בוקר טוב ודיווח חשוב!!

yaeli4

New member
בוקר טוב ודיווח חשוב!!../images/Emo42.gif

טוב, אני חייבת להודות שהשרשור שפתחתי שלשום, בקשר לילדים של בעלי מנישואיו הקודמים וכל הבעיות הלא-פתורות, מאוד העיק עליי והעלה בי המון מחשבות. אתמול בערב הלכנו לחתונה, בעלי ואני. ברחנו בסביבות אחת-עשרה כי נמאס לנו והלכנו לשתות קפה טוב ונורמלי באחד מבתי הקפה בעיר. ואז, בפעם הראשונה סיפרתי לו על הפורום הזה. סיפרתי לו גם מה שכתבתי שלשום והוא הקשיב בעניין. כפי שתיארתי לעצמי, הוא לא מעוניין להשתתף באורח פעיל פה, אבל בוודאי שהסיפורים והתגובות מעניינות אותו. הוא טיפוס סגור ומופנם יותר ממני בעניינים האלה. בכל אופן, אמרתי לו שהחלטתי שאני רוצה לחזור לארוחות משותפות. אמרתי לו שמה שקרה בעקבות ההחלטה הזו, לפני שנה, שפתאום ימי שישי ושבת וחגים, מבחינת הארוחות, נראים כמו סתם ימי חול. פתאום הרגשתי שזה פוגע גם במשפחה שלנו. למרות שאנחנו אוכלים בסופו של דבר, אבל כל אחד זרוק עם הצלחת שלו במקום אחר... ואין אווירת ביחד. וחוץ מזה, מתוך העניין הזה, אז גם בשבתות שהם לא נמצאים (הבנים שלו) יש לנו מין הזנחה כזו של כל הקטע של הארוחה, כי כבר יצאנו מהאווירה. אמרתי לו שלא יהיה יותר חג ושבת ללא ארוחה משפחתית אחת לפחות בערב ואולי גם למחרת בצהריים. קודם כל ארבעתינו, הוא ואני, הגדולה והמשותף. בפעמים שהבנים שלו נמצאים, הם יכולים כמובן להצטרף ולהשתתף ואם לא, הם יחכו במטותא לאוכל שלהם שאבא שלהם יתעסק איתם לאחר הארוחה שלנו, שקודמת לכול. המסר הזה לילדים שלי/שלנו הוא שזו משפחה. קודם כל, משפחה מאוחדת ומלוכדת תמיד. והנספחים תמיד יכולים להצטרף בשמחה, וזה רק תלוי ברצונם. אבל אנחנו נשמור על המשפחה שיצרנו ונשדר אווירת "ביחדיזם" תמידית. הוא מאוד התרגש. הסכים כמובן. ואחר כך התגלגלה שיחה לגבי המהות של מה שקורה איתם והעתיד. אבל זה ארוך מדי ואני לא אלאה אתכם. מיותר לציין שהלכנו לישון בתחושת שיתוף ואהבה גדולה. זהו. סליחה על המגילה. רק רציתי לשתף כי הייתם שותפים לעניין.

oehhe

New member
ותודה לתפוז

יעלי, כמה נעים לשמוע. הנה יש ברכה בעמלנו, מי יתן וה"ביחדיזם" יכה שורשים ויתנחל לעד במעונכם. רשמתי לי ביומן לקרוא בפורום את דיווחך לאחר ארוחת החג המשמש ובא. גם אם מורכבך מסרב לשתף פעולה עם להקת הברווזות המכונה בטעות "פורום משפחות מורכבות" אין זה אומר שאסור לך להגניב אליו מפעם לפעם איזו תגובה. כה לחי oehhe מסמך זה נסרק למציאת טעויות כתיב גסות ונמצא תקין

נתבקשתי לא להגיב להודעתך אך השמחה

שבי בפעולתך, החלטתך, ובשמחתך שברה את הבטחתי, גם ביני לבין עצמי מאחלת לך רגעים של התבוננות והעשרה בחייך ובקרב מקורבייך ואהובייך ושישרור שלום בקרבך ומקוה שתסלחי לי על התפרצותי (הלב שלי חלש) אילנה באהבה ובהתבוננות מגיעים לשלימות

איזה יופי!!

