אני מכיר את זה, תופעה של קינאה שהופכת מהר לשינאה.
כמה פעמים שסיפרתי ש-דרור אדלר (אמן מפוחיות הפה) היה איתי בכתה בטבריה, מביטים בי עקום, אז הפסקתי לספר זאת.
פעם בטירונות במשטרה פלטתי שאני מכיר את המפ"כל אישית, לגלגו עלי. במסדר הסיום היה המפ"כל, ערך סקירה של המסדר וכשהגיע אלי חיבק אותי ואמר שהוא שמח לראות שהמשכתי מסורת והצטרפתי לחיל (כך כינו את המשטרה אז), מפקד בית הספר לשוטרים שנלווה אליו היה פעור פה, ואז המפ"כל סיפר לו שאני ממשפחת שוטרים וכשהייתי תינוק אפילו הרטבתי לו את המכנסיים.....
באותו יום התנהגו אלי החניכים בהתנהגות לא נעימה, והבנתי מהר מאוד, שזו קינאה. ולא סיפרתי על הקירבה שוב, לעולם. אני חושב שזאת פעם ראשונה אחרי 48 שנים שאני מספר זאת.
לא חזרתי לספר דברים כאלו כיוון שזה גורם לאנשים לקנא ולתנהג לא בסדר.
כמו שהיה באיזה כנס בצבא ומי שבא לנאום היה "טליק" (האלוף ישראל טל ז"ל)
וכשראה אותי בקהל, הפסיק רגע את נאומו וסיפר להם שיש בקהל גיבור אמיתי , וניגש אלי ללחוץ את היד.
למרות כל הבקשות לא סיפרתי שום דבר, כי כבר למדתי בחיים את הלקח שלי ואני לא מחפש אוייבים.
ההיכרות ביניינו היתה שמכיוון שאני נותרתי היחידי מכיתת השועלים הוא מאמץ אותי להיות רס"ר-הגייס לשארית השירות ולא שעה לאלו שאמרו שלא כדאי כיוון שיש לי הלם קרב (קל מאוד, אני לא מהבחורים של "ערים בלילה" עם כל הכבוד, ויש כבוד...).
ובאמת ששת החודשים הללו היו לי פתרון מצויין לצאת לחיים האזרחיים רגוע ונינוח.
את סיפור "כיתת-השועלים" העזתי לכתוב כספר רק לפני מספר שנים.....