תעצרו את הפורום!
אני רוצה לרדת!!!!
מתכון: משביע ירקות סיני (של רות קרייצר-רביב מחברת "התיאוריה והקלוריה") מתוך "ספר הבישולים של אודטה": רכיבים: ווק סיני 1 כפית שמן בלבד (23 קלוריות) 1 בצל בינוני 100 גרם, פרוס במעבד מזון בדיסקית פריסה ( 38 קלוריות) 1 קופסא קטנה שימורי פטריות (230 גרם אחרי סינון) סחוטים היטב מהמים (הערה: סלסלת פטריות טריות נשמע לי יותר טוב...<שיגריס>) (44 קלוריות) 1/4 כרוב לבן פרוס במעבד מזון (57 קלוריות) 1 פלפל ירוק גדול ובשרני פרוס כנ"ל (42 קלוריות) 1 גזר בינוני, 100 גרם, פרוס כנ"ל (34 קלוריות) נבטים - חופן גדול (150 גרם) (18 קלוריות) 1 כפית שטוחה מרק בטעם עוף דל-קלוריות 1 כפית רוטב סויה 1 כפית שטוחה מלח אופן הכנה: פורסים את הבצל לחוד, שופכים לווק על כפית השמן שמחכה כבר בפנים ומאדים. את הכרוב, הגזר והפלפל פורסים יחד (רק לא ללחוץ חזק עם ה"דוחף" בלוע של המעבד כדי שייצאו פרוסות ירק דקיקות) כשהבצל מתרכך מוסיפים לו את הפטריות, הכרוב, הגזר והפלפל. מטגנים בערבוב (כף עץ !) עד שהירקות מתרככים מעט, מוסיפים נבטים, אבקת מרק, רוטב סויה ומלח ומטגנים עוד כמה שניות. מותר להוסיף לזה (ואף רצוי, לדעתי) שופ פרוס או כתוש, פלפל לבן, קורט ג´ינג´ר/זנגביל. ואיך כותבת אודטה: "מסתכלים על האוורסט הזה שמתקבל, ולא מאמינים כמה קטן יהיה הקנס מזה על המתניים". בתיאבון הערות: מתוך "ספר הבישולים של אודטה רשמה: שיגריס מקור המתכון: רות קרייצר-רביב מחברת "התיאוריה והקלוריה" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
אני רוצה לרדת!!!!
![](https://timg.co.il/f/Emo6.gif)