בוקר אור!

שרון ש

New member
תעצרו את הפורום!

אני רוצה לרדת!!!!
מתכון: משביע ירקות סיני (של רות קרייצר-רביב מחברת "התיאוריה והקלוריה") מתוך "ספר הבישולים של אודטה": רכיבים: ווק סיני 1 כפית שמן בלבד (23 קלוריות) 1 בצל בינוני 100 גרם, פרוס במעבד מזון בדיסקית פריסה ( 38 קלוריות) 1 קופסא קטנה שימורי פטריות (230 גרם אחרי סינון) סחוטים היטב מהמים (הערה: סלסלת פטריות טריות נשמע לי יותר טוב...<שיגריס>) (44 קלוריות) 1/4 כרוב לבן פרוס במעבד מזון (57 קלוריות) 1 פלפל ירוק גדול ובשרני פרוס כנ"ל (42 קלוריות) 1 גזר בינוני, 100 גרם, פרוס כנ"ל (34 קלוריות) נבטים - חופן גדול (150 גרם) (18 קלוריות) 1 כפית שטוחה מרק בטעם עוף דל-קלוריות 1 כפית רוטב סויה 1 כפית שטוחה מלח אופן הכנה: פורסים את הבצל לחוד, שופכים לווק על כפית השמן שמחכה כבר בפנים ומאדים. את הכרוב, הגזר והפלפל פורסים יחד (רק לא ללחוץ חזק עם ה"דוחף" בלוע של המעבד כדי שייצאו פרוסות ירק דקיקות) כשהבצל מתרכך מוסיפים לו את הפטריות, הכרוב, הגזר והפלפל. מטגנים בערבוב (כף עץ !) עד שהירקות מתרככים מעט, מוסיפים נבטים, אבקת מרק, רוטב סויה ומלח ומטגנים עוד כמה שניות. מותר להוסיף לזה (ואף רצוי, לדעתי) שופ פרוס או כתוש, פלפל לבן, קורט ג´ינג´ר/זנגביל. ואיך כותבת אודטה: "מסתכלים על האוורסט הזה שמתקבל, ולא מאמינים כמה קטן יהיה הקנס מזה על המתניים". בתיאבון הערות: מתוך "ספר הבישולים של אודטה רשמה: שיגריס מקור המתכון: רות קרייצר-רביב מחברת "התיאוריה והקלוריה" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שרון ש

New member
(בסוף בטח יימאס לכם)

מתכון לבצל "מטוגן" של פטיסייר: כבר תכננתי להכין פירה טעים עם בצל מטוגן, אבל החלטתי "לחסוך " קלוריות. אז ככה: לקחת מחבת טפלון טובה וכבדה (!!!) לטחמם על אש גבוהה. להוסיף שמן ו-4 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות. להמליח ולפלפל ולהשחים היטב את השכבה התחתונה. להוסיף כמה טיפות מים ולגרד היטב את תחתית המחבת עד שכל הבצל מקבל צבע שחום ויפה. לכסות ולאדות על אש נמוכה עוד מספר דקות עד שמתרכך.
 

שרון ש

New member
אז אולי כדאי שאני אפסיק לפני?

מתכון: חזה עוף ברוזמרין (דיאטטי) רכיבים: 500 ג´ חזות עוף חצויים לאורכם 1 כפית שמן זית 3 כפות יין לבן יבש 4 כפות מיץ לימון טרי 2 ענפי רוזמרין טריים או כפית רוזמרין מיובש מלח ופלפל לפי הטעם אופן הכנה: מחממים גריל של תנור או טוסטר אובן. שוטפים את החזות ומניחים בכלי אפיה רחב. מערבבים בקערה את השמן, היין ומיץ הלימון ויוצקים את התערובת על חזות העוף. הופכים את החזות מכל הצדדים, ומפזרים עליהם את הרוזמרין ומתבלים במלח ופלפל. אופים בגריל 10 דקות מכל צד, מכבים את הגריל ומחכים עוד 5 דק´. הערות: 4 מנות, 180 קלורות למנה מקור המתכון: חנה גרשוני/עיתון הארץ הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.3 http://www.mai.co.il
 

שרון ש

New member
עוד קצת....

