במשפחה יודעים: אני לא קונה שום דבר לאף אחד.
אני לא מתכוון לבלות את הזמן היקר שלי בחו"ל שאני משלם עבורו אלפי שקלים, בחיפוש אחרי קניות או שירותים עבור אף אחד.
נכון שלא מתאפקים וקונים לנכדים משהו נחמד שנתקלים בו, אבל בשום אופן לא מסעי קניות ולא שום דבר.
אני עולה למטוס עם תרמיל ובו המחשב וניירת וכל הציוד החשמלי, ואילו המזוודה הולכת לבטן המטוס עם משקל של 12-15 ק"ג מכסימום גם כשאני נוסע לחודש (אין שום בעיה כל יום אחרי המקלחת לשטוף עם דטרגנטים את הלבנים והגרביים.
וטיפ: גם אם אין שמש, תולים במקלחת שהיא מאווררת והכל מתייבש יחסית מהר.
בכלל גם מכשירים שמבטיחים לכם שיש שירות בארץ, לא קונים בחו"ל, כי אם אין שירות, זרקת את הכסף.
היה לי מקרה שהדרכתי קבוצה בספרד, ואשה שאלה אם בטוח אנחנו נוסעים לאנדורה (המוצרים שם ללא מכס ומע"מ), עניתי בחיוב, והיא סיפרה שהבת שלה בקשה שתקנה לה שם עדשה יקרה ביותר למצלמה , ואם אני מכיר חנות. אמרתי לה שאני מכיר את החנות הטובה ביותר של ההודי יוסיף, אבל אני מאוד מציע לה לא לקנות דברים כאלו בחו"ל כי אם יש בעיה, היא אכלה אותה.
היא כמובן כן קנתה, וכמובן ששבועיים אחרי החזרה ארצה, כאשר חזרתי עם קבוצה אחרת מספרד, קיבלתי ממנה טלפון והיא שאלה אם בנסיעה הבאה אני מוכן לקחת את העדשה להחליף כי היא לא טובה, הבהרתי לה שאני לא רוצה שום מעורבות בענין, אחר כך היא תבוא אלי בטענות שהעדשה שהחלפתי זה לא זה, וכו.
כל מה שצריכים יש בארץ בלי בלגן, ומי שנורא מתעקש לקנות בחו"ל, שיקנה כרטיס ויסע ויקנה מה שהוא רוצה.
אגב תרופות, בכרתים אין חובה במרשמים, קניית התרופות שם פרטית וחופשית בבתי המרקחת, אשתי קונה שם את התרופות לסוכרת בכל פעם שנוסעים, כמה שהיא רוצה.