בוקר אור .עוד לא הרגשנו את השקט וכבר

הדסהש1

New member
בוקר אור .עוד לא הרגשנו את השקט וכבר

החמאס מתריע על חידוש הירי על ישראל? איך אפשר לעשות שלום
עם מי שלא רוצה.....

מינהר

New member
היי, הרבה מהנדסים פנו לרשום פטנט על גילוי מנהרות.

מה דעתכם? חדשות טובות?

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב, עוד לפי שפרצה המלחמה בעזה

ונודע לנו על קיום המנהרות המרובות, קראנו והבאתי גם כאן,
על ניסוי פרוייקט גילוי מנהרות שנעשה ע"י חיילי תלפיות (פיזיקאים ומתמטיקאים מחוננים בצה"ל)
הם עשו ניסוי גילוי מנהרות בפרוייקט מערכת הביוב של גוש דן...
[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4543239,00.html[/URL]

מינהר

New member
יוליקה, זה גדול, עניין גילוי מנהרות ע-י חיילי תלפיות,

המאמר שהבאת.

מינהר

New member
מאיר שפירא, בבקשה ספר קצת על כרתים,

שיהיה לאן לנסוע כשהרוחות ירגעו.

כנסי לפורום שבחתימתי, ויהיה לך מידע רב

אני עצמי טס שוב בתחילת ספטמבר

באופן כללי, מדובר באי בגודל 3/4 מדינת ישראל, ראשית התרבות האירופאית (ולא יוון), המקור ממנו הגיעו הפלישתים לארץ ב-1400 לפנה"ס, ולא הערבים מערב הסעודית ב-622 לספירה והם קוראים לעצמם פלישתים/פלסטינאים.

יש באי הרים בגבהים של עד 2400 מטר, חוף ים 1050 ק"מ, 1863 ישובים ובהם שש ערים, יש אתרים רבים לראות בכרתים, נופים, כפרים מיוחדים, אמנים מופלאים, והתייחסות אנושית שלא כל כך מוכרת באיזורנו, ומעל לכל זהו אי של שקט ושלווה שמגיעים אליו בעונה כ-3.000.000 תיירים ולמרות זאת הוא לא דחוס.

הספר השני שלי על כרתים כולל 3300 עמודים עם כ-17.000 תמונות ועוד 342 מסלולי טיול, וכל מי שטייל עם הספר חזר ודיווחו בפורום שהיתה לו חופשה מופלאה.
אני חוקר את כרתים 25 שנה וטרם סיימתי, וכל העת משתדל לעדכן גם את הספר וגם את המפה המצורפת אליו.

בכרתים זהו המקום האידאלי למרגוע לנפש. מי שרוצה מנוחה יימצא גם הוא את מבוקשו, אבל לדעתי מנוחה אפשר בחינם בבית בכורסה שלך. עצם הטיול בכרתים וביקור באתרים ובמקומות, לדבר עם אנשים, לאכול אוכל מקומי, לראות נופים פראיים, במאי/יוני לעלות לפסילוריטיס להלך בשלג ומשם לרדת לחוף אלאפוניסי ולרחוץ בים, נשמע בלתי הגיוני, אבל בכרתים הגיוני ומעשי בהחלט.

משפחות רבות אחרי ביקור אחד עם המידע הנכון, החליטו להפוך את כרתים ליעד נופש משפחתי קבוע כל שנה.

מינהר

New member
מאיר היי, תודה על התאור היפה והמעמיק של כרתים.

האם המינוטאורוס עדיין שם?
בעניין פלישתים, זה כתוב בתנך, שהם באו מכרתים וכפתור. מה זה כפתור, ידוע לך במקרה?

כפתור = כרתים לפני 1450 לפנה"ס

(ישנה תופעה חדשה, שאם כותבים מעל מספר שורות מסויים, המערכת זורקת אותך החוצה)

אני יודע היכן נמצא הלבירינט האמיתי ואפילו הייתי בפנים עם ארכיאולוגית כרתית אנה פטרוחיליו והגענו עד המזבח. המקום סגור לקהל.
ההנחה היא שהמינוטאור הוא אדם שלבש קסדה ויקינגית עם קרניים להפחיד אנשים שלא יתקרבו למקום המזבח כיוון שהדת המינואית היתה להקרבת קרבן אדם.

לגבי כפתור.
האי היה בצורתו ככפתור כשחלקו הדרומי מול החוף הלובי ובצפון הר הגעש הרדום תירה.
1450 לפנה"ס, הר תירה מתפרץ וגורם לחשיכה 4 ימים, משמיד את כל יבול האי וכל החלק המרכזי של האי (אורכו 180 ק"מ) טובע בים כולל עיר הבירה אטלנטיס. מה שנשאר זה מה שכרתים היום בדרום, ובצפון הר תירה היא סנטוריני שהיא כולה בסך הכל לע הר הגעש.

בתנ"ך זה מוזכר בבירור בירמיהו "...שארית אי כפתור..." לפני שהמציאו את השם כרתים שאלוהים החליט להכריתה (בטח אלוהים החליט על פשעים נגד בני ישראל כאשר המינואים בכלל לא היו פה. תמיד כשמשווים אירועים בתנ"ך מול מציאות היסטורית, התנ"ך מפסיד).

לגבי המינוטאור, ההנחה שמדובר היה באדם חבוש כובע קרניים (כמו הויקינגים) ותפקידו היה להפחיד את מי שהתקרב למערה כדי שלא יפריעו לפולחן הקרבת חיי אדם. המקום סגור, אבל הצלחתי להיכנס במשלחת של של ארכיאולוגית כרתית וראיתי את הכתובות והמזבח.

