בוקר טוב - אתמול עשיתי "סיבוב" בארץ

בוקר טוב - אתמול עשיתי "סיבוב" בארץ

חיפה-תל-אביב-אשקלון-תל אביב- יקנעם- חיפה!! פשוט נהנית מנסיעות! לראות,לפגוש את אנשי הארץ המקסימים!
בתחנה מרכזית יקנעם ניגשו אלי 2 נערים בגיל 12-13 וביקשו 2 שקלים. שאלתי מה תעשו עם שני שקלים? הם אמרו: חסר לנו בערך 10 שקל לנסיעה באוטובוס ואנחנו חושבים שאף אחד לא יתן לנו יותר מ-1-2 שקלים אז אנחנו החלטנו לבקש בקטנה, שלא יסרבו. נתתי להם 10 שקלים. הם שמחו מאד.

קרמר אתה רוצה להגיד שעבדו עלי שני הילדים?

Y. Welis

New member
כן. לי זה קרה בגיל 10 בערך

כשילד ניגש אלי וביקש כסף לנסיעה - נתתי לו, רק כדי לראות אותו מבקש דקה לאחר מכן מאדם אחר...
&nbsp
מאז אני לא תורם למבקשים. עדיף לתרום לעמותות.

אם עבדו עלי (שניהם עם כיפה סרוגה)יקבלו אנרגיה שלילית ממעשיהם

אומרים אלוהים בוחן כליות ולב...ממנו אי אפשר להסתיר דבר רמאות.

הראו גם בכולבוטק

וגם אלי ניגש . ליד רחובות
בתחנת דלק עומד בחור . :
ניגמר לי הדלק . תן לי 15 שקל רק בשביל 2 ליטר שאסע הבייתה
להביא כסף לדלק .
זה שיטה טובה לעשות קופה קטנה .

Y. Welis

New member
כיפה סרוגה היום מעידה לעיתים על מוצא עברייני

היה פרוייקט לפני כמה שנים (סביר שעוד נמשך) להעביר ילדים ממשפחות הרוסות למוסדות ומשפ' דתיות. התוצאה - עבריינים עם כיפות.

Y. Welis

New member
סביר שאותה הסיבה שנאשמים רבים 'מגדלים' כיפה, מרגע שמגיעים

לבית המשפט.

Y. Welis

New member
אני גם מניח ליהנות מהספק, אבל מאחר וראיתי את המניפולציות של

הדור הזה, הפגום ביותר שהיה במדינה ככל שאני זוכר אותה, אני מעדיף לפסול אותו באופן גורף.
&nbsp

פגומים היו בכל דור. אני זוכרת את

אי שביעות הרצון של הורי ממוזיקה של החיפושיות וכל מוזיקה שהיא לא קלאסית או חווה אלברשטיין היתה מוזיקה "משוגעת". וכאשר אני עשיתי להוריי חורים בראש שיקנו לי שמלה אופנתית זכיתי לכינוי "פושטקית". תמיד צחקנו מהאימרה "כשאנחנו ייבשנו ביצות... הנוער של היום זה לא מה שהיה פעם". דור של סבי וסבתי אמרו את זה, הורי אמרו את זה, ושמעתי אנשים שגם היום אומרים את זה. למרות שהדור שלנו נולד בארץ ולא הביא מנהגים גלותיים.

Y. Welis

New member
לא כאלה, ואני לא צעיר וראיתי כמה דורות מתחתיי ומעלי

וכאלה לא זכורים לי. אני זוכר תבניות-התנהגות במקומות ציבוריים כבר 35 שנה בערך - ההתנהגות של הדור הנוכחי שונה מכל מה שהיה עד כה (= עד 7-8 השנים האחרונות).
&nbsp
בנוסף, אין עליהם שליטה - הדורות הקודמים, כמו אלה שהזכרת, חיו תחת הקפדה של אלה שמעליהם (דור ההורים, מורים, אנשי חינוך ועוד אזרחים מסביב שפקחו עין ודיווחו וחינכו), ובעולם שונה שבו היו סדרים ברורים יותר מאשר היום.
&nbsp
בגלל המציאות הקיצונית של היום, הם נהנים ממצב שלא היה בעבר, ומחופש רב יותר שמסייע להקצנה שלהם. הם סובלים בעיקר מהתעלמות והזנחה, שמביאות להתנהגות קיצונית.
&nbsp
בעבר הפערים החברתיים היו מעטים יותר, ומס' העניים קטן. היום הקיטוב החריף והפערים (והמדיות החברתיות) הופכים את הדור הצעיר החדש לקיצוני יותר ולא בר-השוואה לעבר, כי התנאים אז לא היו מוקצנים כמו שהיום.

