בוקר טוב. איפה כולם? אתמול הלכתי לישון מוקדם

מינהר

New member
בוקר טוב. איפה כולם? אתמול הלכתי לישון מוקדם

1930 בערך, כי העינים כאבו לי מאוד, ביחוד ימין. בשינה אינן כואבות. באחת בלילה ברחה השינה ואני ביליתי שעתיים בלעשות סדר, ובלנקות אבק בחדר של הבן של הצעיר, שמגיע הנה פעם ביובל, ולא מסכים שיזרקו לו אף נייר עתיק ואף חפץ חסר תועלת. קצת זרקתי דברים שפג תוקף, יותר לא העזתי. קמתי ב0630 להמשיך לעשות סדר, והנה אני כותבת לכם עם כוס קפה. העיתונים כבר הגיעו. נראה איזו שערוריה על הפרק.
איך אמסלם בינתיים? עוד לא הציעו שחזן יחליף אותו?

הדסהש1

New member
בוקר אור אני כבר לא יודעת מי טוב יותר.

היום חזן הודיע שלא יבוא להפגנת הימין בירושליים מחר...ההצבעה באו"ם הראתה
לנו את פרצופה של אירופה...מדינות קטנות שלא נשמעות כמעט הצביעו בעדינו....
אבל ירושליים תישאר שלנו(אני מקווה ) שלא תפרוץ מלחמה כדי להחזיר את העיר
לגבולות שלפני 67...

היוזמה של טורקיה וחברותיה מעלים שאלות מצד ישראל

לו אני נציגנו באו"ם הייתי שואל:
האם מישהו מעלה על הדעת שברלין איננה בירת גרמניה,לונדון איננה בירת אנגליה,פריז איננה בירת צרפת, רומא איננה בירת איטליה, אתונה איננה בירת יוון ועוד ???

העובדה שהאו"ם העלה בכלל את הצעת הטורקים רק מוכיחה שוב ושוב שהאום איננו לחלוטין "ארגון האומות המאוחדות" אלא הארגון האיסלמי העולמי נגד ישראל.

ויותר מאשר אירופה הראתה את פרצופה, המדינות המערביות שהצביעו, רק מוכיחות מה שהן באמת חושבות, והפליאה הגדולה ביותר הן המדינות האורטודוקסיות כמו איטליה ויוון שהצביעו נגד חוק היסוד הישראלי: "ירושלים בירת ישראל".

זו גם ההוכחה הברורה ביותר שההיסטוריה הוכרעה ע"י הפוליטיקה.

השאלה היא גם היכן מאות המליונים שמאמינים בתנ"ך ???

פשוט עלובים שבעלובים.

מינהר

New member
שפירא, ברור שפוליטיקה. וחישובי כדאיות. גם ישראל.

עושה שריר למפלגה הנאצית האוסטרית. אבל לא מתחצפת לתורכיה או רוסיה.

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לסוף שבוע

אני נוסעת הבוקר לכרם מהר"ל למפגש חברים מבית ספר... נתארח אצל חברה מהכיתה שהיא חצי תאומה... במקום בבית קפה ברמת גן נפגש בביתה של חברה. כשאחזור אספר חוויות... מקווה למצוא בדרך תותים טריים שנוכל להנות מטעמם.

מצפון לפאראדיס

לא פרדייס (גן עדן) שם הכפר הוא שיבוש של שמו של הורדוס אשר המציא את הפנסיה והקים כפרי גימלאים כמו פאראדיס וגבע-פרשים (מול משמר העמק).

כרם מהר"ל נמצא צפונית לפאראדיס ונחשב לאחד מכפרי "המשולש הקטן":
איגזים [היום- כרם מהר"ל],
עין-ג'אזאלה - [היום- עין איילה]
ג'בע - [היום- גבע כרמל]

שלושת הכפרים ישבו משני צידי כביש 4 הישן (הכביש המהיר לא היה) ועויינותם גרמה לתחבורה היהודית במלחמת השחרור לנסוע דרך ואדי מילח והכרמל המזרחי.

