בוקר טוב אנשים!

Doctor Goblin

New member
גם ליאם שיתפה את אותו פוסט הבוקר...

חבל רק שעל הקהל הנכון שלו הוא לא יכול באמת להשפיע...

אני וליאם בראש אחד אה?

תראה, הפוסט הזה מיועד לעיניים ישראליות. הכותב לא ממש תמים כזה לחשוב שהוא ישפיע על עיניים ערביות או עזתיות.
החשיבות שלו בכך שהוא נותן איזו זווית אחרת למה שמערכת הביטחון שלנו עושה. זה לא מספיק לנו לדעת שאנחנו צודקים. חשוב לנו לדעת גם למה נהרגים ילדים קטנים בעזה. זה לא כל כך מפחית מעצמת הכאב למראה התמונות, אך מכניס בנו איזו שהיא פרופורציה בימים כאלו.

Doctor Goblin

New member
כן, אבל ביני לבין עצמי זה גם מעורר שאלות אחרו

שאלות בסגנון שהאמריקאים היו שואלים. אולי מה שנכון לעשות זה למצוא קבוצה שמוכנה לדבר ולבצע הפיכה ברשות הפלסטינית כדי להביא אותה לשלטון.

זה מהלך עקוב מדם ולא ממש נאור אבל אולי ההשלכות החיוביות שלו רבות על השליליות.

כן, גם הזיכרון שלנו קצר

שכחת שניסו לעשות את זה במלחמת לבנון הראשונה וראינו את התוצאות האיומות. אסור לישראל להיות מעורבת בהפיכות או מהפכות בעולם הערבי. ההפיכות צריכות לבוא מתוכם דוגמת 'האביב הערבי'. כל דבר בו ישראל מעורבת, נדון לכישלון ובכייה לדורות.
השנאה לישראל כל כך מעבירה אותם על דעתם, כך שגם אם נבטיח להם גן עדן עלי אדמות, הם ימשיכו להעדיף את גן העדן עם ה-72 בתולות. הגיע הזמן שגם אנחנו נפנים את העובדה הזאת.
דרך אגב, גם הפיכות ומהפכות שהאמריקאים היו מעורבים בהם, לא צלחו ולא הצליחו. לכן, האמריקאים הם לא ממש דוגמא טובה בשבילי לאיך לעשות שלום או איך להפסיק מלחמות. ווייטנאם וכזה... אני עוד זוכרת...

Doctor Goblin

New member
אני מעדיף חמאס על אביב ערבי בעזה

האלטרנטיבות שקימות שם גרועות עוד יותר מהחמאס. לפת"ח אין שום אחיזה או נציגות ברצועה, וזה משאיר אותנו כנראה עם הג'יהאד האסלאמי , או יותר גרוע צבא האיסלם, שזה בעצם סניף של אל קעידה.

ההערכה שלי שבלי התערבות פנימית שלנו, אנחנו נמשיך לחיות עם ישות עוינת יותר ויותר ועם אוכלוסיה אומללה למשך עוד עשרות שנים. אולי אפילו מאות.

זה משאיר את השאלה הקבועה - האם לסכן באופן מהותי חיי חיילים במהלך שעשוי להביא לפתרון קבע או "ללכת על בטוח" ובכך להפוך אץ ישובי הדרום ל"קורבנות הסטטוס קוו" שלנו.

זאת אכן בעיה

שאין לנו פתרון עבורה. אני לא רואה איך התערבות פנימית שלנו, תעלה גורמים אחרים מתונים יותר לשלטון. אל תשכח ש-75% תמכו בחמאס. הם נבחרו למעשה באופן דמוקרטי והעיפו משם את הפת"ח תוך כדי שפיכות דמים עם אחיהם שלהם. כלומר, אין להם סנטימנטים לאף אחד ולשום דבר.
הבעיה היא שלנו כמובן. מה אנחנו עושים עם המצב הבלתי נסבל הזה? אז יש כאלה שיגידו שבלי פתרון מדיני זה לא ילך, ויש שיגידו בלי להרוס להם את עזה אבן על אבן, זה גם לא ילך. ואולי הפתרון העכשווי הוא פשוט להתנתק מהם סופית ע"י העברת השליטה בחשמל ובמים למצרים. הבעיה היא שגם המצרים לא רוצים אותם. וגם אם ירצו אותם וגם אם המצרים יאמצו אותם אל ליבם, עדיין יש מצב שהם יחומשו ע"י אירן תוך כדי איגוף המצרים, ואז בכלל מצבנו יהיה הרבה יותר קשה כי תקיפה של עזה כמוה כתקיפה של מצריים. זה לא משנה איך תסתכל על זה, אין לך שום פתרון יעיל, מלבד סיבוב אש כל כמה שנים, חיסול המנהיגים שלהם בעזה, ובמקביל לנסות ולחזק את אבו-מאזן ולתת לו להקים מדינה רשמית שתיקח אחריות על כל החולירות שלה.

למעלה