א. הגנב הוא לא זה שגונב אלא זה שנתפס...
ב.
צריך לתת אמון בדברים, אבל כמו שאני אומר - בזהירות הנדרשת.
כשרופא נותן תרופה, חובה עצמית לברר איתו למה זה טוב ואם לא מתנגש בתרופות אחרות וכו.
ג.
זה שקורה מקרה פה ומקרה שם, זה לא אומר שום דבר על מערכת המשפט .
מי שנוקט בקו של חוסר אמון מוחלט במערכת, דן את עצמו לחיים בעייתיים ביותר.
ד.
אנשים כאנשים, אין מי שלא עבר שום עבירה בחיים, לא קיים דבר כזה, כולל "שקר לבן" שגם הוא שקר.....
אדם יכול לאמר שהוא משתדל לעשות הכל כמו שצריך ולהיות ישר ואמין ככל האפשר, אבל לכל אחד יכולים להיות שניות של מעשה שלא יעשה.
במקרה כזה, הוא צריך לדעת שהוא עלול לשלם על כך אם זה יתגלה.
בעיקר כאשר מדובר בטעות מקצועית, שאתה אף פעם לא יודע אם זו איננה קנוניה.....
יש מי שאומר שהאדם רע מנעוריו ויש מי שאומר שהאדם טוב מנעוריו, האמת הי אי שם באמצע, חוץ משני סוגים של אנשים שהם עוכרי-דין וחברי-כנסת שכל מלאכתם שקר רמיה והונאה וגניבת דעת הציבור.....
אני חושב שמשך 30 שנה במשטרה ראיתי דברים שאף אחד מחוץ למערכת לא יראה כל חייו, ובכל זאת אני אופטימי ומשתדל להאמין לאנשים, וכמו שאמרתי "בזהירות הנדרשת", ולפעמים גם אני מפספס.
למשל: אני משתמש בתה והסלט וכו במיץ לימון טבעי 100%. ראיתי במכולת שהביאו בקבוקים חדשים שונים קצת בצורה אבל זה אותו הדבר. האמנתי, לקחתי והסתבר לי שמדובר בתרכיז שבו הלימון רק 15% (עוד רעל) והחזרתי.
כשלתי בכך שלא בדקתי אם אמנם זה אותו דבר ועל כך שילמתי את מחיר הבקבוקון שכבר פתחתי (האמיתי 100% מיץ לימון טבעי תוצרת שוויץ, הרע 15% מיץ לימון משומר שרובו חומרים כימיים תוצרת איטליה).
היה פעם תשדיר ששאל:"אז מה לעשות ? לעשות!"
יש בור ועם הארץ שמסתמך על החבר הדמיוני, זה שהפקיר 6.000.000 ועוד מליונים בפוגרומים ומלחמות, ויש מי שמנהל את חייו באמון מסוייג ומפוקח, וחייו מתנהלים באופן החיובי , למרות הכל.
תביטי החוצה, איזה יום יפה, שמש בשמיים, על העץ ממול שוכנים זוג תוכים ובגן הילדים (ילדי חרדים...) שמולי תינוקות משחקים על הדשא שבגן.....