מושג על מה את מדברת.
וגו.

בת חן , "שמח בחלקו " זו רק חצי האמת .

לכן את מקבלת רק 50 הקודות . תסתכלי באינטר ואם תהיה לך תשובה מלאה , תקבלי את כל מאת הנקודות , .................................. סתאאאאאאאאאאאאם , בלי להעלב בבקשה . תמר .

בת חן191

New member
תמרי יקרה אני לא נעלבת כל כך מהר משטויות

התיחסתי יותר לאיקון פרצוף כועס ,,,
50 נקודות מספיק לי

אני לא מאמינה שמשהיא למדה גמרא זה יותר לגברים
תמרי המון בריאות וטיולים מקסימים

תלמוד בבלי מסכת שבת פרק ב דף כה עמוד ב - גמרא. - שם.

דף כה,ב גמרא - ואין לה פדיון ואסורה לזרים הנך נפישן ואיבעית אימא קדש חמור שכן ענוש כרת רב נחמן בר יצחק אמר אמר קרא (דברים יח) תתן לו לו ולא לאורו מכלל דבת אורו הוא: רבי ישמעאל אומר כו': מאי טעמא אמר רבא מתוך שריחו רע גזרה שמא יניחנה ויצא אמר ליה אביי ויצא אמר ליה שאני אומר הדלקת נר בשבת חובה דאמר רב נחמן בר רב זבדא ואמרי לה אמר רב נחמן בר רבא אמר רב הדלקת נר בשבת חובה רחיצת ידים ורגלים בחמין ערבית רשות ואני אומר מצוה מאי מצוה דאמר רב יהודה אמר רב כך היה מנהגו של ר' יהודה בר אלעאי ע"ש מביאים לו עריבה מלאה חמין ורוחץ פניו ידיו ורגליו ומתעטף ויושב בסדינין המצוייצין ודומה למלאך ה' צבאות והיו תלמידיו מחבין ממנו כנפי כסותן אמר להן בני לא כך שניתי לכם סדין בציצית בית שמאי פוטרין וב"ה מחייבין והלכה כדברי בית הלל ואינהו סברי גזירה משום כסות לילה: (איכה ג) ותזנח משלום נפשי נשיתי טובה מאי ותזנח משלום נפשי אמר ר' אבהו זו הדלקת נר בשבת נשיתי טובה אמר רבי ירמיה זו בית המרחץ <אמר רבי יוחנן> [רבי יוחנן אמר] זו רחיצת ידים ורגלים בחמין ר' יצחק נפחא אמר זו מטה נאה וכלים נאים שעליה ר' אבא אמר זו מטה מוצעת ואשה מקושטת לתלמידי חכמים:
ת"ר איזה עשיר כל שיש לו נחת רוח בעשרו
דברי רבי מאיר: סימן מ"ט ק"ס:
רבי טרפון אומר כל שיש לו ק' כרמים ומאה שדות וק' עבדים שעובדין בהן
רבי עקיבא אומר כל שיש לו אשה נאה במעשים
רבי יוסי אומר כל שיש לו בית הכסא סמוך לשולחנו
תניא רבי שמעון בן אלעזר אומר אין מדליקין בצרי מאי טעמא אמר רבה מתוך שריחו נודף גזרה שמא יסתפק ממנו אמר ליה אביי

גם אנחנו טיילנו הרבה .

בארה"ב טיילנו בכוחות עצמנו .כזוג צעיר עם תינוק בן שנה , לקחנו אוהל ושקי שינה ששמשו אותנו ברוב ימי הטיול [חודש ימים] בממוצע כשבוע אחד מהטיול נכנסנו למוטלים [6 Motel ] למי שמכיר את המושג. היה מהמם . את אירופה עשינו בטיולים מאורגנים . גם בהם מאוד נהננו . בשנים האחרונות נוסעים רק לדרום אפריקה , שם יש לנו בת , והיא גרה מאוד קרוב לבית חולים . גם אירגון Hazala [ הצלה ] מד"א , היהודי הכשר , של יוהנסבורג , נמצא מעבר לפינה . כך שאנו , מבחינת הבריאות , מסודרים .באשר לבטוח , כמובן שעושים בטוח טוב , שכולל , כל ביקור אצל "דוד רופא ", גם על בעיות לא רציניות , לא קריטיות . אבל, בפעם האחרונה שהייתי שם[ דצמבר 2017 ] פעמים בקרתי בקליניקה רפואית , בגלל עליה דרמתית בלחץ דם [ 192/100 ] בכל בקור שלמתי 400 ראנד . מכיוון ש400 ראנד=כ 100 ש"ח , לא הגשתי את הקבלות לחברת הבטוח , כדי לא לקלקל את המוניטין שלי אצלם . אם אבקש החזר על 200 ש"ח , בפעם הבאה יעלו את מחיר הבטוח, כי יהיה לי שם של "טרבל מייקר" , חולנית . זה מה שנקרא השקעה לטווח ארוך . מקווה לנסוע שוב לדרא"פ בחורף הקרוב , שזה הקיץ שלהם , והנכדים יוצאים לחופש הגדול . אבל יותר מהכל זה מותנה בבריאותנו .
נסיעה טובה ושיבה בשלום לכל המרקו פולו"יים כל זמן שאתם עוד יכולים .

עד לפני שנתיים טיילנו

המון, ואני חושבת שבשנה הבאה ניסע שוב - יש מספר ארצות שאנחנו רוצות לבקר (באירופה), בכל פעם בארץ אחת בלבד כדי לטייל לעומק. כרוך כמובן ברכב בגלל כסא הגלגלים אבל כבר התרגלנו.

משתפרת

New member
חברים שלי מטופלים בבן נכה

הם נוסעים איתו ועם כסא הגלגלים שלו לחו"ל לפחות פעמיים בשנה. זה מחייב שכירת רכב גדול יחסית והתארגנות עם מטען קל (כשאחד מטפל בכסא השני צריך לטפל במטען של כולם). הם מעדיפים לטייל באיטליה ושוויץ. בארצות הללו יש נגישות למרבית אתרי הנוף והתצפית, יותר נוח מאשר במרבית מדינות אירופה האחרות, ואפשר לראות הרבה מאד כשנוסעים ומגיעים לאתר, ובאתר עצמו. בערים הגדולות הם בודקים מראש חניה ומבקרים באתרים שמאפשרים להם נגישות.

למעלה