בוקר טוב, אתמול היינו בחתונה בחוות סוסים

י מ י ת 2

New member
זה נכון שההתנחלויות הראשונות

קמו בחסות מפאי שפחדו להתמודד עם המתנחלים הראשונים מסיבות פוליטיות בלבד. אבל נכון גם שמהר מאד הבינו את החורבן שזה עלול להביא עלינו ומי שממש התחיל עם עידוד התתנחלויות היה מנחם בגין ששנא את השמאל כמו שאני מרגישה פה בפורום שלנו ממש שנאה שזה בכלל לא מוצא חן בעיני ההתבטאויות האלה. יש דעות לכאן ולכאן וברור מאד שיש לנו חילוקי דעות אבל שנאה ובוז לא נראה לי נכון להפגין בפורום שלנו. אני חושבת ומשוכנעת שהממשלה הזאת היא יותר ימנית מהקודמת ומובילה אותנו לעברי פי פחת. ובכל אופן מדינה יהודית כמו שאנחנו רוצים וחולמים כבר לא תהיה פה תחת הממשלה הזאת ולפיד משמש מסך עשן. היום קראתי את פרי הוא מבין שהדעות של לפיד אינן מביאות טובה לעם ישראל. ומתכוון לעשות משהו בענין. הלואי ויצליח. בלי השמאל כל העולם היה שונא אותנו והיינו בכלל משוקצים בעובדה במדרג השנאה אנחנו במקום הרביעי אחרי אירן ופקיסטן ועוד מדינה וזה הכל בזכות הימין הקיצוני והמתנחלים.
שבת שלום.

emmy5

New member
שבוע טוב,תודה ששועלים עלי,אני בסדר גמור

לא אוהבת פוליטיקה בפורום,אבל אני נכנסת כל הזמן ,כדי לראותכם,שבוע טוב
ונעים.חיבוק לכולם

יוליקה

Member
מנהל
אממי, אז הנה משהו שלא קשור לפוליטיקה

יש לנו חברה שגרה במושב דבורה, היא מגדלת סוסים
במרכז רכיבה טיפולית...

הסוסה שלהם המליטה סייח לפני שעתיים....

emmy5

New member
יוליקה,זה מזכיר לי...

כל פעם שראיתי סוס יפה,היתי אומרת לבעלי,סוס כזה אני רוצה...
יופי ,נקנה לך סוס ,ונשים אותו במרפסת..
הילדים ,קנו לי תמונה מקסימה של סוס לבן ,אבל לא שמו לב ..אני אוהבת סוס שחור גיזי..

מעניין, מאז אני כבר לא אומרת כלום ..
גם בפוליטיקה יש דברים שאנחנו רוצים, יוצא בדיוק להפך

אממי, אני שונא פוליטיקה ופוליטיקאים בוודאי

אבל הפוליטיקה יוצרת תמורות במדינה שלא תמיד לטובת המדינה, ואין מנוס מלדבר על כך.
הלואי והיה אפשר לדבר רק על פריחת אירוס הגלבוע בפברואר-מרץ או הציור בשדה של וינר שהשנה עוד לא הספקתי לצלם.

וככה סיפור נחמד.
השבוע אני לן במלון דירות קטן ונחמד "וילה מדוזה" עם מטבחון בחדר.
הלכתי לסופר המקומי לקנות מצרכים (לידיעתכם, עלה לי 38 יורו מצרכי אוכל לשבוע שלם) הראו לי היכן לקחת שקיות.
הקופאית עושה לי חשבון והייתי זקוק לעוד שקית, ואז הקופאית אמרה ששקית עולה 4 סנט .
הססתי לשניה כי די היה לי מוזר לשלם על שקית 20 אגורות, ואשה מהצד אמרה לקופאית שהיא תשלם עבורי את ה-4 סנט.
זו היתה מחווה כרתית אמיתית.
מסרתי לאשה כרטיס ביקור שלי עליו גם כתוב חוץ מהפרטים שלי גם המילה היוונית "אפחריסטו" (תודה)
ואמרתי לה שאני מורה דרך בישראל, ואם היא באה לבקר בארץ, אז יום טיול בארץ ברכב שלי כולל כל ההוצאות, עלי.

