בוקר אור .עוד לא הרגשנו את השקט וכבר

עמיקם10

New member
מה שמדאיג זה שבערד קוטג' דו מוכנים לתת 700 אלף

במרכז יקר. למרות שהאזעקות גם כאן.והפקקים רבע שעה לפחות סתם..העיקר שכולם רצים לגור במרכז. מה שכן מערכת הבריאות במרכז ממש מסודרת. בדרום יש סורוקה-לטוב או לרע. 45 דקות נסיעה.תורים לחכות שנה.
נ.ב. בקשר למצב
פייגלין שהוא כעת ח"כ -אמר- שלגרש אותם לסיני - יביא שקט שיביא שקט. לא יודע למי הוא התכוון..בסוריה כבר יש מליון פליטים ובתורכיה חצי מליון סורים וגם אחרים. ועוד משהו- בקשר לאבולה משער שיש אצל ה-60 אלף שעברו לפני שהיתה גדר- נשאים של הנגיף. ושיהיה צהריים טובים למי שהגיע עד הנה.

מינהר

New member
היי עמיקם, מדאיג עניין האבולה מן האפריקאים

שהגיעו הנה, כפי שציינת.
לא הבנתי בעניין קוטג בערד- אם אתה חושב, שזה הרבה או מעט 700 א שח.
לא מבינה את פייגלין בדיוק. הרי מסיני עם הגבול הארוך הרבה יותר קל להסתנן לישראל.

עמיקם10

New member
מסיני הם יכולים לחפור מנהרות כמה שהם רוצים

הבעיה היא שזה חלום באספמיה לגרש מליון שבע מאות אלף..ב-48 משום מה העולם לא קם עלינו כנראה בגלל ואחרי השואה.
מה שמקביל למלחמת העולם הוא ששוב כולם נגד היהודים. - שהפעם קוראים להם ישראלים.מזכיר האו"ם צבוע - לא חושב
שהתבטא על רצח שלשת הנערים.

מינהר

New member
עמיקם, כדבריך, ברור שאי אפשר לגרש 1.7 מליון איש.

מזכיר האום בוודאי צבוע. הוא זוכר מאיפה הפרוסה שלו מרוחה, ולמי יש רוב באו-ם.
כקוריאני, המצב שלהם גם מסוכן- מצד צפון קוריאה. אבל שם אין לוחמה פעילה. ציפיתי ממנו ליותר. הוא באמת לא אמר כלום על 3 הנערים שנרצחו?

מינהר

New member
עמיקם, דיקטטורה אכזרית היא דיקטטורה אכזרית.

אתה צודק, שחבל, שיש כאלה שלא מאמינים שהחמאס מעונין לחסל את ישראל.
כאן היו כאלה, שלא האמינו בשנות החמישים לאכזריות של סטאלין.

הבעיה שאף אחד לא באמת מכיר את התנ"ך

התנ"ך איננו בעיני ספר קדוש אלא קובץ חוקים לניהול חברה וכן ספר היסטוריה בזהירות הנדרשת.

מסתבר שלמרות שאני אפיקורוס, אני מכיר את התנ"ך (כמו את הברית החדשה ואת הקוראן) יותר מכל הדתיים המתחזים שמאמינים רק במליארדים של פרשנויות.

האנשים כמו שלא מכירים את עשרת הדיברות האמיתיות, כך גם לא מכירים את הסיפור של רצועת עזה, כאשר הגל השני של הפלישתים הגיע לארץ פלשת (אלו המיקנים מחרחרי המלחמה בניגוד למינואים שהיו אנשי עבודה ומסחר) והגל הזה בנה את חמשת סרני פלישתים והם: אשקלון, אשדוד, גת, עקרון ועזה.
עזה היתה מאז ומתמיד קן ציפעונים וכל האזהרות לגביה היו ללא הועיל עד שאחרי מספר דורות החליטו לכבוש את עזה, אבל גם זה לא עזר להרבה זמן כיוון שלכל אורך ההיסטוריה עזה ידועה כקן צפעונים, ועובדה, שהמצרים לא רוצים להתקרב לעזה.
ומסתבר שלא למדנו כלום מההיסטוריה וכל המנהיגים לא מענין אותם שבעוןד כמה שנים שוב יחזור המצב ויחריף אף יותר, העיקר שהם כבר לא יהיו אחראים, אז לא איכפת להם.

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, יש לי הפתעה עבורך...

....אני מכיר את התנ"ך (כמו את הברית החדשה ואת הקוראן) יותר מכל הדתיים ....