ג רפאל

New member
מאחר ואני כמעט כפול ממך בגילי. - יש לי השגות על דבריך

בעבר היו הרבה יותר עניים מאשר היום.[ מעברות, פליטים, מפונים]
בעבר היה קיטוב גדול מאשר היום.[ צברים עולים חדשים מכל מיני גלויות =סבונים, ירומני-גנב, מרוקו-סכין]
בעבר היו עשירים מופלגים - רק שלא היתה תקשורת להציץ ולספר..
גם המורים של פעם היו מורים ולא מחנכי הדור או משכילים במיוחד [כויות מאז וניסיון אישי]

אני מסכים שהמיחשוב גורם להקצנה ולקיטוב.לא חושב שההורים של היום מזניחים את ילדיהם או מתעלמים מהם [שופט עפ"י סביבתי]
תראה את התפתחות המדע, את ההקרבה הצבאית ותבין שיש לנו דור איכותי.

אם הקודמים כבני אדם - אנחנו כחמורים. אבל כך אומרים כל דור.

Y. Welis

New member
מה שאני יודע שדברים שלא הטרידו אותי בעבר, מטרידים כיום

ברמה היום-יומית במפגש עם אנשים ברחוב, ולא רק מחירי מזון, מחירי דיור ועוד: נסיעה בתחב"ץ; הליכה במדרכה (בין רוכבי-מדרכות שמציפים את ירוש') ועוד. אני רואה יותר אי-נעימויות במקומות ציבוריים מאשר בעבר (ונזכר בסיפור שלך מלפני שנתיים, על נטישת בית-קפה קבוע בגלל שהרשו ללקוח לדבר בסלולארי שלו בקול רם).
&nbsp
וכמובן יותר צפיפות - האוכלוסיה הוכפלה תוך 30 שנה.
&nbsp
הארץ בעבר היתה מקום מיוחד, כי היתה בה מסורת חזקה ותחושת אחווה ושלווה נדירה (וכן פשיעה נמוכה), שעמדו בניגוד חריף למציאות הקיצונית (מלחמות).
אבל אחרי שהמסורת נחלשה והאחווה הסתלקה, נשארה רק הקיצוניות.
&nbsp
גם לא זוכר זמן שבו היה אחוז כה גבוה של צעירים, שהצהירו על מוכנות לרדת.

ג רפאל

New member
המסקנה המתבקשת לצפיפות האוכלוסין היא סיפוח מיידי של יהודה

ושומרון. כל השטחים שאינם מיושבים. [שלב שני פינוי הערבים אל מזרחה לירדן ל'פלסטין'.] ופיתוח הנגב והגליל לא בדיבורים כי אם במעשים.[בנייה מואצת ,פטור ממיסים]
כל כך יקר וקשה כאן שאנחנו נאלצים לקנות היום כרטיסי טיסה לקרניבלים באיטליה שבחודש פברואר. -אחרת לא יהיו.
אני מביט בשפע ברמת החיים באיכות החיים ורואה שלגמרי לא רע כאן. [תפסיק לקרא הארץ -למען בריאותך]
נכון יש בריונות - תמיד הייתה- וכעת יש להם אמצעים טכנולוגים להעצימה. נכון יש פלישה גסה למרחב הציבורי -פעם זה היה הרדיו טרניסטור על מקסימום ווליוןם שכל פרחח נשא על כתפו - היום זה הסלולאר.
אז יש לנו בעיה של נימוס. ויש לתקן
אחווה ושלווה לא היתה כאן מעולם.מהומות מזרחים נגד המימסד האשכנזי - ודי סליב, הפנתרים השחורים, הקשת המזרחית [ועד היום ,תראה באינטרנט הודעות ] היו מאבקים בתנועות השמאל הקיבוץ המאוחד והאיחוד. מפ"ם ואחדןת העבודה, מפאי. חירות ורוכבי האופנועים.ולפני כן הסזון, אלטלנה. שלווה ואחווה לא היו כאן מעולם. לא בין היהודים לבין עצמם, לא בין היהודים לשכניהם.
אגב ירידה מהארץ. לאורך כל העליות לארץ היו ירידות. הרוב ירד. החזקים נשארו. וכך הוקמה המדינה. אני לא רואה את המדינות בעולם ששות לקבל את הישראלי היורד ולאמצו לחיכם. כך שההצהרות זה הוצאת קיטור. חלקם יממשו הירידה ויהיו בחו"ל מה ? - מהגרים? מהגרי עבודה?. 2000 שנות שטנה ליהודי לא טבעו בהם דבר - הם מסתכנים באיבה חדשה. אני יכול רק לנוד להם ולטיפשותם.ולקוות שלא ישלמו מחיר גבוה עבור החטלות פזיזות.
אני מעדיף שנכדי יהיו יהודים שיגורו בארץ היהודים. ארץ שבה הם אינם זרים ואורחים.שיעשו שיהיה כאן עוד יותר טוב.
ילדים נוסעים על המדרכות יש בכל מקום - זו באמת הסיבה לנטוש.
ולגבי דיור - בסופו של יום כמעט כל אחד שמתנהל נכון מגיע לדירה בבעלותו.

לשנה הבאה בחירושלים הבנויה

ג רפאל

New member
נראה לך שברגע האמת הערבים מירושלים עם ת.זהות ישראליות

ירצו להיות אזרחי 'פילסטין'.?

להפגין להניף דגלים לזרוק אבנים סיפור אחד - לוותר מרצון על הטוב הישראלי דבר אחר חשוב יותר.

למעלה