בוקר טוב בוקר אור.......

emmy5

New member
אני עוד רוקדת במטבח ,../images/Emo3.gif

בין למחשב וסירים ...מחכה לילדים הדלקנו נרות בארבע ...נחד הקטן והבן שלי ...לפי הוראות של הרבנית יעלי ...השנה נפל קצת קשה עם הדלקת הנרות

נֵנָה

New member
ואני רוקדת בין המיקרו למחשב ../images/Emo3.gif ../images/Emo8.gif

כהרגלי בעונה זו, מכינה קונפיטורת מנגו, כל עוד יש להשיג אותו בשוק
זה לא שאני כל כך זוללת את הכל, אלא שגם החבר'ה שלי משתתפים בחגיגה

נֵנָה

New member
מנורה ../images/Emo24.gif זה כל כך קל ממ../images/Emo25.gif

העבודה הכי קשה כאן זה לקלף את המנגו ולחתוך ... כל היתר משחק ילדים ... בתוך שעה אחת יש לך קונפיטורה יאמי יאמי ... יש לי קערת הגשה גדולה ועמוקה מזכוכית (עמידה בחום) שמתאימה בדיוק לכמות של 3 מנגו גדולים ! (קונים אותם קשים ומחכים אפילו שבוע עד שיתרככו ויהיו ממש בשלים לאכילה) משקל נטו אחרי קילוף גילעון וחיתוך כ- 1.400 ק"ג + 1 ק"ג סוכר וכחצי כפית שטוחה (מקסימום) מלח לימון... מקלפים את המנגו, מגלענים בעזרת סכין ארוך ודק - חותכים את הפרי משני הצדדים השטוחים של הגלעין ואח"כ מורידים גם לאורך הקצוות הצרים של הגלעין וחותכים ולחתיכות קטנות מרובעות שטוחות קצת ... שמים בקערה מעט מנגו, מעט סכר ושוב מנגו וסוכר ושוב מנגו וסוכר ... לבשל במיקרו 40 שניות, להוציא, לערבב בעדינות בכף עץ את הסוכר ששקע למטה ומוסיפים מלח לימון, להתחיל במעט (כ-רבע כפית) ולהוסיף לפי הטעם ... להחזיר למיקרו לעוד 20 שניות וזהו ... טוב כתוספת לגלידות, לעוגות, סתם כך לנישנוש וגם עם חלה מרוחה בחמאה
יותר טוב מעוגה
צריך למהר כי עונת המנגו נגמרת ... אם תישאר לי קונפיטורה עד הפגישה הבאה, אביא לכם לטעום

מנורה

New member
ננה תודה הפרי האהוב עלי מנגו

אם אכין יהיה לי קשה להפסיק לאכול. הזכרת לי שחמותי מאד אהבה להכין קונפיטורה מתות שדה וזה היה תאבה לחיך

נֵנָה

New member
גם אני התמחיתי בקונפיטורת תות-שדה

שלמדתי כמובן מאִמי ... היו יוצאים שלמים ושקופים כמו אבנים יקרות
עד ... שהתברר לי, אחרי שנים של פריחות שחזרו אצלי בכל פעם בעונות התות ולא קישרתי אותן לכך, שאני אלרגית לפרי ההנפלא הזה
מקונפיטורת המנגו אני אוכלת באופן קבוע פרוסה אחת בכל יום (על טוסט מ חלה מרוח בחמאה) עם הקפה של הערב, במקום עוגה
ואת הרוב אני מחלקת לילדים ...

emmy5

New member
אני מזמינה ..MISU007 IZUIZU DANI

בטח את סבאאורי שעשה לי הפתעה גדולה היום ...סוד .... נפגשתי איתו במקרה ושמחתי מאוד מאוד

נֵנָה

New member
צילום יפה שקיבלתי היום מבני ../images/Emo19.gif

ברווז מהלך על אגם קפוא בפוטסדם

נֵנָה

New member
אורההההה ../images/Emo24.gif חסרת לנו ../images/Emo6.gif

מהר לתקן את המחשב ... את רואה? אין לי windows ואני לא עושה מזה עניין, יש סבלנות, העיקר שיש לי אתכם והאינטרנט פועל ותקין ... בלי זה לא הייתי מוכנה לחכות אפילו יום אחד ... גב, או לא גב ... הייתי הופכת עולמות ... שבת שלום גם לך חמודה וחג שמח לכל המשפחה

izuizu

New member
EMMY5 /NANA../images/Emo137.gif../images/Emo39.gif

חנוכה שמח. תודה על השירים היפים . עבורי היו תחליף לאקמול שהייתי חייב לקחת עקב השפעת. אבל השירים היו תחליף יעיל לאקמול . שוב תודה

נֵנָה

New member
IZU שמחה שהשירים עשו לך טוב ../images/Emo140.gif

שרק תהיה בריא ותרגיש טוב ותהיה לך שבת נעימה

emmy5

New member
יIZUIZU חבוק גדול גדול לך ממני

היום אני במצב מעולה , ואוהבת אותכם הרבה ארבה ...אפילו ששמתי בטעות את האצבע בתוך שמן חם ... אבל יצאו לי סופגניות מקסימות ...אני מחכה לילדים והחייל שלנו יהיה גם ..

למעלה