בוקר אור ליום חדש פעמיים כי טוב?

ימית, את חושבת שהאנשים שיושבים

בממשלה לא יודעים זאת, רק אמנון רבינוביץ???
למה את לא קוראת בדיוק את התשובות של החמאס???
הם לא מוכנים לשום פשרה !!! רק מה שהם מכתיבים לנו !!!
גם אבו מאזן מפחד מהם, כי הוא חלש להחלטות!!
אחרת היו עושים זאת כבר ממזמן !!!

י מ י ת 2

New member
לאה, אני שומעת וקוראת את מה שהמנהיגים שלנו אומרים

כי הם קובעים מבחינתי.
ואני מבינה שאין להם בינתיים דרך אין תכנית ואין מטרה . טוב אמרו שמטרת המבצע היא השמד המנהרות. עכשיו השמדנו אותן אז מה הלאה? מתפקידם של המנהיגים למצוא דרך איך לאזרחים שלהם יהיה שקט. ואת זה אני לא שומעת. אני שומעת רק כח ועוד כח וברור לי כמו שברור להרבה אנשים אחרים כולל לתושבי עוטף עזה (ודרך אגב שמעתי שתושבי עוטף עזה מכל המפלגות ומכל הרמים מחתימים על עצומה בעד הסכם) שהכח בלבד לא יעזור . איך את מתארת לעצמך שיהיה שקט נניח שהחמאס יושמד (דרך אגב, מה זה אומר החמאס יושמד, נסי לתאר זאת בתמונות מול העיניים איך תיראה המערכה הזאת לכיבוש עזה, כי אחרת אי אפשר להשמיד את החמאס)
אז מה, ברגע יהיה שקט.? הרי בכל מקרה מוכרחים לדבר עם מי שנמצא בשטח והיום זה החמאס.
אנחנו עשינו את כל השגיאות האפשריות עוד לפני המלחמה הזאת, עכשיו אנחנו אוכלים אותה.
אבל חיבים להחליף דיסקט.

בת אל751

New member
את קוראת רק את אלו שמוצאים חן בעיניך,,וחוצמזה

דיברנו אז מה יצא שכל המהלכים לטובת הפלשתינאים,אין שום סעיף לטובתנו
אז מה יוצא מדיבורים ??מוכרים אותנו,,אין שום יחס אלינו ואין שום איזון כל האיזון לטובת הפלשטינאים
אז בשביל מה לדבר??

"רואים צל הרים כהרים".....

נראה לי שהחשש מפני הכניסה לעזה (העיר עזה לא נפגעה כהוא זה באירוע האחרון, אלא רק השכונות שמסביב שמהן ירו טילים, כמו סג'עייה, רדואן וכדומה) הוא מסע הפחדה של הממשלה. מפי מי שהיה שם, המאפיין הבולט ביותר באירוע של המבצע האחרון היה "דישדוש", והכל בגלל ראש ממשלה שהמוטו שלו הוא ההחלטה שלא להחליט שום דבר.....

אני יכול רק להזכיר שבמלחמת ששת הימים כבשנו את כל רצועת עזה ביומיים.
במילואים ארוכים שלי בעזה ורפיח לא היתה התנהגות שלו כמו היום, מוכי פחד מה-"אסון הנורא" של כיבוש הרצועה. נכון שנזהרנו, ונכון שחיסלנו מחבלים, אבל החיים העירוניים היו יחסית שלווים.
ההגזמה הפראית ההיסטרית של ההנהגה על "מאות חיילים הרוגים" היא שקר מוחלט ועלוב של אנשים עלובים.

והנה ישראל מפרה את הסכם הפסקת האש ויורה על עזה בנסיון לחסל את מוחמד דף, ופעם אחת המחבלים כנראה לא משקרים.
אבל החובבנות שוב משתוללת.
צהל יודע כשהוא רוצה , לבצע פגיעות כירורגיות, ממש בנקודה שרוצים ולחסל את המטרה המדוייקת, ופתאום לא ברור מי הנפגע השלישי.....
השאלה, אם היה כדאי כל סיפור הפרת הפסקת האש בגלל פגיעה לא ברורה במנהיג ? ולא יקום מנהיג אחר במקומו ?

ההנחה שלי היא שהפעולה הזו רצתה מחד, לפגוע במי שמנהל את ההתנגדות להסכם שביתת נשק עם ישראל בתנאים סבירים, ומאידך, ולהחזיר את ההגיון לחמאס ולהזכיר להם שהם לא מדינה אלא רק ארגון טרור שפועל נגד ישראל ונגד תושבי עזה.

ימית ,את קבעת שעשינו את כל בשגיאות,

זה בכלל לא נכון, תראי איפה נלחמים אצלינו או אצלם,?!
אני בעד הדרך של הממשלה הזו , גם אם הם עשו שגיאות, מה לעשות, במהלכים כאלה יש גם שגיאות ! אין אף אחד מושלם !
עוד לא ענית לי ע,ל מה את מציעה שעלינו לוותר !!!

יוליקה

Member
מנהל
ימית, נכון השמדנו את המינהרות אבל עלינו לדאוג

שלא יבנו מינהרות חדשות...לכן עלינו לפקח על המעברים
ולא לסמוך על אף אחד מלבדנו!!

