בוקר טוב
הדסה, מזלטוף ליומולדת של עלמה
יעל'י תהני באילת, תני למחשב מכות בטוסיק,
ניצת, אתמול שאלת אותי שאלות בעניין הפירות והירקות שלי, אז אספר פה
למרות שכבר סיפרתי כמה פעמים, אבל אולי זה היה לפני שהגעת לפורום,
יש לי בעיה במערכת העיכול, אני לא מעכלת תאית וגרעינים, ז"א לא קליפות
ולא מה שיש בו גרעינים, כגון עגבניות, חצילים, תותים ועוד כאלה, כמובן שגם
לא חסה ועוד כל מיני עלים למיניהם וגם אני לא יכולה לאכול את הפירות
טריים, מלבד מלון, אז אני אופה במיקרו בתבנית פיירקס גדולה, כל פרי
שיש בעונה, שזה מקולף וחתוך ומאחסנת בטפרוואר לכמה ימים וכל בוקר
לוקחת לי מנה מזה לפני האוכל ואח"כ משלימה את ארוחת הבוקר,
לגבי הירקות המאודים, גם בזה אני מוגבלת, אני קולפת וחותכת, קישואים,
גזר, דלורית או דלעת, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וגבעולי סלרי אמריקאי,
שאני קולפת מהם את הסיבים, יש לי סיר אידוי, אני מאדה את הירקות
במשך שעה, עד שהם רכים לגמרי, אני לא מוסיפה תבלינים ואפילו גם לא מלח,
הירקות מתבלים את עצמם, גם לפירות אני לא מוסיפה שום תיבול, זה אישי,
אני לא אוהבת קינמון. יש עוד ירקות שאני מכינה, אמנם הם אסורים לי,
אבל אני מוסיפה מזה כף (בזמן הצילחות) לירקות המאודים וזה מוסיף טעם,
במחבת עם טיפת שמן קנולה, אני שמה קצת שעועית ירוקה, שעועית צהובה
וגזר גמדי, מתבלת עם תיבולית שום ופטרוזיליה של קנור, מטגנת עם מכסה,
עד שזה מתרכך, מכבה את האש ומוסיפה חצי קופסה פטריות שמפניון
(אפשר גם טריות) וכף רוטב שום של אוסם, יוצא מעדן.שכחתי להוסיף שגם
אני מבשלת פעם בכמה שבועות, סלק עם הקליפה, קולפת, חותכת, מוסיפה
סטיביה ומלח ומאחסנת בכלים קטנים בפריזר וכל פעם מוסיפה לירקות כף,
סלט הירקות שלי מורכב מעגבניות, שאני קולפת ומוציאה מהן את הגרעינים
לתוך מסננת, כי חבל על המיץ ומלפפונים שגם אותם אני קולפת,
בטח התעייפת מלקרוא את זה, אז זאת באמת הרבה עבודה, אבל אין לי ברירה
ואני לא עושה את זה כל יום, אלא פעם בכמה ימים, יש לי בבית מלא כלים
מכל הגדלים של טפרוואר, שמשרתים אותי מצויין,
עכשיו אני הולכת להתארגן ליציאה ליום שלישי יום שוק במחסני השוק,
חבל שאני לא יכולה להעביר לפה את הדף שלהם, אבל מי שחבר שלי
בפייסבוק יכול להכנס לפוסט שלי ולראות, כי אני עושה שיתוף.
ביי