בוקר אור לכולם..מאחלת לכולם בריאות..

הדסהש1

New member
בוקר אור לכולם..מאחלת לכולם בריאות..

מאיר צריך הרבה סבלנות עם אדם חולה..בעלי חזר הביתה לפני שבוע והוא חושב שבוא בריא...לא תופס שזה לוקח זמן.הוא עזב את ההליכון והולך עם נמקל שהוא פחות יציב ..אני מפחדת שהוא ימעד..לכן מבקשת שלא יעשה דברים שקה לו לעשות.אך העקשנות שלו פשוט מוציאה אותי מדעתי..זה כמו חדבר ללמפה??? בעברית פשוטה_לדבר לקיר..מקווה שהוא ישתפר יותר ושאני כבר לא אצטרך להיות השוטר ששומר על כל צעד.עכשיו מחכים לתורים למרפאות חוץ.ופיזיוטרפיה.ריפוי בעיסוק...צריך הרבה סבלנות...

בוקר טוב לכולם, בריאות לכולם, שמחת חיים לכולם!!!

הבוקר אני הולכת לבוקר של בנות, באחד הבתים ברשל"צ מתקיים מידי שבוע בוקר של חברות, הבוקר מארחים שם את היידי מוזס, ביתו של ח"כ מוזס, היא לסבית מוצהרת במגזר הדתי ז ממש לא פשוט, נראה מה תספר, אם יהיה מעניין אשתף אתכם בחוויות, הכי חשוב שהתלבשתי ופשטתי את הבגדים, כי פתאום שרוול ארוך נראה לי חם מידי, מקווה
שהתלבשתי נכון, הבוקר מתחיל בשעה 10.00 אבל אני פריקית של זמן, לא מרשה לעצמי לאחר לאף מקום, יכולה להגיע קודם ואחכה באוטו עד שתגיע השעה היעודה ואז רק אגיע למקום המפגד, איחורים זה לא אצלי.

כל אחת מהאורחות מביאה כיבוד צמחוני/טבעוני והמארחת מכינה שתיה חמה , שייקים, שתיה קלה של מיצים, מפגש מאוד מאוד מיוחד, לא מחייב להגיע כל שבוע מי שבא ברוך הבא, עם המון אהבה וחברות, אנחנו נפגשות כבר כמה שנים ביחד וכל פעם יש נושא חדש ,מרצה חדש ותובנות חדשות, כל המפגשים באותו בית רחב ידים המכיל את כולם , והכל הכל רק באהבה לא כסף ולא שווה ערך רק חברות ואחווה.

מאחלת לכולם יום נעים ומהנה עם בשורות טובות.

מינהר

New member
בוקר טוב. נפטרנו מן העניין של בחירות מוקדמות.

זה טוב. וכתוב בעיתון שהילודה בישראל היא הגבוהה בOECD . גם בין יהודים. החרדים מולידים. לפי שעה הם מולידים אנטי ציונים קטנים.

הגוף והנפש לא פועלים באותו קצב

לקח לי שנים להבין שאני זקן ולא יכול לעשות כל מיני דברים.

מכיוון שאני מכיר את אשתי כמעט 50 שנה, אני יודע שפעמים רבות היא מתעקשת על משהו שהיא יודעת יותר טוב, ואחר כך היא מקבלת את דעתי אחרי חשיבה מחדש.

אתמול בנוסף לכסא הגלגלים הבאתי לה הליכון. הסברתי לה שהיא לא יכולה לשבש חיים של משפחה למרות שהבת הזמינה אותה אליה להחלמה כיוון שיש להם מעלית.
הסברתי לה שהיא צריכה לפעול כדי לזרז את ההחלמה כי רביצה על הספה לא נותנת דבר להחלמה, היא מגיבה שאתן לה את הזמן שלה. אחרי כשעתיים ניסתה ללכת עם ההליכון והלכה בלי בעיה נתמכת בו (כמובן שאמרה שזה אותו דבר, למה?)

