בוקר טוב.אני חדשה בפורום.זה של

AlYahudii

New member
אבן רשד התכתב עם הרמב"ם?

אני לא מכיר שום עדות לכך. אילי גורליצקי הוציא ספר ובו חליפת מכתבים ד מ י ו נ י ת בין השניים, אלא שכמות הטעויות שהוא שם בפי שניהם, הפכה את הספר למגוחך. אגב, אם כבר להשוות, השוואה מעניינת היא בין ספרו של רבי אברהם - בנו של הרמב"ם, וספרו כתאב כפאית אלעאבדין, לבין אחיא עלום אלדין של אלגזאלי. אם אני זוכר נכון, חוה לצרוס יפה התייחסה לכך.

למרות הרוח הלא טובה

אני לא אנסה להגדיר לך מהי אהבה, אני אגדיר לך מהי אהבה. האהבה היא מהות עמוקה הקיימת ביקום, מעבר ליקום ובתוכך -במידה וקיבלת את המשיח לתוך ליבך. בין אם אתה מודע לה או לא, בין אם אתה מרגיש אותה או לא. לחיות מתוך האהבה משמעותו לחיות מתוך המהות הזאת. האהבה סבלנית ונדיבה, האהבה אינה מקנאת, היא מעודדת ומפרגנת, האהבה לא תתפאר אלא מצניעה לכת , היא לא מתנשאת אלא מדברת בגובה העיניים, האהבה לא תנהג בגסות, היא עדינה, האהבה לא תדרוש טובת עצמה, היא דורשת את טובת האחר והכלל, האהבה לא תירגז ולא תחשוב רעה, היא סולחת וחושבת הכל לטובה. האהבה מרפאת ומשחררת, מקרבת ונותנת. הרגש הוא תוצאה של ההחלטה לאהוב, האהבה קיימת. נקודה. היא פשוט נמצאת ואתה לא חייב לחוות אותה בכל רגע בכדי לדעת שהיא קיימת.

AlYahudii

New member
هٰذَا زَنْدَقَة ! هٰذَا شِرْك !

هٰذَا زَنْدَقَة ! هٰذَا شِرْك ! כרגע הגדרת ביקום מהות עמוקה, הקיימת מעבר ליקום. קיימת מעבר ליקום, ומקיימת תכונות מספר; היא סבלנית ונדיבה וכו'. האם מעבר ליקום קיימת מהות שאיננה האל הטוב? "الْمُتَقَلِّبِينَ أَبْغَضْتُ، وَشَرِيعَتَكَ أَحْبَبْتُ."

אני לא מבין ערבית

אלוהים הוא אהבה. הוא אוהב אותך באופן אישי, אהבתו אליך כל-כך גדולה עד שהוא היה מוכן לשלוח את בנו יחידו כקרבן על חטאיך, בכדי שבהאמינך בו תוכל לקבל הצדקה, סליחת חטאים, וריצוי לפני האלוהים הגדול והנורא. יש לך תקווה, כל שעליך לעשות הוא לפתוח את ליבך לישוע המשיח ולקבל אותו כמושיע שלך. אם תשכיל לקבל את ישוע המשיח אל תוך ליבך, אתה תדע מי הוא אלוהים ומהי באמת האהבה.

שלום צופיה

האמונה המשיחית מבוססת על שני דברים. 1. התגלות ברוח הקודש שישוע הוא המשיח. 2. דבר ה'.(התנ"ך והברית החדשה). ההתגלות ברוח היא לידה חדשה, היא משולה לניתוח לב פתוח, בו מוציאים לך את הלב הישן ומכניסים לתוכו לב חדש. מוציאים את הלב הישן המלא בפחדים ותאוות, ומקבלים לב חדש המלא באהבה ויראת ה'. איך אפשר שלא להרגיש. ישוע המשיח מתגלה דרך דברו, ישנם בתנ"ך מעל לארבע מאות מראי מקום המצביעים על כך שישוע הוא המשיח. התנ"ך הוא כמו תעודת הזהות של המשיח, שם כתוב שהוא יוולד, שהוא יוולד בדרך על-טבעית, שהוא יוולד בבית לחם אפרתה, שהוא יוולד אחרי בניית הבית השני, שהוא שעיקר פועלו יהיה לפשוטי העם, שהוא ירפא חולים, עוורים יראו, חרשים ישמעו, מתים יקומו לתחייה, שהוא יעבור השפלה נוראה, יסבול, ימות ויקום לתחייה. כל אלה ועוד הן נבואות בתנ"ך של העם היהודי שהוגשמו בחייו של ישוע המשיח. מה שאת מתארת כאמונה, היא לא אמונה כלל, כי אם החלטה שכלתנית גרידא. האמונה באה משמיעה והשמיעה מדבר ה'. האמונה נמצאת ברוח האדם ולא בנפשו השכלי, האמונה היא מעבר לשכל.

בהיסטוריה שאני קיבלתי מהורי הם אמרו

לי שהיה שם בבית לחם אפרתה אשה בשם יהודית והיא התעברה מרוח הקודש ונולד לה ילד שקראה לו עמנואל נתנאל חים ישראל והוא ריפא חולים עיורים ופיסחים וכולם ביזו אותו ובסוף תלו אותו ובדמו הוא הצליח לכפר בקושי על עצמו,וצריך להאמין שהוא המשיח למרות שאמא שלו בין אירוסיה לחתונתה עם בעלה נבעלה לנכרי והמשיח הזה נולד מהנכרי הזה ואמו היא יהודיה והוא גואל אותנו,ומי שלא מאמין בו,אז שיתפלל לאלהים שיזכה להאמין בו כי כך אמר עמנואל נתנאל,המאמין בי יחיה,אז כולם חייבים להאמין בו באמונה שהיא מעל השכל,וגם להאמין שלחתול יש 10רגלים כי אמונה היא מעל השכל! וכך החובה להאמין בהרבה דברים שהם מעל השכל,למשל מה שאני כותב כעת,חייבים להאמין שזה אמת כי אמונה היא מעל השכל,ואם הוכחת משהו בשכל אז אתה לא מאמין,אלא חכם. . . .בקיצור שהמשיח יבוא כבר ויגאל אותנו מצרותינו,אך כולם בטלים לחלוטין לאלהים וגם המשיח בטל לגמרי לאלהים ואין עוד חוץ מהאלהים עצמו האחד והיחיד,ונאמר בקול ונמסור את נפשינו על מציאות הקל היחיד!!! שאינו מורכב מישויות שונות ח``ו,האחד היחיד הפשוט יתברך שמו ואין לו שום דמיון כלל! שמע ישראל אדני אלהינו אדני אחד!!!

אם המשיח בטל, מה עם העיקר ה-12 ביהדות?

אם אפשר לבטל את אחד העקרים, אפשר לבטל את כולם. האמונה בישוע המשיח מבוססת על הכתובים ועל התגלות אישית. הדוגמאות שהבאת של אמונה כביכול מעל השכל מצביעות על חוסר ההבנה שלך לגביי מהי אמונה ועל מה היא מבוססת. אתה טוען שאתה מאמין באלוהים האחד, אך אתה לא מכיר אותו כלל.

אתם מבטלים מצוות

: "סוף דבר הכול נשמע את האלוהים ירא ואת מצוותיו שמור כי זה כל האדם" (קהלת, י"ב, י"ג).

למעלה