נשמע שיש לכם זוגיות ממש טובה וששניכם אוהבים ומכבדים אחד את השני. כל כך כיף לקרוא! בהצלחה

rolan

New member
אור בקצה המנהרה

זה מה שראיתי כשקראתי את מה שכתבת עכשיו, יעלי יקרה. אני חושבת שכדאי ורצוי לתת לילדים שלו תחושת משפחה - שהם חלק מכם ממשפחתכם למרות שהם מסרבים. למה אני מתכוונת? אנחנו אוכלים יחד, יושבים יחד, מי שלא רוצה זו זכותו, אנחנו לא מכריחים אף אחד, אבל.... אנחנו משפחה ונשב יחד לארוחה. תנסי לחשוב על זה, אולי כך יפנימו ויבינו שהם חלק בלתי נפרד מהמשפחה... אולי?... מחזיקה לך אצבעות

yaeli4

New member
תודה, תודה לכולם../images/Emo24.gif

הרבה מזה זה בגלל שעוררתם אותי למחשבה. תודה גדולה.

blonda3

New member
אז יש משהו בפורומים האלו......./images/Emo8.gif

הנה ההוכחה..... וזה בדוק
יעלי-שמחתי לקרוא. המשיכי כך.

*יערית

New member
יעלינק'ה{במיבטא מרוקאי מובהק}../images/Emo39.gif

מה שעשית אמש היה הדבר הנכון ביותר לעשות אישה...את משכת במושכות ..החלטת החלטות חשובות ביותר עבור המשפחה ,אני חושבת למעשי שיש הרבה בידינו הנשים לעשות ויותר לעשות עם שיתוף פעולה מהצד שכנגד. אז יישר כוח אישה על הרצון הטוב בקירוב לבבות ואיחוד משפחה בערבי שישי{אגב..לא מפספסים דבר כזה אצלינו} הילדים של המורכב אולי עם הזמן יבינו שגם להם יש מקום ליד השולחן ולא בתיפזורת, לאט לאט ואולי בחשדנות אני מאמינה שגם הם יצטרפו למעגל המישפחתי בארוחות, בחגים,בארועים.....זה קשה לשבת מהצד ולראות משפחה אחרת בליווי האבמסבים לשולחן שבת וכם מחוצה לו...הם עם הזמן יבינו את המהות, את הרצון הטוב שבך. שמחה שיש בינכם הרבה הבנה ,אהבה,רצון להשאר יחד למרות המורכבות הקשה,הוא לא חייב להיות פעיל כאן, אבל אני בטוחה שטיפים שתיקחי עימך יעזרו אף לו לראות דברים בצורה אחרת.

העין ה 3

New member
איזה יופי!

וקבלי עוד טיפ קטן: אני לא יודעת אם את מדליקה נרות שבת וחג, וזה גם לא ענייני, אבל אני נוהגת לשים מפה לבנה על השולחן כבר משעות אחר הצהריים עם הפמוטים עליו, וזה ממש מכניס לאווירה אחרת. גם בלי פמוטים אפשר להכין את השולחן שעה שעתיים קודם, עם אגרטל פרחים או קישוט אחר. שיהיה בהצלחה ומחכים לדיווחים.

sugar7

New member
מצוין! כל הכבוד לך!

לא הגבתי בשרשור "ההוא", כי עד שהגעתי, ביקשת להפסיק. שמחה לשמוע! מקווה שאכן זה "יעשה הבדל".

בונוסית

New member
ושוב יעלי מעלה סוגיות למחשבה...

