בוקר אור לכולם...לא אדבר פוליטיקה

עמיקם10

New member
הפילוג בקיבוצים בגלל אנשי אחדות העבודה.

יש אומרים 'בגלל סטאלין' כי אחדות העבודה התפלגה ממפ"ם שהוקמה ב-1948 בגלל זה. מפ"ם המשיכה להזדהות עם בריה"מ.אחדות העבודה -מ-1955 כבר לא. כי היא יצאה ממפ"ם.
--------------הסיפור הלחיל כשהשליטה בקיבוצים אשדות יעקב וגבעת השלשה- היתה בידי אנשי מפא"י 1951 ובן גוריון לחץ על המפא"יניקים בגלל היריבות שלו עם טבנקין מנהיג הקיבוץ המאוחד שהתפלג ממפא"י בועידת כפר ויתקין ב-1942[לפני שהוקמה מפ"ם] והפילוג של הקיבוצים ב-1951 היה המשך לפילוג ב-1942.
זאב צור שר החקלאות לשעבר תיאר בספרו את תולדות הפילוג בקיבוצים- וטען שזה לא היה בגלל סטאלין. אחרים אמרו שכן.
אז תחילת הסיפור הוא הפילוג של סיעה ב' ב-1942.כשבן גוריון התנגד לסיעות במפלגתו.
ולגבי המשך הפילוג- כאמור באשדות התנגדו לקבל את אנשי מפ"ם לחברות-כדי שמפא"י לא תאבד את הרוב בקיבוץ. ועדה שהוקמה לבירור הענין לא הגיעה למסקנות או שהגיעה וגרמה לפילוג בהחלטותיה. הפתרון של גבע השלשה שבמילא עמדה לצאת מפתח תקוה-הקמת שני קיבוצים..עינת וגבעת השלשה. ואחרי זה נוצרו עין חרוד וגבעת חיים-שם נולדתי..פעם.
למעשה מה שקרה זה שהמון אנשי מפא"י עברו מבית השיטה-לתל יוסף.מכפר סולד לגבעת חיים ועוד..ובכיוון ההפוך גם. ביגור למשל.
כמו בהרבה מקרים- הפילוג שהיה אירוע מתמשך- לא היה בגלל דבר אחד גם אם - שמו סטאלין.
אגב בן גוריון לא רצה את הקצונה הגבוהה ממפ"ם בצבא-אחרי מלחמת השחרור - בגלל סטאלין ולא רק בגלל זה. אלא חשש בחושיו החדים- מאיבוד מסויים של השליטה של מפא"י...

י מ י ת 2

New member
הערב אני משיקה ספר שלי בהשתתפות בני משפחה

וחברים ואין לו שום קשר לשום תנועה. זה ספר סיפורים וציורים שלי. הציורים כולם נוף פלמחים והסיפורים בעיקר סיפורים המבוססים על ילדותי בתל אביב. שכתבתי במשך השנים וממשיכה לכתוב. אני מקוה שיהיה שמח ומעניין.

יוליקה

Member
מנהל
ימית,בשעה טובה ומוצלחת ובהצלחה

אני גם התחלתי לפני שנים לכתוב...אבל זה נישאר במגרה....
פרסמתי 2 פרקים בבלוג וזה נישאר כך.

מאחלת לך הצלחה ועונג ממעשה ידייך.

מברוק

כמי שכותב כעת את הספר ה-20 שלי, אני יודע כמה טירחה וכמה השקעה (ולא רק כספית) יש בהוצאת ספר לאור.
שיהיה לך בהצלחה.

יוליקה

Member
מנהל
את שפטל לא הייתי מביאה כדוגמא לכלום!!!

לא בעד ולא נגד - האיש בזוי!!

למעלה