כנסי לפורום שבחתימתי, ויהיה לך מידע רב
אני עצמי טס שוב בתחילת ספטמבר
באופן כללי, מדובר באי בגודל 3/4 מדינת ישראל, ראשית התרבות האירופאית (ולא יוון), המקור ממנו הגיעו הפלישתים לארץ ב-1400 לפנה"ס, ולא הערבים מערב הסעודית ב-622 לספירה והם קוראים לעצמם פלישתים/פלסטינאים.
יש באי הרים בגבהים של עד 2400 מטר, חוף ים 1050 ק"מ, 1863 ישובים ובהם שש ערים, יש אתרים רבים לראות בכרתים, נופים, כפרים מיוחדים, אמנים מופלאים, והתייחסות אנושית שלא כל כך מוכרת באיזורנו, ומעל לכל זהו אי של שקט ושלווה שמגיעים אליו בעונה כ-3.000.000 תיירים ולמרות זאת הוא לא דחוס.
הספר השני שלי על כרתים כולל 3300 עמודים עם כ-17.000 תמונות ועוד 342 מסלולי טיול, וכל מי שטייל עם הספר חזר ודיווחו בפורום שהיתה לו חופשה מופלאה.
אני חוקר את כרתים 25 שנה וטרם סיימתי, וכל העת משתדל לעדכן גם את הספר וגם את המפה המצורפת אליו.
בכרתים זהו המקום האידאלי למרגוע לנפש. מי שרוצה מנוחה יימצא גם הוא את מבוקשו, אבל לדעתי מנוחה אפשר בחינם בבית בכורסה שלך. עצם הטיול בכרתים וביקור באתרים ובמקומות, לדבר עם אנשים, לאכול אוכל מקומי, לראות נופים פראיים, במאי/יוני לעלות לפסילוריטיס להלך בשלג ומשם לרדת לחוף אלאפוניסי ולרחוץ בים, נשמע בלתי הגיוני, אבל בכרתים הגיוני ומעשי בהחלט.
משפחות רבות אחרי ביקור אחד עם המידע הנכון, החליטו להפוך את כרתים ליעד נופש משפחתי קבוע כל שנה.