הדתיים והחרדים אינם מכירים התנ"ך כמעט בכלל.... הם מכירים את התורה
ואת ההפטרה ופרשת השבוע שניקראת בשבתות בבתי הכנסת....
אבל אין להם מושג מספר שופטים, שמואל א' וב' וודאי שלא ממלאכים א' וב'....
כידוע לך, האיזור שאני גרה בו קשור מאד לספרים שהזכרתי לעיל....
כשמשפחת בעלי (דתיים לאומיים) הגיע לבקרנו בפעמים הראשונות ולקחתי אותם
למקומות כמו גדעונה שניקראת ע"ש השופט גדעון שלקח את לוחמיו והם לקקו כמו כלבים
מהמים... או לצומת נבות ע"ש נבות היזרעאלי.... לקחתי אותם לכתף שאול שם נפל שאול
על חרבו...סיפור יעל וסיסרא , או סיפור דבורה וברק בן אבינעם... או שאול עם בעלת האוב....או אחאב ואיזבל...
הכל באיזור שלי...
הם לא הכירו את הסיפורים - הם לא לומדים תנ"ך בבתי הספר הדתיים...

אני בכלל לא מופתע

יש לי חבר שהפך לדתי והוא לומד קבלה בישיבה.
אין לו תנ"ך בבית.

בזמנו כשהייתי בהשתלמות של המשטרה באוניברסיטה בירושלים, ביום המפגש עם פרופסור ישעיהו ליבוביץ, החברים השוויצו בזה שאני מכיר את שלושת ספרי הדת, והוא שאל איך אני מגדיר את עצמי, אמרתי לו שאני אפיקורוס שלא מאמין באלוהים לא אפיקורוס של שעטנז....
הוא התגלגל מצחוק.
ואז הוא הבהיר חד משמעית , מתחבר למה שאת אמרת: תלמיד חכם צריך רק לדעת את תרי"ג המצוות (תיקנתי אותו: רא מצוות . זה שליש, כי שני שליש האחרים אפשר לקיים רק כשקיים בית המקדש) וכל היתר שיבקש תשובות מהרב, אפיקורוס צריך להכיר את כל התנ"ך.

וזו אמנם הבעיה המרכזית של כל העיסוק בנושא, שלומדים רק פסקי הלכה ומליארדי פרשנויות, ואת הבסיס לא מכירים.
אם אשאל היום דתי מכל סוג , מה הן עשרת הדיברות שניתנו לבני ישראל, הם לא יודעים. הם מצטטים כמו תוכים את מה שאומרים להם.
ואלה רוצים לשלוט ב-"מדינת הלכה".....

יוליקה

Member
מנהל
אבל דווקא החבר שהיה חילוני

מכיר את סיפורי התנ"ך....
חילונים לומדים תנ"ך...דתיים רק תורה וגמרא...

שפירא, אתה לא החילוני היחיד שמכיר היטב

את התנך. למדתי אותו בבית הספר התיכון כספר היסטוריה וחוקים, למדתי אותו באוניברסיטה כספר היסטוריה וחוקים ואני ממשיכה ללמוד אותו גם היום. ויש עוד רבים רבים כמוני.

יש להניח שאני לא היחיד

אבל כולם קונים את הסיפור של עשרת הדיברות (אין לי שום ספק שגם את) כאשר בפירוש כתוב שמשה שבר את הלוחות עוד בהיותו על ההר, ומכאן שמה שכתב שם באירוע ההוא לא נמסר לעם.
אלא חוקים אחרים לחלוטין, אותם בפירוש כתוב שנמסרו לראשי השבטים ואחר כך ליתר העם. כתוב.

אבל זה לא מפליא אותי, כשאפילו בצהל מקבלים את מה שאומרים להם שהאיסור על שירת נשים הוא מדאורייתא, ולא היא, המקור הוא שני משוגעים בשם שמואל ירחינאי ובר ששת שהחליטו ששיר השירים בפרק בו הבעל מהלל את אשתו, הכוונה להתנהגות שלילית אסורה.

יוליקה

Member
מנהל
מי מדבר בכלל על עשרת הדיברות??

אפילו החרדים לא ממלאים אחר החוקים שבו....
היום הם פועלים על פי הגמרא וההלכה אותם כתבו
במהלך מאות בשנים רבנים למיניהם.... הם ממלאים אחר
הפסיקות של רש"י יותר מאשר אחר הפסוקים בתנ"ך....

למעלה