בוקר אור ליום אחרון של שנת 2017

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום אחרון של שנת 2017

מינה קראתי בפייסבוק שלל יהוד שהמסעדה צ"רלי נסגרה בפתאומיות ללא הסבר אני אפילו לא יודעת היכן היא ממוקמת..אנו לא אוכלים במסעדות...מאחלת לכולם שנה בריאה ..ותקווה שהשלום אולי יפתיע ויגיע...

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב ליום האחרון של השנה!!!

אוהבת מאד לצפות בטלויזיה בסיום השנה ברחבי התבל...
זה מתחיל נדמה לי באיים באוקינוס האטנלנטי ועובר לאוסטרליה... יפן
אסיה וכל השאר... באירופה זה שעה או שעתיים אחרינו... ובבוקר מחר
ב-7 בבוקר בניו יורק!!!

אנשים לא מבחינים בין כריסמס לסילבסטר...

הכריסמס הוא יום הולדת ישו בשנת 4 לפנה"ס.
סילבסטר הוא יום השנה האחרון, ומכיוון שלשכל יום יש קדוש, יצא שסילבסטר הוא הקדוש של 31.12

אגב נקודה מעניינת, אני מחזיק בקומבולוי (מין שרשרת חרוזים כמו המסבחה המוסלמית אבל רק עם 19 חרוזים), אני שואל מקומיים למה בקומבולוי 19 חרוזים, הם לא יודעים ודי מופתעים לשמוע שזה בא לציין לזכרון את יום ההטבלה של ישו לנוצרי על ידי יוחנן המטביל (איוס יאניס ביוונית) וזה נחגג ב-19.1.

מי שמעונין לראות חגיגה מאוד מאוד יפה, שיגיע ביום הזה ליריחו לנקודת ההטבלה מאחורי דיר חג'לה (מר גראסימוס) על הירדן, (האתר נקרא "קסר אל יהוד", ובדרך מהמנזר לירדן המון מנזרים קטנים נטושים) הטכס נערך לפי כל הכללים ועם כל התלבושות הצבעוניות ובכירי הכמורה.

הדסה מדברת על שלום ?
כאן באים אנשים מכל העולם (נוצרים אורטודוקסים) לנקודה בה האמונה שישו הוטבל, ומהצד הישראלי של הירדן מאות ואלפי אנשים , וממש ממול בגדה השניה של הירדן אנשים מכל העולם בצד הירדני, וכך מתנהל הטקס רב הרושם הזה כאשר אין תחושה שבאמצע זו בעצם גדר הגבול, אלא רק הירדן מפכה.....

התמונה של האתר בסתם יום חול רגיל (ימין ישראל, שמאל ירדן)

מינהר

New member
ניפלא, שפירא, המקום והצילום. בעקרון-

גם הצד הירדני הוא שלנו, לפי התנך. גד, ראובן וחצי המנשה. אבל אנו ברוב חסדנו ויתרנו למען השלום. יצא שלום?
קסר אליהוד מה זה? איזה ארמון של הורדוס?

"קסר אל יהוד" - מצודת היהודים

המסורת טוענת שכאן היתה עמדת שמירה להבטחת כניסת בני ישראל שיצאו ממצרים, לארץ.
גבול מדינת ישראל הוא הירדן, אחרת צריך לפנות גם את ישראל כיוון שהיתה פרובינקיה רומית (התנ"ך איננו קושאן...).

בגלל קדושת המקום בנו הנוצרים משני עברי הירדן עשרות מנזרים קטנים, כולם ננטשו לפני שנים רבות פרט לדיר חג'לה.

אנחנו היינו עם האתיופים בחגיגות קאסר אל יהוד

הגענו 4 זוגות עם הרכבים שלנו ירדנו במקום המפגש ועם אוטובוסים שהם הזמינו נסענו וראינו אותם חוגגים , היה מרתק.

הרבה מהאתיופים לא יהודים, אפשר בשבתות

לראות אותם מקושטים הולכים לפארקים להצטלם לפני החתונה, הלבוש שלהם מאוד ססגוני וזו חוויה.

יוליקה

Member
מנהל
אמש חגגנו מפגש משפחתי מורחב...

סיפרתי לכם שבת דודה של בעלי מבקרת בארץ...
אז ערכנו אתמול מפגשים משפחתיים....
אחה"צ אצל בני בניר צבי ובערב נסענו לגיסי בגבעת שמואל
מפגש נדיר שכל האחים והנכדים נפגשים יחד....

נימה3

New member
הבקר חגגתי עם עוד חברות יום הולדת 80

לאחת החברות. הילדים שלה הכינו הכל כיבוד כיד המלך, מצגות, דברי תודה שבח והלל וכמובן החברות הוסיפו משלהן. היה נחמד ועים וטעים. ועוד התכבדנו בעציץ כל אחת מהמשתתפות. משפחה של משתלנים. טוב שיש במשפחה ילדים שיכולים להרים ארוע כזה ושיש להם מוטיבציה ובעיקר אהבה לאמא לעשות לכבודה את המסיבה.
בערב אסע לשמוע את מאיר שלו משוחח על הספר שלו גינת בר ולפני כן ניחום אבלים ועוד הספקתי לפתוח ספריה בצהרים. יום מלא אין מה לומר.

מינהר

New member
ציפי, בתחן, יוליקה - מה זה ורניקעס או

מה שאתן מזכירות. למה אצלנו בפולניה לא שמעו על זה?

שנה אזרחית טובה לכולם, אני התחלתי לשתות תה

כמו אבותינו.

זוכרים הגישו תה עם תחתיות קצת עמוקות? כאשר התה היה חם היו מוזגים לתחתית ושותים, המהדרין היו גם משמיעים קול ציקצוק, ומהדרין שמהדרין
היו מכניסים לפה גם קוביות סוכר, אז אני רק שותה מהתחתית כי אני מצוננת ושותה בימים אלה המון תה רותח.

למעלה