לגמרי לא
השיר נכתב ע"י נורמן תומאס ביפילד מלחין אמריקאי,
אז מה הקשר לשמעון פרס ?
חיים חפר רק תירגם.
כאשר נשאל אם השיר נכתב על שמעון פרס, ענה שלא , אבל כשהחלו לדבר על זה הוא לא אמר דבר, כי הוא שנא את פרס אישית.
גירסה אחרת מדברת על יוסף אלמוגי שעלה מדרגת פועל נמל פשוט לפוליטיקאי בכיר.
השינאה לפרס לדברי חפר שלא כתב את השיר, היתה מכיוון שכולם היו במלחמה והוא לא. זה רק מוכיח כמה אנשים ככל שהם גדולים, הם קטנים.
פרס לא היה חייל כיוון שהוא הסתובב באירופה לקנות נשק כדי שיהיה לחיילים במה להילחם ובעיקר את רובי המאוזר הגרמנים שהוא קרא להם "רובה צ'כי" כדי שלא לקומם את ניצולי השואה.
הנה חיים חפר בראיון אישי לאבנר אברהמי,"הארץ" =
בסוף שנות ה-50 כתבת את השיר "איך הפשפש עלה למעלה", אומרים שזה על שמעון פרס. ההגדרה תקפה?
"תראה, הוא כבר היה מאז ראש ממשלה וזה משהו אחר, אבל ראשיתו היתה כזאת. הוא לא היה לוחם במלחמה, למרות שהיה איש צעיר. המון נערים בגילו יצאו למלחמה והוא לא. רק סיכסך וחתר. יש לי אנטיפתיה אליו.
תראה, עכשיו הוא שוב אומר: 'זה לא עניין אישי, אני רוצה שלום'".
ובכל זאת, למה השנאה כל כך עמוקה?
"נכון שיש פה חארות לא פחות ממנו, אבל הוא היה החרא בדרגה הכי גבוהה. אבל, תדע שלא כתבתי את השיר עליו. כשאמרו שזה הוא, לא עמד בי הכוח להתנגד לעם שראה ב'פשפש שעלה למעלה' את שמעון פרס"..
והכי מצחיק שחיים חפר בכלל לא כתב את השיר אלא רק תירגם אותו.....אבל גם כאן הוא לא אומר שהוא לא כתב, בדיוק כמו שפרץ טענו עליו שבזכותו יש את כיפת ברזל כאשר זה בהחלט שקר, אבל כל פעם שאומרים זאת בנוכחותו, הוא מחייך ושותק. מעולם לא טען שזה הוא (האמת היא שמי שדחף הוא גולד, הרמטכ"ל אשכנזי ניסה לקדם אבל גם פרץ וגם אולמרט לא עשו דבר, כיפת ברזל קיימת רק בזכות גיוס הכספים והוראת ביצוע של ברק (ואני בכלל לא מסמפט אותו).
אז הנה, יש ממשיכים לאמירה הלא נכונה על פרס.