בוקר אור ליום נוסף של מזג אויר זועתי.

pazi66

New member
כל מה שכתבת זה מדוייק

כששהיתי 3 שבועות בחוות הבריאות ב"אלומות", קיבלנו הרצאות בנושא הזה....
מאז נילי משתמשת כאשר משתמשת ברדיד אלימיניום בתנור לאפיה או צליה שמה תמיד בין האוכל והאלומיניום ניירות אפייה וזה פותר את הבעיה.
לנו אין מספרים מה אחוז התחלוה בסרטן במגזר הדתי....אנחנו רק יודעים שבכלל אחוזי חולי הסרטו גודל מדי שנה.
אם שמים בתבניות אלה נייר אפייה כבידוד בין האוכל והחומר המזיק אפשר למנוע בקלות את החשש .
 
אפיה ובישול

גם אצלנו אשתי תמיד שמה נייר אפיה, ולגבי מחבתות טפלון, אנחנו מקפידים על שימוש בכף פלסטיק או עץ ולא נוגעים בטפלון במתכת. טפלון שקיבל שריטות, עף לפח.

לגבי נירוסטה, שימו לב שישנם סירים איכותיים שהם בנויים כך שהתחתית עבה מאוד, זה מה שגורם לבישול עמוק של מה שיש בו וכן מונע ממה שיש בו מלהישרף.
כנ"ל גם סירי ברזל שיש מיוחדים לכך עם תחתית עבה וכבדה - "פויקה".

אגב, יש לנו פלטה חשמלית לצ'ולנט, כדי שלא יישרף וגם יתבשל היטב (ואחר כך משני הסירים אנחנו מורידים מעשר, והסירים הולכים לילדים ומשפחותיהם) אשתי מניחה על הפלטה שתי תבניות אפיה הפוכות ורק עליהן את הסירים. לא נשרף שום דבר, והטעם מעולה.
 

tch111

New member
בלי שום קשר לפירסום זה או אחר

כל כלי הבישול אצלנו בבית הם מנירוטה.
יש גם כלים פיירקס ללא ציורים ללא קישקושים.
 
למעלה