מינהר

New member
מאיר, תודה על ההסבר היפה על כפתור ועל

הלבירינט. איזה ידע יש לך!
מול החוף הלובי? לא בקרבת יוון?

כרתים 280 ק"מ מחוף לוב

220 ק"מ מחופי יוון.

המצחיק שבאחד האתרים שממליצים לנסוע לכרתים (דרכם כמובן) כתוב שזה מדהים להביט דרומה ולראות את חופי לוב.....
בקשתי מהכותב רשות לשלוח את פרטיו לצהל, הם צריכים תצפיתנים שרואים למרחק של 280 ק"מ.....

בספר שלי יש מידע רב על הלבירינט, ובכלל יש בו מידע רב שלא מופיע בשום מקום אחר, כיוון שלא "כתבתי שני ספרים על כרתים" אלא שזה תוצאה של פרי מחקר בן 25 שנה.

עמיקם10

New member
17 אלף תמונות ? אני לא יכול לישון..בגלל המספר הזה.

וחוץ מזה -זה שהערבים פלשו -כבשו -איסלמו בשנת 622 לא מקנה להם את הארץ שלנו.-[הרי אנחנו לא היינו כאן. ברוב טפשותנו.

אגב כך - סידרת "היה היה"

ראיתי בסידרה הזו כלי מצויין לילדים חהבין את ההיסטוריה של העולם.
הבעיה עם הסידרה שאני רואה שם מידע רב לא נכון לחלוטין וזה מכעיס.
למשל אמרו בפרק הקודם שהתרבות היוונית עברה לכרתים, מה שכמובן לא נכון, כרתים היא מקור התרבות האירופאית.\
היום ראיתי שטענו שהמיקנים פלשו לכרתים 1700 לפנ"הס, וזה לחלוטין לא נכון כיוון שזה קרה ב-1450 לפנ"הס אחרי התפרצות הר הגעש תירה (היא סנטוריני).
ופה ושם מצאתי עוד טעויות ודברים לא נכונים, אבל כדי להבין את ההיסטוריה של העולם באופן כללי, הסידרה עדיין ממחישה לילדים.

עמיקם10

New member
יש אנשים שלא מאמינים שהם אכן מתכוונים למה שאומרים

להרוג יהודים.כמו שהרגו את הילדים..ו[על זה האו"ם..שתק.]לחפור מנהרות ולהרוג חיילים ואחרים. ואידיוט מי משלם לגדעון לוי ולעמירה הס משכורת על הדאגה הרבה לפלשתינאים.. שני אלה לא מאמינים שהחמאס באמת מתכוון. להרס המדינה..וזה מה שהם ניסו לעשות תוך כדי הריסת חצי עזה. היטלר עשה את זה ב-12 שנה..קצת יותר מהר.
אני מתפלא שהטייסים כמעט שתקו..למעט אחד שהיכרתי פעם...שכתב לו משהו ..פושר למדי. ההישג לחמאס שישראל יצא מרצועת עזה-כתנאי להפסקת אש. מה יש לישראלים לעשות שם בדיוק..

יוליקה

Member
מנהל
המינימום שאנחנו יכולים לעשות - זה להפיץ מה אמרו הכתבים הזרים

עיתונאי איטלקי שיצא מעזה: החמאס הוא זה שהרג את הילדים בשאטי - Bizportal

[URL]http://www.bizportal.co.il/article/391345[/URL]

והנה עוד: התקשורת הזרה מסגירה את פשעי החמאס
לצד הדיווח על מימדי ההרס בעזה, יותר ויותר כתבים זרים מתפנים לספר על הדרך שבה חמאס פעל ושיגר מתוך ריכוזי אוכלוסיה. אתמול הראינו כאן את כתב הטלויזיה ההודית, היום מצטרפים אליו כתבים מרשתות נוספות ומוכיחים כי האשמותיה של ישראל נכונות.

מינהר

New member
כן יוליקה. זה חשוב שהכתבים הזרים מספרים

את האמת. היום שמעתי ברדיו , איילה חסון דומני, שהחמאס הזהיר את הכתבים הזרים שהוא יפגע בהם, אם יספרו משהו רע עליו, ולאחר צאתם- הוא לא יתן יותר לעיתון שלהם לשלוח כתבים אחרים.

מינהר

New member
סיפור בשבילכם- אתמול הלכתי לראות קוטג

למכירה. בעלת הבית אמרה, שהקוטג שלה מבורך. שאלתי מה פרוש? הרי כל בעלי הקוטג'ים אומרים, ששלהם הכי מוצלח, ועם אנרגיות טובות וכו'.
היא בקשה 3.9 מליון בזמן שקוטגים דומים בשכונה נמכרים ב-3 מליון פלוס מינוס.
כשבאתי ראיתי קוטג רגיל לגמרי, אבל בחדר העבודה שלה היה תלוי צילום שלה עם הרב עובדיה- ב-8 עותקים במסגרת. היא אמרה, שמי שבא אליה לריפוי בהילינג מאוד מתלהב מן התמונה.
עכשיו הבנתי למה היא מבקשת 900 א' יותר מן המקובל.
מה דעתכם? הייתם משלמים?
היא הוסיפה שהיא מחכה לקונה שיגיד, שדווקא את הקוטג שלה הוא רוצה, ומוכן לשלם.

יוליקה

Member
מנהל
לדעתי הוא מקולל ולא מבורך

כי רב שמקלל יהודים אחרים איננו רב בעיני אלא צורר!!
גם אם הלך לעולמו - צריך לברך ברוך שפטרנו....

למעלה