מתכון: סלט שעועית ירוקה ברוטב מתובל - דיאטה רכיבים: 250 גרם שעועית ירוקה טרייה 4 גבעולי סלרי אמריקני 1 בצל 1/3 כוס רוטב סלט צרפתי דל קלוריות 1 כף גמבה משומרת קצוצה דק ½ כפית אורגנו קורט מלח חסה אופן הכנה: מנקים את השעועית וחותכים לחתיכות שאורכן 2-3 ס"מ. מבשלים את השעועית עד שתתרכך ומסננים היטב. פורסים את הסלרי והבצל לפרוסות דקות. מפרקים את הבצל לטבעות. מערבבים בתוך צלחת שטוחה את השעועית, הסלרי והבצל. מערבבים היטב את הרוטב עם הגמבה, האורגנו והמלח. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים קלות. מכסים ומקררים במשך שעות אחדות או במשך כל הלילה. בוחשים מדי פעם. מרפדים צלוחיות בעלי חסה ומניחים בתוכם את הסלט עם הרוטב. הערות: 5 מנות/50 קלוריות למנה מקור המתכון: אודיה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שרון ש

New member
וכמעט..

מתכון: עוף ואורז עם ירקות מוקצפים - דיאטטי רכיבים: 1 כפית רוטב סויה 1 כפית שום כתוש 1 כפית זנגביל טחון 1 פרוסת חזה עוף חתוך לרצועות 1 כפית שמן 1 כוס כרוב סיני, קצוץ דק 1 גזר קטן, קצוץ פלפל אדום קצוץ 1/2 כפית שמן שומשום 1 כפית רוטב סויה 1 כוס אורז מבושל אופן הכנה: 1. מערבבים את רוטב הסויה, השום והזנגביל בקערה קטנה. מוסיפים את רצועות העוף ומשרים במשרה לפחות 10 דקות. 2. מחממים היטב ווק טפלון ב-1 כפית שמן ומאדים קלות את הירקות 3-5 דק´. מניחים בצד. 3. מחממים את שמן השומשום ומטגנים את העוף עד שמתבשל. 4. מוסיפים את הירקות וכפית רוטב הסויה ומערבבים עד שכל התבשיל מתחמם. 5. מגישים עם האורז. לשומרי המשקל: כל התבשיל שווה 1/2 7 נקודות הערות: מקור המתכון: שומרי משקל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שרון ש

New member
והנה:

מתכון: פשטידת פטריות - דיאטה רכיבים: קופסאת פטריות 3 גבינה 5% 3 ביצים מלח לפי הטעם 1 בצל כף אבקת מרק פטריות אופן הכנה: לקצוץ בצל ולטגן במעט שמן עם הפטריות עד להזהבתם ולהוסיף את יתר התערובת לערבב הכל יחד לשמן תבנית אפיה או בנייר אפיה ולהכניס לתנור לחום בינוני כ- 45-50 דקות הערות: מקור המתכון: קארין אופיר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שרון ש

New member
אחרון אחרון חביב ו...

(מתכון של אמירה) מתכון: פשטידת תירס דיאטטית: רכיבים: 1 ביצה 1/2 2 כפיות סוכר 3/4 כוס חלב דל שומן 1/4 כוס קמח 2 כפות פרמז´ן מגורר 1/2 כפית פלפל שחור 1/4 כפית אגוז מוסקט 3/4 כוס גרעיני תירס אופן הכנה: לחמם תנור ל 175 מעלות. לערבב ביצה + סוכר + חלב + קמח + גבינה + פלפל + אגוז מוסקט בקערה עד לקבלת תערובת חלקה. לבחוש פנימה את התירס ולהעביר לתבנית משומנת. לאפות כשעה או עד שמזהיב במרכז. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

firte

New member
דליה<?????

איך הבנת? זאת הבדיחה של תותי ושלי. ספרי לי איך. חולה עלייך תוכית
 
אפי, הצחיקו אותי המילים:.....

זהו מתכון לתוכי. חשבתי ישר על הדוחן והזרעונים שזה מנת חלקם כל היום....
התוכי כזה מתוק אפי...רואים ומתמוססים ממנו. (=ממך). דליה.
 

firte

New member
אז מה את מבינה../images/Emo6.gif

הבדיחה התחילה שתותי אמרה שכולם אפרוחים שלך ואני אמרתי שאני היחידה האפרוחית וכולם גדולים תותי אמרה שאני גוזל ושמה לי תמונה של תוכי כי אין גוזל ומאז הפכתי להיות התוכי של הפורום.
קפיש????..... לאב יו אפי
 

tuti f

New member
אפי...../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

את הגוזל של דליה אנחנו (השאר) האפרוחים,למרות שלי הכי מתאים להיות הברווזון המכוער וזה בהתחשב שדליה אמא אווזה (אוהבת אותך מאוד דליה
). אבל בגלל שאין אייקון של גוזל והכי קרוב זה התוכי...אז זה מה יש בינתיים. קאפיש ???? אוהבת גם אותך גוזל
 
למעלה