ב-"מבצע שוטר" התחפשו החיילים לשוטרים (היו דיונים בין מאי 48 לאפריל 49 ברודוס לגבי הגבולות הסופיים) וכבשו את שלושת הכפרים הללו.

בכרם מהר"ל עדיין קיים ביתו של שייך איגזים.

המשולש הקטן משני עברי כביש 4 (הישן ת"א-חיפה) מצפון לפאראדיס

מצומת פאראדיס מזרחה זה כביש ואדי מילח.

ואדי ערה הוא כביש 65 המוביל מברקאי מזרחה למגידו. (כביש חדרה-עפולה)

יוליקה

Member
מנהל
מאיר צודק - אני חציתי את פורדיס וחשבתי שזה טירת הכרמל

כרם מהר"ל מכביש 4 ימינה צפונית לפורדיס וצפונית לחוף דור

בוקר טוב, אנחנו אתמול שילמנו בשופרסל 31 ש"ח

לקילו תותים, סלסלה עלתה לנו 25 ש"ח, גנבים, זה לא מוצא יבוא ועכשיו העונה בעיצומה.

יוליקה, ברגעים אלו אני ממש בדילמה בענין שהזכרת.

לפני מספר חודשים היתה לנו פגישת מחזוק קטנה של כמה חברים שהיינו מאוד וביחד בתנועת הצופים וגם באותה כיתה, לימים לא נפגשנו אפילו באקראי, אני לא הופעתי לפגישה כי בדיוק לא יכולנו, השבוע התעוררו בי רגשות געגועים ל-2 מחברותי ובא לי להיפגש איתם כאשר מעל ל50 שנה לא נפגשנו, אני ממש נבוכה להרים להם טלפון וחשבתי לכתוב להם ווטצאפ ולהזמין אותם לביתי ולראות את הנכונות מציבם בווטצאפ, כאשר חברה שלישית בקשר איתי כל השנים ושיתפתי אותה בהרגשה שלי? זה נראה לך תקין כמו שכתבתי? כי להתקשר ממש יגרום לי למבוכה וגם לא יודעת מה מצבם, האם הם בזוגיות, האם הם בריאות וכו' וכו, גם שאר הבנות פה יכולות להשתתף ולענות לשאלתי.

יוליקה

Member
מנהל
אני התקשרתי לכמה חברות

שלא היינו בקשר יותר מ-50 שנה... לא הייתי נבוכה. אנחנו כבר בקשר כשנתיים ונפגשים אחת לחודשיים בערך

מינהר

New member
יוליקה, מעניין, גם אני עשיתי כך לפני כשנה,

ואנו נפגשות כבר פעם שניה. כמעט כולן פנסיונריות, ויש זמן לנוסטלגיה. אנחנו קצת היינו בקשר רופף כל התקופה, ככל שהעיסוקים אפשרו. כולנו נשארנו באזור המרכז. מלבד אחת שחיה בלונדון.

מינהר

New member
הירקן שלי ביקש לפני שבוע 80 שח לקג.

ויתרתי. אני לא כל כך אוהבת תותים. מעדיפה תפ"ע, גויאבות וקלמנטינות.

הירקן הזול הזה ביקש 70 שקל לאננס בודד

כאשר יום לפני כן קניתי אננס גדול בכרתים ב-7 שקלים.....

גם אחרי שהוזילו את המחירים ל-40 שקלים, הפסקתי לקנות, כיוון שקופסת שימורי אננס פרוסות עולה חמישית מזה ולא צריך לסחוב ולקלף ולהוציא את החלק הקשה שבאמצע ולפרוס וכו.....

oritta17

New member
אני קניתי 2 סלסלות -ב-25 ש"ח ,תותים מסוג משובח.

קניתי בסופר-חביב.

למעלה