בוקר אור!

שרון ש

New member
בוקר אור!

קודם כל אפתח בהתנצלות.. באתי, ביקשתי שתקבלוני וכבר נעלמתי.. בסופ"ש אני בדרך כלל לא על יד מחשב ואתמול היה יום עמוס במשרד. בשבת גיליתי שרזיתי עוד חצי קילו שזה נפלא (אם כי כמובן הייתי מעדיפה שזה יהיה יותר..) אני חושבת שהגוף שלי כבר התרגל לדיאטה ולכן מאוד קשה לי לרזות עכשיו בכל זאת לאבד עשרות ק"ג במשקל זו איזושהי טראומה לגוף.. חשבתי אולי ללכת לדיאטיקנית..אולי אוכל להחליף , להוריד או להוסיף ולחזור לרדת קצת יותר.. אין לי זמן לחדר כושר כבר אמרתי, אבל אמא שלי המתוקה הקליטה לי את התוכניות של גלעד. אמרו לי שהן טובות? מישהו מכיר? הבנתי שכל תוכנית חצי שעה.. ככה שאני יכולה לעשות בערב בין הבישול , לנקיון ,לכביסות :) זה קצת בעייתי כי אני עובדת המון שעות ..ומגיעה הביתה בערב שפוכה כשכל מטלות הבית עוד מחכות לי. אני חושבת גם לנסות לחזור להליכות, אפילו בקטן (פעם-פעמיים בשבוע) אני הולכת עם גיסתי בד"כ , היא מורה להתעמלות וגם כשהיא שואלת אם היא הולכת לאט מדי בשבילי (אני גבוהה ממנה) אני עונה לה בהתנשפות "לא לא זה בסדר" נבהלת מכך שתלך יותר מהר.. בקיצר- היא קורעת אותי. :) הפחד הכי גדול שלי מספורט.. הוא שאני אעלה בהתחלה אני יודעת שזה כי מסת השריר עולה... אבל אני מפחדת שאראה על המשקל עליה ואתייאש. בכל מקרה.. אני מקווה שלכולם הולך כמו שצריך.. ראיתי שהתחלתם לפרסם פה מתכונים , אז אינ אחפש כמה אצלי ואביא לכאן. שבוע טוב! (עדיף מאוחר מלעולם לא..) שרון
 

שרון ש

New member
אז הלכתי לחטט בחיפוש

של פורום מתכונים... ולהלן:חלומות דיאט תות וניל ברוטב אפרסקים (מתכון של תוכי) חומרים חבילת גלידה חלומות דיאט תות וניל 1/2 ק"ג אפרסקים בשלים 3 כפות רכז מיץ תפוזים קפוא 2 כפות ליקר תפוזים 2 כפות עלי נענע אופן ההכנה: חותכים את עלי הנענע לצועות דקות ואת האפרסקים לקוביות, מערבבים בשאר החומרים, מכסים בניילון נצמד ומשהים כחצי שעה. מחלקים לצלחות הגשה ומניחים מעל כדורי הגלידה. ניתן להכין את המתכון גם בגרסה משמינה יותר עם כף סוכר.
 

שרון ש

New member
ועוד..

(ייקח לי זמן בין מתכון למתכון.. המחשב על סף קריסה...) (גם של תוכי) : קרוקט all barn דיאטטי של קלוגס 4 סועדים חומרים 100 גרם all barn קלוגס 400 גרם טונה במים 1 גבעולי סלרי קצוץ 1 כף פטרוזליה 1 כף מיץ לימון 1/2 בצל קצוץ 1 חלבון ביצה 1 כף שמן אופן ההכנה מרסקים מחצית all barn ומערבבים בשמן, שמים בצלחת גדולה. מפוררים את הטונה וממערבבים בבצל, סלרי , פטרוזליה, חלבון ומיץ לימון. בספל אספרסו או ספל קטן אחר, מעט רטוב, לוחצים ודוחסים את התערובת. הופכים לתוך צלחת עם ה- all barn המרוסק, מצפים היטב. אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
 

שרון ש

New member
והנה:

