שום דבר לא פשוט
וכמי שהיה חייל קרבי כל שירותו בסדיר, במילואים בקבע ובמלחמות, שום דבר לא פשוט ולא אמרתי שזה פשוט.
אבל יש דברים שצריך לעשות, והרבה לא נעשה ובעיקר בגלל התנהגות של ביבי.
המנהרות הן בעיה שביבי סרב לפתור בהקמת הגדר מול סיני עד שקמה צעקה ציבורית.
בזמן התקנת הגדר היה אפשר לגלות את כל המנהרות (באמצעות כלי הרכב של חברת הנפט המאומנים לכך) ובד בבד עם בניית הגדר, היה אפשר לחסל את המנהרות בלי שום בעיה מיוחדת (אני מבטיח לך שכחבלן צבאי וחבלן משטרתי לשעבר, יש פתרונות).
מאיפה את חושבת שיש לחיל האויר בנק מטרות שמפציצים היום מאות מהן ? מזה שראו בדיוק מה נכנס להיכן ומתי, ולא מנעו זאת בזמן.
הרי הערבים לא קונים טילים לצרכי מצעד יום העצמאות.....
אותו הדבר היה עם אריק שרון שסרב לגדר את הגבול המזרחי, ובאחד הימים כתבתי לו שלא יתכן שראש הממשלה יסרב לבנות גדר שתחצוץ בין ישראל לערבים שעושים הכל על מנת לכלותה, ויאפשר לכנופיות של מחבלים להיכנס ארצה באופן חופשי, והודעתי שאם מי מבני משפחתי ייפגע כתוצאה מכך, יהיה לי "קייס" ואני אתבע אותו אישית בגין רשלנות שגרמה למוות.
אני לא יודע מה היה משקל התלונה שלי, אבל עובדה שבתוך כמה שבועות הוא נתן הוראה לבנות את הגדר, אמנם לא הרמטית כפי שהיה צריך להיות, אבל בכל זאת חסמה את רוב המחבלים האפשריים.
מי שזילזל בכיפת ברזל אז, דומים לאלו של היום שהכי רחוק שהם רואים זה הכסא שלהם בכנסת או בממשלה.....