היי שרה'לה ../images/Emo24.gif
כל מצלמה מוכרת מחברה אמינה, יכולה להיות טובה ... מה שאני יכולה להציע, שמה שחשוב זה טיב העדשה ומספר הפיקסלים (לא כדאי להתפשר על פחות מ-4 מגה פיקסל) כדי שתמונות תהיינה ברורות וחדות ושהמצלמה תהיה אוטומטית. במצלמה יותר משוכללת שיש בה אפשרויות כיוונון עצמי, מסבכת אותך בעיכובים של "תפיסת תמונה" ברגע שאת רוצה לצלם אותה, וטעויות שונות שפוגמות באייכות התמונות, כמו שקורה לי הרבה פעמים ...
למשל, בתמונות שצילמתי את נכדתי בהופעה (ישבתי די רחוק, בשורה 15 בערך) שכחתי לכוון את מהירות הצמצם שיתאים לצילום בתנועה ולכן רובן יצאו לא מספיק חדות, שלא לדבר על ה"מודה" החדשה של העשן שמפזרים על כל השטח ופוגם באייכות הצילומים. רק במקרה אחת יצאה די בסדר (זאת שהבאתי לפורום). וצריך לזכור תמיד בצילום פורטרטים לכוון את הפונקציה שמונעת "עיניים אדומות" אלא שאז הפלש מהבהב ומעכב את הצילום ... (מנגנון זה קיים גם במצלמות הזולות יותר) אך לא לשכוח לבטל את זה כשמצלמים צילומי חוץ או בתנועה ... ועוד המון דברים מבלבלים, שצריך לעשות ממש קורס בצילום כדי להבינם ולהשתמש בהם בצורה נכונה ... לכן, למרות שיש לי מצלמה מאד משוכללת, לא אמליץ לך לקנות כזאת אם מטרתך היא רק צילומים של הנכדים ואולי נופים בטיולים ...