היום הבת לקחה אותה לצילום ונתתי לה את הרכב שלנו שיש עליו 2 תווי-נכים של אשתי ושלי (ועוד תעודת נכה בינלאומי שלי) כדי שתוכל לחנות קרוב כי יש שם אבני שפה אדום-לבן.

תגובת אשתי אתמול בערב שהיום היא תחזור הביתה, אמנרתי לה שאולי כדאי שתישאר עד יום שני שיש לה ביקורת באיכילוב וובחזרה תחזור הביתה ואני אחפש אמבולנס פרטי שיעלו אותה לקומה 3 (בלי מעלית).

אני תמיד משתדל לראות את חצי הכוס המלאה, ומאמין שיהיה בסדר בזכות הנפש והמדע ולא בשום דבר פרימיטיבי אחר......

arye9

New member
ראשית בריאות לאשתך ולך

אסור לנכה לחנות באדום לבן,
בקשר להליכון, כאשר החלפתי כסא גלגלים להליכון,
הזהירו אותי מהליכון עם גלגים קדמיים אפילו שיש
להם מעצורים.
בהליכון רגיל עם שני גלגלים אחוריים לא היה לי נוח ללכת
במדרכה עם הקפיצות שלה לכן עברתי "לפני הזמן" למקל הליכה
שזה היה נוח אבל מסוכן מאד.
בבית אני לא מסתובב עם המקל וסומך על הקירות
שאם אצטרך אני אשען עליהם.
רוב בריאות, אריה

תודה לך

על פי חוק החניה לנכים 1993 אין איסור לחנות בתחום אבני שפה אדום לבן.
יש איסורים מפורשים בגלל מצבים שונים של הפרעה לתנועה, בכל יתר המצבים, מותר בכל מקום שאסור במצב רגיל.

אגב, על פי פס"ד של בית משפט העליון (הלכה פסוקה של בית המשפט העליון דינה כחוק) גם אם הנכה חנה שלא כחוק, יש להמתין 25 דקות בטרם הגשת דוח-תנועה על ידי פקחים עירוניים.

אשתי טוענת שההליכון לא נח למרות שלפחות בתקופה הקרובה היא זקוקה לו כיוון שהיא מאבדת שיווי משקל, אבל כמובן שיותר נח לה להיות מוסעת על כסא גלגלים. ביום שני אחרי הביקורת באיכילוב אנחנו מחזירים אותה הביתה, ובבית אין מקום לכסא גלגלים., אז היא תצטרך ללכת עם ההליכון, לפחות עד שתתאושש, ואצלה זה הליך די איטי.

לגבי העלאה הביתה.
בדקתי באגודה למלחמה בסרטן ואין להם פתרון (זה די התמיה אותי).
בדקתי במד"א ואמרו שאין בעיה, אם צריך להיות מלווה בטיפול רפואי, אז יש איזה תשלום, אבל אם זה רק להעלות אותה הביתה מהכניסה לבית, זה חינם.
.

מינהר

New member
שפירא, כל הכבוד על הסבלנות להסביר.

לא פשוט לכם. אני עדיין המומה למה לא נותנים לאישה אחרי ניתוח סרטן שבוע שבועיים בשיקום.

היתה אצלנו עובדת סוציאלית של חברת דנאל

רשמה את התרשמותה, ואמרה שגם אחות של ביטוח לאומי תבוא לבדוק אותה לפני המשך ההליכים (אלו עם הבדיקות המשפילות, שלדעתי, אשתי תסרב לשתף פעולה איתה כאשר היא תרגיש מושפלת.

חברת דנאל לא לוקחת מאיתנו כסף אלא מביטוח לאומי, ואם אנחנו זקוקים בינתיים לסייעת, נוכל לקבל 3 פעמים בשבוע 3 שעות ונשלם מחצית משכרה , שכר מינימום 28.49 שקל לשעה, משמע 14.25 שקל לשעה, 3 שעות 72.75 שקלים, 3 פעמים בשבוע = 218.85 רק לצורך סיוע מינימלי, בלי שום דבר נוסף.
לחודש = 875 שקלים.