אני חושבת כמוך, ותומכת בך בהחלטתך, שבביתך את ובן זוגך צריכים לקבוע את החוקים וכיצד יראו הדברים ולא להיות מנוטבים ע"י הילדים (שלך שלו או של שניכם).ואז בתיקווה הם יצטרפו. ארוחות משפחתיות הן דבר חשוב מאוד לדעתי שתורם המון לביחד והמשפחתיות. הן דרך נפלאה לשבת קצת ביחד לדבר לצחוק ולשוחח. אבל זה לא פשוט. מה יקרה אם הילדים שלך יראו שהילדים של בן זוגך לא יושבים לשולחן וגם אם לא ירצו לשבת. את הרי לא יכולה לכפות עליהם לשבת אם על הילדים שלו את לא כופה לשבת, כי אז מה? יש חוקים נפרדים? אלה שייכים ומחויבים לכללי הבית ואלו לא? זה יוצר הפרדה... ואם בעיניני חוקים עסקנו, מה אתם עושים כאשר אופי הבתים שלכם ושל הילדים שונה כול כך. כמובן, יש דברים פשוטים שאפשר להגיד "ככה נהוג אצלנו" והילדים יודעים לישם את החוקים השונים בבתים ואין בעיה. אבל יש דברים מושרשים יותר, הרגלים וצורות התנהגות... למשל, לי מאוד מפריע שהבונוסים צועקים (בהמעטה) בריבים או מגיבים באלימות. במיוחד אכשו כשיש לי ילד וזו לא הדרך שבה אני רוצה לחנך אותו. ההתתנהגות הזו היא הדרך שלהם להגיב והם למדו אותה בביתם. זה יוצר המון מתח בבית. לא משנה כמה אני מדברת איתם ברוגע (אפילו לפסיכולוגית הם אמרו עלי שאני "אף פעם לא צועקת גם כשאני כואסת אז אני רק מסבירה אבל לא צועקת")זה לא מחלחל. ולי זה מאוד צורם כשהם צועקים ליד הקטן. לפעמים לא מספיק שאת ובן זוגך תהייו דוגמא. מה עושים? ועוד סוגיה שיעלי העלתה- האם אתם משתפים את בן זוגכם בדיונים בפורום? אני אישית לא. לא יודעת, מרגישה שאולי הוא יפגע או שיחשוב שאני סתם "דשה" בנושאים... בטח יום אחד (אולי היום?) אני יספר לו יצא לי ארוך, מצטערת אבל יעל זו אשמתך...גרמת לי לחשוב על המון שאלות (יש לי עוד שפשוט כבר לא נעים לי...) עד הפעם הבאה בונוסית

*יערית

New member
בונוסית...

נידמה לי שלא עשינו הכרות..{לא זכור לי כניסתך לפורום} בכל אופן ברוכה הבאה
מתייחסת לסוגיה האחרונה שהעלית לי לא מפריעה כלל וכלל שבן זוגי יקרא אותי כאן, עוד בהתחלה הוא כתב כאן עד אשר החליט לצאת לחל"ת
אצלינו הכל פתוח אחד בפני השני....{מציצים לפעמים יחד
} המון שאלות=יש הרבה תשובות

