בוקר טוב + הגיג

מוסיפה את שלי

יופי...אכן, היופי בעיני המתבונן. ומה קורה אם אני זו המתבוננת? כמו שכתבה כאן בכנות רבה (כהרגלך, יקירתי) broken child, גם אני - קשה ומחמירה יותר עם עצמי כשאני זו המתבוננת. אבל למדתי להבין את זה. את המבט הקשה יותר שאני נותנת בעצמי, ואחרי שלמדתי - התחלתי לרכך, או לפעמים ללגלג לו. ללגלג? כן. משום שהמבט הזה מגוחך ומשתנה מרגע לרגע. לדוגמא, אני יכולה להביט לרגע במראה ולחשוב שאני יפה, ואז - איזה מאורע יקרה (יגידו לי משהו, אני אתאכזב ממשהו, אני אילחץ ממשהו..) ותוך שניות הבבואה במראה תשתנה לגועל בהתגלמותו. אז אם המבט כ"כ לא יציב, למה שאאמין לו? אז אני לא מאמינה, וזה מה שעוזר לי, בימים פחות נחמדים, להמשיך ולתפקד ולצאת אל הרחוב ולהאמין ולחבב את עצמי. היופי הפנימי שלי, לעומת החיצוני, לא משתנה בכזו מהירות, תחת עיני ה"בוחנות". מאז שחיזקתי מאד את ה"תוך" שלי - שם, אני מרגישה יפה כל הזמן, גם ברגעים קשים. וזה מחזק אותי (וגם משפיע על החוץ). כאן, הזדהיתי מאד עם היוגיסטיות שבפורום
אולי יופי הוא הבל. יתכן. ובטוח הוא, שיש המון המון לחץ חברתי, חיצוני - מצד התקשורת, על מודל מסויים של יופי - וזה מה שמראים, כשהפנים נשכח לגמרי. את "שעות הטלויזיה" שלי, אני הורדתי, בעיקר בגלל סיבה זו, והוספתי במקומן שעות איכות עם תוכן, במקומות בהם היופי הפנימי הוא זה שחשוב. אז זה עזר לי באופן אישי, אבל לא הוריד ממני את "מודל היופי" עפ"י החברה. נולדתי לתקופה הזו, ולכן גם הקנונים והחוקים של התקופה - תקפים לגבי ומשפיעים עליי. אני יכולה לבחור, שישפיעו עליי פחות.

broken child

New member
מזדהה מאד ומוסיפה...

קודם כל-להבונת שלי:את יפע יפע.מבחוץ ומבפנים. סתם לידע כללי.
עכשיו,בקשר לחברה שלנו ולמודלים שהיא משדרת/מייצגת/קובעת-אני אף פעם לא הייתי כחלק מהמודלים האלו.אף פעם לא שאפתי אליהם גם.לחץ חברתי השפיע עליי אבל רק בילדות.כשהתבגרתי,הפכתי להיות "בועטת במוסכמות".מורדת.הייתי נראית/מתלבשת/מתנהגת לא איך שהחברה אומרת שצריך-אלא להיפך.תמיד אהבתי להתלבש בצורה משוגעת,לא נורמלית [יש חיה כזאת,נורמלי??] ותמיד הלכתי בדרך שלי. החברה אמנם משדרת לנו המון מסרים והמון מודלים כגון "רזה זה יפה",שמן זה נחות ורע"-ועוד... זה משפיע בצורה מסויימת,על כל אחד באופן שונה. אבל אני אישית-בזה לסטטוסים כאלו או אחרים ודואגת להמשיך להיות "לא נורמלית"-אבל בצורה שטוב לי איתה. כי לא נורמלי,זה גם מיוחד. שונה-זה לאו דווקא רע. ושלמות:אומרים ש"אף אחד לא מושלם". אני חושבת שכל אחד מושלם כמו שהוא.

לבוז למוסכמות..

חח..את מעלה בי שאלות, וזכרונות. נזכרתי מתי הייתה הפעם הראשונה שבזתי למוסכמות. לפני שנתיים, בשיא התקופה הרעה, בסופו של יום מדכא במיוחד, אחי וידידה שלו לקחו אותי לקניון עזריאלי. בהתחלה חשבתי שסתם אצטרף אליהם למשהו בסביבה שלי, ואז גיליתי שהם נוסעים לקניון. ולבשתי מכנסיים קצרים חצי שקופים ומתחתיהם תחתונים בצבע טורקיז
ואיזו גופייה שממש ממש לא עזרה להופעה הכללית. בכ"ז החלטתי להצטרף. אמרתי- אם אני אעלה הביתה להחליף בגדים, אני כבר לא אבוא. הגענו לשם ועמדנו בתור להזמין קפה, ויצא לי שיעול. פתאום שמתי לב שאיש שעמד לידי..עשה צעד אחורה, והתרחק. זה כ"כ הצחיק אותי. קלטתי כמה משוגעת אני נראית - ורק בגלל צירוף הבגדים המאד מוצלח
באותו רגע הבנתי שלא אכפת לי מה הסביבה חושבת עליי, כי בסה"כ אני מנסה לדאוג שיהיה לי טוב, ושמח. כמובן, זו הייתה תובנה ראשונה ועוד הייתי צריכה להתאמן הרבה על המחשבה הזו, עד שהפנמתי אותה.

broken child

New member
אויש,קרעעעת אותי מצחוק../images/Emo70.gif

גדולה מהחיים את,גדולה. הצחקת אותי כל כך...
והסוף של ההודעה שלך: "באותו רגע הבנתי שלא אכפת לי מה הסביבה חושבת עליי,כי בסך הכל אני מנסה לדאוג שיהיה לי טוב ושמח" עשה לי כל כך טוב. כי זה בדיוק העניין-להרגיש טוב עם עצמך בלי קשר לסביבה. שזה יבוא מבפנים-ולא מ"איך הסביבה רואה אותי"
מדהימה שלי!

