מנורה ../images/Emo24.gif זה כל כך קל ממ../images/Emo25.gif
העבודה הכי קשה כאן זה לקלף את המנגו ולחתוך ... כל היתר משחק ילדים ... בתוך שעה אחת יש לך קונפיטורה יאמי יאמי ... יש לי קערת הגשה גדולה ועמוקה מזכוכית (עמידה בחום) שמתאימה בדיוק לכמות של 3 מנגו גדולים ! (קונים אותם קשים ומחכים אפילו שבוע עד שיתרככו ויהיו ממש בשלים לאכילה) משקל נטו אחרי קילוף גילעון וחיתוך כ- 1.400 ק"ג + 1 ק"ג סוכר וכחצי כפית שטוחה (מקסימום) מלח לימון... מקלפים את המנגו, מגלענים בעזרת סכין ארוך ודק - חותכים את הפרי משני הצדדים השטוחים של הגלעין ואח"כ מורידים גם לאורך הקצוות הצרים של הגלעין וחותכים ולחתיכות קטנות מרובעות שטוחות קצת ... שמים בקערה מעט מנגו, מעט סכר ושוב מנגו וסוכר ושוב מנגו וסוכר ... לבשל במיקרו 40 שניות, להוציא, לערבב בעדינות בכף עץ את הסוכר ששקע למטה ומוסיפים מלח לימון, להתחיל במעט (כ-רבע כפית) ולהוסיף לפי הטעם ... להחזיר למיקרו לעוד 20 שניות וזהו ... טוב כתוספת לגלידות, לעוגות, סתם כך לנישנוש וגם עם חלה מרוחה בחמאה
יותר טוב מעוגה
צריך למהר כי עונת המנגו נגמרת ... אם תישאר לי קונפיטורה עד הפגישה הבאה, אביא לכם לטעום