yaeli4

New member
היי בונוסית. יש לי תשובה

על כל שאלותייך וזו כמובן דעתי האישית בלבד וחוץ מזה, כל אחד יכול לנהוג בהתאם לבית שלו. נתחיל אם עניין הארוחות. הילדים שלי לא קמים אף פעם מהשולחן לפני שאני אומרת להם שתמה הארוחה וסיימנו לדבר ולאכול. זה כבר משהו מושרש. דווקא דיברתי אתמול על זה עם בעלי כשדיברנו על עניין החזרת הארוחות המשותפות. אמרנו שגם עם בניו יקומו, אנחנו נקפיד שהשולחן שלנו לא ייהרס. קל מאוד להסביר זאת לילדנו. הגדולה שלי בת 11. היא מודעת לבעייתיות בקשר עם הבנים ולכן אם אומר לה שהם עדיין לא מרגישים בנוח ועדיין לא טוב להם זמן רב במחיצנו אבל לי טוב כשאנו יושבים ביחד ומדברים ואדובב אותה לשיחות על בי"ס, חברות, ספרים שהיא קוראת ופעולות בתנועה, הקשקשנית שלי, שהיא דברנית לא קטנה, רק תשמח להרחיב לזבל בשכל עוד ועוד.... הקטן לפעמים קם כי הוא בן חמש ויש לו פתיל קצר, אבל אני אשתמש במניפולציה הטבעית שלי... בתור אמא פולנייה ואכריז על איזשהו משחק אסוציאציות, או משחק כלשהו שצריך בגלל להישאר ליד השולחן. לאט לאט אני אצור אווירה של כיף ליד השולחן והילדים שלי לפחות, ישארו. בתקווה שלאט לאט גם אלה של בעלי ירגישו בנוח. אין לי מושג אם זה יצליח. אני רק יכולה לקוות וכמובן לדווח לכם ולהתייעץ. בנוגע לשאלתך הנוספת: אצלנו התמיהה היחידה שילדיי מעלים היא: למה הילדים שלו מוזרים כל כך? אבל אין צעקות ואלימות כי ממילא, הם באים לכן, מסתגרים ב"מאורה" שלהם (החדר שלהם) ולא מוציאים כמעט את האף החוצה. מה עושים לגבייך? פשוט מאוד. לא מתייאשים. חוזרים ואומרים כמו מנטרה: "אצלינו בבית לא צועקים." אלף פעם אפילו עד שזה נקלט. זה גם יכול לקחת שנה, אבל לא להתייאש. זה בסוף עובד. ולגבי הפורום: רק אתמול סיפרתי וקיבלתי דווקא פידבק חיובי. אני עדיין חושבת שלא צריך "לגור" כאן, אלא להציץ ולתת עצות מדי פעם. את גם לא חייבת להעלות בעיות כל הזמן ולחפש בעיות.. יכול להיות שיש תקופה חיובית בביתכם ולא צריך להעלות תהיות ושאלות ולחפש מתחת לאדמה. אפשר גם לקרוא ולהגיב לאחרים מניסיונך. ואז את לא "דשה" בזה כל הזמן. מקווה שקצת עניתי. אחרים בוודאי יוסיפו לך, בהצלחה,

בונוסית

New member
זה נשמע כמו תוכנית "קרב" מוצלחת..

מחזיקה אצבעות ומקווה שתתמידו. בקשר למה שקורה אצלנו- כ ל ו ם ! לא ישנה את צורת הדיבור שלהם (בצעקות). אני איתם כבר 5 שנים, בסובלנות, עונה רגוע, מסבירה שאצלנו לא צועקים. אומרת שאני לא מקשיבה אם צועקים ובאמת איתי אם לא צועקים.אבל בינם לבין עצמם...אוף!כול הזמן!!! זה דברים מבהית. אני לא חושבת שאני יכולה לשנות את זה. בכול זאת ההשפעה של הבית שלנו מוגבלת כי הם לא גרים איתנו. מה אם עוד חברים מהפורום. לכם אין בעיות של חוקים שונים בבתים? דרכי התמודדות שונות?

עלמה 3

New member
יעלי.. הקימה מהשולחן....

תמיד הבהרתי וגם מורכב שבבית הזה יש כללים, אף אחד לא קם עד שהאחרון מסיים. אני זוכרת שלימד אותם לאכול עם סכין ומזלג ותמיד שינן באוזינהם את הכללים, מ- רחיצת ידיים לפני הארוחה ואחריה ולא לעלות עם נעליים על הספה וכל זה בכל מפגש, כמובן שהרבה פעצים הם עשו בכוונה לנסות לעבור את הגבול ועד מתי ועם מה אבא יסבול אותם.... אבל אנחנו היינו מאד סובלניים וסבלניים, הסבר מאוד ברור מתוך זה שיש בבית הזה חוקים וכללים. ובנוסף בעלי ראה בזה , חינוך ומוסר ודרך ארץ ולכבד את הסביבה ואת עצמם. בסוף ייצא משהו
עלמה