ועוד משהו.
לפני שבוע חגגנו 44 שנות נישואין ואמרתי לאשתי שתבוא איתי בספטמבר לכרתים, ואני מבטיח שלא נעסוק במחקר אלא נלך לבקר חברות שלה:
את מריאנה בכפר מסה פוטאמי שאבא שלה הוא הכי זקן בכרתים יליד 1906.
את מגי ממסעדת "טו-חאני" מול בית הכנסת בחאניה
את מאריה מלימאני חרסוניסו
את ליז מהעיר הדרומית יראפטרה (שמה "ליז ווד" עליזה מהיער, שם בעלה "זכאריאדס דמוקריטוס" שהוא הדמוקראט המתוק, ולקינוח למלצר קוראים "סוקראטי" הוא סוקראטס)

אז הערב היא אמרה שתבוא כי גם היא מתגעגעת לכרתים, נו, אז הכל בסדר.

misu007

New member
בוקר ושבוע טוב

אממי אני שמח שאצלך וכולם הכל בסדר המשך שבוע נעים

יוליקה

Member
מנהל
שנאה...כמו שאני מרגישה פה בפורום שלנו ...

טלי קורה מבין עינייך....

אני לא יודעת מי כאן ימנית... בזמנו אני יודעת שכל מי שהיה קצת שמאלה
מהימין כלומר מרכז... נחשב "לפינקי" כך כינו אנשי חרות את מי שנטה קצת
שמאלה מהימין....

אני בהחלט מגדירה את עצמי מרכז .
אבל מי שמתחשב יותר ברגשות הפלשתינאים על פני הישראלים הוא בעיני שמאל ואפילו שמאל קיצוני.

כשאני שומעת את זהבה גלאון - זו ניקראת שינאה ושינאה תהומית לכל מי שחושב אחרת ממנה
כשאני שומעת את גדעון לוי מעיתון הארץ - אני לא צריכה אויבים - הוא האויב הכי חזק של כל ממשלות
ישראל!!!

כשיש פיגוע ונהרגים ילדים נשים וחיילים - אנשי השמאל ממהרים למצוא תירוץ מדוע היה הפיגוע
וממש לא מגנים ואפילו לא דוחים מעשי טרור שכאלה...

אני לא שונאת אף אחד - וכשם שאת ממהרת לגנות כל פעולה שעושה הממשלה בתוקף התנגדותך הפוליטית
מותר גם לי להביע את עמדתי נגד השמאל הקיצוני - ואין פרושו "...כמו שאני מרגישה פה בפורום שלנו
ממש שנאה שזה בכלל לא מוצא חן בעיני ההתבטאויות האלה...." את צריכה ללמוד לקבל את האחר
גם אם אינך מסכימה אם דעתו.
את מכירה את האימרתו של וולטר: אינני מסכים עם דעתך, אך אלחם על זכותך להביע אותה !!

לקראת ציון יום מלחמת ששת הימים - אייני יכולה להתעלם מכך שהשמאל מאשים את כל תחלואי החברה הישראלית
בכיבוש או שחרור השטחים....
צריך רק לזכור שאש"פ הוקם ב-1964 לפני פרוץ מלחמת ששת הימים - ירדן לא אהבה את הקמת הארגון ומנעה את כינוסו
במסגד אל אקצה - אנחנו לא כבשנו מהפלשתינאים שום דבר.