עמיקם10

New member
ענין הנמל..מילא אבל לקחת את אבו מאזן לשיחה

את זה בן גוריון עשה עם מוסא אל-עלמי..ב-1934 וההוא אמר לו שהפלשתינאים מוכנים שיהיה כאן מדבר אבל לא יהודים. גם בגלל זה בן גוריון הבין שכשהבריטים צאו תהיה מלחמה. ביו"ש אנחנו ממלאים את מקום הבריטים. עוצר פה ועוצר שם. אוסרים לבנות ועוצרים טרוריסטים.

מינהר

New member
כל הכבוד, עמיקם. מפוקח. שמעתם על העיתונאי שנרצח

ע-י דאעש, כאזהרה לאובאמה?
אולי הוא יבין סוף סוף מי זה איסלאם הקיצוני.
או רק כשיהיה לו פיגוע אצלו בבית?

י מ י ת 2

New member
אם תספרו לי מה הממשלה הזאת עשתה

איזה יוזמה היא הגתה, ומה היא פעלה כשביבי בראשה במשך למעלה מחמש שנים, שמקדם אותנו לכוון השלום, אשמח מאד. אני מקשיבה למי שמופיע בתקשורת. כמובן שיש לי אנשים שאני יותר מעריכה את שיקול דעתם אבל יש אנשים שבכלל לא הכרתי מקודם והנה הם מופיעים בתקשורת ואומרים דברים שנשמעים לי הגיוניים מאד. עכשיו למשל שמעתי זנב של שיחה עם אשה שאני לא יודעת מיהי ומהי כנראה איזה דוקטורית או מומחית למשהו אמרה שישנה על השולחן היוזמה הסעודית משנת 2002 שישראל דחתה ולא ניסתה אפילו לבחון אותה והיא יוזמה מאד הגיונית שמאגדת את כל המדינות המתונות שמדינותע רב אפילו מוכנות לשתף פעולה עם ישראל נגד החמא"ס . אז זה נראה לי הגיוני ואני שואלת מדוע הממשלה לא ניסתה אפילו להתמודד עם היוזמה הכזאת?
כך שהעובדה שאפשר רק בכח זה בהחלט לא נכון.
מאיר אתה מתאר את כיבוש עזה כאיזה טיול של אחר הצהרים. יבושם לך.
הנכד שלי עכשיו יושב בתוך טנק ואני לא רוצה שהוא יכנס לעזה.

התגובה שלך לא נאותה !!!

"מאיר אתה מתאר את כיבוש עזה כאיזה טיול של אחר הצהרים. יבושם לך".
לא אמרתי שכיבוש עזה הוא טיול, סיפרתי עובדה.
אתמול בשיח קצינים בכירים אצלי בבית, הסיכום היה, שאילולא צהל דישדש באירוע האחרון, כבר מזמן היה שולט בכל הרצועה, ואחר כך, בלי להקים ממשל צבאי, נותן למקומיים לבחור הנהגה, ויוצא מהרצועה.
אני נלחמתי 4 מלחמות עם הטנק שלי, והשתתפתי בפעולות מעבר לקווי האוייב פעמים רבות במסגרת "כיתת השועלים" ואני היחידי שנשארתי חי מכל היחידה בפעולה האחרונה לעירק וחזרה.
הזילזול שלך לא מקובל עלי לחלוטין , ואני אומר זאת בשיא הנימוס.

אף אחד לא רוצה מלחמות חוץ ממי שמעולם לא שרקו לידו כדורים. חיילים קרביים יעשו הכל להשגת המטרה ולמען חבריהם, אבל הם שונאים את המלחמה, כי בה אף אחד לא מנצח, משני הצדדים יש חללים.

אבל הציבור בישראל אמר את דברו ובחר בביבי שלוש פעמים (אמנם באחרונה הוא נכנס רק בקומבינה) , אם כך, חלק גדול מהציבור תומך בו.
גם ביבי וגם אבו-מאזן עשו ועושים הכל כדי לטרפד שיחות כל שהן בין ישראל לאש"ף.
בכל פעם שמכריזים על התחלת שיחות, או שאבו מאזן מכריז שירושלים היא בירת פלסטין, או שביבי מכריז על בניית עוד 2000 יחידות דיור בגדה, כששניהם יודעים מצויין שהכרזות כאלו יטרפדו את השיחות.
אילו זה קרה פעם או פעמיים, אז ניחא , אולי זה במקרה, אבל כאן מדובר בשיטה שפועלת פעמים רבות מספור.

בנוסף לכך, כמובן ששני הצדדים נתמכים על ידי הדתיים, כשכבר הסברתי פעם שגם בקוראן וגם בתנ"ך יש איסור להתחבר לצד השני.
ועד ששניהם לא ישתחררו מהתלות בדתיים, שקט לא יהיה פה.

י מ י ת 2

New member
מאיר, צר לי התגובה שלך נראתה לי זלזול אני רק שיקפתי לך

מה שאתה אמרת.
כל אחד יכול לחשוב המ שהוא רוצה, אבל כמו שאתה תיארת את הכניסה לעזה כך זה הצטייר לי.

איזה זילזול יש בתיאור עובדה ? לא צר לך ולא בטיח!

את לא שיקפת שום דברים שלי, אלא התבטאת בחוצפה לאמר דברים לא מקובלים. זה הכל
מה שעשית עכשיו נקרא בעברית:"מתבצר בעמדתו", כשמישהו לא צודק אבל ממשיך להחזיק באמירותיו כדי לא לצאת____
והשיח הזה מבחינתי, נעצר כאן.

למעלה