בוקר טוב, איפה הדסה שפותחת לנו את היום. היום 6.10

מינהר

New member
בוקר טוב, איפה הדסה שפותחת לנו את היום. היום 6.10

יום נורא ואיום בזכרון הלאומי.
אני הולכת היום לברית של נכד של חברה.
ומתגעגעת לנכדים שלי, שנמצאים בחו-ל.

הדסהש1

New member
אני כאן.רק פשוט הנכד שלי שוב חולה

ואני משוריינת לשמור עליו...כך שההורים עובדים...התאריך 6.10
כל שנה מחזיר אותנו לאחור .

יוליקה

Member
מנהל
הבת שלי גם בדרך לרופא

הילד קיבל דלקת עיניים... והוא מקובצ'ץ'...

הדסהש1

New member
היום יש מאמר על השפעת שבדרך.וממליצים

לחסן גם ילדים רכים...בנותי לא חיסנו בשנה שעברה
אנני מתערבת בזה...שנינו התחסנו כבר...הבעיה שבגנים
נדבקים מהר אחד מהשני...

יוליקה

Member
מנהל
יש תאריכים שמציינים אותם בתאריך עברי

כמו התאריך של היום... בגלל החג!!
מלחמת ששת הימים מצויינת לפי ה-5/6...
הכרזת המדינה מצויינת בה' באייר ולמי שזוכר ב-15.5....

יוליקה

Member
מנהל
אסור לדבר רוסית??

ומי בדיוק הוציא את הפקודה הזאת????

מרוקאית, צרפתית, אמהרית הונגרית, אנגלית מותר???

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "השלט שנתלה על ידי אחד מחיילי הבסיס אינו משקף את מדיניות הבסיס וערכיו ועל כן הוא הוסר על ידי מפקד היחידה בטרם קבלת פניית הכתב".

מינהר

New member
היי, אתמול נסעתי לת-א, רח' ריינס. להכנס היה פשוט.

גם חניה מצאתי בקלות. באדם הכוהן.
לצאת היה מסובך, אין פניה פה, ואין פניה שם.
למרות שגרתי בת-א שנים ועבדתי שם שנים.
אני לא משתמשת בוייז, שמנוון את הזכרון החזותי.

מינהר

New member
יוליקה, היתה ידיעה על איזה מקום עבודה, שהעובדים

היהודים התמרמרו, שהערבים מדברים ביניהם ערבית. לא מזמן.
נראה לי יותר עניין של נימוס לדבר בשפת המקום, שכולם מבינים.

י מ י ת 2

New member
בתי היתה כמה שנים בארה"ב חיתה בסביבה

שהיו בה הרבה ישראלים. תמיד הם דברו ביניהם בעברית. זה נראה לי מאד טבעי שאנשים משוחחים בשפת האם שלהם, אלא אם כן יש בסביבה אנשים שלא מדברים את השפה ורוצים שהם ישתתפו בשיחה.

הדסהש1

New member
סה דיי צפוי שמבוגרים שלא מדברים

העברית טוב בינהם מדברים את שפת האם
אני אואה זאת בקופת חולים הרבה, בין האחיות
ואפילו הרופאים, אם בא מישהו שדובר רוסית
הרופאה ישר פונה אליו ברוסית, למה אנני יודעת

יוליקה

Member
מנהל
אלי פונים תמיד ברוסית

בקופ"ח, בבנק, במרכולים וכד'....
רואים אישה אשכנזיה... אז היא חייבת להיות רוסיה....

סיפרה לי בחורה צעירה שחרורת שאליה פונים תמיד בערבית...
שתינו צחקנו....

עמיקם10

New member
העליה מרוסיה היתה הדבר הכי חשוב שקרה למדינת ישראל

מאז קום המדינה.מליון וחצי עולים באו בדיוק כשגברו הסיכונים להפוך למדינה לא- יהודית ולא ישראלית. עוד מליון אחד של עולים ואנחנו מסודרים.

חבל שכך נכתב, היה יותר נכון לו

היו כותבים , לדבר רק עברית, כמו שבן גוריון הנהיג בזמנו. אני התביישתי לדבר ברחוב עם אבא שלי גרמנית,
הוא ידע לדבר אידייש, כי הוא למד בקרקוב בישיבה,
לאט לאט גם הוא עבר לדבר עברית, אבל אנחנו בבית התחלנו לדבר איידיש ,שלמדתי פה בארץ, הרבה עולים דיברו אידייש, אחרי 2 דורות, האידייש כמעט ונישכח, בישיבות עדיין מדברים באידייש .

פירוש המילה "יידיש" הוא "יהודית"

וסביר שהיה צריך ללמד יידיש לפני ערבית בבתי ספר.
לימוד הערבית הוא בבחינת הכר את האוייב, והכנת חיילים למודיעין. משמע, לא סיבה מעשית של ממש.
אילו רצו לשמור על המורשת, היו צריכים ללמד יידיש כשפה שניה.

הבעיה היום שהדור הצעיר לא יודע עברית כהילכתה, אז ללמד אותו יידיש , זו היתה ברכה לבטלה.