בת אל7

New member
אוי יוליקה גם אני לפעמים אומרת ומרגישה

שהשמאל הקיצוני ואני מדגישה הקיצוני ממש בעד
הערבים במלא מובן המילה,,כשקורה משהוא לישראלים לא מגיבים בצורה
כמו שקורה לפלשתינאים שאני בהחלט נגד שיקרה גם לערבים ןגם ליהודים

ומה זה בכלל עם פלשתינאי אין דבר כזה
אני לא ימנית אני במרכז אבל לפעמים מרגישה כאלו היהודים לא מאחלים לעצמם מדינה
וזה עצוב,,

י מ י ת 2

New member
יוליקה, אני לא התכוונתי להבעת דעה

ברור שדעתנו שונות זו מזו את לפי מה שסיפרת פה גדלת על ברכי ז'בוטינסקי ואני גדלתי על ברכי ברל כצנלסון אני התכוונתי לביטויים להגדרות ולזה אני קוראת שנאה. קראי שוב את דבריך הראשונים ותביני למה אני מתכוונת. שמאל בעיני זו חמלה, זו מוסריות, זו התחשבות בזולת, זה בעיני שמאל ואני שמאל גאה (אני נגד הביטוי שמאלנית שמריח לי לא טוב.) שמאל זה התחשבות באחר, זה ראיה שיש עוד אנשים על פני כדור הארץ וצריך לראות אותם ולנסות להבין ולפתור את הבעיות שלהם שמאל זה לא לשלוט על עם אחר. כי זה נגד האנושיות וזה נגדנו . וזה לא צריך להיות על חשבוננו.
מה שאני רואה לצערי הרב הדרך שמובילה היום הממשלה היא מביאה אותנו להפך הגמור כלומר לסיומה של הציונות. ובבקשה שיראו לי איך המדיניות של הממשלה היום עם עידוד ההתנחלויות לא מביאה לקץ הציונות.

יוליקה

Member
מנהל
אני מודדת את דברי תמיד בקפידה

מה זה שייך באיזה בית גדלתי??

כשבמרצ היו שולמית אלוני ויוסי שריד וג'ומס היו ערכים!!!

היום זה רק אנטי לכל דבר שכל ממשלה עושה!!!

הם מייצגים את האג'נדה של הפלשתינאים ושוכחים שזו מדינת ישראל!!!

האמיני לי, כמי שחיה 30 שנה בעיר פיתוח אז (דימונה) כאב לי מאד
על הכספים הרבים ששפכו בהתנחלויות על חשבון יישובים ישראלים....

אבל היום השמאל הוא כל כך דומיננטי - שמפריע לכל פעולה של ממשלה
גם כאשר אין שום קשר לפלשתינאים - הם כבר מוצאים את הקשר!!!

אז מי בדיוק מוביל לסיום הציונות??? הרי אם ירצו להתיישב בנגב או בגליל
הם יבואו ויגידו שהמדינה משתלטת על אדמות הבדויים בנגב או הערבים בגליל!!!

יוליקה, העיכוב נובע

מפעילותה של עמותת "הכל חי" - ואני שיתפתי אתה פעולה וסייעתי בתרגום החומר. מרוצי סוסים הם דבר אכזרי ומחריד. הסוס רוצה לרוץ? לא! סוס מסוגל לרוץ במהירות כמה מאות מטרים , מקסימום, וזה הכול. והמרוצים מתחילים כשהסוס בן פחות משלוש, כלומר הרגליים שלו עוד לא התחזקו. וכשרגל נשברת מה עושים? יורים לו בראש ומוכרים אותו כמזון. באנגליה, שבה הדבר כבר מפותח, מתים כל שנה 5000 סוסים כאלה. ושם נאבקים להפסיק את המרוצים, למרות המסורת. שימצאו מקום אחר לחבוש כובעים מוזרים. סוס ששפר חלקו מועבר ל"פנסיה". מאיפה אתם חושבים הגיע בשר הסוסים למזון באנגליה ובצרפת?
זו אכזריות מחרידה, וכמובן בעיית ההימורים. מישהו באמת מאמין שהישראלים לא יעסקו בהימורים על הסוסים?
התקנים המקובלים והמתחשבים - אין דבר כזה ביחס לסוסים. הסוס לא נועד למרוצי סוסים. הוא נועד לרכיבה רגילה ושפויה.

יוליקה

Member
מנהל
ערנונה, את רואה התחלת עם חוות סוסים

ובסוף הבאתי לך הולדת סייח...

למעלה