rolan

New member
ראשון ראשון ואחרון אחרון

מנהגים ונוהגים מוכתבים בכל בית על ידי המבוגרים ילדים יכולים להשפיע, להשתלב אך בשום אופן לא להכתיב. זה נשמע קצת קשה, אבל אני רואה בנו המבוגרים המחנכים את ילדינו אחראיים להקניית הכלים איתם יצאו לדרכם בחיים. אם לא ננהג כך, יצאו מבולבלים וחסרי נימוס לחיים... לגבי שאלת כניסת בני הזוג לפורום Tell us about it.... כן, זה לעיתים קשה... רוצים לקטר, לשפוך את הלב, לספר כל מיני דברים כמו שמספרים לחברה טובה... אין כזה דבר אצלנו (אצל אלה המשתפים את בני זוגם כאן). לאוהי זה מציק וכל הזמן הוא אומר לי שיכתוב על כך לפורום, אולי עכשיו כשזה עולה, יעשה זאת... לא מזמן הצעתי לו, שאם נרצה לכתוב משהו שאחד מאתנו לא ישתתף בו, נשלח הודעה, בה יהיה כתוב - אין כניסה ל.... - אוהי לא אהב את הרעיון...

יעלי יקירתי

אני כבר ממש חסרת מילים כי כולם כתבו לך הכל. יעלי ,הזהרי ,זה יקח הרבה זמן עד שתתחילי לראות תגובות ושינויים גם מצידם,אל תשכחי שאת ובן זוגך ישבתם לדבר ונפלה החלטה,אני לא בטוחה שבניו גם מעוניינים ,אז בלי אכזבות ובלי ציפיות,זה תהליך קשה וארוך,סבלנות תמיד משתלמת. זוכרת שבחג פתחת להם דלת אמרת חג שמח והם חלפו על פנייך,זה שלך יש כוונות טהורות לא עושה אותם ברגע לכאלה,לכן יעלי תתכונני לתגובות מתאימות מילדים מורעלים שגם אם הם מאד יתאמצו יצא להם הרבה מיץ עד שתצליחי להנות מהחלטתך הטובה. כמו שאני מכירה אותך ....בסוף זה יצליח בגדול.

yaeli4

New member
ליונה ולכל מי שלא הבין

תודה קודם כל על התגובות התומכות אבל אני רוצה להבהיר משהו. השינוי שאני מציעה כאן בנוגע לארוחות המשפחתיות קשור קודם כל ובראש ובראשונה לילדים שלי!!! ולמשפחה שלי!!!!! אני רוצה להעביר מסר שבבית הזה "עסקים כרגיל" ומי שמצטרף, תפאדאל. אין לי ציפיות מהם בכלל!!! אני לא מחכה להכרת תודה ולחברות-נפש. לחלוטין לא. אם זה יקרה, מה-טוב ויופי וסאלאמאת. אבל מה שחשוב לי זה המשפחה שלי. בעלי, בתי וילדנו המשותף. אנחנו צריכים לשבת כמו בני אדם ליד שולחן חגיגי ולא לזנוח את העניין הזה בגלל ששני הילדים המורעלים שינו לנו את סדרי בראשית בבית כבר יותר משנה. ולכן, אני מחזירה עטרה ליושנה. אם מתוך זה תצמח גם טובה בעניין שלהם, זה יהיה כמובן משמח. ואם לא, מה שיותר סביר לצערי... אז לא. כבר רגילים פה לעניין הזה....

יעלוש

בכל מקרה שיהיה בהצלחה. קראתי את דבריך אמש אחרי יום ארוך ועם עיניים עצומות ,וכנראה שכבר חלמתי שאתם יושבים יחד בשולחן......חלומות של אתמול הן שלהבות.....

למעלה