נימה3

New member
שפירא, עד לפני שבועיים היתה לי מטפלת

מדנאל. קבלתי מהבטוח הלאומי 9 שעות בפועל המטפלת עובדת 4-5 שעות בשבוע. בעיקר מבשלת. מתפקידה לדאוג לחולה, לחדר שלה ולא לעשות משק בית. היא לא מנקה חלונות, רצפות, חדר שרותים וכד' היא מבשלת. גם נסעה אתי פעם או פעמיים לטיפולים. גם טיילה אתי פעם בקיבוץ עשינו סיבוב. וזהו אני לא השתתפתי במימון שלה, במקרה היא היתה גם ספרית אז עשתה לי שני טיפולים במשך שהותה אצלי, על חשבון העבודה. לאחר חודש וחצי באה אלי עובדת סוציאלית מטעם הבטוח הלאומי שאלה את השאלות הרגילות ולא אישרה לי המשך טיפול. אני ידעתי זאת מראש ולא הגשתי ערעור.
מקוה בשבילכם ובשביל אשתך שתקבלו מטפלת טובה שתהיו שבעי רצון. והעיקר הבריאות.

תודה, אנחנו צריכים כח עזר למטרה ספציפית

העוזרת שבאה פעם משבועיים מתקתקת את הבית פיקס תוך שעתיים ומקפלת כביסה.

הבעיה היחידה תהיה באמת בישול.
אבל אנחנו מסתפקים בדברים קלים, מרקים שאני מארגן או כריכים, ואם רוצים אוכל מבושל אז מזמינים וזה עולה לנו לארוחה כ-80 שקלים לשנינו.

גם אם לא יאשרו לנו מטפלת (ממש לא סביר) אני אעזור לאשתי בנושא המקלחת בלית ברירה כיוון שאני לא יכול להרים אותה ואם היא תיפול, אצטרך להזעיק עזרה, אבל נקווה שיאשרו לפחות למטרה זו.

אנחנו בכלל מרגישים מאוד לא נעים לבקש עזרה, ואנחנו כל החיים נמנענו מלבקש משהו ממישהו, וכעת אנחנו ממש מלאי התפעלות מהבת שטרחה כל כך, הפסידה ימי עבודה ודאגה שגם הנכדות תתנה כתף.

אני ראיתי בבית (אני אצלה לפנ"הצ, אח"הצ אני הולך הביתה לנוח) איך היא קמה כל יום בשעה 0600, מכינה לכולם אוכל לצהרים הולכת לעבודה (מורה בכירה) חוזרת מותשת מהעבודה ובדרך כבר בצעה כמה פעולות, מנקה את הבית ומכבסת, ונוסעת לבקר את חמה שהוא במצב קשה, למעשה יודעים שלא יצא מזה, והיא מתיישבת לנוח לא לפני 2000.....

זה ממש נוגע ללב . אנחנו מחזיקים קופה קטנה "כסף לבן ליום שחור", והחלטתי לתת לה חצי ממנה (כ-10.000 ש) לאות הערכתנו, ואני כבר יודע שיהיה פה ויכוח קשה כי היא תסרב....

בניגוד לבן, שעשה טובה אם ביקר בבית החולים פעמיין לזמן קצרצר, ואשתו בכלל הראתה פניה פעמיים לצאת ידי חובה ולא טרחה לתת כתף למרות שהיא עקרת בית ויש להם רק ילדה אחת (14) שיכולה להסתדר לבד.
כשהם הודיעו שהם מתחתנים, אמרתי לאשתי שאנחנו עוד נשבע מרורים ממנה למרות כל ה-"פוצי מוצי" כיוון שהנשים הסיניות ידועות כרעות ונקמניות.
לצערי צדקתי.
והמענין שהבן הוא יקיר נפשה של אשתי והיא לא רואה שום פגם בהתנהגותו.....

