בוקר אור מכובדים יש לי שאלה בבקשה

בוקר אור מכובדים יש לי שאלה בבקשה

אחותי מנסה למכור את דירתה כבר המון זמן ,לפני מספר חודשים הם פנו לעורך דין שייצג אותם בעסקת המכירה , גיסי היה בקשר עם עורך הדין לביצוע כלל העסקה , עוה"ד גבה מגיסי 1.5 % מערך הדירה בגין כל הטיפול בתיק , אתמול התברר לאחותי במקרה מהקונים כי אותו עורך הדין שהם שכרו היה עורך הדין של הקונים ,וגם מהם הוא גבה 1.5% שכ"ט אומנם עורך הדין יידע את בעלה שהוא מייצג גם את הקונים ועכשיו לשאלותי ברשותכם 1 האם מותר לעור דין לייצג את המוכר והקונה למרות שכביכול הוא יידע את גיסי (האם אין כאן משום ניגוד אינטרסים?) 2 לא ידוע שעורך הדין יידע את גיסי את המשמעות של הדבר 3 האם ישנה מגבלה של לישכת עורכי הדין לגבי שכ"ט 4 ובמידה ונעברה כאן עברה של אתיקה למי עלי לפנות ? אשמח לתשובה יום טוב ותודה מראש

hutc10

New member
תשובה

עקרונית מותר לעו"ד לייצג את שני הצדדים לצורך הסכם המכירה אבל הוא לא יכול לייצג צד אחד כנגד השני בעניינים הקשורים להסכם. המגבלה של שכה"ט היא של מינימום שכ"ט. לפי כללי הלשכה שכה"ט המינימלי הוא 2% משווי העסקה. אין מגבלה על שכ"ט מקסימלי.

האם שילמתם כבר לעו"ד?

יש בלשכת האתיקה של עורכי הדין קטגוריה של ניגוד אינטרסים. לא מקובל שעו"ד יעשה עיסקת נדל"ן לקונה ולמוכר כי אלמנט האוביקטיביות נפגע. מקובל לקחת שכ"ט בסביבות חצי אחוז עד אחוז בעסקה כזו בכל תלונה פונים ללשכת האתיקה של עורכי הדין אך עדיף לפנות לעו"ד ולהתריע בפניו שלא נהג כשורה ולבקש כפשרה חצי אחוז החזר בהנחה ששילמתם כבר הכול. אם לא ישתף פעולה תביעות קטנות יעשו את כל העבודה עבורכם ושם ש"יל שירות לאזרח.

hutc10

New member
אני מציע שתעברי שוב על כללי האתיקה

מותר לעו"ד לערוך הסכם עבור שני הצדדים. והשכ"ט המינימלי המומלץ עבור הסכמים הוא 2% משווי העסקה כך שמותר לו לבקש מכל צד 2%. זה שמקובל זה נחמד אבל הם היו יכולים לפנות לעו"ד אחר ולא לשלם 1.5%. אף אחד לא הכריח אותם.

אני עברתי על כללי האתיקה וזה ניגוד אינטרסים

עורכי דין הגונים מבקשים 1% בדרך כלל. חבל שאותם אנשים לא ביררו מראש. אני את שיעורי הבית שלי תמיד מכינה בקפידה

למעלה