סלט פסטרמה קייצי דיאטטי חומרים ל- 4 סועדים 250 גרם פסטרמה טבעית דלת שומן וכולסטרול של טיב טירת צבי 400 גרם תפו"א מבושלים 2 ביצים קשות פרוסות 1 מלפפון חמוץ פרוס 2 מלפפונים חתוכים לקוביות 1 עגבניה חתוכה לקוביות פטרוזליה ושמיר לקישוט 2 כפות מיונז דל קלוריות 1 בצל ירוק קצוץ דק 1/4 כפית פלפל 1/4 כפית מלח אופן ההכנה: חותכים את הפסטרמה והתפו"א לקוביות קטנות. מערבבים את שאר החומרים ומגישים בקערה מקושטת בפטרוזליה ושמיר. מתוך כרטיסיה של שופרסל / היפרכל
 

firte

New member
היי שרון......./images/Emo39.gif

תודה על המתכון!!!!!!!! תרגישי בנוח לבוא וללכת -אנחנו לא כובלים אף אחד. כמה את צריכה להוריד<??? ואיך את אוכלת????...... פרטי קצת בהצלחה אפי
 

firte

New member
תותי,ראית???זה מתכון של תוכי../images/Emo118.gif../images/Emo6.gif

 

שרון ש

New member
רגע. אני בשוונג...

של המתכונים :))) והנה: פשטידת ברוקולי דיאטטית שפורסמה בפורום מתכונים וזו שהביאה את זה לפורום לא זכרה למי הקרדיט.. אז גם אני מתנצלת שאין לי קרדיט... חב´ ברוקולי קפוא - לבשל במים רותחי ולקצוץ 1 ביצה 2 גבינה לבנה (אני עושה אחד קוטג´ ואחד גבינה) 3 כפות פירורי לחם לתבל באבקת מרק בצל/פטריות, מלח, פלפל לערבב הכל ביחד ולתנור עד שמתייצב. נורא טעימה ודיאטטית
 

שרון ש

New member
וגם...

מרק קישואים ושמיר דיאטתי מתכון של בי: לטגן בצל, להוסיף קישואים , צרור גדול של שמיר, ומעט תפוחי אדמה (אפשר גם בלי תפוחי אדמה, אבל פחות טעים), לכסות במים ולבשל עד שהכל רך. לרסק, לתבל במלח ופלפל, ואם עוצמים עיניים כדאי גם להוסיף שמנת מתוקה. זה הכל, וזה טעים. לא להציף במים כדי שהמרק לא יהיה נוזלי מדי,מכיוון שהקישואים מלאים בעצמם במים.
 

שרון ש

New member
(כשיימאס לכם תודיעו לי) ../images/Emo6.gif

מתכון: מעדן משמש קר (דיאטטי) רכיבים: 1 שקית ג´לטין (כשר) 1 כוס חלב דל שומן 2 ביצים מופרדות 1 כוס מחית משמשים טריים מבושלים או משומרים 1 כף ליקר תפוזים 4 כפות סוכר אופן הכנה: מרככים את הג´לטין בחלב ומחממים קצת רק עד שהג´לטין מתמוסס לגמרי. טורפים את החלמונים לתערובת תפוחה ואוורירית ומוסיפים לחלב תוך בחישה. מוסיפים את המחית, הליקר והסוכר. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומקפלים לתערובת. מעבירים לקערות סופלה עם "צווארון" של נייר אפייה כדי שיבלוט מעבר לקערית. מצננים עד שקשה, מסירים את הצווארון ומגישים עם פרוסות פרי ונענע. הערות: (דיאטטי) מקור המתכון: http://www.teamim.co.il - פורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.3 http://www.mai.co.il
 

שרון ש

New member
ו...

פשטידת גבינות דיאטטית (גם זה של תוכי:) ) החומרים: 1 ביצה 1 קוטג´ 1/2% 1 גבינה 1/2% 2 כפות אבקת מרק פיטריות / בצל חצי קופסא פיטריות חתוכות 1/2 כרובית מבושלת 1/4 חבילה גבינה בולגרית 5% 1 יוגורט 1/2% אופן ההכנה: מבשלים את הכרובית ומצננים, מניחים בתחתית התבנית את כל שאר החומרים מערבבים ושופכים על הכרובית מכניסים לתנור ל- 40 דקות בערך (אני הכנתי בטוסטר) עד שמתחיל להשחים מלמעלה. ** ניתן להחליף את הגבינות 1/2% ל- 5% **
 

שרון ש

New member
ו...