על זה כבר נאמר: "זוג הורים יכול לגדל 10 ילדים, 10 ילדים לא יכולים לטפל בזוג הורים שנתנו להם את חייהם......"
או כמו שאמרתי לה בזמנו, שלא תישכח שבסוף רק אנחנו נשארנו בשבילנו.....

arye9

New member
בקשר לרחצה

לי יש במקלחת כסא פלסטיק רגיל
למרות שכאשר שחררו אותי הציעו שאקח
כסא עם חור.
האמת שאני מתרחץ ומתקלח לבד, אבל לא נועל את
המקלחת כבר כמה שנים.

בריאות לכולכם, אריה

אתה צודק

עוד לפני הניתוח אשתי התקלחה בישיבה וכך בבית חולים לא היתה לה בעיה, אלא רק להגיע למקלחת.
הכי כיף כשאתה יודע שלמרות כל הקשיים אתה ממעט בבקרשת עזרה.
בסוף, עד שיאשרו את המטפלת, כנראה אשתי כבר לא תצטרך אותה.....

נימה3

New member
מאיר, אף אחד לא אוהב לבקש עזרה, אבל לפעמים אין ברירה

זו עזרה שמגיעה לך. אתם משלמים כל החיים ביטוח לאומי וביום פקודה הביטוח הלאומי צריך לתת את שלו.
אני מאד מבינה את תחושתך כי גם אני חשתי כך. אבל כאמור אין ברירה, כי ילדי אנשים עובדים ולא יכולים לקחת פסקי זמן ארוכים. אז הבטוח הלאומי הוא הפתרון.
דרך אגב, האם יש לכם ידיות במקלחת? חשוב מאד מאד.

בוקר טוב , נימה , מה זה ידיות במקלחת ?

אם יש לי מקלחון עם שני קירות זכוכית , כלומר דלתות הזזה כדי להכנס ולצאת מהמקלחת . האם אפשר להוסיף להם ידיות ?
באשר לבטוח הלאומי , אני לא מבינה את החוקים שלהם . אחרי הוצאת כיס מרה בלי ריצרץ אלא בשיטת לפרוסקופיה קיבלתי פעם בשבוע 4 שעות .אחרי החלפת ברךשההחלמה בו הרבה יותר קשה , וכשבעלי נפל ושבר 2 צלעות לא קיבלנו ועדין לא הזכרתי שמאז הנתוח של כיס המרה , חלפו יותר מ10 שנים ולא הצערנו עם השנים .
שבת שלום לכווווווווווווווווווולם והרבה בריאות .

בת חן191

New member
לי יש ידיות כבר מגיל 50 אלו ידיות מאלומניום כשיוצאים

נעזרים בהם ולא מחליקים ולא שיך רק לאנשים מבוגרים
גם לצעירים יש סכנת החלקה כן אפשר להוסיף

נגד החלקה זה שטיח מקלחת

קונים במטר בעיקר בחנויות למוצרים מתכלים (עשוי פלסטיק רך בעובי של כסנטימטר, מייבשים לפחות פעם בשבוע , וזה נשמר), אחד בתא המקלחת ואחד במקלחת גופא, וזה הדבר הטוב ביותר.

ממש אתמול הבאתי שיפוצניק להתקנת ידיות בשירותים

במקלחת יש בעיה כיוון שמי שבנה עשה עבודה רעה וכל האריחים רופפים.

לפחות למדתי שכאשר מדביקים אריחים לקיר, יש לוודא שהעובד יטבול אותם במים משך 15-30 דקות, ואז האריח סופח מעט מים וזה עוזר לטיח-הדבק להיאחז בו טוב יותר, וכשזה מתיבש תוך יום-יומיים, הוא איתן.

בת חן191

New member
השטיח לגבי זה שעומדים , אבל הידיות הן בשביל לצאת

ונזכרתי עכשיו, וזה מצחיק אותי כשהיתי ברומניה
במלון שהינו היתה רק אמבטיה , בגובה כפול מה שפה בארץ
ואשה אחת נכנסה ולא יכלה לצאת,,ובעלה עזר לה לצאת

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב... אני שוב בגבעתיים

הנכד חולה... ובתי לא יכלה להעדר שוב מהעבודה... מאחלת למשפחת שפירא ולהדסה ובעלה... רפואה שלמה !!

למעלה