ונכון, במוסדות רשמיים צריך לדבר עברית, לכן יש אולפנים בחינם לעולים חדשים, הענין הוא שרוב העולים הן מרוסיה והן מאתיופיה מתגוררים בין בני שפתם, ולא מעוניינים ללמוד עברית, וכך זה באמת נראה.

עמיקם10

New member
קק"ל נוסדה כמוסד של ההסתדרות הציונית.

קק"ל היא מקום עבודה לפונקציונרים. בעבר ממפא"י..וגם היו"ר הנוכחי איננו ליכודניק.וכאן הבעיה.
אפי שטנצלר- נבחר על ידי הקונגרס הציוני העולמי לתפקיד יושב ראש הקק"ל בו מכהן עד היום, כנציג מפלגת העבודה.
ההסתדרות הציונית היתה צריכה להשתלב במוסד הממשלתי כחברה ממשלתית במדינה וכפופה למדינה שהחליפה את
המוסדות כמו הסוכנות ומוסדות אחרים. אלא שפעילותה בחו"ל מכניסה כסף למדינה. מבחינת השליטה על הקרקע ישנו מנהל מקרקעי ישראל. גם לשכת העבודה היתה מוסד הסתדותי ועברה לרשות המדינה. גם קרן היסוד איננה כבר מוסד עצמאי. שממשימותיה הן:
משימותיה ההיסטוריות הבסיסיות של קרן היסוד - הצלה, עלייה, העצמת עולים, פיתוח התשתית החברתית של מדינת ישראל והבטחת העתיד הקולקטיבי של העם היהודי לא איבדו מהרלוונטיות שלהן והן עומדות גם היום על סדר היום שלה. יחד עם זאת קרן היסוד מתאימה את פעילותה לצרכים החדשים שהופיעו בשנים האחרונות, ובראשם צמצום פערים חברתיים בישראל, סיוע לקורבנות טרור ועזרה לנוער בסיכון.
מכאן שיש כפילות שמאפשרת להמון אנשים לעבוד במוסדות האלה. תארו לכם שהיתה הסתדרות משפטית ובה פרקליטות שמיועדת ליהודים בחו"ל. לא במקרה רוב מקרי השוחד כמו פרשת הולילנד -טלנסקי-והתורם לאריק שרון ולליברמן הוינאי הם מחו"ל. ויש הרבה מקרים נוספים. כזכור גולדה בכל פעם שהיה חסר כסף [למי?]היתה נוסעת להתרים יהודים באמריקה.

מינהר

New member
יוליקה ועמיקם- בעניין קקל. יש שם כסף, אז יש ג'ובים מפנקים

למקורבים.
רק שוכחים שמקור הכסף הוא באדמות שמוכרים לנו בכסף מלא. ומפתחים אותן בכספי המסים שלנו.
אין ספק שהכסף צריך ללכת למטרות ציוניות וחברתיות.

עמיקם10

New member
מקור הכסף העיקרי מכסף של יהודים

שקנו אדמות בארץ ישראל. אף אחד לא יודע כמה מהם רבים נספו בשואה, וכמה לא טרחו לוודא מה עם האדמה. על האדמות שנקנו הקימו את היישובים. את אדמות זכרון קנו יהודים מרומניה. את אדמות ראשון קנו יהודים מרוסיה.
וכנ"ל פתח תקוה, ולאחר קום המדינה חבל לכיש נחל עוז ועין גדי, הוקמו על אדמות הקק"ל. זאת אומרת שקק"ל מוכרת אדמות ותיתן מיליארד למדינה, כשבעצם אלה אדמות מדינה. כולל ביהודה ושומרון. גם ברמת הגולן ישבו יהודים כמו אלה שהתיישבו ביבנאל. כאמור זה מוסד לג'ובים שליחים ומקורבים.
אף אחד לא משלם לקק"ל דמי חכירה אלא למנהל מקרקעי ישראל שגם הוא משרד לג'ובים ומקורבים. בעצם אין הבדל בין כל אלה. לפני קום המדינה רק הקק"ל טיפל באדמות. וכעת.? כמו שאומרים ב'סיינפלד': לא.!
מזל שלא נתנו את הקק"ל כמו שנתנו את 'הכשרת היישוב' ואת ים המלח ועוד כמה נכסים כמו בז"ן.

מינהר

New member
בקיצור, עמיקם, קקל יושבת על כספי העם היהודי

בארץ ובחול, ולא משחררת אותם לרווחת העם בציון.

עמיקם10

New member
יש איזה בור בתקציב שהביאו מירושלים

כשהמשאית נסעה ברברס-שזה אחורה בעברית צחה-הנהג לא שמע שצועקים עצור עצור..והמשאית נפלה לבור.
הבור הוא אנחנו והמשאית היא של קק"ל.
הסבר.
יו"ר קק"ל-כאמור הוא מפא"יניק..היה ראש עיריית גבעתיים. ואולי זו הבעיה. לא הבעיה -אלא כל הבעיה.
הוא לא נותן ולא ייתן למפלגות לגעת בכסף. כי הוא של היהודים בחו"ל. לכשיוחלף..המצב ישתנה.

למעלה