מתכון: עוגת שמנת דיאטטית- גיל חובב רכיבים: 1 כוס סוכר 4 ביצים 1 כף תמצית וניל 1 גביע שמנת קלה 1 גביע יוגורט 0% 2 כוסות גדושות קמח 1 שקיק (2 כפות) אבקת אפייה 20 שזיפים מגולענים וחצויים אופן הכנה: 1. שמים את הסוכר, הוניל והביצים במעבד מזון עם להב פלדה. מעבדים במשך כחצי דקה. 2. מוסיפים את השמנת, היוגורט הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מעבירים לתבנית עוגה משומנת ומקומחת. 3. חוצים את השזיפים ומניחים אותם על פני העוגה. (אין צורך להטביע אותם בעוגה, הם כבר ישקעו במהלך האפייה). אופים בחום בינוני במשך 50-60 דקות. * לא להיבהל, העוגה קצת שוקעת לאחר האפייה. * ניתן להחליף את השזיפים באפרסקים, תפוחים חמוצים ואפילו במנגו. ניתן גם להשתמש בפירות משומרים, אולם בזהירות משום שהם מכילים הרבה סוכר. הערות: מקור המתכון: גיל חובב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

bell_bell

New member
וואו, שרון, לא, לא נמאס...

תמשיכי... רק תני לנו זמן להדפיס קודם...
וכמובן, המון תודה על ההשקעה !
 

שרון ש

New member
ואפילו...

יש במתכון שתי כפות קמח, אז זה לא נורא, נכון? מתכון: פשטידת כרישה פשוטה רכיבים: 1 קישוא גדול 1 כרישה ללא העלים 1 בצל קטן 2 ביצים 2 כפות קמח 2 יוגורט מלח+פלפל שחור אופן הכנה: לפרוס לפרוסות את הירקות ולסדר יפה בתבנית משומנת (!) את היוגורט הביצים הקמח והתבלינים להכניס למעבד, עד ליצירת בלילה אחידה. ליצוק את הבלילה מעל לירקות ולכסות בנייר אלומניום להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאחר כחצי שעה להסיר הנייר ולהוציא מהתנור כאשר השכבה העליונה מתחילה להשחים. הערות: הכמויות במתכון מיועדות לשתי תבניות אישיות, לכן אם בכוותך להכין בתבנית אחת, שימי לב שלא תהייה גדולה, אחרת היא תצא שטוחה. ניתן להוסיף ככף בזיליקום או עירית קצוצה לבלילה. מקור המתכון: טליה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1
 

שרון ש

New member
ו...

(מתכון של באלי): פשטידת חצילים דיאטטית נהדרת רכיבים: 2-3 חצילים גדולים ללא הקליפה 1 גבינה קוטג´ 5 אחוז 1 קופסה טונה ללא המים 2 ביצים 3 כפות קמח (מלא או לבן) 2 כפות אבקת מרק (אני שמה תיבולית) פלפל שחור ומלח אופן הכנה: לבשל החצילים במים רותחים כעשרים דקות. לסנן מהמים. למעוך במזלג ולסנן שוב. להוסיף שאר המרכיבים ולאפות כ-30 דקות הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שרון ש

New member
חיכיתי קצת שתוכלו להדפיס..

מתכון: פשטידת ירקות - דיאטטי רכיבים: 2 ביצים 50 גרם גבינה מלוחה 5% שומן 1 קופסא 250 גר´ גבינה לבנה 1/2% שומן 3 כפות מחוקות קמח (2 כפות קמח תופח +1 קוואקר) 1 שקית אבקת מרק דל קלוריות (מרק 10) 1/2 כפית חרדל מלח, פלפל ושום שמיר ופטרוזיליה לפי הטעם 2-3 כוסות ירקות מאודים לפי בחירה כמו: תרד, פיטריות, בצל, קישואים, ברוקולי, כרובית וכו´ לציפוי: 30 גר´ גבינה צהובה מגוררת אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים ומוסיפים את הירקות. מרססים בתרסיס שמן תבנית אפייה ויוצקים לתוכה את התערובת. מפזרים למעלה גבינה צהובה מגוררת. אופים בחום בינוני עד שהפשטידה מזהיבה. כל פשטידה מכילה: 13 נקודות הערות: מקור המתכון: שומרי משקל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.
 

שרון ש

New member
אם יפטרו אותי...

מישהו מכיר עבודה בתור "מחפשת מתכונים"?
מתכון של doe2: "מתכון מצויין לדיאטה": חומרים: שוקיים וירכים של עוף ללא עור (רצוי הודו למי שאוהב) 10 קישואים גדולים (ואפשר גם יותר) 3בצלים 6גזר מעט תפוחי אדמה לשים הכל בקערה ענקית ולטבל לפי הטעם. אנחנו שמים פפריקה, פלפל שחור, מלח, כורכום ומעט כמון. לשים הכל בשקית קוקי אטומה ולאפות לפחות שעתיים. זה יוצא עסיסי וממש מצויין, ללא טיפת שמן. מי שאוהב יכול גם להוסיף כרוב, כרובית וכו´. מנסיון, זה מתכון שכל המשפחה אוהבת . בתאבון
 