אלוהים להבה.

וכשחשבתי שאת כבר לא יכולה להפתיע... תחתוני טורקיז??? חחח חבל שלא צילמת..

Neora Barak

New member
../images/Emo6.gifהלא כל גברת יודעת..

שתחתוני טורקיז זה נגד עיין הרע !!!..

תשובה

אני לא יודע אם אני יפה אני חושב קצת.... הנה תמונה שלי הרבה פעמים שאני במצב רוח רע ורע לי בכללי אני שונא את עצמי ומתחפר לי במיטה מה שעזור לי להרגיש יפה זה להתלבש יפה וצעיר וגם לקבל מחמאות על כך

Neora Barak

New member
שרוליק !!! כמה פעמים אמרתי לך ../images/Emo123.gif

כשעוד היינו במסינג'ר, עם המצלמה, שאתה חתיך??? כמה???!!! הא???!!! אז הנה - עוד פ'ם אני מודיעה לך והפעם קבל עם ועדה שרוליק - אתה חתיך עולמי!!!

s h i r k u s h

New member
הממ...

היופי הוא בעיני המתבונן, והפעם המתבונן זה אני. האמת... לא חושבת שאני יפה. מאוד נדיר שאני אסתכל במראה ואוהב את מה שאני רואה, בד"כ קוטלת את עצמי, חושבת "וואי איזו מכוערת אני" וכו', מחפשת איפה אני טועה, איפה יש בעיה וכו'- מחפשת תמיד את הרע שבי- אם זה בהתנהגות, אם זה בלבוש ובכל דבר אחר. אבל יש רגעים כמו אתמול- שדווקא כן מרגישה שאני יפה. יצאתי עם חברים למועדון ולבשתי שמלה סקסית ובבוקר הייתי בגלל ההופעה אצל הספר אז גם יש פן ותספורת יפה וקיבלתי המון מחמאות על כך, ואפילו התחילו איתי.

ערב טוב.

האם אני מרגישה יפה?.. לפעמים. לפעמים אני מרגישה יפה. לפעמים אני לא. זה נכון גם לגבי היופי החיצוני וגם לגבי הפנימי. אני חושבת שכשאני מרגישה אמיתית ועושה דברים טובים לעצמי אז אני מרגישה יפה, כשאני עושה דברים לא טובים או שמנוגדים לאמת הפנימית שלי אז לא משנה איך אני נראית מבפנים או מחוץ, אני מרגישה לא יפה. אש לבינתיים אני מרגישה יפה לפעמים, כולי תקווה שמתישהוא בקרוב אני אחשוב שאני יפה... :) [אגב בובי. את לא יפע. את מ-ה-מ-מ-ת]

duduamar

New member
לא אני לא ../images/Emo4.gif

אני חושב שבאופן טבעי אנחנו יותר ביקורתיים כלפי עצמנו מאשר הסביבה, ולכן הדעה שלי כלפי המראה שלי היא הרבה יותר פחותה מאשר מה שהסביבה חושבת.

playtrip

New member
דרך אגב

מה שעושה אתכם יפים זה המעשים שלכם. מעשה טוב מוסיף חן וענווה לבן האדם. ויש כאלו שמקבלים חן מזוייף אם הם פועלים בצורה מכוערת... אם הייתי עושה מעשים רעים יותר הייתי נראה שונה. לא הייתי מפרסם כאן, לא הייתי בן החיים.

אתה באמת חמוד

אחחח אחח, למה עשהני בת 30?
מסכימה עם מה שכתבת כאן. המעשים שלנו הופכים אותנו ליפים, או למכוערים. מצטרפת לנאורה, אתה מוזמן לכתוב כאן ולא כטרול
ברוך הבא

Neora Barak

New member
plytrip .. אז בגלל שהכרזת על

עצמך כטרול.. הרשה לי לומר לך שכטרול - אתה נראה טרול חמוד מאוד בתמונה, יש מצב שתכתוב כאן לא כטרול..? * אגב מילמלתי את המשפט שביקשת, עזר?

playtrip

New member
תודה!

אמור לעזור! נראה מה יקרה! זה גם אמור להשפיע עלייך! =)

ניליסה

New member
האם אני יפה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

את האמת לפעמיים אני מרגישה טוב עם עצמי כשאני טובה לאנשים וככה היופי החיצוני שלי גם יוצא... "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו".... המשפט הכי....

גילי 69

New member
אפשר גם??

לא כל כך רקדתי בפורים, ולא הרגשתי יפה באופן מיוחד.. מה גורם לי להרגיש יפה? בעיקר כשאני מרגישה רצויה בסביבה כלשהי או נחוצה. במקומות כאלה האנרגיה מושקעת בעשייה ולא בשיפוט החיצוני, והיופי פשוט פורץ החוצה. אני מרגישה מכוערת אם גרמתי למשהו שלא התכוונתי, אם איבדתי שליטה, אם פירשו את התנהגותי לא נכון, אם איבדתי דבר חשוב לי. מקווה שלא נדחפת לפה..

ברוכה הבאה גילי ../images/Emo140.gif

בכלל בכלל לא נדחפת
בתוך המילים שלך אני שמה לב למשהו: כשאת מרגישה רצויה, או יעילה (כלומר, השפעה מן החוץ) - אז את מרגישה יפה כשאת עושה משהו לא בסדר, או מתפרשת לא נכון (הראשון - פנים והשני חוץ) - אז את מרגישה לא יפה. אז אני שואלת אותך אם אין משהו פנימי, בתוכך, שפשוט גורם לך להרגיש יפה?

למעלה