אמרת קוביות הזכרת לי גולש
אחד המאכלים החביבים עלי זה גולש (רגל קרושה אני קונה אצל הרוסים באריזות של מנות אישיות, מנה בשבילי זה חצי קופסה).
לפני זמן רב אכלתי גולש במסעדת תחנת הדלק של ערד, (מלאה מפה לפה בשבתות) והזמנתי גולש ושאלתי את המלצרית איך זה כל כך טעים, יותר ממה שרגיל ? ענתה לי כי הבשר נחתך לקוביות של 1 ס"מ וגם תפוחי האדמה כך, ולכן זה מקבל בישול עמוק יותר (כך גם בצלי, קוביות או פרוסות דקות ולא גושים).
זה בדיוק כמו הסלט.
"סלט יווני" הוא בעצם סלט רועים חתוך גס שלי יותר מידי עבודה. (אנשים מתלהבים מהשם...)
עגבניה חתוכה לארבע, מלפפון לשש, בצל לפרוסות, חתיכות פלפל וחתיכה גדולה גבינת פטא מה שיש לרועים בשפע.
לעומת זאת הסלט הערבי (שגנדי התעלם מהמקור וקרא לו סלט ישראלי) בעיקרון של הגולש מערד, חתוך קטן קטן, יש לו טעם מצויים אחרי תיבול בשמן זית (0 נתרן), חומץ ענבים, קצת לימון משומר חריף, שני פלפלים חריפים דקים - ואנחנו מקבלים סלט טעים ביותר, אני אוכל אותו בכף וכך בכל כף יש לי את כל הטעמים ביחד.
אגב, אשתי צחקה כשהזמנתי סכין עגולה לסלט, ומסתבר שמה שעשיתי פעם ולקח לי שעה, כעת לוקח לי 5-10 דקות, כיוון שהסכין חותכת ומתגלגלת הלוך-ושוב עד שהכל דק מוכן לתיבול.
תנסו
אני הזמנתי מהאתר הזה הביתה. יש להם המון דברים טובים
https://www.gadgetshop.co.il/items/circular-knife.php