שרון ש

New member
ואם אתם מתעקשים,

עוגת גבינה ואוכמניות דיאטטית/ביסקול - הקלידה אתי המרכיבים: 3 ביצים 3 גביעי גבינה לבנה 1/2% 10 מ"ל סוכרזית "דיאטיפ" 2/3 כוס חלב 1% 3 כפות קמח 1 כף מיץ לימון 1 כפית תמצית וניל 1 קופסת מלית אוכמניות (אפשרל להחליף באננס מטוגן ומרוסק, בפרוסות תותים, קווי, מנגו). אופן ההכנה מקציפים את הביצים. מוסיפים לביצים בבחישה את הגבינה, סוכרזית, חלב, קמח, מיץ לימון, תמצית וניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ואופים בתנור בטמפ´ 190 מעלות במשך 20 דקות בלבד. מוציאים מהתנור ומצפים בפרי כשהעוגה עדין חמה.
 

שרון ש

New member
אז גם...

מאפה גבינה דיאטטי - מתכון שהביאה "אבקת סוכר": 250 גרם גבינת שמנת , או לכל הפחות 9% 2 ביצים מופרדות כפית ממתיק מלאכותי נוזלי אופן ההכנה: מפרידים את החלבונים והחלמונים, את החלבונים מקציפים שתי דקות את שאר החומרים מערבבים יחד לקערה , מוסיפים את החלבונים, מקלפים מעט, והבלילה מוכנה. בוצקים עם כפית או אם יש תבניות סיליקון כמו מאפינס, מחממים תנור ל 180 מעלות במשך 20 דק´, אופים ובתאבון. אני ממלציה להכפיל את כמות החומרים כי יוצאים סך הכך 16 יח´ מהכמות הנ"ל. בהצלחה
 

שרון ש

New member
יו. הצפתי את הפורום.

רוגלך דיאטטי - מתכון ,שוב, של תוכי: עד כמה שרוגלך יכולים להיות ככה- כ 46 קלוריות לכל רוגלך-לא הרבה! לבצק: 200 גרם גבינת שמנת קלה 1/2 כוס חמאה 1.5 כוס קמח למילוי: 1 כוס ריבה דיאטטית מכל סוג שהוא אופן ההכנה 1. ערבבו את הגבינה והחמאה במיקסר, הוסיפו את הקמח וערבבו עד לקבלת בצק רך מאוד. כסו בניילון וקררו למשך כשעתיים. 2. חלקו את הבצק ל 4 כדורים. רדדו אותו לעיגולם בקוטר של כ 26 ס"מ. השתמשו בכף ופזרו את הריבה על כל עיגול בצק. 3. חתכו כל עיגולים ל 16 משולשים (כמו חיתוך פאי). גלגלו כל משולש מבסיסו לקצהו. 4. הניחו את הרוגלך בתבניות משומנת. ואפו בחום בינוני למשך כ 30 דקות.
 

שרון ש

New member
אבל זה למטרה חיובית...

(גם את זה תוכי הביאה...) למנה הזאת קוראים "בת הירקן" משום שהיא מורכבת ממבחר ירקות מאודים ברוטב עדין, המנה עצמה הינה מנה בריאותית ולא לדבר על דיאטטתית מתוך תפריט של רשת אפרופו - ביקשתם קיבלתם מעיתון לאשה המתכון: לירקות: 1/4 כרוב סיני חתוך לרצועות 1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות 5 פרחי כרובית 1 צנון חתוך לרצועות 1 קולורבי חתוך לרצועות 1 גזר חתוך לרצועות 4 פטריות שמפניון שלמות 1 גבעול אספרגוס 4 פרחי ברוקולי חופן אפונה קפואה 1 תפו"א מבושל ופרוס לרוטב: 1 כוס מים רותחים 1 כף קורנפלור 2 כפות סויה 1 כפית שטוחה מלח 1 כף שטוחה פלפל לבן 1 כפית מרק עוף 1 כף שמן שומשום ההכנה: 1. הירקות: שמים את כל הירקות בסלסלת אידוי ומאדים 5-7 דקות, עד שהם מתבשלים אך נותרים פריכים. 2. הרוטב: מערבבים את המים עם הקורנפלור, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים, עד שנוצר רוטב חלק. 3. ההגשה: מסדרים את כל הירקות על צלחת הגשה, יוצקים את הרוטב ומגישים.
 
למעלה